Το νέο σύστημα ETA για τους τουρίστες του Κόλπου θα ενισχύσει τις επισκέψεις και τις δαπάνες στο Ηνωμένο Βασίλειο

| 6 Φεβρουαρίου, 2024
Το νέο σύστημα ETA για τους τουρίστες του Κόλπου θα ενισχύσει τις επισκέψεις και τις δαπάνες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το νέο ψηφιακό σύστημα ταξιδιωτικών αδειών αναμένεται να αυξήσει τις επισκέψεις και τις επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο (ΗΒ).

Το νέο σύστημα ηλεκτρονικής ταξιδιωτικής άδειας ή ETA του Ηνωμένου Βασιλείου άνοιξε για αιτήσεις από υπηκόους των χωρών συνεργασίας του Κόλπου (GCC) και της Ιορδανίας την 1η Φεβρουαρίου 2024.

Οι πολίτες της Ιορδανίας και του ΣΣΚ πρέπει να έχουν έγκυρη βρετανική ETA για ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 22 Φεβρουαρίου 2024 και μετά.

Το μπλοκ GCC περιλαμβάνει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), το Μπαχρέιν, το Ομάν, το Κουβέιτ, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Αυτή η επέκταση του συστήματος ακολουθεί την επιτυχή έναρξη για τους πολίτες του Κατάρ, οι οποίοι το χρησιμοποιούν από τον Νοέμβριο του 2023.

Οι Καταριανοί υποβάλλουν σταθερά αιτήσεις για ETA για το Ηνωμένο Βασίλειο από τότε που άνοιξε για να τους εξυπηρετήσει τον Οκτώβριο του 2023.

Χρησιμοποιούν το σύστημα ETA για ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 15 Νοεμβρίου 2023 και μετά.

Το σύστημα ETA του Ηνωμένου Βασιλείου αντικαθιστά το σύστημα ηλεκτρονικής απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης (EVW), το οποίο οι πολίτες του Γκολφ έπρεπε να λαμβάνουν πριν από κάθε επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Καταργεί επίσης την υποχρέωση θεώρησης για σύντομες διαμονές στο Ηνωμένο Βασίλειο για τους Ιορδανούς επισκέπτες.

Το νέο σύστημα ETA του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να προκαλέσει αύξηση των επισκέψεων και των δαπανών στη χώρα.

Τα ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πλέον φθηνότερα για τους επισκέπτες του Κόλπου με το σύστημα ETA

Με το νέο σύστημα ETA, το κόστος εισόδου στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι σημαντικά φθηνότερο για τους ταξιδιώτες του Κόλπου.

Οι πολίτες των κρατών μελών του ΣΣΚ που επιθυμούν να επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο πληρώνουν 30 λίρες ανά επίσκεψη για την ηλεκτρονική απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης (EVW).

Από την άλλη πλευρά, οι Ιορδανοί που χρειάζονται τυπική θεώρηση επισκεπτών του Ηνωμένου Βασιλείου για να επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο πληρώνουν 100 λίρες ανά επίσκεψη.

Μια αίτηση ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο κοστίζει μόνο 10 λίρες Αγγλίας η κάθε μία. Εάν χορηγηθεί, θα ισχύει για δύο χρόνια ή μέχρι να λήξει το διαβατήριο με το οποίο συνδέεται.

Εφόσον διαθέτουν έγκυρη ETA, οι ταξιδιώτες από τον Κόλπο μπορούν να επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο πολλές φορές για σύντομες διαμονές έως και 6 μήνες ανά επίσκεψη.

Σε αντίθεση με την EVW ή την τυπική θεώρηση επισκέπτη, οι πολίτες του μπλοκ του Κόλπου και της Ιορδανίας δεν χρειάζεται να υποβάλλουν αίτηση για ETA για κάθε επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η υποβολή αίτησης για ETA είναι επίσης πιο προσιτή επειδή η διαδικασία προελέγχου είναι εξ ολοκλήρου ηλεκτρονική και χωρίς χαρτί.

Οι αιτούντες ETA δεν χρειάζονται έγγραφα σε χαρτί ούτε προσωπικές συναντήσεις σε προξενεία ή γραφεία θεωρήσεων.

Μια έγκυρη ETA εκδίδεται συνήθως εντός τριών ημερών από την υποβολή της αίτησης, αλλά οι περισσότεροι αιτούντες την λαμβάνουν εντός ωρών.

Το σύστημα ETA αναμένεται να αυξήσει τις επισκέψεις και τις δαπάνες του Ηνωμένου Βασιλείου

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου James Cleverly δήλωσε ότι οι επισκέπτες από το μπλοκ του Κόλπου και την Ιορδανία “αντιπροσωπεύουν τη δεύτερη μεγαλύτερη τουριστική μας αγορά και συνεισφέρουν δισεκατομμύρια στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου”.

“Όλοι επωφελούμαστε από την ώθηση που θα δώσουν οι δεσμοί ΕΤΑ στο εμπόριο, την εκπαίδευση και τον τουρισμό”, πρόσθεσε ο Λόρδος Άχμαντ, υφυπουργός για τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και τη Νότια Ασία.

Ο πρεσβευτής των ΗΑΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο, Mansoor Abulhoul, χαιρέτισε επίσης την πρωτοβουλία, ανέφερε The National .

Μοιράστηκε ότι θα απλουστεύσει τις επισκέψεις όσον αφορά την προσβασιμότητα, την οικονομική προσιτότητα και την ταχύτητα.

“Οι επισκέπτες του Emirato ξοδεύουν πολλά χρήματα εδώ και υπάρχουν πολλές επαναλαμβανόμενες επισκέψεις, οπότε είναι ένα πραγματικό πλεονέκτημα για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου”, δήλωσε ο Abulhoul σε ένα βίντεο.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εκτιμά ότι το 2022 θα έρθουν περίπου 800.000 επισκέπτες από τις χώρες του Κόλπου.

Επιπλέον, περίπου τα τρία τέταρτα των επισκεπτών των ΗΑΕ επισκέπτονται το Ηνωμένο Βασίλειο επανειλημμένα.

Οι δαπάνες των επισκεπτών από τις έξι χώρες του ΣΣΚ συνεισέφεραν 2 εκατομμύρια λίρες στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια της παραμονής τους το 2022.

Εκείνη τη χρονιά, μόνο οι δαπάνες των επισκεπτών των ΗΑΕ αντιστοιχούσαν σε σχεδόν 800 εκατομμύρια λίρες στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι επόμενες χώρες με τις υψηλότερες δαπάνες στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ των χωρών του μπλοκ του Κόλπου το 2022 είναι η Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και το Κατάρ.

Τουριστικές προβλέψεις για τους επισκέπτες του Ηνωμένου Βασιλείου από τον Κόλπο

“Αναμένουμε ότι περισσότεροι επισκέπτες από το ΣΣΚ θα επωφεληθούν από την ευκολία και την προσιτή τιμή του συστήματος ETA και θα ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο”, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της VisitBritain Patricia Yates. Arabian Business .

Κατά μέσο όρο, οι τουρίστες του Κόλπου ξόδεψαν 2.578 λίρες Αγγλίας για τα ταξίδια τους στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2023.

Επίσης, έκαναν μεγαλύτερα ταξίδια έως και 16 διανυκτερεύσεις σε σύγκριση με τον μέσο όρο της αγοράς των οκτώ διανυκτερεύσεων.

Οι υπήκοοι του Κόλπου συνεισέφεραν σχεδόν 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου το 2023, κυρίως λόγω των δαπανών των τουριστών και των επισκεπτών.

Το 2024, οι διεθνείς εκστρατείες του VisitBritian θα επικεντρωθούν, μεταξύ άλλων, στην πολύτιμη αγορά του ΣΣΚ.

Προβλέπει ότι οι δαπάνες των επισκεπτών του ΣΣΚ στο Ηνωμένο Βασίλειο θα επιστρέψουν στο προ της πανδημίας επίπεδο φέτος, ενώ αναμένεται περαιτέρω αύξηση το 2025.

“Το VisitBritain συνεργάζεται επίσης με το ταξιδιωτικό εμπόριο και τους εταίρους στον Κόλπο, ώστε οι βρετανικοί προορισμοί να πωλούνται διεθνώς και να προωθούνται οι κρατήσεις τώρα”, δήλωσε ο Yates.

Και πρόσθεσε: “Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε ακόμη περισσότερους επισκέπτες για να γνωρίσουν την ζωντανή και δυναμική τουριστική μας προσφορά”.