Το Ηνωμένο Βασίλειο μετακινεί τις επιτρεπόμενες αμειβόμενες δεσμεύσεις στο πλαίσιο της βίζας επιχειρηματικής επίσκεψης

| 11 Δεκεμβρίου, 2023
Το Ηνωμένο Βασίλειο μετακινεί τις επιτρεπόμενες αμειβόμενες δεσμεύσεις στο πλαίσιο της βίζας επιχειρηματικής επίσκεψης

Οι επιχειρηματίες θα μπορούν να κάνουν περισσότερες δραστηριότητες που σχετίζονται με την εργασία τους και πληρωμένες επιτρεπόμενες δεσμεύσεις με θεώρηση επιχειρηματικής επίσκεψης.

Τον Νοέμβριο, το Ηνωμένο Βασίλειο (ΗΒ) ανακοίνωσε μεταρρυθμίσεις στον τομέα της μετανάστευσης για να διευκολύνει την επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου James Cleverly παρουσίασε τις αλλαγές στους κανόνες μετανάστευσης στη Βουλή των Κοινοτήτων στις 7 Δεκεμβρίου 2023.

Οι νέες μεταναστευτικές πολιτικές προσθέτουν περισσότερες δραστηριότητες που επιτρέπονται στο πλαίσιο των κανόνων για τη θεώρηση επιχειρηματικής επίσκεψης. Μεταφέρει επίσης τη θεώρηση “Επιτρεπόμενες αμειβόμενες δεσμεύσεις” (PPE) στο πλαίσιο της τυπικής θεώρησης επίσκεψης του Ηνωμένου Βασιλείου.

“Με την ενσωμάτωση των διατάξεων της διαδρομής στην τυπική διαδρομή επισκεπτών, για να καταστεί δυνατή η ευκολότερη εναλλαγή μεταξύ των δραστηριοτήτων ΜΑΠ και των άλλων επιτρεπόμενων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και για να καταστεί δυνατή η ευκολότερη διέλευση των συνόρων του Ηνωμένου Βασιλείου για τις εθνικότητες που δικαιούνται να χρησιμοποιούν τις πύλες ηλεκτρονικού διαβατηρίου”, δήλωσε ο Cleverly κατά τη διάρκεια του ομιλία στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επιδιώκει να εφαρμόσει τις αλλαγές πολιτικής καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024. Θα ανακοινώσει τις ημερομηνίες και θα επικαιροποιήσει τις οδηγίες στον επίσημο κυβερνητικό ιστότοπο όταν οι αλλαγές αυτές τεθούν σε ισχύ.

Αλλαγές στη θεώρηση επιχειρηματικής επίσκεψης και στις διαδρομές επιτρεπόμενης αμειβόμενης δέσμευσης

Η τυπική θεώρηση επίσκεψης του Ηνωμένου Βασιλείου επιτρέπει σε άτομα να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για λιγότερο από έξι μήνες. Ισχύει για άτομα που επισκέπτονται την χώρα ως τουρίστες, για επαγγελματικούς λόγους, για σπουδές, ως ακαδημαϊκοί και για ιατρικούς λόγους.

Ωστόσο, τα άτομα που επισκέπτονται το Ηνωμένο Βασίλειο για επαγγελματικούς λόγους πρέπει να ελέγξουν τι είδους εργασία μπορούν ή δεν μπορούν να κάνουν βάσει της τυπικής θεώρησης επίσκεψης για επαγγελματικούς λόγους.

Όσοι σκοπεύουν να ασχοληθούν με αμειβόμενη ή μη αμειβόμενη εργασία που δεν περιλαμβάνεται στις επιτρεπόμενες δραστηριότητες ή με παρατεταμένη παραμονή στο Ηνωμένο Βασίλειο άνω των έξι μηνών, εξακολουθούν να χρειάζονται την κατάλληλη θεώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ακολουθούν οι αλλαγές στις διαδρομές θεωρήσεων επιχειρηματικής επίσκεψης και ΜΑΠ.

Κατάργηση των περιορισμών στις ενδοεταιρικές δραστηριότητες

Οι επαγγελματίες θα μπορούν να επικοινωνούν άμεσα με τους πελάτες. Ωστόσο, αυτό θα επιτρέπεται μόνο εάν η δραστηριότητα που αφορά τον πελάτη είναι παρεπόμενη της εργασίας του επισκέπτη κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν μπορεί να θεωρηθεί ως εξωτερική ανάθεση έργου ή υπηρεσίας στον διεθνή εργοδότη του.

Επιτρέποντας την απομακρυσμένη εργασία

Οι αλλαγές στους μεταναστευτικούς κανόνες καθιστούν σαφές ότι οι ταξιδιώτες θα μπορούν να εργάζονται εξ αποστάσεως ενώ βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Υπό την προϋπόθεση ότι η εξ αποστάσεως εργασία τους δεν αποτελεί τον κύριο σκοπό της επίσκεψής τους.

Θα υπάρξουν περισσότερες εγκεκριμένες δραστηριότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο για τους επαγγελματίες νομικούς που επισκέπτονται.

Προσθήκη περισσότερων μη αμειβόμενων δραστηριοτήτων εργασίας

Επιστήμονες, ερευνητές και ακαδημαϊκοί θα έχουν τη δυνατότητα να διεξάγουν έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο στο πλαίσιο της επίσκεψής τους.

Επί του παρόντος, οι επιστήμονες και οι ερευνητές μπορούν να διεξάγουν μόνο ανεξάρτητη έρευνα. Από την άλλη πλευρά, οι ακαδημαϊκοί μπορούν να το πράξουν μόνο εάν βρίσκονται σε εκπαιδευτική άδεια από το ίδρυμά τους.

Οι αλλαγές αυτές δεν επηρεάζουν τους ακαδημαϊκούς που υποβάλλουν αίτηση για 12μηνη θεώρηση επίσκεψης ή αίτηση για παράταση της διαμονής τους ενώ βρίσκονται ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιτρέποντας την επίσκεψη πληρωμάτων πτήσης στη χώρα

Οι πιλότοι και το πλήρωμα καμπίνας θα μπορούν να ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο στο πλαίσιο της εγκεκριμένης από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας συμφωνίας υγρής μίσθωσης μεταξύ Μαρτίου και Οκτωβρίου. Με τον τρόπο αυτό θα ενσωματωθεί στους κανόνες για τους επισκέπτες μια υφιστάμενη εξαίρεση, η οποία επί του παρόντος λειτουργεί εκτός των κανονισμών.

Μετακίνηση Επιτρεπόμενη αμειβόμενη δέσμευση στο πλαίσιο της συνήθους οδού θεώρησης επίσκεψης

Οι ομιλίες σε συνέδρια θα προστεθούν στις επιτρεπόμενες δραστηριότητες στο πλαίσιο του ΜΑΠ. Οι διατάξεις για τους επισκέπτες του ΜΑΠ θα μεταφερθούν επίσης στο πλαίσιο της συνήθους οδού θεώρησης επιχειρηματικής επίσκεψης.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι επισκέπτες θα μπορούν να κάνουν ΜΑΠ χωρίς να απαιτείται ξεχωριστή ειδική θεώρηση. Παρόλα αυτά, όσοι σχεδιάζουν να κάνουν ΜΑΠ πρέπει να έχουν κανονίσει τη δραστηριότητά τους πριν ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και να την ολοκληρώσουν εντός 30 ημερών από την άφιξή τους ως επισκέπτες.

Πώς η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου θα επηρεάσει τις μεταναστευτικές πολιτικές

Οι αλλαγές στην τυπική θεώρηση επιχειρηματικής επίσκεψης και στη διαδρομή ΜΑΠ θα καταστήσουν τα ταξίδια ευκολότερα και πιο προσιτά για τους επιχειρηματίες.

Οι πολυεθνικές εταιρείες θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να στέλνουν αντιπροσώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο με την επιλογή της τυπικής θεώρησης επίσκεψης.

Οι επιχειρηματίες θα μπορούν επίσης να εκτελούν επιτρεπόμενες αμειβόμενες υποχρεώσεις στο πλαίσιο της τυπικής θεώρησης επίσκεψης.

Η επιλογή της τυπικής επίσκεψης είναι πολύ πιο προσιτή από τη χορηγία εργαζομένων στο πλαίσιο της διαδρομής του ανώτερου ή του ειδικού εργαζομένου ή της διαδρομής των ΜΑΠ.

Επιπλέον, οι επιχειρηματίες που δεν χρειάζονται βίζα για να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για σύντομα ταξίδια θα πρέπει μόνο να λάβουν ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια (ETA).

Αυτό υπό την προϋπόθεση ότι οι προγραμματισμένες εργασίες των επαγγελματιών επιχειρήσεων κατά την παραμονή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο εμπίπτουν στις επιτρεπόμενες δραστηριότητες. Η παραμονή τους στη χώρα θα πρέπει επίσης να είναι μικρότερη των έξι μηνών.

Η ETA για το Ηνωμένο Βασίλειο δεν αποτελεί θεώρηση αλλά ψηφιακή ταξιδιωτική άδεια που απαιτείται από τους υπηκόους που δεν έχουν θεώρηση για να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ισχύει για πολλαπλές σύντομες διαμονές για τουρισμό, επισκέψεις σε συγγενείς και φίλους, σπουδές και επιχειρήσεις.

Το νέο ψηφιακό σύστημα αδειών θα είναι πλήρως λειτουργικό το 2024.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *