Ο πλήρης οδηγός σας για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για Γάλλους πολίτες

Επί του παρόντος, το ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη Γαλλία είναι τόσο απλό όσο το να πάρετε ένα τρένο. Ωστόσο, αυτό θα αλλάξει με την εισαγωγή του νέου βρετανικού συστήματος ETA. Οι Γάλλοι πολίτες θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για ηλεκτρονική άδεια πριν ταξιδέψουν. Μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για Γάλλους πολίτες σε αυτόν τον πλήρη οδηγό.

Ποια είναι η βρετανική ETA για τους Γάλλους πολίτες;

Η Ηλεκτρονική Ταξιδιωτική Άδεια του Ηνωμένου Βασιλείου, γνωστή ως ETA, είναι ένα νέο σύστημα που εισάγει η βρετανική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια ψηφιοποίησης των συνόρων της χώρας. Ορισμένοι ταξιδιώτες μπορεί να έχουν ήδη εμπειρία από παρόμοια προγράμματα που υπάρχουν σε χώρες όπως ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό το ψηφιακό σύστημα δίνει στις βρετανικές αρχές μια σαφέστερη εικόνα για το ποιος εισέρχεται και εξέρχεται από τη χώρα και δημιουργεί μια πιο αποτελεσματική διαδικασία ελέγχου για την πρόληψη των κινδύνων για την ασφάλεια.

Η ETA δεν είναι βίζα. Οι Γάλλοι ταξιδιώτες δεν χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και αυτό δεν θα αλλάξει με το νέο σύστημα. Ουσιαστικά, η ETA είναι μια ψηφιακή άδεια. Μόλις χορηγηθεί, δίνει στον ταξιδιώτη την άδεια να εισέλθει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πώς επηρεάζει η ETA τους Γάλλους ταξιδιώτες;

Το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει κατάλογο 92 χωρών με τις οποίες έχει συνάψει συμφωνία απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης. Οι πολίτες αυτών των χωρών δεν χρειάζονται βίζα για να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά σύμφωνα με το νέο σύστημα, θα χρειάζονται ETA. Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Γαλλία.

Οι Γάλλοι ταξιδιώτες έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο για διάφορους λόγους. Όσοι ταξιδεύουν για σύντομο χρονικό διάστημα – το οποίο ορίζεται ως λιγότερο από έξι μήνες – θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για ETA πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους. Οι λόγοι για τα ταξίδια τους μπορεί να περιλαμβάνουν τα εξής:

– Τουρισμός
– Επαγγελματικά ταξίδια
– Βραχυπρόθεσμα μαθήματα ή προγράμματα σπουδών
– Επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς
– Ιατρική περίθαλψη

Οι Γάλλοι πολίτες που θέλουν να περάσουν πάνω από έξι μήνες στο Ηνωμένο Βασίλειο ή να εργαστούν στη χώρα δεν καλύπτονται από την ETA. Αντιθέτως, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση, εξηγώντας τις προθέσεις τους. Το σύστημα υποβολής αιτήσεων θεώρησης είναι εντελώς χωριστό από το σύστημα ETA. Είναι μεγαλύτερη και πιο περίπλοκη. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι θεωρήσεων, ανάλογα με τις ανάγκες του ταξιδιώτη. Υπάρχουν ειδικές αιτήσεις θεώρησης για νέους Γάλλους πολίτες που επιθυμούν να εργαστούν ως au pairs στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι που αποτελεί πολύ συνηθισμένη επιλογή.

Υποβολή αίτησης για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για Γάλλους υπηκόους

Δεδομένου ότι το σύστημα ETA δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί, οι πληροφορίες σχετικά με αυτό δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί. Ορισμένες πληροφορίες έχουν κυκλοφορήσει, αλλά ενδέχεται να αλλάξουν. Παρ’ όλα αυτά, καλό είναι οι ταξιδιώτες να συμβουλεύονται αυτές τις δημοσιευμένες λεπτομέρειες, καθώς παρέχουν μια καλή ιδέα για το τι μπορούν να περιμένουν οι Γάλλοι πολίτες από το πρόγραμμα ETA του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να αρχίσουν να συμβουλεύονται τον δημοσιευμένο κατάλογο των απαιτήσεων για την ETA. Οι απαιτήσεις περιλαμβάνουν:

– Έγκυρο βιομετρικό διαβατήριο από χώρα που περιλαμβάνεται στον κατάλογο επιλεξιμότητας. Το διαβατήριο της ΕΔΠ Χονγκ Κονγκ είναι αποδεκτό, αλλά όχι το κινεζικό διαβατήριο.
– Μια πρόσφατη ψηφιακή φωτογραφία διαβατηρίου.
– Προσωπικές πληροφορίες – περιλαμβάνουν δεδομένα όπως ημερομηνία γέννησης, στοιχεία απασχόλησης, στοιχεία επικοινωνίας κ.λπ.
– Ο λόγος της επίσκεψης του ταξιδιώτη στο Ηνωμένο Βασίλειο.
– Λεπτομέρειες σχετικά με το προγραμματισμένο ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως η διεύθυνση κατά την παραμονή στη χώρα.
– Χρεωστική ή πιστωτική κάρτα για το τέλος αίτησης ETA.
– Πληροφορίες του παρελθόντος, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών ποινικού μητρώου, μεταναστευτικών αδικημάτων ή συμμετοχής σε απαγορευμένες ομάδες ή οργανώσεις.

Μέρος του συστήματος ETA έχει σχεδιαστεί για να διαχωρίζει τους ταξιδιώτες που ενδέχεται να αποτελούν απειλή για την ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου. Το τελευταίο σημείο δεδομένων επιτρέπει στις αρχές να το πράξουν αυτό. Εάν ένας αιτών επισημανθεί ως δυνητικός κίνδυνος, η αίτησή του για ETA θα απορριφθεί.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αίτησης ETA ηλεκτρονικά. Πρόκειται για μέρος ενός πλήρως ψηφιακού συστήματος, οπότε δεν θα υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις σε χαρτί.

Επεξεργασία της ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για Γάλλους πολίτες

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για το ETA, αφήνοντας αρκετό χρόνο για την επεξεργασία του. Αυτό αναμένεται να διαρκέσει έως και 72 ώρες. Η εγκεκριμένη ETA μπορεί να αποτελεί προϋπόθεση για τη μεταφορά, οπότε μπορεί να μην επιτραπεί η επιβίβαση στους ταξιδιώτες, εάν δεν μπορούν να επιδείξουν την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για Γάλλους πολίτες πριν από την έναρξη του ταξιδιού τους.

Στο πλαίσιο της αίτησης, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να καταβάλουν ένα τέλος αίτησης. Το τέλος αυτό δεν επιστρέφεται και πρέπει να καταβληθεί εξ ολοκλήρου πριν η αίτηση θεωρηθεί πλήρης και έτοιμη για επεξεργασία.

Η ETA θα απαιτείται ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο ένας Γάλλος ταξιδιώτης εισέρχεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, είτε έρχεται με αεροπλάνο, είτε με πλοίο, είτε μέσω της σήραγγας της Μάγχης. Θα πρέπει να το επιδείξουν στο αεροδρόμιο, το λιμάνι ή το σταθμό αναχώρησης και πάλι κατά την άφιξη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι αιτήσεις ETA ενδέχεται να απορριφθούν. Εάν συμβεί αυτό, οι αιτούντες μπορούν να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης. Εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να χρειαστεί να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση, αλλά αυτή είναι μια πολύ μεγαλύτερη και πιο περίπλοκη διαδικασία.

Ταξίδι με την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για Γάλλους πολίτες

Μια εγκεκριμένη ETA δίνει στον ταξιδιώτη την άδεια να παραμείνει έως και έξι μήνες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τους επιτρέπεται να μετακινούνται ελεύθερα μεταξύ των τεσσάρων συστατικών χωρών της Αγγλίας, της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας. Δεν υπάρχει κανένας εσωτερικός συνοριακός έλεγχος που να χωρίζει τις χώρες αυτές.

Γάλλοι πολίτες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν στενούς ιστορικούς δεσμούς. Ενώ οι δύο χώρες υπήρξαν συχνά αντίπαλοι σε πόλεμο, σήμερα έχουν μια ισχυρή σχέση. Τα γαλλικά είναι η πιο συχνά διδασκόμενη ξένη γλώσσα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ τα αγγλικά είναι η πιο διαδεδομένη στη Γαλλία. Η στενή γεωγραφική εγγύτητα σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά ταξίδια μεταξύ των δύο χωρών για διάφορους λόγους. Ακόμη και μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, παραμένει δημοφιλής προορισμός για τους Γάλλους επισκέπτες.

Υπάρχουν πάνω από 100.000 άτομα γαλλικής καταγωγής που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η μεγαλύτερη περιοχή με γαλλική διασπορά είναι η πόλη του Λονδίνου. Επιπλέον, 3 έως 4 εκατομμύρια Γάλλοι τουρίστες επισκέπτονται το Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο και περίπου 14.000 Γάλλοι φοιτητές φοιτούν στα βρετανικά πανεπιστήμια. Πολλοί Γάλλοι ταξιδιώτες έρχονται επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο για να εγγραφούν σε βραχυπρόθεσμα μαθήματα γλώσσας ή να συμμετάσχουν σε επιχειρηματικές δραστηριότητες.