Πλήρης οδηγός για το νέο ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για πολίτες των Μπαχάμες

Όσοι ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2024 και μετά θα πρέπει να είναι εξοικειωμένοι με το νέο σύστημα ETA. Αυτό το επερχόμενο πρόγραμμα θα αντικαταστήσει το ισχύον σύστημα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης. Οι ταξιδιώτες από τις Μπαχάμες, όπως και οι επισκέπτες από πολλές άλλες χώρες, πρέπει να υποβάλουν αίτηση για ETA πριν από την είσοδό τους στη χώρα. Σε αυτόν τον οδηγό, θα μάθετε πώς να το κάνετε αυτό και τι να περιμένετε από το νέο σύστημα.

Ποια είναι η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για τους πολίτες των Μπαχάμες;

Το ETA σημαίνει Ηλεκτρονική Ταξιδιωτική Άδεια και είναι ένα νέο σύστημα για το Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, βασίζεται σε υφιστάμενα προγράμματα σε άλλες χώρες. Συγκεκριμένα, μοιάζει πολύ με την ESTA στις Ηνωμένες Πολιτείες και την ETA στον Καναδά. Το βρετανικό ETA αποτελεί μέρος του κυβερνητικού προγράμματος ψηφιοποίησης των συνόρων της χώρας. Όταν τεθεί σε ισχύ το νέο σύστημα, η κυβέρνηση θα μπορεί να έχει μεγαλύτερη εποπτεία των ανθρώπων που εισέρχονται και εξέρχονται από τη χώρα. Θα δημιουργήσει μια ισχυρότερη διαδικασία ελέγχου για τους ταξιδιώτες.

Η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για τους πολίτες των Μπαχάμες έχει τη μορφή ψηφιακής άδειας. Ο κάτοχος ΕΤΑ έχει λάβει άδεια εισόδου στο Ηνωμένο Βασίλειο και μπορεί να παραμείνει στη χώρα έως και έξι μήνες. Δεν είναι το ίδιο με τη βίζα και η διαδικασία υποβολής αίτησης είναι πολύ πιο απλή και γρήγορη από την αίτηση για βίζα.

Πώς επηρεάζει η ETA τους πολίτες των Μπαχάμες;

Όπως και άλλα κράτη της Κοινοπολιτείας, οι Μπαχάμες έχουν συνάψει συμφωνία απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης με το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες των Μπαχάμες μπορούν να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς θεώρηση. Οι ταξιδιώτες από τις Μπαχάμες, μαζί με εκείνους από διάφορες άλλες χώρες, θα επηρεαστούν από το νέο πρόγραμμα ETA. Εξακολουθούν να μην χρειάζονται βίζα για να επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για ETA.

Η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για πολίτες των Μπαχάμες θα χορηγείται σε επισκέπτες που έρχονται στη χώρα για σύντομο χρονικό διάστημα (λιγότερο από έξι μήνες) για διάφορους σκοπούς. Οι λόγοι αυτοί μπορεί να περιλαμβάνουν τα εξής:

– Τουρισμός
– Επαγγελματικά ταξίδια
– Βραχυπρόθεσμα μαθήματα ή προγράμματα σπουδών
– Επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς
– Ιατρικές θεραπείες

Υπάρχουν εξαιρέσεις στο σύστημα, και ορισμένοι πολίτες των Μπαχάμες θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση εάν έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σε γενικές γραμμές, αν θέλουν να μείνουν για περισσότερο από έξι μήνες στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για βίζα. Το ίδιο ισχύει και αν επιθυμούν να εργαστούν ενώ βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η διαδικασία αίτησης θεώρησης είναι εντελώς ξεχωριστή από τη διαδικασία ETA.

Υποβολή αίτησης για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για πολίτες των Μπαχάμες

Επί του παρόντος, όλες οι λεπτομέρειες του προγράμματος ETA δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί και οι πτυχές του συστήματος ενδέχεται να αλλάξουν καθώς πλησιάζει η ημερομηνία έναρξης. Ωστόσο, κάποιες πληροφορίες έχουν κυκλοφορήσει. Αυτό δίνει στους ταξιδιώτες μια ιδέα για το τι μπορούν να περιμένουν από τη διαδικασία υποβολής αίτησης ETA.

Για να μάθετε περισσότερα για το σύστημα, οι επισκέπτες θα πρέπει να ρίξουν μια ματιά στον κατάλογο των απαιτήσεων της ETA. Όλοι οι ταξιδιώτες που ελπίζουν να μεταβούν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να είναι έτοιμοι εκ των προτέρων με αυτές τις απαιτήσεις. Ορισμένες από αυτές τις απαιτήσεις της ETA περιλαμβάνουν τα εξής:

– Έγκυρο βιομετρικό διαβατήριο από χώρα που περιλαμβάνεται στον κατάλογο επιλεξιμότητας.
– Μια πρόσφατη ψηφιακή φωτογραφία διαβατηρίου.
– Προσωπικές πληροφορίες, οι οποίες περιλαμβάνουν στοιχεία σχετικά με την ημερομηνία γέννησης, στοιχεία απασχόλησης, στοιχεία επικοινωνίας κ.λπ.
– Ο λόγος της επίσκεψης του ταξιδιώτη στο Ηνωμένο Βασίλειο.
– Λεπτομέρειες σχετικά με το προγραμματισμένο ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως μια διεύθυνση κατά την παραμονή στη χώρα.
– Πληρωμή του τέλους αίτησης ETA.
– Αποκάλυψη οποιουδήποτε ποινικού μητρώου, μεταναστευτικών αδικημάτων και συμμετοχής (στο παρελθόν ή στο παρόν) σε απαγορευμένες ομάδες ή οργανώσεις.

Το τελευταίο σημείο του καταλόγου έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στην απομάκρυνση των κινδύνων ασφαλείας. Οι ταξιδιώτες που θεωρείται ότι αποτελούν απειλή για την ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου και των πολιτών του θα απορρίπτονται στην αίτησή τους για ETA.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για την ETA. Πρόκειται για ένα πλήρως ψηφιακό σύστημα, επομένως δεν θα διατίθενται εναλλακτικές λύσεις σε χαρτί.

Επεξεργασία της ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για πολίτες των Μπαχάμες

Πριν από τη διεκπεραίωση μιας αίτησης ETA, οι αιτούντες θα πρέπει να καταβάλουν ένα τέλος. Αυτό το ποσό δεν επιστρέφεται και πρέπει να καταβληθεί εξ ολοκλήρου. Μόλις πληρωθεί και συμπληρωθεί πλήρως το έντυπο αίτησης, η αίτηση θα περάσει στο στάδιο της επεξεργασίας.

Η έγκριση ή η απόρριψη μιας ETA μπορεί να διαρκέσει έως και 72 ώρες. Εάν μια αίτηση απορριφθεί, οι ταξιδιώτες θα μπορούν να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης. Μπορεί να χρειαστεί να υποβάλουν αίτηση για βίζα. Πρόκειται για μια μακρύτερη, πιο περίπλοκη διαδικασία και μπορεί να διαρκέσει σημαντικά περισσότερο χρόνο.

Αναμένεται ότι οι μεταφορείς θα θέσουν ως όρο μεταφοράς την εγκεκριμένη ETA. Ως εκ τούτου, οι επιβάτες θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι έχουν ολοκληρώσει την αίτησή τους αρκετά πριν από το ταξίδι τους. Εάν δεν είναι σε θέση να παρουσιάσουν εγκεκριμένο ETA όταν βρίσκονται στο αεροδρόμιο αναχώρησης, ενδέχεται να τους απαγορευτεί η επιβίβαση.

Ταξίδια με την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για πολίτες των Μπαχάμες

Μόλις εγκριθεί η αίτηση ETA ενός ταξιδιώτη, έχει άδεια παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο για διάστημα έως έξι μηνών. Δεν μπορούν να εργαστούν στη χώρα. Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελείται από τέσσερις χώρες: Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία. Ο κάτοχος ETA μπορεί να ταξιδεύει ελεύθερα μεταξύ των τεσσάρων αυτών χωρών, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς προτιμά. Η ΕΤΑ δεν επεκτείνεται στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, η οποία είναι ανεξάρτητη χώρα.

Η ETA ισχύει μόνο για το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι κάτοικοι των Μπαχάμι που επιθυμούν να επισκεφθούν άλλες ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο του ταξιδιού τους θα πρέπει να ενημερωθούν για τις σχετικές προϋποθέσεις εισόδου. Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της ζώνης Σένγκεν. Οι ταξιδιώτες ενθαρρύνονται να ανατρέξουν στη σελίδα UK ETA FAQ για περισσότερες λεπτομέρειες.

Μπαχάμες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι Μπαχάμες ανεξαρτητοποιήθηκαν από το Ηνωμένο Βασίλειο το 1973. Παραμένει χώρα της Κοινοπολιτείας και έχει στενή σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο. Πολλοί κάτοικοι των Μπαχάμες επιλέγουν να επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο για λόγους τουρισμού, ενώ άλλοι έρχονται για να επισκεφθούν φίλους και συγγενείς που έχουν εγκατασταθεί εκεί.