Το Ηνωμένο Βασίλειο θα επεκτείνει τη βίζα επιχειρηματικών επισκεπτών, το πρόγραμμα κινητικότητας των νέων

| 4 Δεκεμβρίου, 2023
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα επεκτείνει τη βίζα επιχειρηματικών επισκεπτών, το πρόγραμμα κινητικότητας των νέων

Τηρώντας την υπόσχεσή του να στηρίξει τον επιχειρηματικό τομέα, το Ηνωμένο Βασίλειο (ΗΒ) σχεδιάζει να απλοποιήσει και να επεκτείνει τη βίζα επιχειρηματικών επισκεπτών.

Στη φθινοπωρινή δήλωσή της που δημοσιεύθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2023, η κυβέρνηση περιέγραψε τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις για τη μετανάστευση, προκειμένου να διευκολύνει την επιχειρηματική δραστηριότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το 2024, η βίζα επιχειρηματικού επισκέπτη του Ηνωμένου Βασιλείου θα προσφέρει ένα ευρύτερο πεδίο επιτρεπόμενων δραστηριοτήτων και πληρωμένων υποχρεώσεων για επιχειρηματίες σε εταιρικό περιβάλλον.

Οι προτεινόμενες αλλαγές θα επεκτείνουν επίσης την κάλυψη του τομέα των νομικών υπηρεσιών.

“Είναι ζωτικής σημασίας να μπορούν οι επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση στα ταλέντα που χρειάζονται”, αναφέρεται στη δήλωση σχετικά με τον λόγο πίσω από τις προτεινόμενες αλλαγές.

Με τις νέες επικαιροποιήσεις της βίζας επιχειρηματικών επισκεπτών, οι πολυεθνικές εταιρείες θα μπορούν να στέλνουν αντιπροσώπους στη χώρα με την επιλογή της θεώρησης επίσκεψης.

Η επιλογή της θεώρησης επίσκεψης είναι σημαντικά πιο προσιτή από τη χορηγία εργαζομένων στο πλαίσιο της θεώρησης για ανώτερους ή ειδικευμένους εργαζομένους.

Βίζα επιχειρηματικού επισκέπτη του Ηνωμένου Βασιλείου

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχει ακόμη αποκαλύψει συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τις επερχόμενες αναθεωρήσεις.

Η βίζα επιχειρηματικού επισκέπτη έχει σχεδιαστεί για άτομα που έρχονται στη χώρα για βραχυπρόθεσμες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Επιτρέπει στον κάτοχό της να παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο έως και έξι μήνες.

Οι δραστηριότητες στις οποίες μπορεί να συμμετάσχει ο κάτοχος θεώρησης επιχειρηματικού επισκέπτη του Ηνωμένου Βασιλείου περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Συμμετοχή σε συναντήσεις, συνέδρια και εμπορικές εκθέσεις.
  • Διαπραγματεύεται και υπογράφει συμβάσεις.
  • Εξερευνήστε επιχειρηματικές ευκαιρίες.
  • Να λαμβάνει κατάρτιση σχετική με την εργασία του, όταν δεν είναι διαθέσιμη στη χώρα καταγωγής του κατόχου.
  • Δώστε μη κερδοσκοπικές ομιλίες.
  • Διεξαγωγή επιτόπιων επισκέψεων και επιθεωρήσεων.
  • Επιβλέπετε τις παραδόσεις μιας εταιρείας του Ηνωμένου Βασιλείου σε μια εταιρεία ή οργανισμό του εξωτερικού.
  • Παροχή κατάρτισης ή ανταλλαγή γνώσεων με τους υπαλλήλους της υπερπόντιας εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με τον εξοπλισμό, το λογισμικό υπολογιστών και το υλικό για εταιρείες του εξωτερικού που έχουν σύμβαση με οργανισμό με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι κάτοχοι βίζας επιχειρηματικού επισκέπτη του Ηνωμένου Βασιλείου δεν επιτρέπεται να ασκούν οποιαδήποτε αμειβόμενη ή μη αμειβόμενη εργασία ως αυτοαπασχολούμενοι. Για το σκοπό αυτό, θα χρειαστούν βίζα εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για βραχυπρόθεσμα επαγγελματικά ταξίδια

Τα άτομα που ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για βραχυπρόθεσμες επαγγελματικές δραστηριότητες πρέπει πρώτα να ελέγξουν αν χρειάζονται βίζα για να επισκεφθούν τη χώρα. Σε ορισμένους ξένους υπηκόους μπορεί να επιτραπεί να ασκούν βραχυπρόθεσμη επιχειρηματική δραστηριότητα χωρίς θεώρηση.

Το 2024, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένει ότι όλοι οι ξένοι υπήκοοι που δεν χρειάζονται βίζα για βραχυπρόθεσμες επισκέψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο θα χρειάζονται ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια (ETA).

Η βρετανική ETA δεν είναι βίζα αλλά μια ψηφιακή ταξιδιωτική άδεια που επιτρέπει στην κυβέρνηση να παρακολουθεί και να ελέγχει εκ των προτέρων τους επισκέπτες πριν φτάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στόχος του είναι να κάνει τα ταξίδια πιο άνετα και ασφαλή.

Ισχύει για πολλαπλά σύντομα ταξίδια, το καθένα έως έξι μήνες, εντός της διετούς ισχύος της ETA.

Ωστόσο, εάν ένα άτομο χρειάζεται θεώρηση για να επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο για σύντομα ταξίδια, θα πρέπει πρώτα να πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις επιλεξιμότητας για θεώρηση επισκεπτών.

Αυτές περιλαμβάνουν την πραγματική πρόθεση επίσκεψης για επαγγελματικούς σκοπούς, την αναχώρηση από το Ηνωμένο Βασίλειο στο τέλος της επίσκεψής σας και επαρκή κεφάλαια για την κάλυψη ολόκληρης της παραμονής τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και του ταξιδιού της επιστροφής τους στην πατρίδα.

Αλλαγές στο πρόγραμμα κινητικότητας των νέων

Η φθινοπωρινή δήλωση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για το 2023 περιέγραψε επίσης αλλαγές στη θεώρηση του προγράμματος κινητικότητας των νέων (YMS).

Η θεώρηση YMS επιτρέπει σε νέους ηλικίας 18 έως 30 ετών (ή 18 έως 35 ετών για τους αιτούντες από τη Νέα Ζηλανδία) να ζουν και να εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο για έως και δύο χρόνια χωρίς τη χορηγία εργοδότη.

Φέτος, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αύξησε τις θέσεις YMS με την Αυστραλία και τον Καναδά κατά 7.000. Για το 2024, θα προσθέσει 9.100 θέσεις μέσω νέων συμφωνιών με την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

Το 2023, η κυβέρνηση επέκτεινε την επιλεξιμότητα και τη διάρκεια παραμονής για τους συμμετέχοντες από τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία.

Το YMS θα προσφέρει επίσης περισσότερες ευκαιρίες στους νέους να ζήσουν, να εργαστούν, να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και να γνωρίσουν νέους πολιτισμούς.