Παραθαλάσσια πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου μεταξύ των καλύτερων “κρυμμένων πολύτιμων λίθων” της Ευρώπης για το 2024

| 30 Απριλίου, 2024
Παραθαλάσσια πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου μεταξύ των καλύτερων "κρυμμένων πολύτιμων λίθων" της Ευρώπης για το 2024

Μια γοητευτική μικρή παραθαλάσσια πόλη στο Ηνωμένο Βασίλειο (UK) μπήκε στον κατάλογο των καλύτερων “κρυμμένων διαμαντιών” των ευρωπαϊκών προορισμών του 2024.

Η ταξιδιωτική ιστοσελίδα European Best Destination ανακήρυξε το Staithes ως το 18ο καλύτερο “κρυφό στολίδι” στην Ευρώπη.

Ένα “κρυμμένο στολίδι” είναι ένα μέρος που δεν είναι γνωστό ή δημοφιλές στους τουρίστες, αλλά έχει κάτι ιδιαίτερο ή μοναδικό να προσφέρει.

Το European Best Destination κατατάσσει τους καλύτερους προορισμούς στην Ευρώπη για εκατομμύρια ταξιδιώτες, επαγγελματίες του τουρισμού και ταξιδιωτικά μέσα ενημέρωσης από το 2009.

Το Staithes είναι μια γοητευτική μικρή ψαροχώρια στην ακτή του Βόρειου Γιορκσάιρ, μόλις μιάμιση ώρα μακριά από το Νιούκαστλ και το Λιντς.

Σύμφωνα με το European Best Destinations, το Staithes είναι ιδανικό “αν είστε γεωλόγος ή αν θέλετε να πάτε για κυνήγι απολιθωμάτων με τα παιδιά σας”.

Η παραθαλάσσια πόλη είναι επίσης γνωστή ως η “απόδραση των καλοφαγάδων” της Αγγλίας ή ο παράδεισος των λάτρεις του φαγητού.

Το Time Out περιγράφει το Staithes ως “πανέμορφο” και “χτισμένο σαν μια τέλεια πόλη παιχνιδιών” και ιδανικό για οικονομικές διακοπές.

Δεδομένου ότι είναι σχετικά άγνωστο, τα καταλύματα εκεί είναι φθηνά, με δωμάτια και βραχυχρόνιες μισθώσεις που ξεκινούν από 30 λίρες τη βραδιά.

Τα καλύτερα “κρυμμένα στολίδια” της Ευρώπης το 2024

Το Staithes ήταν ο μόνος βρετανικός προορισμός μεταξύ των άλλων μυστικών προορισμών στην Ισπανία, την Κροατία, τη Δανία, τη Γερμανία και την Πορτογαλία.

Την πρώτη θέση του καλύτερου μυστικού προορισμού στην Ευρώπη καταλαμβάνει η Villajoyosa στην Ισπανία.

Η μικρή πόλη ανάμεσα στο Αλικάντε και το Μπένιντορμ διαθέτει λαμπρά βαμμένα σπίτια κατά μήκος μιας πανέμορφης παραλίας.

Επόμενη στη λίστα με τα κορυφαία κρυμμένα διαμάντια της Ευρώπης είναι μια άλλη πόλη στην Ισπανία, η Ares del Maestre, που βρίσκεται στα μισά του δρόμου μεταξύ Βαρκελώνης και Βαλένθια.

Στην κορυφή ενός βραχώδους λόφου, το Ares del Maestre είναι ένας θύλακας που προσφέρει υπέροχη θέα στο ορεινό τοπίο του Maestrazgo.

Τρίτο στη λίστα είναι το Primosten, ένα άλλο εκπληκτικό παραθαλάσσιο χωριό, αυτή τη φορά στην Κροατία. Τέταρτο είναι το πλωτό χωριό στο Bokodit της Ουγγαρίας.

Πέμπτο στη λίστα είναι το Νααντάλι στη Φινλανδία και ακολουθεί το Μπουρ, στις Νήσους Φερόες, στην έκτη θέση.

Το Blavand, στη Δανία, κατέλαβε την έβδομη θέση, ενώ το Ulm στη Βάδη-Βυρτεμβέργη της Γερμανίας κατέλαβε την όγδοη θέση.

Το Aljezur στο Algarve της Πορτογαλίας κατατάσσεται ως ο ένατος καλύτερος μυστικός προορισμός στην Ευρώπη και το Dartlo της Γεωργίας κατατάσσεται στη δέκατη θέση.

Οι άλλοι μυστικοί προορισμοί στην Ευρώπη που αναφέρονται ως οι καλύτεροι του 2024 είναι το Castro Urdiales στην Ισπανία, το Landmannalaugar στην Ισλανδία, το Cicmany στη Σλοβακία και το νησί Pico στις Αζόρες της Πορτογαλίας.

Τότε, μόνο τρεις πόλεις παραμένουν μπροστά από το Staithes του Ηνωμένου Βασιλείου. Δύο βρίσκονται στην Auvergne Rhône-Alpes της Γαλλίας, το Pont-en-Royans και το Le Puy en Velay. Το άλλο είναι το Βούπερταλ της Γερμανίας.

Νέες επερχόμενες ταξιδιωτικές πολιτικές στην Ευρώπη

Οι ταξιδιώτες που θέλουν να κάνουν διακοπές σε αυτά τα κρυμμένα στολίδια της Ευρώπης πρέπει να γνωρίζουν τις επερχόμενες πολιτικές όταν ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Μέχρι το τέλος του 2024, οι υπήκοοι που δεν έχουν βίζα και επισκέπτονται το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να διαθέτουν ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια (ETA).

Αυτό περιλαμβάνει τους πολίτες της ΕΕ και άλλες εθνικότητες που δεν χρειάζονται βίζα για να επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο.

Κοστίζει 10 λίρες ανά αίτηση και ισχύει για πολλαπλές επισκέψεις σε διάστημα δύο ετών ή έως ότου λήξει το διαβατήριο με το οποίο συνδέεται.

Η ΕΕ θα εγκαινιάσει την ψηφιακή ταξιδιωτική άδεια, το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών και Εξουσιοδότησης Ταξιδίων(ETIAS).

Μέχρι τα μέσα του 2025, όταν το ETIAS πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία, όλοι οι επισκέπτες που δεν χρειάζονται βίζα, συμπεριλαμβανομένων των Βρετανών πολιτών, θα πρέπει να έχουν βίζα πριν ταξιδέψουν στη ζώνη Σένγκεν.

Το ETIAS θα κοστίζει 7 ευρώ και θα ισχύει για τρία χρόνια, επιτρέποντας πολλαπλές επισκέψεις.

Οι ταξιδιώτες πρέπει να διαθέτουν και τις δύο ηλεκτρονικές ταξιδιωτικές άδειες για να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη ζώνη Σένγκεν.

Δύο άλλοι προορισμοί του Ηνωμένου Βασιλείου θεωρούνται οι καλύτεροι για το 2024

Ο ταξιδιωτικός ιστότοπος European Best Destination δημοσίευσε τον Φεβρουάριο τους 20 καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το 2024.

Το Λονδίνο κατέλαβε την ένατη θέση στη συνολική κατάταξη και βραβεύτηκε ως το “καλύτερο offbeat city break”.

Η πρωτεύουσα της Αγγλίας μπορεί να υπερηφανεύεται για τις διαφορετικές κοινότητες που προσφέρουν διαφορετικές εμπειρίες που ανταποκρίνονται στα πολλά ενδιαφέροντα διαφορετικών τουριστών.

Από την άλλη πλευρά, το Newquay είναι ο 19ος καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός του 2024 στην ιστοσελίδα.

Η παραθαλάσσια πόλη στη βόρεια ακτή της Κορνουάλης κέρδισε επίσης τον τίτλο του “καλύτερου οικογενειακού προορισμού διακοπών στην Αγγλία”.

Το Newquay είναι γνωστό ως η πρωτεύουσα του σερφ της Αγγλίας και αποτελεί ιδανικό προορισμό για μια ρομαντική ή ήρεμη απόδραση.

Προσφέρει επίσης γκολφ, ποδηλασία, go-karting και πολλά άλλα, εξασφαλίζοντας ότι υπάρχει κάτι για να απολαύσει κάθε μέλος της οικογένειας.