Το Ηνωμένο Βασίλειο εξασφαλίζει 3 θέσεις στο Time Magazine’s World’s Greatest Places του 2024

| 6 Αυγούστου, 2024
Το Ηνωμένο Βασίλειο εξασφαλίζει 3 θέσεις στο Time Magazine's World's Greatest Places του 2024
Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά του Raffles Λονδίνο

Το Ηνωμένο Βασίλειο (ΗΒ) κατέκτησε τρεις θέσεις στον διάσημο κατάλογο του περιοδικού Time με τα σπουδαιότερα μέρη του κόσμου για το 2024.

Η ανακοίνωση αναδεικνύει τα πολιτιστικά, ιστορικά και καινοτόμα αξιοθέατα της χώρας, γιορτάζοντάς τα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Raffles London at the OWO στην Αγγλία και το 100 Princess Street στο Εδιμβούργο, στη Σκωτία, είναι δύο βρετανικές συμμετοχές στον κατάλογο του Time με τα καλύτερα μέρη για διαμονή.

Επιπλέον, το περιοδικό Time αναγνώρισε τα Aviva Studios, έδρα της Factory International στο Μάντσεστερ της Αγγλίας, ως ένα από τα καλύτερα μέρη για να επισκεφθείτε φέτος.

Επιλογή των σπουδαιότερων τόπων στον κόσμο του 2024 από το Time

Ο κατάλογος του περιοδικού Time με τα καλύτερα μέρη του κόσμου είναι μια πολυπόθητη αναγνώριση, καθώς κάθε προορισμός επιλέγεται προσεκτικά με βάση διάφορα κριτήρια.

Το μέσο ενημέρωσης συνέταξε τον κατάλογο μέσω υποψηφιοτήτων από το διεθνές δίκτυο ανταποκριτών και συνεργατών του.

Αυτά περιλαμβάνουν ξενοδοχεία, κρουαζιέρες, εστιατόρια, αξιοθέατα, μουσεία, πάρκα και πολλά άλλα. Οι χώροι μπορούν επίσης να προταθούν μέσω μιας διαδικασίας υποβολής αιτήσεων.

Στη συνέχεια, οι υποψηφιότητες αξιολογούνται με βάση την ποιότητα, την πρωτοτυπία, τη βιωσιμότητα και την επιρροή.

Ο περσινός κατάλογος περιλάμβανε 50 πόλεις, αλλά ο κατάλογος επεκτάθηκε σε 100 εξαιρετικούς προορισμούς το 2024.

Αυτό οφείλεται στην εξερεύνηση ακόμη περισσότερων και πιο συγκεκριμένων εγκαταστάσεων που ξεχωρίζουν στον τομέα τους και στον κόσμο.

Τα σπουδαιότερα μέρη του κόσμου στο Ηνωμένο Βασίλειο

Φέτος, οι τρεις βρετανικές τοποθεσίες που μπήκαν στη λίστα είναι το Raffles London στο OWO, το Aviva Studios στο Factory International στο Μάντσεστερ και το 100 Princes Street στο Εδιμβούργο.

Κάθε τόπος προσφέρει κάτι μοναδικό και εξαιρετικό, γεγονός που τον καθιστά άξιο για το επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Raffles London στο OWO

Το Raffles London at the OWO είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο ιστορικό κτίριο του Old War Office στο Whitehall.

Αυτό το ορόσημο, κομβικό για τη βρετανική ιστορία, έχει ανακαινιστεί σχολαστικά και έχει μετατραπεί σε έναν προορισμό παγκόσμιας κλάσης.

Συνδυάζει τη μεγαλοπρέπεια της ιστορικής αρχιτεκτονικής του με τη σύγχρονη πολυτέλεια.

Οι πολυτελείς εσωτερικοί χώροι του ξενοδοχείου, οι εξαιρετικές υπηρεσίες και η μοναδική ιστορική σημασία του το καθιστούν απαραίτητο προορισμό.

Το Time σημειώνει ότι “η μετατροπή του Old War Office σε Raffles London είναι ένα αξιοσημείωτο μείγμα ιστορίας και πολυτέλειας, προσφέροντας στους επισκέπτες μια απαράμιλλη εμπειρία”.

Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν την πλούσια ιστορία του κτιρίου, το οποίο έχει γίνει μάρτυρας σημαντικών στιγμών της βρετανικής ιστορίας. Ταυτόχρονα, μπορούν να απολαύσουν τις σύγχρονες ανέσεις και παροχές για τις οποίες είναι γνωστή η Raffles.

Αυτή η συγχώνευση του παρελθόντος και του παρόντος δημιουργεί μια πραγματικά μοναδική εμπειρία για τους ταξιδιώτες.

Aviva Studios στο Factory International

Το Ηνωμένο Βασίλειο εξασφαλίζει 3 θέσεις στο Time Magazine's World's Greatest Places του 2024
Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά του Factory International

Σύμφωνα με το Time Out, τα Aviva Studios είναι το σημαντικότερο πολιτιστικό έργο στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την Tate Modern.

Αυτός ο πρωτοποριακός πολιτιστικός χώρος πρόκειται να γίνει ένας σημαντικός κόμβος για τις τέχνες, φιλοξενώντας ένα ευρύ φάσμα παραστάσεων, εκθέσεων και εκδηλώσεων.

Το Aviva Studios αποτελεί μέρος του ευρύτερου έργου Factory International, το οποίο έχει ως στόχο να καταστήσει το Μάντσεστερ κορυφαίο προορισμό για τον πολιτισμό και τη δημιουργικότητα.

“Τα Aviva Studios δεν είναι απλώς ένας χώρος, αλλά μια δήλωση της δέσμευσης του Μάντσεστερ στις τέχνες και την καινοτομία”, λέει ο Time.

Ο χώρος είναι ευέλικτος και προσαρμόσιμος, ικανός να φιλοξενήσει τα πάντα, από παραστάσεις μεγάλης κλίμακας έως οικείες εκθέσεις.

Η ένταξη των Aviva Studios υπογραμμίζει την αυξανόμενη σημασία των πολιτιστικών χώρων στην αστική ανάπτυξη και τον ρόλο που διαδραματίζουν στον εμπλουτισμό των κοινοτήτων.

Με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του και τον φιλόδοξο προγραμματισμό του, το Aviva Studios μπορεί να γίνει βασικός παίκτης στην παγκόσμια καλλιτεχνική σκηνή.

100 Princes Street στο Εδιμβούργο

Το Ηνωμένο Βασίλειο εξασφαλίζει 3 θέσεις στο Time Magazine's World's Greatest Places του 2024
Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά του 100 Princess Street

Το 100 Princes Street είναι ένα μπουτίκ ξενοδοχείο σε έναν διάσημο δρόμο, το οποίο προσφέρει εκπληκτική θέα στο Κάστρο του Εδιμβούργου και πολυτελή, οικεία ατμόσφαιρα.

Το Time υπογράμμισε την προσοχή του 100 Princes Street στη λεπτομέρεια και την εξατομικευμένη εξυπηρέτηση.

Ο σχεδιασμός του ξενοδοχείου αποτίει φόρο τιμής στην πλούσια κληρονομιά του Εδιμβούργου, ενώ ενσωματώνει σύγχρονα στοιχεία για να εξασφαλίσει μια άνετη διαμονή.

“Το 100 Princes Street συνδυάζει τη γοητεία της ιστορίας του Εδιμβούργου με τη σύγχρονη πολυτέλεια, προσφέροντας στους επισκέπτες μια αξέχαστη εμπειρία”, τονίζει το Time.

Η προνομιακή τοποθεσία του μπουτίκ ξενοδοχείου προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε πολλά από τα κορυφαία αξιοθέατα του Εδιμβούργου.

Αυτό περιλαμβάνει το Royal Mile, το Εθνικό Μουσείο της Σκωτίας και την έντονη εμπορική και γαστρονομική σκηνή κατά μήκος της Princes Street.

Η προσήλωση του ξενοδοχείου στην αριστεία και το μοναδικό του περιβάλλον το καθιστούν έναν ξεχωριστό προορισμό στην πρωτεύουσα της Σκωτίας.

Γιορτάζοντας το Ηνωμένο Βασίλειο ως ένα από τα σπουδαιότερα μέρη του κόσμου

Η συμπερίληψη αυτών των τριών προορισμών στο Time’s World’s Greatest Places of 2024 αποτελεί απόδειξη των ποικίλων προσφορών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δείχνει επίσης την ικανότητα της χώρας να συνδυάζει την παράδοση με την καινοτομία.

Από την ιστορική μεγαλοπρέπεια του Raffles London at the OWO μέχρι την πρωτοποριακή δημιουργικότητα των Aviva Studios και την πολυτελή γοητεία του 100 Princes Street, κάθε μέρος παρουσιάζει το καλύτερο από ό,τι έχει να προσφέρει το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι αναγνωρίσεις αυτές υπογραμμίζουν τη σημασία της διατήρησης των πολιτιστικών και ιστορικών μνημείων με ταυτόχρονη προσαρμογή στις σύγχρονες ανάγκες.

Αν είστε λάτρης της ιστορίας, λάτρης της τέχνης ή κάποιος που αναζητά μια πολυτελή απόδραση, αυτοί οι προορισμοί στο Ηνωμένο Βασίλειο υπόσχονται μια αξέχαστη εμπειρία.

Καθώς τα ταξίδια εξελίσσονται, οι μοναδικές και εμπλουτισμένες εμπειρίες του Ηνωμένου Βασιλείου το καθιστούν κορυφαία επιλογή για τους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.

Η αναγνώριση από το Time αποτελεί επίσης κίνητρο για το Ηνωμένο Βασίλειο να συνεχίσει να καλλιεργεί την πλούσια κληρονομιά και τον ζωντανό πολιτισμό του.

Προϋποθέσεις εισόδου για επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο

Για όσους σχεδιάζουν να επισκεφθούν αυτούς τους αξιόλογους προορισμούς, είναι σημαντικό να γνωρίζουν τις προϋποθέσεις εισόδου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι ταξιδιώτες από πολλές χώρες με συμφωνίες απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης με το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να λάβουν ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια (ETA) πριν από το ταξίδι τους.

Η ETA είναι μια ψηφιακή άδεια για ταξιδιώτες χωρίς βίζα, η οποία επιτρέπει βραχυπρόθεσμες τουριστικές, επαγγελματικές ή οικογενειακές επισκέψεις.

Κοστίζει 10 λίρες ανά αίτηση και ισχύει για πολλαπλά σύντομα ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο σε διάστημα δύο ετών.

Επί του παρόντος, οι επισκέπτες από το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, την Ιορδανία, το Ομάν, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) χρειάζονται ETA για να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σκοπεύει να θέσει σε εφαρμογή το νέο σύστημα ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για όλους τους ταξιδιώτες που δεν χρειάζονται βίζα αργότερα, το 2024.

Άλλοι επισκέπτες ενδέχεται να χρειαστεί να υποβάλουν αίτηση για την ισοδύναμη με τη βρετανική ETA τυπική θεώρηση επισκέπτη, η οποία ισχύει επίσης για σύντομα ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο για διάστημα έως έξι μηνών.

Η υποβολή αίτησης για θεώρηση εισόδου στο Ηνωμένο Βασίλειο περιλαμβάνει μια πιο σύνθετη διαδικασία από το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής αιτήσεων της ETA του Ηνωμένου Βασιλείου. Κοστίζει επίσης περισσότερο και απαιτεί περισσότερο χρόνο.

Οι ταξιδιώτες πρέπει να ελέγχουν τις τελευταίες απαιτήσεις εισόδου και να υποβάλλουν εκ των προτέρων αίτηση για τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα.