Κατευθυντήριες γραμμές για την αίτηση ETA του Ηνωμένου Βασιλείου

| 30 Νοεμβρίου, 2023
Κατευθυντήριες γραμμές για την αίτηση ETA του Ηνωμένου Βασιλείου

Η Ηλεκτρονική Ταξιδιωτική Άδεια (ETA) για το Ηνωμένο Βασίλειο (ΗΒ) είναι βολική και προσβάσιμη για τους επισκέπτες που εισέρχονται χωρίς θεώρηση στην Αγγλία, την Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Οι πολίτες που δεν χρειάζονται βίζα για να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να συμπληρώσουν και να πληρώσουν γρήγορα την ηλεκτρονική αίτηση ETA για να λάβουν την ψηφιακή ταξιδιωτική τους άδεια. Ωστόσο, μια εύκολη εργασία γίνεται πιο επιρρεπής σε λάθη αν γίνεται τυχαία.

Για να αποφύγετε τα συνήθη λάθη, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για μια γρήγορη και αποτελεσματική ηλεκτρονική αίτηση ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Υποβάλετε εκ των προτέρων αίτηση για την ETA σας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι ταξιδιώτες που δεν έχουν βίζα πρέπει να υποβάλουν εκ των προτέρων αίτηση για ETA, ώστε να αποφύγουν καθυστερήσεις, ακυρώσεις ή ανανέωση της κράτησης του ταξιδιού τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η διαδικασία υποβολής αίτησης ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο διαρκεί συνήθως τρεις ημέρες (72 ώρες) για να λάβει ο αιτών την απόφαση, είτε πρόκειται για έγκριση είτε για απόρριψη. Πολλοί ταξιδιώτες λαμβάνουν απόφαση μέσα σε λίγα λεπτά από την υποβολή της αίτησής τους. Ωστόσο, η επεξεργασία ορισμένων αιτήσεων μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από τρεις ημέρες.

Χωρίς εγκεκριμένο ETA, οι αερομεταφορείς δεν θα σας επιτρέψουν να επιβιβαστείτε στην πτήση, το πλοίο ή το τρένο για το Ηνωμένο Βασίλειο. Ακόμη και αν έχετε ήδη υποβάλει αίτηση και απλώς περιμένετε την απόφαση για την αίτησή σας ETA, δεν θα σας επιτραπεί η επιβίβαση.

Συμπλήρωση του εντύπου αίτησης ETA

Η αίτηση ETA του Ηνωμένου Βασιλείου είναι εξ ολοκλήρου ηλεκτρονική. Χρειάζονται περίπου 10 έως 16 λεπτά για να ολοκληρωθεί. Ενώ η διαδικασία θα πρέπει να είναι γρήγορη και εύκολη, η τήρηση των παρακάτω κατευθυντήριων γραμμών μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή πολλών λαθών κατά τη συμπλήρωση του εντύπου αίτησης.

Έχετε έτοιμες τις απαιτήσεις σας για την ETA.

Όπως και άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες υποβολής αιτήσεων για θεώρηση ή απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης, το διαδικτυακό σύστημα υποβολής αιτήσεων ETA του Ηνωμένου Βασιλείου έχει μια περίοδο χρονικού ορίου. Μόλις κάνετε κλικ στον σύνδεσμο και ξεκινήσετε τη διαδικασία, ολοκληρώστε την αίτησή σας το συντομότερο δυνατό.

Για να σας βοηθήσετε σε αυτό, ετοιμάστε τις απαιτήσεις σας και τοποθετήστε τις σε απόσταση αναπνοής καθώς ξεκινάτε τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων. Οι απαιτήσεις για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου περιλαμβάνουν το διαβατήριό σας, πρόσφατη φωτογραφία διαβατηρίου, έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αποδεκτή ηλεκτρονική μέθοδο πληρωμής.

Η συνεδρία σας θα λήξει αν παραμείνετε ανενεργός στον ιστότοπο για 20 λεπτά και θα χρειαστεί να επανεκκινήσετε τη διαδικασία – μια περιττή καθυστέρηση. Πρέπει να συμπληρώσετε ξανά όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες, καθώς ο ιστότοπος δεν αποθηκεύει τα δεδομένα που έχουν εισαχθεί ή υποβληθεί προηγουμένως κατά τη διάρκεια μιας ακυρωμένης συνεδρίας.

Επανεξετάστε και διπλοελέγξτε τα δεδομένα που παρέχετε.

Διαβάστε κάθε ερώτηση τουλάχιστον δύο φορές για να βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε τι σας ζητείται. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ανεβάσει το σωστό αρχείο για τη σάρωση του διαβατηρίου σας και την πρόσφατη φωτογραφία σας. Στη συνέχεια, πριν υποβάλετε την αίτησή σας, ελέγξτε προσεκτικά όλες τις πληροφορίες που δώσατε.

Ελέγξτε δύο φορές τις λεπτομέρειες, όπως τους αριθμούς διαβατηρίων και το δρομολόγιο του ταξιδιού, για να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζουν με τα φυσικά σας έγγραφα. Απλά λάθη, όπως ένας χαρακτήρας ή ένας αριθμός, μπορούν να απαξιώσουν την αίτησή σας.

Να είστε πάντα ακριβείς και ειλικρινείς στις απαντήσεις σας.

Η ETA αποσκοπεί στη βελτίωση της ασφάλειας των συνόρων με τον προκαταρκτικό έλεγχο των ταξιδιωτών χωρίς θεώρηση πριν από την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα στοιχεία που θα υποβάλετε στην αίτησή σας θα διασταυρωθούν σε πολλαπλές βάσεις δεδομένων ασφαλείας, γι’ αυτό απαντάτε πάντα με ειλικρίνεια και όσο το δυνατόν ακριβέστερα σε όλες τις ερωτήσεις με βάση τις γνώσεις σας.

Μην παρέχετε ψευδείς πληροφορίες ή στοιχεία που πιστεύετε ότι θα αυξήσουν τις πιθανότητες να λάβετε έγκριση. Τυχόν παρατυπίες στο έντυπο της αίτησής σας μπορεί να οδηγήσουν σε καθυστερήσεις ή σε απόρριψη της ΕΕΤΑ σας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πληρωμή για την αίτηση ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο

Κάθε αίτηση ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο κοστίζει 10 λίρες Αγγλίας. Για να μπορέσετε να υποβάλετε την αίτηση, πρέπει να πληρώσετε ηλεκτρονικά. Η πλατφόρμα δέχεται προς το παρόν μόνο πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, καθώς και Apple Pay και Google Pay.

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια αποδεκτή ηλεκτρονική μέθοδο πληρωμής χωρίς περιορισμούς και ότι διαθέτετε επαρκή κεφάλαια για την πληρωμή της αίτησής σας ETA. Εισάγετε με ακρίβεια τα στοιχεία, όπως τον αριθμό της πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, το όνομα της κάρτας, την ημερομηνία λήξης και τον κωδικό CVV για να αποφύγετε τα σφάλματα.

Τελικές υπενθυμίσεις

Το ETA θα συνδεθεί ψηφιακά με το διαβατήριό σας, οπότε βεβαιωθείτε ότι ταξιδεύετε στο Ηνωμένο Βασίλειο με το ίδιο διαβατήριο που χρησιμοποιήσατε στην αίτησή σας, σε περίπτωση που έχετε περισσότερα από ένα.

Προσπαθήστε να αποφύγετε τυχόν νομικά ζητήματα πριν από το ταξίδι σας στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς μπορεί να επηρεάσουν την ETA σας. Ακόμα και αν έχετε ήδη λάβει εγκεκριμένη ταξιδιωτική άδεια, οι αρχές μπορούν να ανακαλέσουν ή να ακυρώσουν την ETA σας, εάν προκύψουν νέες πληροφορίες κατά τη σάρωση του διαβατηρίου σας στα σύνορα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *