Ανακαλύψτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για πολίτες της Σιγκαπούρης, συμπεριλαμβανομένης της επιλεξιμότητας, των προϋποθέσεων, της διαδικασίας υποβολής αίτησης και των επιπτώσεών της στα ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το 2024, οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης που ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο (ΗΒ) θα πρέπει να λαμβάνουν ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια (ETA). Η βρετανική κυβέρνηση εφαρμόζει αυτό το νέο ψηφιακό σύστημα ταξιδιωτικών αδειών για όλους τους αλλοδαπούς που δεν χρειάζονται βίζα για να ταξιδέψουν στην Αγγλία, την Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία. Αυτό περιλαμβάνει τους υπηκόους της Σιγκαπούρης.

Ανακαλύψτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για πολίτες της Σιγκαπούρης, συμπεριλαμβανομένης της επιλεξιμότητας, των προϋποθέσεων, της διαδικασίας υποβολής αίτησης και των επιπτώσεών της στα ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Γιατί εισάγεται η ΕΤΑ του Ηνωμένου Βασιλείου

Το ETA αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για την ψηφιοποίηση των συνόρων και τη βελτίωση της ασφάλειας. Το νέο ψηφιακό σύστημα ταξιδιωτικών αδειών επιτρέπει στη βρετανική κυβέρνηση μεγαλύτερο έλεγχο και εποπτεία των ατόμων που εισέρχονται στη χώρα.

Η ΕΤΑ του Ηνωμένου Βασιλείου αποσκοπεί στην αποτροπή της εισόδου παράνομων μεταναστών και ομάδων οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα και στον εντοπισμό πιθανών απειλών για την εθνική ασφάλεια πριν φτάσουν στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πρόκειται επίσης για ένα πιο αποτελεσματικό και ασφαλές ψηφιακό ταξιδιωτικό έγγραφο, το οποίο έχει σχεδιαστεί για τη βελτίωση του συνοριακού ελέγχου και τον εξορθολογισμό της διαδικασίας μετανάστευσης για προ-επαληθευμένους ταξιδιώτες χαμηλού κινδύνου.

Για τους πολίτες της Σιγκαπούρης, η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου παρέχει τα ακόλουθα οφέλη:

 • Η υποβολή αίτησης και η έγκριση της ETA είναι γρήγορη και εύκολη.
 • Είναι πιο προσιτή από παρόμοιες ψηφιακές ταξιδιωτικές άδειες που επιβάλλονται από άλλες χώρες.
 • Χρειάζεται να υποβάλλετε αίτηση για ETA μόνο κάθε δύο χρόνια – όχι κάθε φορά που επισκέπτεστε το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πώς το σύστημα ETA του Ηνωμένου Βασιλείου θα επηρεάσει τους πολίτες της Σιγκαπούρης

Επί του παρόντος, οι υπήκοοι της Σιγκαπούρης δεν χρειάζονται ETA για να επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, μόλις το σύστημα αρχίσει να δέχεται αιτήσεις από πολίτες της Σιγκαπούρης το 2024, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση και να λάβουν εγκεκριμένο ETA του Ηνωμένου Βασιλείου πριν ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι υποχρεωτική είτε φθάνετε αεροπορικώς, είτε με πλοίο (π.χ. ως μέρος κρουαζιέρας), είτε μέσω ξηράς, όπως μέσω της σιδηροδρομικής σήραγγας που συνδέει τη Βρετανία με τη Γαλλία.

Η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου ισχύει για τους ακόλουθους ταξιδιωτικούς σκοπούς:

 • Βραχυχρόνια διαμονή για λιγότερο από έξι μήνες (180 ημέρες) για τουρισμό, σύντομες σπουδές, επίσκεψη σε φίλους και οικογένεια, επιτρεπόμενες επιχειρηματικές δραστηριότητες και ιατρικές θεραπείες.
 • Βραχυπρόθεσμη διαμονή έως τρεις μήνες (90 ημέρες) με την παραχώρηση θεώρησης για δημιουργικούς εργαζομένους
 • Διέλευση από το Ηνωμένο Βασίλειο (δηλαδή αλλαγή αεροπλάνου), ανεξάρτητα από το αν διέρχεται ή όχι από τον έλεγχο των βρετανικών συνόρων.

Για να είναι επιλέξιμοι για ETA, οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

 • Να είστε υπήκοος χώρας που έχει καθεστώς απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης με το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Σιγκαπούρη περιλαμβάνεται στον κατάλογο των χωρών των οποίων οι πολίτες χρειάζονται ETA για να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 • Να έχετε βιομετρικό διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον έξι μηνών πέραν της προβλεπόμενης ημερομηνίας αναχώρησης από το Ηνωμένο Βασίλειο.
 • Δεν σκοπεύετε να μείνετε, να εργαστείτε ή να σπουδάσετε στο Ηνωμένο Βασίλειο για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών.
 • Να μην έχουν ποινικό μητρώο και να μην έχουν παραβιάσει κατά το παρελθόν τις μεταναστευτικές διατάξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο ή αλλού.

Όλοι οι ταξιδιώτες από τη Σιγκαπούρη, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών και των βρεφών, χρειάζονται ETA πριν ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι γονείς και οι κηδεμόνες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ETA για λογαριασμό τους.

Τα άτομα που έχουν παραβιάσει στο παρελθόν τους νόμους περί μετανάστευσης, έχουν ποινικό μητρώο ή έχουν εκτίσει ποινή φυλάκισης άνω των 12 μηνών στο Ηνωμένο Βασίλειο ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ενδέχεται να μην είναι επιλέξιμα για ETA. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα άτομα αυτά μπορούν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι υπήκοοι της Σιγκαπούρης που σκοπεύουν να εργαστούν ή να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών πρέπει να υποβάλουν αίτηση για την κατάλληλη θεώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Η αίτηση και η επεξεργασία της βίζας του Ηνωμένου Βασιλείου θα παραμείνει αμετάβλητη για τους πολίτες της Σιγκαπούρης μόλις τεθεί σε λειτουργία το σύστημα ETA.

Απαιτήσεις για ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο για ταξιδιώτες από τη Σιγκαπούρη

Μόλις η ETA ανοίξει για τους κατοίκους της Σιγκαπούρης, όσοι είναι επιλέξιμοι για ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να προετοιμάσουν τις ακόλουθες απαιτήσεις αίτησης:

 • Βιομετρικό διαβατήριο που εκδίδεται από τη Σιγκαπούρη, οι πολίτες της οποίας δεν χρειάζονται θεώρηση για να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για σύντομα ταξίδια.
 • Πρόσφατη ψηφιακή φωτογραφία διαβατηρίου
 • Μια έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
 • Μια λειτουργική μέθοδος ηλεκτρονικής πληρωμής, όπως πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, Apply Pay ή Google Pay

Υποβολή αίτησης για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου

Οι αιτήσεις ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για τους πολίτες της Σιγκαπούρης θα υποβάλλονται εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας ή της εφαρμογής της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, χωρίς να απαιτείται επίσκεψη σε προξενεία ή γραφεία θεωρήσεων.

Η συμπλήρωση της αίτησης ETA θα διαρκέσει το πολύ 15 λεπτά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλες τις απαιτήσεις και τις απαραίτητες πληροφορίες πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία υποβολής αίτησης. Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για το πώς οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ETA.

 1. Ανεβάστε ή βγάλτε φωτογραφία του διαβατηρίου που θα χρησιμοποιήσετε για να ταξιδέψετε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Βεβαιωθείτε ότι περιλαμβάνετε την εικόνα και τις δύο σειρές αριθμών και γραμμάτων στο κάτω μέρος.
 2. Ανεβάστε μια πρόσφατη φωτογραφία διαβατηρίου ή τραβήξτε μια φωτογραφία με την κάμερα της συσκευής σας, αν διαθέτει. Πρέπει να είναι πρωτότυπη φωτογραφία και όχι στιγμιότυπο οθόνης. Οι εικόνες πρέπει να αποθηκεύονται ως αρχείο jpeg ή με την επέκταση αρχείου .jpg. Τα παιδιά ηλικίας εννέα ετών και κάτω δεν θα χρειαστούν σάρωση ή φωτογραφία του προσώπου τους.
 3. Συμπληρώστε όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες. Αυτά περιλαμβάνουν προσωπικά στοιχεία (π.χ. όνομα, ημερομηνία γέννησης), στοιχεία διαβατηρίου, στοιχεία απασχόλησης, διεύθυνση κατοικίας και στοιχεία επικοινωνίας. Η αίτηση ETA δεν απαιτεί λεπτομέρειες ταξιδιού ή οικονομικές απαιτήσεις. Ωστόσο, οι πολίτες της Σιγκαπούρης πρέπει να διασφαλίσουν ότι η παραμονή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι το πολύ έξι μήνες και ότι διαθέτουν επαρκή κεφάλαια για να καλύψουν όλα τα έξοδα ταξιδιού για να αποφύγουν τυχόν προβλήματα.
 4. Απαντήστε σε ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλεια και την επιλεξιμότητα. Όπως και κάθε άλλη επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι αιτούντες ΕΤΑ από τη Σιγκαπούρη πρέπει να αποκαλύπτουν με ειλικρίνεια το ποινικό μητρώο, τα προηγούμενα μεταναστευτικά αδικήματα και τυχόν σχέσεις με ή συμμετοχή σε παράνομες ή παράνομες ομάδες ή οργανώσεις.
 5. Πληρώστε ηλεκτρονικά για την αίτηση ETA του Ηνωμένου Βασιλείου. Η αίτηση ETA για το Ηνωμένο Βασίλειο κοστίζει 10 λίρες Αγγλίας για κάθε αίτηση. Για να ολοκληρώσετε την αίτηση, πρέπει να πληρώσετε το τέλος ηλεκτρονικά χρησιμοποιώντας πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, Apple Pay ή Google Pay.

Μετά την επιτυχή υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης ETA του Ηνωμένου Βασιλείου, θα λάβετε επιβεβαίωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Συμβουλές για την υποβολή αίτησης για ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο για πολίτες της Σιγκαπούρης

Για να αποφύγετε τα συνήθη λάθη, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για μια γρήγορη και αποτελεσματική ηλεκτρονική αίτηση ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 • Παρέχετε ή τραβήξτε καθαρές, υψηλής ποιότητας φωτογραφίες του διαβατηρίου σας και του εαυτού σας. Βεβαιωθείτε ότι οι εικόνες συμμορφώνονται με τις προδιαγραφές των φωτογραφιών διαβατηρίου και είναι έγχρωμες χωρίς φίλτρα ή εφέ.
 • Βεβαιωθείτε ότι παρέχετε ακριβείς και ειλικρινείς πληροφορίες. Οποιαδήποτε εσφαλμένα ή ψευδή στοιχεία ή ακόμη και η απόκρυψη σχετικών πληροφοριών μπορεί να οδηγήσει στην απόρριψη της αίτησης.
 • Ελέγξτε εκ των προτέρων αν η ηλεκτρονική μέθοδος πληρωμής σας λειτουργεί και αν έχετε αρκετά χρήματα για να πληρώσετε την αίτηση ηλεκτρονικά.
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε επανεξετάσει και διπλοελέγξει τα στοιχεία της αίτησής σας πριν τα υποβάλετε.

Εάν οι ταξιδιώτες από τη Σιγκαπούρη χρειαστεί να διορθώσουν λάθη στην αίτησή τους για ETA, μπορούν να το κάνουν γρήγορα, υποβάλλοντας εκ νέου την αίτηση και καταβάλλοντας εκ νέου το τέλος. Ωστόσο, αυτό συνιστάται μόνο εάν ο αιτών είναι βέβαιος ότι η αρχική απόρριψη οφείλεται σε μικρά λάθη.

Επεξεργασία της ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για τους πολίτες της Σιγκαπούρης

Κατά την υποβολή της αίτησης ETA του Ηνωμένου Βασιλείου, οι πληροφορίες των ταξιδιωτών θα εξεταστούν διεξοδικά για να διασφαλιστεί ότι πληρούν όλα τα κριτήρια επιλεξιμότητας. Αυτό περιλαμβάνει την επαλήθευση των στοιχείων με βάση πολλαπλές βάσεις δεδομένων ασφαλείας για τον εντοπισμό τυχόν ασυμφωνιών ή πιθανών προβλημάτων ασφαλείας που προκύπτουν από την εφαρμογή.

Οι αιτούντες θα πρέπει να λάβουν απόφαση σχετικά με την αίτησή τους ETA εντός 72 ωρών από την υποβολή της. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ταξιδιώτες λαμβάνουν το εγκεκριμένο ETA τους μέσα σε λίγα λεπτά από την υποβολή του. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η επεξεργασία ορισμένων αιτήσεων μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από τρεις ημέρες.

Όπως και οι άλλοι υπήκοοι που δεν χρειάζονται βίζα, οι υπήκοοι της Σιγκαπούρης καλούνται να υποβάλουν αίτηση για την ΕΤΑ τους πριν κλείσουν το ταξίδι τους στο Ηνωμένο Βασίλειο για να αποφύγουν καθυστερήσεις ή άλλα ζητήματα.

Εάν μια αίτηση ETA απορριφθεί, αυτό δεν σημαίνει ότι ο αιτών απαγορεύεται εντελώς να επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο. Μπορούν ακόμη να υποβάλουν αίτηση για βίζα του Ηνωμένου Βασιλείου, μια μακρύτερη και πιο περίπλοκη διαδικασία. Εάν αποφασίσετε να υποβάλετε αίτηση για βίζα, ενδέχεται να είναι απαραίτητο να προσαρμόσετε ανάλογα τα ταξιδιωτικά σας σχέδια.

