Η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για Σλοβένους πολίτες: Ο πλήρης οδηγός σας

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εισήγαγε μια ηλεκτρονική άδεια ταξιδιού για την ενίσχυση του συνοριακού ελέγχου. Το καθεστώς άδειας ταξιδιού θα ισχύει για τους πολίτες χωρών με συμφωνίες μη χορήγησης βίζας με το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως η Σλοβενία. Πριν επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ταξιδιώτες πρέπει να υποβάλουν αίτηση για ETA και να περιμένουν την έγκριση για να μάθουν αν μπορούν να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ακολουθεί ένας αναλυτικός οδηγός σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της ηλεκτρονικής άδειας ταξιδιού, τα κριτήρια επιλεξιμότητας, τις απαιτήσεις και τη διαδικασία υποβολής αίτησης:

Ποια είναι η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για Σλοβένους πολίτες;

Οι ταξιδιώτες που έχουν επισκεφθεί τις ΗΠΑ είναι πιθανότατα εξοικειωμένοι με το κυβερνητικό πρόγραμμα ESTA, το οποίο απαιτεί τη συμπλήρωση μιας ηλεκτρονικής αίτησης πριν από την είσοδό τους στις ΗΠΑ χωρίς βίζα. Το έγγραφο απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης έχει σχεδιαστεί για να επιταχύνει την είσοδο στα σύνορα. Με την ηλεκτρονική άδεια ταξιδιού, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχεδιάζει να εισαγάγει ένα παρόμοιο πρόγραμμα το 2024. Η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για τους Σλοβένους πολίτες δεν είναι θεώρηση – είναι μια ταξιδιωτική άδεια που έχει σχεδιαστεί για την ενίσχυση των ελέγχων ασφαλείας για τους επισκέπτες χωρίς θεώρηση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ETA θα απαιτείται για όλους τους υπηκόους που δεν έχουν βίζα και ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι πολίτες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Σλοβενίας, δεν χρειάζονται βίζα για να επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο. Μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα εντός και εκτός της επικράτειας του Ηνωμένου Βασιλείου με διαβατήριο. Εκτός από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και άλλες χώρες της Ασίας και της Μέσης Ανατολής έχουν συνάψει συμφωνίες θεώρησης με το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ταξιδιώτες πρέπει να λάβουν απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης πριν ταξιδέψουν. Στο νέο σύστημα ETA, οι χώρες που χρειάζονται βίζα για να επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα χρειάζονται ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια, δεδομένου ότι έχουν ήδη συμπληρώσει μια αίτηση.

Η ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια εισήχθη για να κλείσει τα κενά στο σημερινό σύστημα συνόρων και μετανάστευσης. Οι υπήκοοι που δεν έχουν βίζα έχουν ρητή άδεια να ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για σύντομη διαμονή. Αυτό σημαίνει ότι ο έλεγχος των συνόρων και η επιβολή του νόμου έχουν ελάχιστο χρόνο για να αξιολογήσουν τους κινδύνους που εγκυμονούν. Οι συνοριακές αρχές χρειάζονται επίσης βοήθεια για την παρακολούθηση του αριθμού των ταξιδιωτών που εισέρχονται και εξέρχονται από τα σύνορα του Ηνωμένου Βασιλείου σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Μέσω του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια και τα σύνορα, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου καλύπτει ένα κενό στην εκ των προτέρων άδεια ταξιδιού για τους επισκέπτες που ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από χώρες χωρίς βίζα. Το σύστημα δίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο μεγαλύτερο έλεγχο των συνόρων και οι αρχές μπορούν να εμποδίζουν την είσοδο απειλών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με την εκ των προτέρων άδεια ταξιδιού, οι μεταφορείς και τα άτομα έχουν εκ των προτέρων ειδοποίηση και διαβεβαίωση ότι θα τους επιτραπεί η είσοδος στα σύνορα του Ηνωμένου Βασιλείου. Εκτός από τις ΗΠΑ, η Αυστραλία και ο Καναδάς έχουν επίσης παρόμοιες ταξιδιωτικές άδειες για να διατηρούν τη χώρα ασφαλή και προστατευμένη.

Πώς να λάβετε την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για Σλοβένους πολίτες

Οι πολίτες από χώρες που πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας για την υποβολή αίτησης για την ETA μπορούν να λάβουν την ταξιδιωτική άδεια με ηλεκτρονική αίτηση. Πριν από την αίτηση, ο ταξιδιώτης θα πρέπει να έχει τις βασικές προϋποθέσεις για να εγγραφεί επιτυχώς για την άδεια ταξιδιού. Οι κύριες απαιτήσεις ETA για τους ταξιδιώτες περιλαμβάνουν τα εξής:

– Σλοβένικο διαβατήριο: για να υποβάλουν αίτηση για ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια. Το διαβατήριο θα πρέπει να είναι έγκυρο εντός της σύντομης διαμονής και να έχει πρόσφατη ψηφιακή φωτογραφία και βιομετρικά στοιχεία.
– Ενεργή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Ο αιτών χρειάζεται μια έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να ολοκληρώσει την αίτηση. Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα πρέπει να είναι ενεργή για να λαμβάνει ο επισκέπτης ειδοποιήσεις σχετικά με την πρόοδο της αίτησης και την επιβεβαίωση της έγκρισης ETA.
– Λεπτομέρειες πληρωμής: Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να παρέχουν έγκυρα στοιχεία πληρωμής για την πληρωμή των τελών ETA. Οι αιτούντες μπορούν να επισυνάψουν μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα που θα χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή των χρεώσεων. Χωρίς την πληρωμή, η ταξιδιωτική άδεια δεν θα διεκπεραιωθεί.

Η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για Σλοβένους πολίτες βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη, αλλά οι ταξιδιώτες από τη Σλοβενία μπορούν να βρουν λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής αίτησης. Το έντυπο αίτησης ETA του Ηνωμένου Βασιλείου περιλαμβάνει ερωτήσεις που μοιάζουν με εκείνες των υφιστάμενων ηλεκτρονικών θεωρήσεων και των επιγραμμικών ταξιδιωτικών αδειών που διατίθενται σε άλλες χώρες. Κάθε ταξιδιώτης ETA πρέπει να συμπληρώσει το ETA του Ηνωμένου Βασιλείου, ανεξαρτήτως ηλικίας. Όταν η ηλεκτρονική άδεια ταξιδιού τεθεί σε λειτουργία, οι αιτούντες θα παρέχουν τις ακόλουθες πληροφορίες:

– Προσωπικές πληροφορίες: Η αίτηση θα απαιτεί λεπτομέρειες σχετικά με το πλήρες όνομα του αιτούντος. Δεδομένου ότι το όνομα και το επώνυμο είναι υποχρεωτικές ενότητες, ένας αιτών χωρίς επώνυμο ή όνομα θα πρέπει να συμπληρώσει LNU ή FNU για να δηλώσει το επώνυμο ή το όνομα που δεν είναι γνωστό στις αντίστοιχες ενότητες. Απαιτούνται επίσης η ημερομηνία γέννησης και τα στοιχεία φύλου.
– Στοιχεία διαβατηρίου: Οι Σλοβένοι υπήκοοι πρέπει να παρέχουν τα στοιχεία του διαβατηρίου τους, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού διαβατηρίου που χρησιμοποιείται για το ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο και την αίτηση ETA. Η ημερομηνία έκδοσης του διαβατηρίου και η ημερομηνία λήξης θα πρέπει να αναγράφονται στο έντυπο της αίτησης. Οι αιτούντες με άλλες υπηκοότητες θα πρέπει να αναφέρουν και να παρέχουν λεπτομέρειες για τα άλλα διαβατήρια, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών αριθμών ταυτότητας, των ημερομηνιών έκδοσης και λήξης.
– Στοιχεία επικοινωνίας: Οι Σλοβένοι πολίτες θα πρέπει να παρέχουν λεπτομερή στοιχεία επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης κατοικίας, του αριθμού τηλεφώνου και της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όταν υποβάλλουν αίτηση για παιδιά, οι αιτούντες πρέπει να παρέχουν τα στοιχεία του νόμιμου κηδεμόνα ή του γονέα.
– Στοιχεία εργοδότη: Οι αιτούντες που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους θα πρέπει να παρέχουν στοιχεία εργασίας, όπως το όνομα του εργοδότη, τη φυσική διεύθυνση, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους αριθμούς τηλεφώνου.
– Ερωτήσεις επιλεξιμότητας: Οι Σλοβένοι πολίτες αναμένεται να απαντήσουν σε ερωτήσεις επιλεξιμότητας σχετικά με το προηγούμενο μεταναστευτικό ιστορικό. Θα πρέπει να γνωστοποιούνται τυχόν λεπτομέρειες σχετικά με προηγούμενες αρνήσεις θεώρησης ή παραμονής στα σύνορα. Οι υποψήφιοι με ποινικό ιστορικό θα πρέπει επίσης να αποκαλύπτουν τις λεπτομέρειες, είτε πρόκειται για μικρό είτε για μεγάλο έγκλημα. Οι αιτούντες μπορούν να περιμένουν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τις κατηγορίες κατοχής, χρήσης και διανομής ναρκωτικών. Οι ερωτήσεις της αίτησης καλύπτουν επίσης τις δραστηριότητες, τις κατηγορίες και τη συμμετοχή σε τρομοκρατικές ομάδες.
– Ερωτήσεις σχετικές με την υγεία: Οι Σλοβένοι πολίτες θα πρέπει να απαντούν σε ερωτήσεις σχετικές με την υγεία, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών σχετικά με εμβολιασμούς, ανοσοποιήσεις και υπάρχουσες λοιμώξεις.

Μετά τη διαδικασία υποβολής της αίτησης, οι αιτούντες μπορούν να υποβάλουν την αίτηση ηλεκτρονικά και να καταβάλουν το απαιτούμενο τέλος. Η επεξεργασία διαρκεί λίγες ημέρες και οι αιτούντες θα πρέπει να προγραμματίσουν αναλόγως για να αποφύγουν τις καθυστερήσεις που προκαλούνται από την καθυστερημένη έγκριση της ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για Σλοβένους πολίτες.

Ταξιδεύοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη Σλοβενία με την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου

Οι Σλοβένοι πολίτες μπορούν να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για έξι μήνες με εγκεκριμένη ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να επισκέπτονται χώρες στην επικράτεια του Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς κανένα πρόβλημα με τις συνοριακές αρχές. Οι επισκέπτες μπορούν να επισκέπτονται τη Σκωτία, τη Βόρεια Ιρλανδία, την Ουαλία και την Αγγλία για τουριστικούς και επιχειρηματικούς σκοπούς. Οι Σλοβένοι ταξιδιώτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ETA για να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για συναντήσεις και επαγγελματικούς σκοπούς, αλλά δεν μπορούν να εργαστούν ή να ξεκινήσουν επιχείρηση στη χώρα. Εκτός από τα ταξίδια για τουρισμό ή για επίσκεψη σε φίλους και συγγενείς, οι Σλοβένοι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ΕΤΑ του Ηνωμένου Βασιλείου για να ταξιδέψουν για ιατρική περίθαλψη ή για να ολοκληρώσουν βραχυπρόθεσμες σπουδές. Οι ταξιδιώτες από τη Σλοβενία ενθαρρύνονται να ανατρέξουν στη σελίδα Συχνές ερωτήσεις για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για πρόσθετες πληροφορίες.