Δραστηριότητες και πληροφορίες για το Ηνωμένο Βασίλειο ETA για το Λονδίνο

Ως πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου και κορυφαίος οικονομικός κόμβος, η πόλη του Λονδίνου είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς παγκοσμίως. Πρόκειται για μια περιοχή με ιστορία χιλιάδων ετών, η οποία έχει εξελιχθεί σε μια σύγχρονη πόλη, που διαθέτει έναν εκτενή κατάλογο αξιοθέατων και ανέσεων που προσελκύουν ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο. Το Λονδίνο είναι γνωστό για τη γαστρονομία, τη νυχτερινή ζωή και την καλλιτεχνική του σκηνή, καθώς και για τη ζωντανή μουσική, τα αθλητικά και ψυχαγωγικά γεγονότα που διοργανώνονται τακτικά. Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα σημεία, οι ακόλουθες πληροφορίες έχουν συγκεντρωθεί για να μάθουν οι ταξιδιώτες περισσότερα για το τι κάνει το Λονδίνο έναν παγκόσμιο ταξιδιωτικό προορισμό και τι πρέπει να γνωρίζουν σχετικά με την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Λονδίνο.

Οι απαρχές και η πρώιμη ιστορία του Λονδίνου

Στην περιοχή του Λονδίνου, κοντά στον ποταμό Τάμεση, έχουν βρεθεί υπολείμματα ανθρώπινων κατασκευών που χρονολογούνται μεταξύ 4.800 και 4.500 π.Χ. Η καταγεγραμμένη ιστορία της πόλης γίνεται πιο κατανοητή με την άφιξη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής εμφανίστηκε η πόλη του Λονδίνου. Έφτασε στο απόγειό της κατά τη διάρκεια του 2ου αιώνα μ.Χ., όταν ο πληθυσμός της μπορεί να έφτασε τους 60.000 κατοίκους.

Το Λονδίνο μετά τους Ρωμαίους

Η ρωμαϊκή κυριαρχία στην περιοχή του Λονδίνου κατέρρευσε στις αρχές του 5ου αιώνα μ.Χ. Η πόλη ερημώθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια των επόμενων αιώνων και την άφιξη εποίκων από την άλλη πλευρά της Βόρειας Θάλασσας. Μέχρι το 500 μ.Χ., ένας αγγλοσαξονικός οικισμός με το όνομα Lundenwic είχε αναπτυχθεί δίπλα στα ερείπια της εγκαταλελειμμένης ρωμαϊκής εγκατάστασης.

Το Λονδίνο γνώρισε παρακμή κατά τη δεκαετία του 820 μ.Χ., όταν δέχθηκε πολλές επιθέσεις από επιδρομείς Βίκινγκς. Ο Αγγλοσάξονας βασιλιάς Άλφρεντ ο Μέγας επανίδρυσε την πόλη το 886. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η περιοχή εντός των παλαιών ρωμαϊκών τειχών επανακατοικήθηκε, ενώ το εμπόριο επέστρεψε στην περιοχή.

Το Λονδίνο κατά τον Μεσαίωνα

Το 1066, ο Γουλιέλμος ο Κατακτητής στέφθηκε βασιλιάς της Αγγλίας στο Λονδίνο. Κατασκεύασε τον Πύργο του Λονδίνου το 1078. Μέχρι τον 12ο αιώνα, πολλοί από τους θεσμούς της κεντρικής κυβέρνησης της Αγγλίας είχαν εγκατασταθεί μόνιμα στην πόλη. Ο πληθυσμός του Λονδίνου είχε ήδη φτάσει περίπου τους 100.000 κατοίκους το 1300.

Ο Μαύρος Θάνατος είχε σημαντικό αντίκτυπο στο Λονδίνο και ήταν υπεύθυνος για το θάνατο έως και του ενός τρίτου των κατοίκων του. Στους επόμενους αιώνες, η πόλη θα ανακάμψει. Το εμπόριο και οι επιχειρήσεις στην πόλη άρχισαν να ανακάμπτουν κατά την εποχή των Τυδώρ, όταν μεγάλο μέρος της περιουσίας της περιοχής πέρασε από την εκκλησία σε ιδιωτικά χέρια.

Το Λονδίνο του σήμερα

Σήμερα, η πόλη του Λονδίνου είναι μια σύγχρονη μητρόπολη που λειτουργεί ως διεθνές οικονομικό κέντρο. Εκτός από την κύρια κατοικία της βρετανικής μοναρχίας, είναι η έδρα της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου και το σπίτι του Κοινοβουλίου. Είναι μια διεθνής πόλη με ποικίλο πληθυσμό κατοίκων που προέρχονται από όλο τον κόσμο. Αποτελεί επίσης κορυφαίο ταξιδιωτικό προορισμό, με επισκέπτες που καταφθάνουν όλο το χρόνο για να επισκεφθούν τα αξιοθέατα της περιοχής.

Επιλογές φαγητού στην περιοχή του Λονδίνου

Το Λονδίνο προσφέρει ευκαιρίες για φαγητό που κυμαίνονται από την παραδοσιακή βρετανική κουζίνα μέχρι διεθνή πιάτα από όλο τον κόσμο. Οι ταξιδιώτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε casual και fining χώρους εστίασης. Υπάρχουν επίσης σημεία takeaway σε όλη την πόλη που προσφέρουν ποικιλία τοπικών γευμάτων.

Ζωντανή ψυχαγωγία στο Λονδίνο

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός διαφορετικών εκδηλώσεων ζωντανής ψυχαγωγίας που πραγματοποιούνται τακτικά στο Λονδίνο. Κυμαίνονται από ροκ συναυλίες και παραγωγές του Μπρόντγουεϊ μέχρι αθλητικές εκδηλώσεις και συμφωνικές παραστάσεις. Οι παμπ της πόλης διαθέτουν σχεδόν κάθε βράδυ ζωντανή μουσική. Στους μεγάλους χώρους ζωντανής ψυχαγωγίας περιλαμβάνονται το Royal National Theatre, η αρένα O2 και το στάδιο Wembley.

Τυπικές καιρικές συνθήκες στο Λονδίνο

Το κλίμα του Λονδίνου είναι θερμό και εύκρατο, με μέσο όρο βροχής 690 χιλιοστά ετησίως. Η μέση θερμοκρασία στην περιοχή του Λονδίνου είναι περίπου 10-11° C.

Τα αξιοσημείωτα ορόσημα και τα δημοφιλή αξιοθέατα του Λονδίνου

Παλάτι του Μπάκιγχαμ

https://goo.gl/maps/XxBQe9MBxMWtB2oj6

Ως επίσημη βασιλική κατοικία της βρετανικής μοναρχίας, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Λονδίνου. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας της βασίλισσας Βικτωρίας απέκτησε το σημερινό του καθεστώς.

Ο Πύργος του Λονδίνου

https://goo.gl/maps/WqycJS87uuiso4d8A

Ο Πύργος του Λονδίνου είναι ένα από τα πιο επισκέψιμα μέρη της πόλης. Χρονολογείται από τη βασιλεία του Γουλιέλμου του Κατακτητή και φέρει τον επίσημο τίτλο “Βασιλικό Παλάτι της Αυτού Μεγαλειότητας” και “Φρούριο του Πύργου του Λονδίνου”.

Το Βρετανικό Μουσείο

https://goo.gl/maps/rHeDWBGzWrVW3fALA

Με εκθέματα που εστιάζουν σε θέματα όπως η τέχνη, η ιστορία και ο πολιτισμός, το Βρετανικό Μουσείο διαθέτει σήμερα περίπου οκτώ εκατομμύρια έργα στη μόνιμη συλλογή του. Εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο επισκέπτονται το μουσείο κάθε χρόνο.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Λονδίνο

Το UK ETA for London είναι ένα νέο σύστημα που εισήγαγε το Υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου για να χρησιμεύσει ως προ-έλεγχος για τους διεθνείς ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα. Ο στόχος είναι το σύστημα να έχει τεθεί πλήρως σε λειτουργία μέχρι το τέλος του 2024. Οι ταξιδιώτες μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους για ETA ηλεκτρονικά. Μόλις παραληφθεί, θα περάσει από μια σειρά βάσεων δεδομένων ασφαλείας για να διαπιστωθεί αν ο ταξιδιώτης έχει δικαίωμα να εισέλθει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η προηγούμενη εγκληματική δραστηριότητα θα είναι ο πρωταρχικός παράγοντας που θα καθορίζει τον τρόπο επεξεργασίας των αιτήσεων. Οι ταξιδιώτες που σκοπεύουν να επισκεφθούν την περιοχή του Λονδίνου από χώρες που απαιτούν Ηλεκτρονική Ταξιδιωτική Άδεια πρέπει να γνωρίζουν αυτό το σύστημα εισόδου και τη διαδικασία υποβολής αίτησης ETA.

