Πλήρης οδηγός για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για πολίτες της Βραζιλίας

Το 2024, οι πολίτες της Βραζιλίας θα χρειάζονται ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια (ETA) πριν ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο (UK). Πρόκειται για μια ψηφιακή άδεια που είναι υποχρεωτική για τους πολίτες των χωρών που μπορούν να επισκέπτονται την Αγγλία, την Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία χωρίς θεώρηση για σύντομα ταξίδια. Αυτό περιλαμβάνει τους πολίτες της Βραζιλίας.

Αυτός ο οδηγός περιέχει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι Βραζιλιάνοι για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων, της διαδικασίας υποβολής αίτησης, των ταξιδιωτικών προσδοκιών και πολλά άλλα.

Γιατί εισάγεται το ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για τους πολίτες της Βραζιλίας;

Η ΕΤΑ του Ηνωμένου Βασιλείου αποσκοπεί στη βελτίωση της ασφάλειας των συνόρων του Ηνωμένου Βασιλείου και επιτρέπει στην κυβέρνηση μεγαλύτερο έλεγχο και εποπτεία των ατόμων που εισέρχονται στη χώρα. Θα διευκολύνει την πρόληψη της παράνομης μετανάστευσης, την αποτροπή των συνδικάτων οργανωμένου εγκλήματος και τον εντοπισμό πιθανών απειλών για την εθνική ασφάλεια πριν φτάσουν στη χώρα.

Η ETA έχει επίσης σχεδιαστεί για να βελτιώσει τον έλεγχο των συνόρων και να απλοποιήσει τη διαδικασία μετανάστευσης για τους ταξιδιώτες που έχουν προ-επαληθευτεί και είναι χαμηλού κινδύνου.

Για τους πολίτες της Βραζιλίας, η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου παρέχει τα ακόλουθα οφέλη:

 • Η υποβολή αίτησης και η έγκριση της ETA είναι γρήγορη και εύκολη.
 • Είναι πιο προσιτή από παρόμοιες ψηφιακές ταξιδιωτικές άδειες που επιβάλλονται από άλλες χώρες.
 • Χρειάζεται να υποβάλλετε αίτηση για ETA μόνο κάθε δύο χρόνια – όχι κάθε φορά που επισκέπτεστε το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πώς το βρετανικό σύστημα ETA θα επηρεάσει τους Βραζιλιάνους ταξιδιώτες

Επί του παρόντος, οι Βραζιλιάνοι δεν χρειάζονται ETA για να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, μόλις ανοίξει για τους πολίτες της Βραζιλίας το 2024, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση και να λάβουν εγκεκριμένο ETA του Ηνωμένου Βασιλείου πριν ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι υποχρεωτική είτε φτάνετε αεροπορικώς, είτε με πλοίο (π.χ. στο πλαίσιο κρουαζιέρας), είτε μέσω ξηράς, όπως μέσω της σιδηροδρομικής σήραγγας που συνδέει τη Βρετανία με τη Γαλλία.

Η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου ισχύει για τους ακόλουθους ταξιδιωτικούς σκοπούς:

 • Βραχυχρόνια διαμονή για λιγότερο από έξι μήνες (180 ημέρες) για τουρισμό, σύντομες σπουδές, επίσκεψη σε φίλους και οικογένεια, επιτρεπόμενες επιχειρηματικές δραστηριότητες και ιατρικές θεραπείες.
 • Βραχυπρόθεσμη διαμονή έως τρεις μήνες (90 ημέρες) με την παραχώρηση θεώρησης για δημιουργικούς εργαζομένους
 • Διέλευση από το Ηνωμένο Βασίλειο (δηλαδή αλλαγή αεροπλάνου), ανεξάρτητα από το αν διέρχεται ή όχι από τον έλεγχο των βρετανικών συνόρων.

Για να είναι επιλέξιμοι για ETA, οι Βραζιλιάνοι πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

 • Να είστε υπήκοος χώρας που έχει καθεστώς απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης με το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Βραζιλία περιλαμβάνεται στον κατάλογο των χωρών των οποίων οι πολίτες χρειάζονται ETA για να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 • Να έχετε βιομετρικό διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον έξι μηνών πέραν της προβλεπόμενης ημερομηνίας αναχώρησης από το Ηνωμένο Βασίλειο.
 • Δεν σκοπεύετε να μείνετε, να εργαστείτε ή να σπουδάσετε στο Ηνωμένο Βασίλειο για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών.
 • Να μην έχουν ποινικό μητρώο και να μην έχουν παραβιάσει κατά το παρελθόν τις μεταναστευτικές διατάξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο ή αλλού.

Όλοι οι ταξιδιώτες, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών και των βρεφών, θα χρειαστούν ETA πριν ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι γονείς και οι κηδεμόνες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ETA για λογαριασμό τους.

Σε άτομα με ιστορικό παραβάσεων της νομοθεσίας περί μετανάστευσης ή ποινικών καταδικών ή που έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση άνω των 12 μηνών στο Ηνωμένο Βασίλειο ή αλλού μπορεί να μην τους χορηγηθεί ΕΤΑ. Μπορούν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αποκτήσουν βίζα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι πολίτες της Βραζιλίας που σκοπεύουν να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών ή να εργαστούν ή να ζήσουν μόνιμα εκεί, εξακολουθούν να χρειάζονται την κατάλληλη θεώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Το νέο σύστημα ETA δεν επηρεάζει αυτούς τους ταξιδιώτες.

Απαιτήσεις για την υποβολή αίτησης ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο για πολίτες της Βραζιλίας

Οι πολίτες της Βραζιλίας που είναι επιλέξιμοι για ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να προετοιμάσουν τις ακόλουθες απαιτήσεις αίτησης:

 • Ένα έγκυρο βιομετρικό διαβατήριο που έχει εκδοθεί από τη Βραζιλία, οι πολίτες της οποίας δεν χρειάζονται θεώρηση για να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για σύντομα ταξίδια.
 • Πρόσφατη ψηφιακή φωτογραφία διαβατηρίου
 • Μια έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
 • Μια λειτουργική μέθοδος ηλεκτρονικής πληρωμής, όπως πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, Apply Pay ή Google Pay

Υποβολή αίτησης για ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι πολίτες της Βραζιλίας μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω του επίσημου ιστότοπου ή της εφαρμογής της βρετανικής κυβέρνησης. Η διαδικασία υποβολής αίτησης ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο διαρκεί μόνο λίγα λεπτά. Είναι ηλεκτρονική ή χωρίς χαρτί, οπότε οι προσωπικές επισκέψεις σε προξενεία ή γραφεία θεωρήσεων είναι περιττές.

Ετοιμάστε όλες τις απαιτήσεις σας πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία υποβολής αίτησης. Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για το πώς οι Βραζιλιάνοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ETA.

 1. Ανεβάστε ή βγάλτε φωτογραφία του διαβατηρίου που θα χρησιμοποιήσετε για να ταξιδέψετε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Βεβαιωθείτε ότι περιλαμβάνετε την εικόνα και τις δύο σειρές αριθμών και γραμμάτων στο κάτω μέρος.
 2. Ανεβάστε μια πρόσφατη φωτογραφία διαβατηρίου ή τραβήξτε μια φωτογραφία με την κάμερα της συσκευής σας, αν διαθέτει. Οι εικόνες πρέπει να αποθηκεύονται ως αρχείο jpeg ή με την επέκταση αρχείου .jpg. Τα παιδιά ηλικίας εννέα ετών και κάτω δεν χρειάζεται να ανεβάσουν φωτογραφία διαβατηρίου.
 3. Συμπληρώστε όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες. Αυτά περιλαμβάνουν προσωπικά στοιχεία (π.χ. όνομα, ημερομηνία γέννησης), στοιχεία διαβατηρίου, στοιχεία απασχόλησης, διεύθυνση κατοικίας και στοιχεία επικοινωνίας.
 4. Απαντήστε σε ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλεια και την επιλεξιμότητα. Όπως κάθε άλλος επισκέπτης του Ηνωμένου Βασιλείου, οι αιτούντες ΕΤΑ από τη Βραζιλία πρέπει να αποκαλύπτουν με ειλικρίνεια το ποινικό τους μητρώο, τα προηγούμενα μεταναστευτικά αδικήματα και τυχόν σχέσεις με ή συμμετοχή σε παράνομες ή παράνομες ομάδες ή οργανώσεις.
 5. Πληρώστε ηλεκτρονικά για την αίτηση ETA του Ηνωμένου Βασιλείου. Η αίτηση ETA για το Ηνωμένο Βασίλειο κοστίζει 10 λίρες Αγγλίας για κάθε αίτηση. Για να υποβάλετε την αίτηση, πρέπει να πληρώσετε το τέλος ηλεκτρονικά χρησιμοποιώντας πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, Apple Pay ή Google Pay.

Αφού υποβάλετε την ηλεκτρονική αίτηση ETA του Ηνωμένου Βασιλείου, θα λάβετε επιβεβαίωση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δηλώσατε.

Συμβουλές για την υποβολή αίτησης για ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η υποβολή αίτησης για ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι αρκετά απλή, αλλά υπάρχουν ακόμα περιθώρια για λάθη. Για να αποφύγετε τα συνήθη λάθη, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για μια γρήγορη και αποτελεσματική ηλεκτρονική αίτηση ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 • Παρέχετε ή τραβήξτε καθαρές, υψηλής ποιότητας φωτογραφίες του διαβατηρίου σας και του εαυτού σας. Βεβαιωθείτε ότι οι εικόνες συμμορφώνονται με τις προδιαγραφές των φωτογραφιών διαβατηρίου και είναι έγχρωμες χωρίς φίλτρα ή εφέ.
 • Βεβαιωθείτε ότι παρέχετε σωστά στοιχεία και ότι είστε όσο το δυνατόν πιο ακριβείς. Η παροχή ψευδών ή ανακριβών πληροφοριών ή ακόμη και η απόκρυψη πληροφοριών μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερήσεις ή σε απόρριψη της αίτησής σας.
 • Ελέγξτε εκ των προτέρων αν η ηλεκτρονική μέθοδος πληρωμής σας λειτουργεί και αν έχετε αρκετά χρήματα για να πληρώσετε την αίτηση ηλεκτρονικά.
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε επανεξετάσει και διπλοελέγξει τα στοιχεία που δηλώσατε στην αίτησή σας ETA πριν την υποβάλλετε.

Εάν οι Βραζιλιάνοι ταξιδιώτες χρειαστεί να διορθώσουν λάθη στην αίτησή τους για ETA, μπορούν να το κάνουν γρήγορα, υποβάλλοντας εκ νέου την αίτηση και καταβάλλοντας εκ νέου το τέλος.

Επεξεργασία και παραλαβή της ETA για τους υπηκόους της Βραζιλίας

Κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης ETA του Ηνωμένου Βασιλείου, το σύστημα θα διασταυρώσει τα στοιχεία που υποβλήθηκαν με διάφορες βάσεις δεδομένων ασφαλείας για να ελέγξει αν ο αιτών πληροί τις προϋποθέσεις για ETA.

Συνήθως οι αιτούντες χρειάζονται τρεις ημέρες (72 ώρες) για να λάβουν απόφαση σχετικά με την αίτησή τους για ETA μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν δηλώσει. Πολλοί ταξιδιώτες λαμβάνουν απόφαση μέσα σε λίγα λεπτά από την υποβολή της αίτησής τους. Ωστόσο, ορισμένες αιτήσεις μπορεί να χρειαστούν περισσότερες από τρεις ημέρες για να λάβουν απόφαση.

Συνιστάται στους πολίτες της Βραζιλίας να υποβάλουν αίτηση για ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν κλείσουν το ταξίδι τους στο Ηνωμένο Βασίλειο για να αποφύγουν καθυστερήσεις ή άλλα προβλήματα.

Εάν η αίτηση ETA σας απορρίφθηκε, μπορείτε να υποβάλετε νέα αίτηση ETA και να πληρώσετε εκ νέου το τέλος. Ωστόσο, θα ήταν καλύτερο να αναφέρετε στην προηγούμενη αίτησή σας τους λόγους για τους οποίους δεν σας χορηγήθηκε ΕΕΑ.

Η άρνηση χορήγησης ETA δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ταξιδέψετε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μπορείτε ακόμα να υποβάλετε αίτηση για την κατάλληλη βίζα του Ηνωμένου Βασιλείου. Ωστόσο, η έκδοση βίζας είναι πιο περίπλοκη και μπορεί να διαρκέσει περισσότερο, οπότε πρέπει να προσαρμόσετε ανάλογα τα ταξιδιωτικά σας σχέδια.

Ταξιδεύοντας με ETA του Ηνωμένου Βασιλείου

Το ETA του Ηνωμένου Βασιλείου συνδέεται ψηφιακά με το διαβατήριο ενός ατόμου. Ισχύει για δύο χρόνια, επιτρέποντας πολλαπλές σύντομες επισκέψεις διάρκειας έως έξι μηνών ανά επίσκεψη. Οι Βραζιλιάνοι ταξιδιώτες πρέπει να υποβάλουν αίτηση για νέα ETA μετά από δύο χρόνια ή όταν λήξει το διαβατήριό τους, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτα, για να συνεχίσουν να επιτρέπεται να ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αναχώρηση για το Ηνωμένο Βασίλειο

Δεδομένου ότι πρόκειται για ηλεκτρονικό έγγραφο, δεν χρειάζεται να έχετε μαζί σας φυσικό αντίγραφο του ETA σας. Για τους ταξιδιώτες με πολλαπλά διαβατήρια, βεβαιωθείτε ότι ταξιδεύετε στο Ηνωμένο Βασίλειο με το ίδιο βραζιλιάνικο διαβατήριο που χρησιμοποιήσατε στην αίτησή σας.

Πριν από την επιβίβαση στο αεροπλάνο, το πλοίο ή το τρένο, οι μεταφορείς θα ελέγχουν αν διαθέτετε το κατάλληλο ταξιδιωτικό έγγραφο, σαρώνοντας το διαβατήριό σας. Θα επιτρέψουν την επιβίβαση μόνο σε Βραζιλιάνους ταξιδιώτες που μπορούν να προσκομίσουν εγκεκριμένο ETA ή βίζα του Ηνωμένου Βασιλείου. Όσοι εξακολουθούν να περιμένουν την απόφαση σχετικά με τις αιτήσεις τους για ETA δεν θα τους επιτραπεί επίσης να επιβιβαστούν.

Άφιξη στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η ETA δεν εγγυάται την είσοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κατά την άφιξή τους, οι πολίτες της Βραζιλίας με εγκεκριμένο ETA του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να υποβάλουν τα έγγραφα ταυτότητάς τους στη βρετανική συνοριοφυλακή ή να περάσουν από ηλεκτρονική πύλη διαβατηρίων (eGate), εφόσον υπάρχει.

Να είστε προετοιμασμένοι να προσκομίσετε απόδειξη ότι ταξιδεύετε με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο ή εισιτήριο για να φύγετε από το Ηνωμένο Βασίλειο εντός έξι μηνών από την άφιξή σας. Εάν τους ζητηθεί, οι Βραζιλιάνοι ταξιδιώτες πρέπει επίσης να αποδείξουν ότι διαθέτουν επαρκή κεφάλαια για να συντηρηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και του ταξιδιού τους στην πατρίδα.

Ακόμα και αν έχετε ETA, μπορεί να σας αρνηθούν την είσοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο, εάν αποτύχετε σε συνοριακό έλεγχο ή εάν πληροίτε άλλες προϋποθέσεις εισόδου.

Μόλις περάσουν την ασφάλεια των συνόρων, οι πολίτες της Βραζιλίας με εγκεκριμένο ETA μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα μεταξύ των τεσσάρων συστατικών χωρών του Ηνωμένου Βασιλείου: Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία.

Οι Βραζιλιάνοι επισκέπτες μπορούν να ταξιδέψουν με τρένα, πλοία και τοπικές πτήσεις εντός του Ηνωμένου Βασιλείου. Πριν επιβιβαστούν σε πλοίο ή εσωτερική πτήση εντός του Ηνωμένου Βασιλείου, χρειάζεται μόνο να προσκομίσουν μια ταυτότητα, συνήθως διαβατήριο ή άδεια οδήγησης.

Η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου δεν ισχύει στην Ιρλανδία ή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου δεν επιτρέπει την είσοδο στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Κοινής Ταξιδιωτικής Ζώνης Σένγκεν.

Οι Βραζιλιάνοι που επισκέπτονται την Ιρλανδία ή άλλες ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να ενημερωθούν για τις απαιτήσεις εισόδου της χώρας πριν κλείσουν το ταξίδι τους.

Οι ταξιδιώτες μπορούν να ανατρέξουν στη σελίδα Συχνές ερωτήσεις για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για περισσότερες πληροφορίες.