Η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για τους πολίτες της Μαρσαλίας: Marshall: Τι πρέπει να ξέρετε

Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στη διαδικασία εισαγωγής του νέου συστήματος ETA, το οποίο θα αντικαταστήσει το ισχύον σύστημα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης. Η ETA, η οποία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ έως το 2024, θα επηρεάσει τους ταξιδιώτες από τις Νήσους Μάρσαλ. Σε αυτόν τον οδηγό, θα μάθετε τι είναι το ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για τους πολίτες της Μαρσαλίας, πώς να το ζητήσετε και τι μπορούν να περιμένουν οι ταξιδιώτες από το νέο σύστημα.

Ποια είναι η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για τους πολίτες της Μαρσαλίας;

Το νέο σύστημα ETA, το οποίο σημαίνει Electronic Travel Authorisation, έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει το πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου. Πρόκειται για ένα πλήρως ψηφιακό σύστημα που εισήχθη στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της βρετανικής κυβέρνησης για την ψηφιοποίηση των συνόρων της χώρας. Παρόλο που είναι νέο στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι ταξιδιώτες μπορεί να είναι ήδη εξοικειωμένοι με παρόμοια συστήματα σε άλλες χώρες. Ειδικότερα, η ETA έχει πολλά κοινά με την ESTA των Ηνωμένων Πολιτειών και την καναδική ETA.

Η ETA εισάγεται για να δώσει στην κυβέρνηση περισσότερο έλεγχο και εποπτεία σχετικά με το ποιος εισέρχεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Θα διευκολύνει τον εντοπισμό των απειλών για την ασφάλεια. Η ETA είναι ταξιδιωτική άδεια και όχι βίζα. Η διαδικασία αίτησης μπορεί να ολοκληρωθεί ηλεκτρονικά και είναι πολύ ταχύτερη και απλούστερη από την αίτηση θεώρησης.

Πώς θα επηρεαστούν οι ταξιδιώτες της Μαρσαλίας;

Το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει κατάλογο 92 χωρών με τις οποίες έχει συνάψει συμφωνία απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης. Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει τις Νήσους Μάρσαλ. Οι πολίτες αυτών των χωρών μπορούν να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς να χρειάζονται βίζα. Προς το παρόν, τα μόνα έγγραφα που χρειάζονται είναι το διαβατήριο. Όταν εισαχθεί το νέο σύστημα, οι ταξιδιώτες από τις Νήσους Μάρσαλ θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για ETA πριν επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι πολίτες της Μαρσαλίας επισκέπτονται το Ηνωμένο Βασίλειο για διάφορους λόγους. Οι λόγοι για βραχυπρόθεσμες επισκέψεις μπορεί να περιλαμβάνουν τα εξής:

– Τουρισμός
– Επαγγελματικά ταξίδια
– Μαθήματα σπουδών
– Επίσκεψη σε φίλους και συγγενείς
– Ιατρική περίθαλψη

Ανεξάρτητα από τον λόγο της επίσκεψής τους, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για πολίτες της Μαρσαλίας. Το έντυπο αίτησης είναι “ενιαίο”, οπότε όλοι οι ταξιδιώτες θα περάσουν από την ίδια διαδικασία υποβολής αίτησης. Αυτό θα τους δώσει την άδεια να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και να παραμείνουν εκεί έως και έξι μήνες.

Ορισμένοι πολίτες της Μαρσαλίας θα χρειαστούν θεώρηση για το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό ισχύει στο πλαίσιο του ισχύοντος συστήματος και δεν θα αλλάξει με την ΕΤΑ. Οι κάτοικοι των Νήσων Μάρσαλ που θέλουν να περάσουν πάνω από έξι μήνες στο Ηνωμένο Βασίλειο, να εργαστούν εκεί ή να ζήσουν μόνιμα στη χώρα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θεώρησης δεν θα επηρεαστεί από την εισαγωγή του προγράμματος ETA.

Υποβολή αίτησης για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για τους πολίτες της Μαρσαλίας

Καθώς η ETA αποτελεί μέρος ενός ψηφιακού συστήματος, το έντυπο αίτησης θα είναι διαθέσιμο μόνο ηλεκτρονικά. Δεν θα υπάρχουν εναλλακτικές έντυπες φόρμες. Οι αιτούντες θα πρέπει επίσης να καταβάλουν το τέλος επεξεργασίας ηλεκτρονικά με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα.

Έχουν δοθεί στη δημοσιότητα ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις για την αίτηση ETA. Αυτό μπορεί να αλλάξει, καθώς το νέο σύστημα δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. Παρόλο που ορισμένες λεπτομέρειες ενδέχεται να αλλάξουν μέχρι να τεθεί σε ισχύ το πρόγραμμα ETA, είναι καλή ιδέα για τους ταξιδιώτες από το Μάρσαλ να ρίξουν μια ματιά στις δημοσιευμένες πληροφορίες για να πάρουν μια ιδέα για το τι τους περιμένει. Ορισμένες από αυτές τις απαιτήσεις περιλαμβάνουν τα εξής:

– Έγκυρο βιομετρικό διαβατήριο που έχει εκδοθεί από μία από τις χώρες του καταλόγου επιλεξιμότητας.
– Μια πρόσφατη ψηφιακή φωτογραφία διαβατηρίου.
– προσωπικές πληροφορίες. Αυτό θα περιλαμβάνει δεδομένα όπως ημερομηνία γέννησης, πληροφορίες απασχόλησης, στοιχεία επικοινωνίας κ.λπ.
– Ο σκοπός της επίσκεψης του ταξιδιώτη στο Ηνωμένο Βασίλειο.
– Λεπτομέρειες σχετικά με το προγραμματισμένο ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως η διεύθυνση κατά την παραμονή στη χώρα.
– Χρεωστική ή πιστωτική κάρτα για το τέλος αίτησης ETA.
– Αποκάλυψη ποινικού μητρώου, παρελθόντων μεταναστευτικών αδικημάτων και συμμετοχής (στο παρελθόν ή στο παρόν) σε απαγορευμένες ομάδες ή οργανώσεις.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι πίσω από την εισαγωγή του συστήματος ETA. Μία από αυτές είναι η αύξηση της ικανότητας της κυβέρνησης να προστατεύει το Ηνωμένο Βασίλειο και τους πολίτες του από ενδεχόμενες απειλές. Για το λόγο αυτό, οι αιτούντες από τις Νήσους Μάρσαλ αναμένεται να αποκαλύψουν ορισμένες πληροφορίες για το παρελθόν τους, όπως τυχόν ποινικό μητρώο. Εάν θεωρηθεί ότι αποτελούν κίνδυνο για το Ηνωμένο Βασίλειο, η αίτησή τους για ETA θα απορριφθεί.

Η αίτηση πρέπει να είναι συμπληρωμένη και το τέλος πρέπει να έχει καταβληθεί πλήρως πριν από τη διεκπεραίωσή της.

Διεκπεραίωση της ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για πολίτες της Μαρσαλίας

Αν και η διαδικασία υποβολής αίτησης ETA είναι πολύ ταχύτερη από τη διαδικασία έκδοσης βίζας, δεν είναι άμεση. Μόλις ολοκληρωθεί η αίτηση, η επεξεργασία της αναμένεται να διαρκέσει έως και 72 ώρες. Στη συνέχεια, οι αιτούντες θα ενημερωθούν εάν έχει εγκριθεί ή απορριφθεί.

Σε άλλες χώρες με παρόμοια συστήματα, οι μεταφορείς έχουν καταστήσει τις ηλεκτρονικές ταξιδιωτικές άδειες όρο της μεταφοράς. Είναι πιθανό να συμβεί το ίδιο και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες από τις Νήσους Μάρσαλ πρέπει να υποβάλουν αίτηση για την ΕΤΑ τους με αρκετό χρόνο για να εγκριθεί πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους. Θα τους ζητηθεί να προσκομίσουν εγκεκριμένο ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για πολίτες της Μαρσαλίας στο αεροδρόμιο αναχώρησης. Εάν δεν είναι σε θέση να το πράξουν αυτό, ενδέχεται να τους απαγορευτεί η επιβίβαση. Θα πρέπει επίσης να δείξουν το ETA τους όταν φτάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εάν μια αίτηση ETA απορριφθεί, ο αιτών μπορεί να ασκήσει έφεση. Μια ανεπιτυχής προσφυγή δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο αιτών δεν μπορεί ποτέ να έρθει στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά μπορεί να χρειαστεί να περάσει από την πιο περίπλοκη διαδικασία αίτησης θεώρησης.

Ταξίδι με την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για πολίτες της Μαρσαλίας

Μόλις εγκριθεί η αίτηση ETA ενός ταξιδιώτη, μπορεί να εισέλθει στο Ηνωμένο Βασίλειο και να παραμείνει εκεί έως και έξι μήνες. Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελείται από τέσσερις χώρες, την Αγγλία, την Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία. Όσον αφορά τη μετανάστευση, τα έθνη αυτά λειτουργούν ως μία μονάδα. Αυτό σημαίνει ότι ο ταξιδιώτης μπορεί να μετακινείται ελεύθερα μεταξύ τους χωρίς να χρειάζεται περαιτέρω γραφειοκρατία. Ωστόσο, η Δημοκρατία της Ιρλανδίας είναι ανεξάρτητη και η ΕΤΑ δεν έχει καμία ισχύ εκεί.

Καθώς οι Νήσοι Μάρσαλ απέχουν τόσο πολύ από την Ευρώπη, πολλοί ταξιδιώτες επιθυμούν να επισκεφθούν πολλές ευρωπαϊκές χώρες σε ένα ταξίδι. Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της κοινής ταξιδιωτικής ζώνης Σένγκεν. Αυτό σημαίνει ότι η ΕΤΑ δεν έχει καμία σημασία σε άλλες γειτονικές χώρες. Οι κάτοικοι των Νήσων Μάρσαλ που επιθυμούν να μεταβούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να ενημερωθούν για τις σχετικές προϋποθέσεις εισόδου πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στη διαδικασία εισαγωγής του δικού της ψηφιακού συστήματος ταξιδιωτικών αδειών, του ETIAS, το οποίο είναι πιθανό να επηρεάσει τους κατοίκους των Νήσων Μάρσαλ με παρόμοιο τρόπο με το ETA.