Λόγοι για την έναρξη λειτουργίας του συστήματος ETA του Ηνωμένου Βασιλείου

Η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Λονδίνο αποτελεί μέρος μιας νέας στρατηγικής που εφαρμόζει το Υπουργείο Εσωτερικών για τη δημιουργία του πιο ασφαλούς και αποτελεσματικού συστήματος ελέγχου των συνόρων και νόμιμης μετανάστευσης στον κόσμο. Το πρόγραμμα έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει είτε το 2023 είτε το 2024. Σύμφωνα με τις τρέχουσες εκτιμήσεις, έως και 30 εκατομμύρια ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο θα χρησιμοποιούν το νέο σύστημα ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για τουριστικούς, επιχειρηματικούς και διαμετακομιστικούς σκοπούς πριν επισκεφθούν τη χώρα.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για την υποβολή αίτησης για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Λονδίνο

Οι απαιτήσεις ETA για τους ταξιδιώτες προς το Ηνωμένο Βασίλειο περιλαμβάνουν βιομετρικό διαβατήριο και έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι αιτούντες πρέπει επίσης να διαθέτουν πιστωτική ή χρεωστική κάρτα για την πληρωμή του τέλους αίτησης ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον, οι αιτούντες πρέπει να παρέχουν προσωπικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης κατοικίας τους, της ημερομηνίας γέννησης και των λεπτομερειών του σχεδιαζόμενου ταξιδιού τους.

Η διαδικασία υποβολής αίτησης ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η κατανόηση της διαδικασίας αίτησης ETA είναι ζωτικής σημασίας για τους ταξιδιώτες που σχεδιάζουν ένα ταξίδι στο Λονδίνο. Υπάρχουν 92 χώρες από τις οποίες τα άτομα χρειάζονται έγκριση ETA πριν από την είσοδό τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι κάτοχοι βρετανικών διαβατηρίων δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση μέσω του βρετανικού συστήματος ETA. Από το 2024 και μετά, οι κάτοχοι ιρλανδικών διαβατηρίων θα εξαιρούνται από την ΕΤΑ. Οι Βρετανοί υπήκοοι που διαμένουν στο εξωτερικό θα εξαιρούνται επίσης από το πρόγραμμα σε πολλές περιπτώσεις από το 2024 και μετά.

Απαιτήσεις για τη νέα ETA του Ηνωμένου Βασιλείου

Η επιλεξιμότητα ETA απαιτεί από τον αιτούντα να είναι κάτοχος έγκυρου ηλεκτρονικού διαβατηρίου από χώρα χωρίς υποχρέωση θεώρησης εισόδου στο Ηνωμένο Βασίλειο για ταξιδιωτικούς σκοπούς. Οι ταξιδιώτες που λαμβάνουν έγκριση ETA του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούν να παραμείνουν στη χώρα για διάστημα έως και έξι μηνών για τουριστικούς και επιχειρηματικούς σκοπούς. Οι διαμετακομιστικοί σκοποί καλύπτονται επίσης από την ETA. Για να λάβουν έγκριση από την ETA, οι αιτούντες δεν πρέπει να έχουν προηγούμενες παραβιάσεις της νομοθεσίας περί μετανάστευσης. Δεν θα πρέπει να έχουν ποινικό μητρώο που θα μπορούσε να τους κάνει να θεωρηθούν απειλή για την ασφάλεια των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι ταξιδιώτες πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους για ETA, να πληρώσουν το τέλος και να περιμένουν την έγκριση πριν επιβιβαστούν σε οποιαδήποτε πτήση με προορισμό τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ταξιδιωτικοί σκοποί που καλύπτονται από τη νέα ΕΤΑ του Ηνωμένου Βασιλείου

Οι τύποι ταξιδιών που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της ΕΤΑ του Ηνωμένου Βασιλείου περιλαμβάνουν τον τουρισμό, τις επιχειρήσεις και τους βραχυπρόθεσμους σκοπούς διέλευσης. Πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα είναι διαθέσιμες στις επίσημες συχνές ερωτήσεις της ETA. Οι ταξιδιώτες που σκοπεύουν να επισκεφθούν το Λονδίνο θα πρέπει να διαβάσουν όλες αυτές τις πληροφορίες από νωρίς, καθώς είναι ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθούν ότι οι αιτήσεις έχουν αρκετό χρόνο για να διεκπεραιωθούν και να εγκριθούν πριν από την κράτηση ή τον προγραμματισμό οποιασδήποτε αναχώρησης προς το Ηνωμένο Βασίλειο.