Η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για πολίτες της Σιγκαπούρης: Σιγκαπούρης: Πλήρης οδηγός

Οι πολίτες της Σιγκαπούρης που ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο (ΗΒ) θα πρέπει να αποκτήσουν ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια (ETA) από το 2024.

Η ETA είναι μια νέα ψηφιακή ταξιδιωτική άδεια που είναι υποχρεωτική για τους πολίτες των χωρών που μπορούν να επισκέπτονται την Αγγλία, την Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία χωρίς θεώρηση για σύντομα ταξίδια. Αυτό περιλαμβάνει τους πολίτες της Σιγκαπούρης.

Θα απλουστεύσει τα ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο για την επίσκεψη σε συγγενείς και φίλους περισσότερων από 40.000 κατοίκων της Σιγκαπούρης που διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η ETA ωφελεί επίσης σχεδόν 2,8 εκατομμύρια Σιγκαπουριανούς που επισκέπτονται το Ηνωμένο Βασίλειο για αναψυχή, επαγγελματικούς λόγους ή για σπουδές.

Αυτός ο οδηγός παρέχει όλες τις πληροφορίες σχετικά με την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για πολίτες της Σιγκαπούρης, συμπεριλαμβανομένων της επιλεξιμότητας, των απαιτήσεων, της διαδικασίας υποβολής αίτησης και των επιπτώσεων στο ταξίδι.

Γιατί εισάγεται το ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για τους πολίτες της Σιγκαπούρης;

Η ΕΤΑ του Ηνωμένου Βασιλείου αποσκοπεί στη βελτίωση της ασφάλειας των συνόρων του Ηνωμένου Βασιλείου και επιτρέπει στην κυβέρνηση μεγαλύτερο έλεγχο και εποπτεία των ατόμων που εισέρχονται στη χώρα.

Το σύστημα επιδιώκει να συμβάλει στην πρόληψη της παράνομης μετανάστευσης, να αναχαιτίσει τα συνδικάτα οργανωμένου εγκλήματος και να εντοπίσει πιθανές απειλές για την εθνική ασφάλεια πριν καν φτάσουν στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η ETA έχει επίσης σχεδιαστεί για να βελτιώσει τον έλεγχο των συνόρων και να απλοποιήσει τη διαδικασία μετανάστευσης για τους ταξιδιώτες που έχουν προ-επαληθευτεί και είναι χαμηλού κινδύνου.

Πλεονεκτήματα της ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για τους πολίτες της Σιγκαπούρης

Η ETA είναι ένα ηλεκτρονικό έγγραφο που χορηγεί άδεια σε υπηκόους που δεν διαθέτουν βίζα και έχουν υποβληθεί σε προκαταρκτικό έλεγχο για να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν πρόκειται για βίζα, οπότε οι αιτούντες μπορούν να παρακάμψουν την πολύπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία απόκτησης.

Για τους πολίτες της Σιγκαπούρης, η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου παρέχει τα ακόλουθα οφέλη:

Quick and easy process

Η υποβολή αίτησης για ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο γίνεται εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά και χωρίς χαρτιά. Οι αιτούντες από τη Σιγκαπούρη μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση σε λιγότερο από 20 λεπτά. Επίσης, δεν χρειάζεται να επισκεφθούν προξενεία ή γραφεία θεωρήσεων για προσωπική συνέντευξη ή για να υποβάλουν έγγραφα.

Η επεξεργασία μιας αίτησης ETA διαρκεί γενικά τρεις ημέρες. Οι ταξιδιώτες θα λάβουν την απόφαση, είτε εγκριθεί είτε απορριφθεί, μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν δηλώσει.

Εάν εγκριθεί, το ETA θα συνδεθεί με το διαβατήριο που χρησιμοποίησαν για την αίτηση, οπότε δεν χρειάζεται να το εκτυπώσουν.

Affordable fee

Η αίτηση ETA για το Ηνωμένο Βασίλειο κοστίζει 10 λίρες Αγγλίας για κάθε αίτηση. Η τιμή είναι συγκρίσιμη με παρόμοιες ψηφιακές ταξιδιωτικές άδειες που επιβάλλονται από άλλες χώρες.

Για παράδειγμα, το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Άδειας (ESTA) των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ) κοστίζει 21 δολάρια ΗΠΑ (17 λίρες Αγγλίας).

Η ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια (ETA) της Αυστραλίας κοστίζει AU$20 (£10), ενώ η ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια (eTA) του Καναδά κοστίζει CA$7 (£4).

Μόλις τεθεί σε λειτουργία, το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Σύστημα Εξουσιοδότησης Ταξιδιωτικών Πληροφοριών (ETIAS) της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα κοστίζει 7 ευρώ (6 λίρες Αγγλίας).

Long validity period

Οι περισσότερες ψηφιακές ταξιδιωτικές άδειες ισχύουν για ένα έτος έως πέντε έτη ή όταν λήξει το διαβατήριο με το οποίο συνδέονται.

Η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου θα ισχύει για πολλαπλές σύντομες επισκέψεις σε διάστημα δύο ετών. Οι ταξιδιώτες πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για ETA μόνο κάθε δύο χρόνια ή όταν λήξει το διαβατήριό τους, όποιο από τα δύο συμβεί νωρίτερα, και όχι κάθε φορά που επισκέπτονται το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πώς το βρετανικό σύστημα ETA θα επηρεάσει τους ταξιδιώτες της Σιγκαπούρης

Επί του παρόντος, οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης δεν χρειάζονται ETA για να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο, μόλις το σύστημα ανοίξει για τους πολίτες της Σιγκαπούρης το 2024, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση και να λάβουν εγκεκριμένο ETA του Ηνωμένου Βασιλείου πριν ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Απαιτείται ανεξαρτήτως του τρόπου μεταφοράς που χρησιμοποιείται, είτε πρόκειται για άφιξη με πτήση, είτε με πλοίο (π.χ. στο πλαίσιο κρουαζιέρας), είτε μέσω ξηράς, όπως μέσω της σιδηροδρομικής σήραγγας που συνδέει τη Βρετανία με τη Γαλλία.

Η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου ισχύει για τους ακόλουθους ταξιδιωτικούς σκοπούς:

 • Βραχυχρόνια διαμονή για λιγότερο από έξι μήνες (180 ημέρες) για τουρισμό, σύντομες σπουδές, επίσκεψη σε φίλους και οικογένεια, επιτρεπόμενες επιχειρηματικές δραστηριότητες και ιατρικές θεραπείες.
 • Βραχυπρόθεσμη διαμονή έως τρεις μήνες (90 ημέρες) με την παραχώρηση θεώρησης για δημιουργικούς εργαζομένους
 • Διέλευση από το Ηνωμένο Βασίλειο (δηλαδή αλλαγή αεροπλάνου), ανεξάρτητα από το αν διέρχεται ή όχι από τον έλεγχο των βρετανικών συνόρων.

Κατευθυντήριες γραμμές επιλεξιμότητας ETA για πολίτες της Σιγκαπούρης

Για να είναι επιλέξιμοι για ETA, οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

 • Να είστε υπήκοος χώρας που έχει καθεστώς απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης με το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Σιγκαπούρη περιλαμβάνεται στον κατάλογο των χωρών των οποίων οι πολίτες χρειάζονται ETA για να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 • Να έχετε βιομετρικό διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον έξι μηνών πέραν της προβλεπόμενης ημερομηνίας αναχώρησης από το Ηνωμένο Βασίλειο.
 • Δεν υπάρχει πρόθεση διαμονής, εργασίας ή σπουδών στο Ηνωμένο Βασίλειο για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών.
 • Χωρίς ποινικό μητρώο και χωρίς παραβιάσεις της νομοθεσίας περί μετανάστευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο ή αλλού.

Όλοι οι ταξιδιώτες, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών και των βρεφών, θα χρειαστούν ETA πριν ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι γονείς και οι κηδεμόνες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ETA για λογαριασμό τους.

Σε άτομα με ιστορικό παραβάσεων της νομοθεσίας περί μετανάστευσης, ποινικών καταδικών ή φυλάκισης άνω των 12 μηνών στο Ηνωμένο Βασίλειο ή αλλού μπορεί να μην χορηγηθεί ΕΤΑ. Αυτοί οι ταξιδιώτες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αποκτήσουν βίζα για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι πολίτες της Σιγκαπούρης που σκοπεύουν να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών ή να εργαστούν θα εξακολουθούν να χρειάζονται την κατάλληλη θεώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Το νέο σύστημα ETA δεν επηρεάζει αυτούς τους ταξιδιώτες. Η αίτηση και η επεξεργασία της θεώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου θα παραμείνουν επίσης αμετάβλητες.

Απαιτήσεις αίτησης ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για πολίτες της Σιγκαπούρης

Οι πολίτες της Σιγκαπούρης που είναι επιλέξιμοι για ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να προετοιμάσουν τις ακόλουθες απαιτήσεις αίτησης:

 • Ένα έγκυρο βιομετρικό διαβατήριο που έχει εκδοθεί από τη Σιγκαπούρη, οι πολίτες της οποίας δεν χρειάζονται θεώρηση για να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για σύντομα ταξίδια.
 • Πρόσφατη ψηφιακή φωτογραφία διαβατηρίου
 • Μια έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
 • Μια λειτουργική μέθοδος ηλεκτρονικής πληρωμής, όπως πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, Apple Pay ή Google Pay.

Πώς να υποβάλετε αίτηση για ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι πολίτες της Σιγκαπούρης μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω της επίσημης ιστοσελίδας ή της εφαρμογής της βρετανικής κυβέρνησης.

Η διαδικασία υποβολής αίτησης ETA για το Ηνωμένο Βασίλειο είναι εξ ολοκλήρου ηλεκτρονική και χωρίς χαρτιά, οπότε δεν είναι απαραίτητη η επίσκεψη σε προξενεία ή γραφεία θεωρήσεων. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας διαρκεί μόνο λίγα λεπτά, αφού είναι έτοιμα όλα τα απαραίτητα έγγραφα και πληροφορίες.

Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για το πώς οι πολίτες της Σιγκαπούρης μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ETA.

1. Upload or take a photo of the passport you will use to travel to the UK.

Βεβαιωθείτε ότι περιλαμβάνετε την εικόνα και τις δύο σειρές αριθμών και γραμμάτων στο κάτω μέρος.

2. Upload a recent passport photo or take a picture using your device’s camera.

Οι εικόνες πρέπει να αποθηκεύονται ως αρχείο jpeg ή με την επέκταση αρχείου .jpg. Τα παιδιά ηλικίας εννέα ετών και κάτω δεν χρειάζεται να ανεβάσουν φωτογραφία διαβατηρίου.

3. Fill in all the required information.

Αυτά περιλαμβάνουν προσωπικά στοιχεία (π.χ. όνομα, ημερομηνία γέννησης), στοιχεία διαβατηρίου, στοιχεία απασχόλησης, διεύθυνση κατοικίας και στοιχεία επικοινωνίας.

4. Answer questions on security and eligibility. 

Όπως κάθε άλλος επισκέπτης του Ηνωμένου Βασιλείου, οι αιτούντες ΕΤΑ από τη Σιγκαπούρη πρέπει να αποκαλύπτουν με ειλικρίνεια το ποινικό τους μητρώο, τα προηγούμενα μεταναστευτικά αδικήματα και τυχόν σχέσεις με ή συμμετοχή σε παράνομες ή παράνομες ομάδες ή οργανώσεις.

5. Pay for the UK ETA application online.

Η αίτηση ETA για το Ηνωμένο Βασίλειο κοστίζει 10 λίρες Αγγλίας για κάθε αίτηση. Για να υποβάλετε την αίτηση, πρέπει να πληρώσετε το τέλος ηλεκτρονικά χρησιμοποιώντας πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, Apple Pay ή Google Pay.

Αφού συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση ETA του Ηνωμένου Βασιλείου, οι ταξιδιώτες θα λάβουν επιβεβαίωση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν δηλώσει.

Συμβουλές για την υποβολή αίτησης για ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η υποβολή αίτησης για ETA είναι απλή, αλλά υπάρχουν ακόμα περιθώρια για λάθη. Για να αποφύγετε τα συνήθη λάθη, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για μια γρήγορη και αποτελεσματική ηλεκτρονική αίτηση ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 • Παρέχετε ή τραβήξτε καθαρές, υψηλής ποιότητας φωτογραφίες του διαβατηρίου σας και του εαυτού σας. Βεβαιωθείτε ότι οι εικόνες συμμορφώνονται με τις προδιαγραφές των φωτογραφιών διαβατηρίου και είναι έγχρωμες χωρίς φίλτρα ή εφέ.
 • Βεβαιωθείτε ότι παρέχετε τα σωστά στοιχεία και ότι είστε όσο το δυνατόν πιο ακριβείς. Η παροχή ψευδών ή ανακριβών πληροφοριών ή ακόμη και η απόκρυψη πληροφοριών μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερήσεις ή σε απόρριψη της αίτησής σας.
 • Ελέγξτε εκ των προτέρων αν η ηλεκτρονική μέθοδος πληρωμής σας λειτουργεί και αν έχετε αρκετά χρήματα για να πληρώσετε την αίτηση ηλεκτρονικά.
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε επανεξετάσει και διπλοελέγξει τα στοιχεία που δηλώσατε στην αίτησή σας ETA πριν την υποβάλλετε.

Μετά την υποβολή της αίτησης ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι ταξιδιώτες δεν μπορούν πλέον να την τροποποιήσουν ή να την αποσύρουν.

Σε περίπτωση που οι ταξιδιώτες από τη Σιγκαπούρη πρέπει να διορθώσουν απλά λάθη στην αίτησή τους για ETA, μπορούν να το κάνουν γρήγορα, υποβάλλοντας εκ νέου την αίτηση και καταβάλλοντας εκ νέου το τέλος.

Επεξεργασία και παραλαβή της ETA για υπηκόους Σιγκαπούρης

Μετά την παραλαβή της ηλεκτρονικής αίτησης ETA του Ηνωμένου Βασιλείου, το σύστημα θα διασταυρώσει τα στοιχεία που υποβλήθηκαν με διάφορες βάσεις δεδομένων ασφαλείας στο Ηνωμένο Βασίλειο και παγκοσμίως για να ελέγξει αν ο αιτών πληροί τις προϋποθέσεις για ETA.

Συνήθως οι αιτούντες χρειάζονται τρεις ημέρες (72 ώρες) για να λάβουν απόφαση σχετικά με την αίτησή τους για ETA μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν δηλώσει.

Πολλοί ταξιδιώτες λαμβάνουν απόφαση μέσα σε λίγες ώρες από την υποβολή της αίτησής τους. Ωστόσο, ορισμένες αιτήσεις μπορεί να χρειαστούν περισσότερες από τρεις ημέρες για να λάβουν απόφαση.

Συνιστάται στους πολίτες της Σιγκαπούρης να υποβάλουν αίτηση για βρετανική ETA πριν κλείσουν το ταξίδι τους στο Ηνωμένο Βασίλειο για να αποφύγουν καθυστερήσεις ή άλλα προβλήματα.

Εάν μια αίτηση ETA απορριφθεί, ο αιτών μπορεί να επιλέξει να συμπληρώσει νέο έντυπο αίτησης ETA και να καταβάλει εκ νέου το τέλος. Ωστόσο, αυτό συνιστάται μόνο εάν μπορούν να προσδιορίσουν τον λόγο της αρχικής απόρριψης και να τον αντιμετωπίσουν πριν το πράξουν.

Η άρνηση χορήγησης ETA δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται στον αιτούντα να ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εναλλακτική λύση στη βρετανική ETA είναι μια κατάλληλη βρετανική θεώρηση: τυπική θεώρηση επισκέπτη, προσωρινή θεώρηση εργασίας ή θεώρηση διέλευσης.

Ωστόσο, η έκδοση βίζας είναι μια πιο περίπλοκη και μεγαλύτερης διάρκειας διαδικασία, οπότε προσαρμόστε τα ταξιδιωτικά σας σχέδια ανάλογα.

Ταξιδεύοντας με ETA του Ηνωμένου Βασιλείου

Το ETA του Ηνωμένου Βασιλείου συνδέεται ψηφιακά με το διαβατήριο ενός ατόμου. Ισχύει για δύο χρόνια, επιτρέποντας πολλαπλές σύντομες επισκέψεις διάρκειας έως έξι μηνών ανά επίσκεψη.

Οι ταξιδιώτες από τη Σιγκαπούρη πρέπει να υποβάλουν αίτηση για νέο ETA μετά από δύο χρόνια ή όταν λήξει το διαβατήριό τους, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτα, για να συνεχίσουν να επιτρέπεται να ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Departure to the UK

Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό έγγραφο, οι ταξιδιώτες από τη Σιγκαπούρη δεν χρειάζεται να φέρουν φυσικό αντίγραφο του ETA τους.

Παρόλα αυτά, μπορούν να το εκτυπώσουν και να έχουν μαζί τους το έντυπο αντίγραφο ή να είναι προετοιμασμένοι να δείξουν το email με την απόφαση ETA στα εισερχόμενά τους σε περίπτωση πρωτοφανών περιστάσεων.

Για τους ταξιδιώτες με πολλαπλά διαβατήρια, φροντίστε να ταξιδέψετε στο Ηνωμένο Βασίλειο με το διαβατήριο που χρησιμοποιήθηκε στην αίτηση.

Πριν από την επιβίβαση σε αεροπλάνο, πλοίο ή τρένο, οι μεταφορείς θα ελέγχουν αν οι ταξιδιώτες διαθέτουν το κατάλληλο έγγραφο άδειας ταξιδιού, σαρώνοντας τα διαβατήριά τους.

Οι αερομεταφορείς θα επιτρέψουν την επιβίβαση μόνο σε ταξιδιώτες από τη Σιγκαπούρη που μπορούν να προσκομίσουν έγκυρο ETA ή βίζα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όσοι εξακολουθούν να περιμένουν την απόφαση σχετικά με τις αιτήσεις τους για ETA δεν θα επιτρέπεται επίσης να επιβιβαστούν.

Arriving in the UK

Η ETA δεν εγγυάται την είσοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κατά την άφιξη, οι πολίτες της Σιγκαπούρης με εγκεκριμένο ETA του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να υποβάλουν τα έγγραφα ταυτότητάς τους στη βρετανική συνοριοφυλακή ή να περάσουν από την ηλεκτρονική πύλη διαβατηρίων (eGate), εφόσον υπάρχει.

Να είστε προετοιμασμένοι να προσκομίσετε απόδειξη του περαιτέρω ταξιδιού κατόπιν αιτήματος. Αυτό συνήθως σημαίνει ότι πρέπει να προσκομίσετε ένα εισιτήριο για να φύγετε από το Ηνωμένο Βασίλειο εντός έξι μηνών από την άφιξή σας.

Εάν τους ζητηθεί, οι ταξιδιώτες από τη Σιγκαπούρη πρέπει επίσης να αποδείξουν ότι διαθέτουν επαρκή κεφάλαια για να συντηρηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και του ταξιδιού τους στην πατρίδα.

Στους ταξιδιώτες με έγκυρο ETA μπορεί να εξακολουθεί να μην επιτραπεί η είσοδος στο Ηνωμένο Βασίλειο, εάν αποτύχουν σε συνοριακό έλεγχο ή πληρούν άλλες προϋποθέσεις εισόδου.

Μόλις περάσουν την ασφάλεια των συνόρων, οι πολίτες της Σιγκαπούρης με εγκεκριμένο ETA μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα μεταξύ των τεσσάρων συστατικών χωρών του Ηνωμένου Βασιλείου: Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία.

Οι επισκέπτες από τη Σιγκαπούρη μπορούν να χρησιμοποιούν όλους τους τρόπους μεταφοράς στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως τρένα, πλοία και τοπικές πτήσεις. Πριν επιβιβαστούν σε πλοίο ή εσωτερική πτήση εντός του Ηνωμένου Βασιλείου, χρειάζεται μόνο να προσκομίσουν μια ταυτότητα, συνήθως διαβατήριο ή άδεια οδήγησης.

Important Note: A UK ETA is not valid in Ireland or other European countries.

Η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου δεν επιτρέπει την είσοδο στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Κοινής Ταξιδιωτικής Ζώνης Σένγκεν.

Οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης που επισκέπτονται την Ιρλανδία ή άλλες ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να ενημερωθούν για τις απαιτήσεις εισόδου της χώρας πριν κάνουν κράτηση για το ταξίδι τους.

Οι ταξιδιώτες μπορούν να ανατρέξουν στη σελίδα Συχνές ερωτήσεις για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για περισσότερες πληροφορίες.