Ταξιδεύοντας με την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου

Το ETA του Ηνωμένου Βασιλείου συνδέεται ψηφιακά με το διαβατήριο ενός ατόμου. Ισχύει για δύο χρόνια, επιτρέποντας πολλαπλές σύντομες επισκέψεις έως έξι μήνες ανά επίσκεψη. Οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης πρέπει να υποβάλουν αίτηση για νέο ETA μετά από δύο χρόνια ή όταν λήξει το διαβατήριό τους, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτα, για να συνεχίσουν να επιτρέπεται να ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αναχώρηση για το Ηνωμένο Βασίλειο

Οι ταξιδιώτες από τη Σιγκαπούρη που κατευθύνονται προς το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να προσκομίσουν το ίδιο διαβατήριο που χρησιμοποιήθηκε για την ηλεκτρονική αίτηση ETA. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό εάν έχετε πολλαπλά διαβατήρια. Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό έγγραφο ή ψηφιακή άδεια που συνδέεται με το διαβατήριό σας, οπότε δεν χρειάζεται να το εκτυπώσετε.

Πριν από την επιβίβαση σε ένα μεταφορικό μέσο (π.χ. αεροπλάνο, πλοίο ή τρένο), οι αρχές θα ελέγχουν αν οι επιβάτες διαθέτουν το κατάλληλο έγγραφο άδειας ταξιδιού, σαρώνοντας τα διαβατήριά τους. Θα επιτρέψουν την επιβίβαση μόνο σε ταξιδιώτες από τη Σιγκαπούρη που μπορούν να προσκομίσουν εγκεκριμένο ETA ή βίζα του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα άτομα που εξακολουθούν να περιμένουν απόφαση σχετικά με την αίτησή τους δεν θα μπορούν να επιβιβαστούν.

Άφιξη στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η ETA δεν εγγυάται την άδεια εισόδου ενός ατόμου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι υπήκοοι της Σιγκαπούρης με εγκεκριμένο ETA του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να υποβάλουν τα έγγραφα ταυτότητάς τους στη βρετανική συνοριοφυλακή κατά την άφιξή τους.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας τα έγγραφα που αποδεικνύουν τα περαιτέρω ταξιδιωτικά σας σχέδια, εάν σας ζητηθεί. Αυτό συνήθως σημαίνει ότι πρέπει να προσκομίσετε εισιτήριο αναχώρησης από το Ηνωμένο Βασίλειο εντός έξι μηνών από την άφιξή σας. Ενδέχεται επίσης να είναι απαραίτητο να αποδείξετε ότι διαθέτετε επαρκή κεφάλαια για να συντηρήσετε τον εαυτό σας στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια της διαμονής σας και της επιστροφής σας στην πατρίδα.

Ακόμα και αν έχετε ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπορεί να σας απορρίψουν στα σύνορα, αν αποτύχετε σε συνοριακό έλεγχο ή δεν πληροίτε άλλες προϋποθέσεις εισόδου.

Κανένα φυσικό σύνορο δεν χωρίζει τις τέσσερις χώρες που αποτελούν το Ηνωμένο Βασίλειο: Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία. Οι ταξιδιώτες από τη Σιγκαπούρη με εγκεκριμένο ETA που έχουν περάσει από το συνοριακό πρακτορείο κατά την είσοδο μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα μεταξύ των χωρών αυτών.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης μπορούν να χρησιμοποιούν διάφορους τρόπους μεταφοράς, όπως τρένα, πλοία και τοπικές πτήσεις. Πριν επιβιβαστούν σε πλοίο ή εσωτερική πτήση εντός του Ηνωμένου Βασιλείου, χρειάζεται μόνο να προσκομίσουν μια ταυτότητα, συνήθως διαβατήριο ή άδεια οδήγησης.

Η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου δεν ισχύει στην Ιρλανδία ή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η ETA ισχύει μόνο για ταξίδια εντός του Ηνωμένου Βασιλείου. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την είσοδο στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, μια ξεχωριστή ανεξάρτητη χώρα, ή σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Κοινής Ταξιδιωτικής Ζώνης Σένγκεν.

Οι πολίτες της Σιγκαπούρης που σχεδιάζουν να επισκεφθούν την Ιρλανδία ή άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να ελέγξουν τις προϋποθέσεις εισόδου του προορισμού τους και να βεβαιωθούν ότι τις πληρούν πριν κλείσουν το ταξίδι τους.

Οι ταξιδιώτες μπορούν να ανατρέξουν στη σελίδα FAQ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου.