Η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για πολίτες της Ταϊβάν: Ταϊβάν: Πλήρης οδηγός

Οι υπήκοοι της Ταϊβάν ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο (ΗΒ) χωρίς θεώρηση από το 2009. Ωστόσο, το 2024, οι πολίτες της Ταϊβάν που ταξιδεύουν στην Αγγλία, την Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία πρέπει να λάβουν ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια (ETsA ). Το νέοψηφιακό σύστημα ταξιδιωτικών αδειών της βρετανικής κυβέρνησης απευθύνεται σε αλλοδαπούς που δεν χρειάζονται βίζα για να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό περιλαμβάνει και τους Ταϊβανέζους.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για πολίτες της Ταϊβάν, συμπεριλαμβανομένης της επιλεξιμότητας, των προϋποθέσεων, της διαδικασίας υποβολής αίτησης και των επιπτώσεών της στα ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Γιατί εισάγεται η βρετανική ETA για τους ταξιδιώτες από την Ταϊβάν

Η ΕΤΑ αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για τη δημιουργία “ψηφιακών εξ ορισμού” συνόρων και τη βελτίωση της ασφάλειάς τους. Επιτρέπει στη βρετανική κυβέρνηση μεγαλύτερο έλεγχο και εποπτεία των ατόμων που εισέρχονται στη χώρα. Στόχος του είναι να βοηθήσει στην αποτροπή της εισόδου παράνομων μεταναστών και ομάδων οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα και να εντοπίσει άλλες πιθανές απειλές για την εθνική ασφάλεια πριν φτάσουν στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου έχει επίσης σχεδιαστεί για τη βελτίωση του ελέγχου των συνόρων και τον εξορθολογισμό της διαδικασίας μετανάστευσης για τους ταξιδιώτες που έχουν προ-επαληθευτεί και είναι χαμηλού κινδύνου.

Για τους πολίτες της Ταϊβάν, η ΕΤΑ παρέχει τα ακόλουθα οφέλη:

 • Η υποβολή αίτησης και η έγκριση της ETA είναι γρήγορη και εύκολη.
 • Είναι πιο προσιτή από παρόμοιες ψηφιακές ταξιδιωτικές άδειες που επιβάλλονται από άλλες χώρες.
 • Χρειάζεται να υποβάλλετε αίτηση για ETA μόνο κάθε δύο χρόνια – όχι κάθε φορά που επισκέπτεστε το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πώς το σύστημα ETA του Ηνωμένου Βασιλείου θα επηρεάσει τους υπηκόους της Ταϊβάν

Επί του παρόντος, οι πολίτες της Ταϊβάν δεν χρειάζονται ETA για να επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο. Μόλις το σύστημα ανοίξει για τους Ταϊβανέζους ταξιδιώτες το 2024, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση και να λάβουν εγκεκριμένο ETA του Ηνωμένου Βασιλείου πριν ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι υποχρεωτική είτε φθάνει αεροπορικώς, είτε διά θαλάσσης, είτε διά ξηράς.

Η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου ισχύει για τους ακόλουθους ταξιδιωτικούς σκοπούς:

 • Βραχυχρόνια διαμονή για λιγότερο από έξι μήνες (180 ημέρες) για τουρισμό, σύντομες σπουδές, επίσκεψη σε φίλους και οικογένεια, επιτρεπόμενες επιχειρηματικές δραστηριότητες και ιατρικές θεραπείες.
 • Βραχυπρόθεσμη διαμονή έως τρεις μήνες (90 ημέρες) με την παραχώρηση θεώρησης για δημιουργικούς εργαζομένους
 • Διέλευση από το Ηνωμένο Βασίλειο (δηλαδή αλλαγή αεροπλάνου), ανεξάρτητα από το αν διέρχεται ή όχι από τον έλεγχο των βρετανικών συνόρων.

Για να είναι επιλέξιμοι για ETA, οι πολίτες της Ταϊβάν πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

 • Να είστε υπήκοος χώρας που έχει καθεστώς απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης με το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Ταϊβάν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των χωρών των οποίων οι πολίτες χρειάζονται ETA για να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 • Να έχετε βιομετρικό διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον έξι μηνών πέραν της προβλεπόμενης ημερομηνίας αναχώρησης από το Ηνωμένο Βασίλειο.
 • Δεν σκοπεύετε να μείνετε, να εργαστείτε ή να σπουδάσετε στο Ηνωμένο Βασίλειο για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών.
 • Να μην έχουν ποινικό μητρώο και να μην έχουν παραβιάσει κατά το παρελθόν τις μεταναστευτικές διατάξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο ή αλλού.

Όλοι οι ταξιδιώτες από την Ταϊβάν με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών και των βρεφών, χρειάζονται ETA πριν από το ταξίδι τους. Οι γονείς και οι κηδεμόνες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ETA για λογαριασμό τους.

Τα άτομα που έχουν παραβιάσει στο παρελθόν τις διατάξεις περί μετανάστευσης, έχουν ποινικό μητρώο ή έχουν εκτίσει ποινή φυλάκισης άνω των 12 μηνών στο Ηνωμένο Βασίλειο ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ενδέχεται να μην είναι επιλέξιμα για ETA. Τα άτομα αυτά μπορούν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να υποβάλουν αίτηση για βίζα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι πολίτες της Ταϊβάν που σκοπεύουν να εργαστούν ή να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών πρέπει να υποβάλουν αίτηση για βίζα του Ηνωμένου Βασιλείου. Η αίτηση και η επεξεργασία της θεώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου θα παραμείνει αμετάβλητη για τους πολίτες της Ταϊβάν ακόμη και μετά την εφαρμογή του συστήματος ETA.

Απαιτήσεις για ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο για ταξιδιώτες από την Ταϊβάν

Μόλις η ETA ανοίξει για τους Ταϊβανέζους ταξιδιώτες, όσοι είναι επιλέξιμοι για ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να προετοιμάσουν τις ακόλουθες απαιτήσεις αίτησης:

 • Βιομετρικό διαβατήριο που εκδίδεται από την Ταϊβάν, οι πολίτες της οποίας δεν χρειάζονται βίζα για να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για σύντομα ταξίδια.
 • Πρόσφατη ψηφιακή φωτογραφία διαβατηρίου
 • Μια έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
 • Μια λειτουργική μέθοδος ηλεκτρονικής πληρωμής, όπως πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, Apply Pay ή Google Pay

Υποβολή αίτησης για ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο για πολίτες της Ταϊβάν

Οι αιτήσεις ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για τους πολίτες της Ταϊβάν θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του επίσημου ιστότοπου ή της εφαρμογής της βρετανικής κυβέρνησης. Δεν χρειάζεται να επισκεφθείτε προξενεία ή γραφεία θεωρήσεων.

Η συμπλήρωση της αίτησης ETA θα διαρκέσει περίπου 15 λεπτά αν έχετε έτοιμες όλες τις απαιτήσεις. Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για το πώς οι ταξιδιώτες από την Ταϊβάν μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ETA.

 1. Ανεβάστε ή βγάλτε φωτογραφία του διαβατηρίου που θα χρησιμοποιήσετε για να ταξιδέψετε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Βεβαιωθείτε ότι περιλαμβάνετε την εικόνα και τις δύο σειρές αριθμών και γραμμάτων στο κάτω μέρος.
 2. Ανεβάστε μια πρόσφατη φωτογραφία διαβατηρίου ή τραβήξτε μια φωτογραφία με την κάμερα της συσκευής σας, αν διαθέτει. Πρέπει να είναι πρωτότυπη φωτογραφία και όχι στιγμιότυπο οθόνης. Οι εικόνες πρέπει να αποθηκεύονται ως αρχείο jpeg ή με την επέκταση αρχείου .jpg. Τα παιδιά ηλικίας εννέα ετών και κάτω δεν θα χρειαστούν σάρωση ή φωτογραφία του προσώπου τους.
 3. Συμπληρώστε όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες. Αυτά περιλαμβάνουν προσωπικά στοιχεία (π.χ. όνομα, ημερομηνία γέννησης), στοιχεία διαβατηρίου, στοιχεία απασχόλησης, διεύθυνση κατοικίας και στοιχεία επικοινωνίας. Η αίτηση ETA δεν απαιτεί λεπτομέρειες ταξιδιού ή οικονομικές απαιτήσεις. Ωστόσο, οι Ταϊβανέζοι ταξιδιώτες πρέπει να διασφαλίσουν ότι η διαμονή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι το πολύ έξι μήνες και ότι διαθέτουν αρκετά κεφάλαια για να καλύψουν όλα τα έξοδα ταξιδιού, ώστε να αποφύγουν τυχόν προβλήματα.
 4. Απαντήστε σε ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλεια και την επιλεξιμότητα. Όπως κάθε άλλος επισκέπτης του Ηνωμένου Βασιλείου, οι αιτούντες ΕΤΑ από την Ταϊβάν πρέπει να αποκαλύπτουν με ειλικρίνεια το ποινικό τους μητρώο, τα προηγούμενα μεταναστευτικά αδικήματα και τυχόν σχέσεις με ή συμμετοχή σε παράνομες ή παράνομες ομάδες ή οργανώσεις.
 5. Πληρώστε ηλεκτρονικά για την αίτηση ETA του Ηνωμένου Βασιλείου. Η αίτηση ETA για το Ηνωμένο Βασίλειο κοστίζει 10 λίρες Αγγλίας για κάθε αίτηση. Για να ολοκληρώσετε την αίτηση, πρέπει να πληρώσετε το τέλος ηλεκτρονικά χρησιμοποιώντας πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, Apple Pay ή Google Pay.

Μετά την επιτυχή υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης ETA του Ηνωμένου Βασιλείου, θα λάβετε επιβεβαίωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Συμβουλές για την υποβολή αίτησης για ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο για ταξιδιώτες από την Ταϊβάν

Η υποβολή αίτησης για ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι αρκετά απλή, αλλά υπάρχουν ακόμα περιθώρια για λάθη. Για να αποφύγετε τα συνήθη λάθη, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για μια γρήγορη και αποτελεσματική ηλεκτρονική αίτηση ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 • Παρέχετε ή τραβήξτε καθαρές, υψηλής ποιότητας φωτογραφίες του διαβατηρίου σας και του εαυτού σας. Βεβαιωθείτε ότι οι εικόνες συμμορφώνονται με τις προδιαγραφές των φωτογραφιών διαβατηρίου και είναι έγχρωμες χωρίς φίλτρα ή εφέ.
 • Βεβαιωθείτε ότι παρέχετε ακριβείς και ειλικρινείς πληροφορίες. Οποιαδήποτε εσφαλμένα ή ψευδή στοιχεία ή ακόμη και η απόκρυψη σχετικών πληροφοριών μπορεί να οδηγήσει στην απόρριψη της αίτησης.
 • Ελέγξτε εκ των προτέρων αν η ηλεκτρονική μέθοδος πληρωμής σας λειτουργεί και αν έχετε αρκετά χρήματα για να πληρώσετε την αίτηση ηλεκτρονικά.
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε επανεξετάσει και διπλοελέγξει τα στοιχεία της αίτησής σας πριν τα υποβάλετε.

Εάν οι ταξιδιώτες από την Ταϊβάν χρειαστεί να διορθώσουν λάθη στην αίτησή τους για ETA, μπορούν να το κάνουν γρήγορα, υποβάλλοντας εκ νέου την αίτηση και καταβάλλοντας εκ νέου το τέλος. Ωστόσο, αυτό συνιστάται μόνο εάν ο αιτών είναι βέβαιος ότι έγιναν μικρά λάθη που είναι η αιτία της αρχικής απόρριψης.

Επεξεργασία της ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για πολίτες της Ταϊβάν

Κατά την υποβολή της αίτησης ETA του Ηνωμένου Βασιλείου, οι πληροφορίες των ταξιδιωτών θα εξεταστούν διεξοδικά για να διασφαλιστεί ότι πληρούν όλα τα κριτήρια επιλεξιμότητας. Αυτό περιλαμβάνει την επαλήθευση των στοιχείων σε σχέση με πολλαπλές βάσεις δεδομένων ασφαλείας για τον εντοπισμό τυχόν ασυμφωνιών ή πιθανών προβλημάτων ασφαλείας που μπορεί να προκύψουν στην εφαρμογή.

Οι αιτούντες θα πρέπει να λάβουν απόφαση σχετικά με την αίτησή τους ETA εντός 72 ωρών από την υποβολή της. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ταξιδιώτες λαμβάνουν το εγκεκριμένο ETA τους μέσα σε λίγα λεπτά από την υποβολή του. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η επεξεργασία ορισμένων αιτήσεων μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από τρεις ημέρες.

Όπως και οι άλλοι υπήκοοι που δεν χρειάζονται βίζα, συνιστάται στους υπηκόους της Ταϊβάν να υποβάλουν αίτηση για την ΕΤΑ τους πριν κλείσουν το ταξίδι τους στο Ηνωμένο Βασίλειο για να αποφύγουν καθυστερήσεις ή άλλα ζητήματα.

Εάν μια αίτηση ETA απορριφθεί, αυτό δεν σημαίνει ότι ο αιτών απαγορεύεται εντελώς να επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο. Μπορούν να υποβάλουν αίτηση για βίζα του Ηνωμένου Βασιλείου, μια μακρύτερη και πιο περίπλοκη διαδικασία που μπορεί να επηρεάσει τις ημερομηνίες του ταξιδιού σας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ίσως είναι απαραίτητο να προσαρμόσετε ανάλογα τα ταξιδιωτικά σας σχέδια.

Ταξίδια με την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για υπηκόους της Ταϊβάν

Το ETA του Ηνωμένου Βασιλείου συνδέεται ψηφιακά με το διαβατήριο ενός ατόμου. Ισχύει για δύο χρόνια, επιτρέποντας πολλαπλές σύντομες επισκέψεις έως έξι μήνες ανά επίσκεψη. Οι πολίτες της Ταϊβάν πρέπει να υποβάλουν αίτηση για νέα ETA μετά από δύο χρόνια ή όταν λήξει το διαβατήριό τους, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτα, για να συνεχίσουν να μπορούν να ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αναχώρηση για το Ηνωμένο Βασίλειο

Οι ταξιδιώτες από την Ταϊβάν που κατευθύνονται προς το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να προσκομίσουν το ίδιο διαβατήριο που χρησιμοποιήθηκε για την ηλεκτρονική αίτηση ETA. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό εάν έχετε πολλαπλά διαβατήρια. Πρόκειται για ηλεκτρονικό έγγραφο ή ψηφιακή άδεια, οπότε δεν χρειάζεται να την εκτυπώσετε.

Πριν από την επιβίβαση σε ένα μεταφορικό μέσο (π.χ. αεροπλάνο, πλοίο ή τρένο), οι αρχές θα ελέγχουν αν οι επιβάτες διαθέτουν το κατάλληλο έγγραφο άδειας ταξιδιού, σαρώνοντας τα διαβατήριά τους. Θα επιτρέψουν την επιβίβαση μόνο σε ταξιδιώτες από την Ταϊβάν που μπορούν να παρουσιάσουν εγκεκριμένο ETA ή θεώρηση εισόδου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα άτομα που εξακολουθούν να περιμένουν απόφαση σχετικά με την αίτησή τους δεν θα μπορούν να επιβιβαστούν.

Άφιξη στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η ETA δεν εγγυάται την άδεια εισόδου ενός ατόμου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι επισκέπτες από την Ταϊβάν με εγκεκριμένο ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να υποβάλουν τα έγγραφα ταυτότητάς τους στη βρετανική συνοριοφυλακή κατά την άφιξή τους.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας τα έγγραφα που αποδεικνύουν τα περαιτέρω ταξιδιωτικά σας σχέδια, εάν σας ζητηθεί. Αυτό συνήθως σημαίνει ότι πρέπει να προσκομίσετε εισιτήριο αναχώρησης από το Ηνωμένο Βασίλειο εντός έξι μηνών από την άφιξή σας. Ενδέχεται επίσης να είναι απαραίτητο να αποδείξετε ότι διαθέτετε επαρκή κεφάλαια για να συντηρήσετε τον εαυτό σας στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια της διαμονής σας και της επιστροφής σας στην πατρίδα.

Ακόμα και αν έχετε ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπορεί να σας απορρίψουν στα σύνορα, αν αποτύχετε σε συνοριακό έλεγχο ή δεν πληροίτε άλλες προϋποθέσεις εισόδου.

Οι Ταϊβανέζοι ταξιδιώτες με εγκεκριμένο ETA που έχουν περάσει από τη συνοριακή υπηρεσία κατά την είσοδο μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα μεταξύ των τεσσάρων συστατικών χωρών του Ηνωμένου Βασιλείου: Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία.

Εντός του Ηνωμένου Βασιλείου, οι επισκέπτες από την Ταϊβάν μπορούν να χρησιμοποιήσουν διάφορους τρόπους μεταφοράς, όπως τρένα, πλοία και τοπικές πτήσεις. Το μόνο που χρειάζεται να προσκομίσουν είναι μια ταυτότητα, συνήθως διαβατήριο ή άδεια οδήγησης, πριν επιβιβαστούν σε πλοίο ή εσωτερική πτήση εντός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου δεν ισχύει στην Ιρλανδία ή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η ETA ισχύει μόνο για ταξίδια εντός του Ηνωμένου Βασιλείου. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την είσοδο στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, μια ξεχωριστή ανεξάρτητη χώρα, ή σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Κοινής Ταξιδιωτικής Ζώνης Σένγκεν.

Οι ταξιδιώτες από την Ταϊβάν που σχεδιάζουν να επισκεφθούν την Ιρλανδία ή άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να ελέγξουν τις προϋποθέσεις εισόδου στον προορισμό τους και να βεβαιωθούν ότι τις πληρούν πριν κλείσουν το ταξίδι τους.

Οι ταξιδιώτες μπορούν να ανατρέξουν στη σελίδα FAQ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου.