Η ζήτηση για ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνεται για τους υπηκόους των ΗΑΕ λόγω της ETA, των σταθερών αεροπορικών ναύλων και της ταχύτερης διεκπεραίωσης της βίζας

| 25 Ιουλίου, 2024
Η ζήτηση για ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνεται για τους υπηκόους των ΗΑΕ λόγω της ETA, των σταθερών αεροπορικών ναύλων και της ταχύτερης διεκπεραίωσης της βίζας
Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά του Freepik

Το Ηνωμένο Βασίλειο (ΗΒ) έχει διαπιστώσει σημαντική αύξηση της ταξιδιωτικής ζήτησης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ ).

Η Carol Maddison, αναπληρώτρια διευθύντρια Μέσης Ανατολής και Ασίας στο VisitBritain, απέδωσε το γεγονός αυτό στο νέο σύστημα ηλεκτρονικής ταξιδιωτικής εξουσιοδότησης (ETA) του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η ίδια δήλωσε στο Gulf News ότι η ETA καθιστά “τα ταξίδια πιο προσιτά, προσιτά και απρόσκοπτα” για τους υπηκόους των ΗΑΕ.

Οι πιο σταθερές τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων επηρέασαν επίσης τη ζήτηση για πτήσεις από τα ΗΑΕ προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

“Σε συνδυασμό με τις ισχυρές αεροπορικές συνδέσεις μας, το πρόγραμμα ενισχύει την ανταγωνιστική τουριστική μας προσφορά και το καλωσόρισμα των επισκεπτών μας”, πρόσθεσε ο Maddison.

Οι αλλαγές αυτές οδήγησαν σε αύξηση των κρατήσεων και του ενδιαφέροντος των υπηκόων των ΗΑΕ για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ευκολότερα ταξίδια με το σύστημα ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για τους υπηκόους των ΗΑΕ

Το σύστημα ETA επιτρέπει στο Ηνωμένο Βασίλειο να ελέγχει εκ των προτέρων τους ταξιδιώτες χωρίς βίζα και να βελτιώνει την ασφάλεια των συνόρων.

Είναι επίσης πιο προσιτή και προσιτή, καθώς οι ταξιδιώτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ταξιδιωτική άδεια ηλεκτρονικά.

Το σύστημα ETA ξεκίνησε την 1η Φεβρουαρίου 2024 για τους Εμιρατινούς και άλλους υπηκόους του Κόλπου.

Αποτελεί μέρος των προσπαθειών του Ηνωμένου Βασιλείου να ενισχύσει τον τουρισμό και να ενισχύσει τους δεσμούς με τις χώρες του Κόλπου.

Πριν από την ETA, οι ταξιδιώτες από τα ΗΑΕ έπρεπε να λαμβάνουν ηλεκτρονική απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης (EVW) για κάθε επίσκεψη, με κόστος 30 λίρες ανά ταξίδι.

Τώρα, μια αίτηση ETA κοστίζει μόνο 10 λίρες και ισχύει για δύο χρόνια. Επιτρέπει πολλαπλές επισκέψεις για σύντομες διαμονές έως έξι μήνες η καθεμία.

Οι αιτήσεις ΕΤΑ διεκπεραιώνονται εντός ωρών, επιτρέποντας στους ταξιδιώτες να προγραμματίζουν τα ταξίδια τους με ελάχιστη προειδοποίηση.

Αυτή η σημαντική μείωση του κόστους και η ευκολία απόκτησης ΕΤΑ έχουν καταστήσει το Ηνωμένο Βασίλειο πιο ελκυστικό προορισμό.

Οι σταθερές τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων συμβάλλουν στη ζήτηση ταξιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η ζήτηση για ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνεται για τους υπηκόους των ΗΑΕ λόγω της ETA, των σταθερών αεροπορικών ναύλων και της ταχύτερης διεκπεραίωσης της βίζας
Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά της Lynn Greyling από το Pixabay

Ένας άλλος παράγοντας που συμβάλλει στην αυξημένη ταξιδιωτική ζήτηση είναι η σταθερότητα των αεροπορικών ναύλων.

Παρά τις παγκόσμιες οικονομικές αβεβαιότητες, το κόστος των πτήσεων από τα ΗΑΕ προς το Ηνωμένο Βασίλειο παρέμεινε σχετικά σταθερό.

Αυτή η συνέπεια διευκολύνει τους ταξιδιώτες να προϋπολογίζουν και να προγραμματίζουν τα ταξίδια τους.

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν επίσης αυξήσει τις συχνότητες των πτήσεών τους, παρέχοντας περισσότερες επιλογές και ευελιξία στους ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, υπάρχουν 202 εβδομαδιαίες πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τα ΗΑΕ, οι οποίες προσφέρουν 87.247 θέσεις.

Περιφερειακές αεροπορικές εταιρείες όπως η Emirates, η Etihad Airways, η Qatar Airways, η Saudia και η British Airways του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν αυξήσει τη χωρητικότητα των πτήσεων μεταξύ των ΗΑΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το ίδιο ισχύει και για τις πτήσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC), όπως το Κατάρ, το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, το Ομάν και η Σαουδική Αραβία.

Νωρίτερα φέτος, η British Airways επανέλαβε τις πτήσεις της από το Λονδίνο προς το Άμπου Ντάμπι μετά από τετραετή διακοπή και επέκτεινε τις δραστηριότητές της στα ΗΑΕ.

Η διαθεσιμότητα ανταγωνιστικών αεροπορικών ναύλων και συχνών πτήσεων ενθάρρυνε επίσης πιο αυθόρμητα ταξίδια.

Ευκολότερη επεξεργασία θεωρήσεων για τους υπηκόους των ΗΑΕ

Η επεξεργασία της θεώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου για τους υπηκόους των ΗΑΕ είναι επίσης σχετικά ευκολότερη από την απόκτηση θεώρησης Σένγκεν.

Ο Monaz Billimoria, αναπληρωτής περιφερειακός επικεφαλής των ΗΑΕ στην VFS Global, τον οργανισμό που διαχειρίζεται τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για βίζα, δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή ταξιδιωτικά κέντρα για τους Εμιράτες.

“Έχουμε παρατηρήσει σημαντική αύξηση των αιτήσεων”, δήλωσε ο Billimoria.

Οι υπήκοοι των ΗΑΕ που σκοπεύουν να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για περισσότερο από έξι μήνες για αναψυχή, εργασία ή σπουδές χρειάζονται θεώρηση αντί για ETA.

Η αύξηση της ζήτησης για βρετανικές θεωρήσεις οδήγησε την εταιρεία στη δημιουργία προσωρινών γραφείων θεωρήσεων σε όλα τα ΗΑΕ, όπου οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση.

Αυτά τα ειδικά αναδυόμενα γραφεία επεξεργασίας θεωρήσεων βρίσκονται στο Ντουμπάι, το Ατζμάν, το Αμπού Ντάμπι και το Αλ Αΐν.

Μόλις υποβληθούν όλες οι απαιτήσεις για τη θεώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου και τα βιομετρικά στοιχεία, οι υπήκοοι των ΗΑΕ μπορούν να λάβουν τη θεώρηση σε περίπου 15 ημέρες.

Ενίσχυση του τουρισμού και της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου

Η ζήτηση για ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνεται για τους υπηκόους των ΗΑΕ λόγω της ETA, των σταθερών αεροπορικών ναύλων και της ταχύτερης διεκπεραίωσης της βίζας
Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά του Freepik

Η αύξηση των ταξιδιών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναμένεται να επηρεάσει θετικά την τουριστική οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι περισσότεροι επισκέπτες από τις χώρες του Κόλπου είναι πιθανό να αυξήσουν τις δαπάνες σε πολλούς τομείς, όπως η φιλοξενία, το λιανικό εμπόριο και οι μεταφορές.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συγκαταλέγονται στις δέκα πρώτες χώρες όσον αφορά τις ετήσιες δαπάνες των επισκεπτών στο Ηνωμένο Βασίλειο, με μέση δαπάνη 1.918 λίρες ανά επίσκεψη.

Οι Εμιρατινοί συγκαταλέγονται επίσης μεταξύ των 20 πρώτων πολιτών χωρών με ετήσιες εισερχόμενες επισκέψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η VisitBritain προβλέπει 543.000 επισκέψεις από τα ΗΑΕ το 2024, με τις δαπάνες να αναμένεται να είναι 28% υψηλότερες από ό,τι πριν από το COVID-19.

Οι περισσότεροι επισκέπτες των ΗΑΕ είναι μεταξύ 25 και 54 ετών και το 76% των επισκεπτών διακοπών επιστρέφουν μέσα σε δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με το VisitBritain, το 81% των επισκεπτών των ΗΑΕ θα συνιστούσαν ανεπιφύλακτα να επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το μέλλον των ταξιδιών προς το Ηνωμένο Βασίλειο για τους υπηκόους των ΗΑΕ

Όσον αφορά το μέλλον, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να δει συνεχή αύξηση του τουρισμού από τα ΗΑΕ και άλλες χώρες του Κόλπου.

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να καταστήσει τα ταξίδια πιο προσιτά και οικονομικά προσιτά είναι πιθανό να προσελκύσουν ακόμη περισσότερους επισκέπτες τα επόμενα χρόνια.

Η εισαγωγή του συστήματος ETA, οι σταθερές τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων και η ταχύτερη επεξεργασία των θεωρήσεων έχουν ενισχύσει σημαντικά τη ζήτηση για ταξίδια από τα ΗΑΕ προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

“Αναμένουμε ότι περισσότεροι επισκέπτες από το ΣΣΚ θα επωφεληθούν από την ευκολία και την προσιτή τιμή του συστήματος ETA και θα ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο”, δήλωσε η Patricia Yates, διευθύνουσα σύμβουλος του VisitBritain.

“Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε ακόμη περισσότερους επισκέπτες για να γνωρίσουν τις ζωντανές και δυναμικές τουριστικές μας προσφορές”.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχεδιάζει να συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τις αεροπορικές εταιρείες, τα ταξιδιωτικά γραφεία και τους οργανισμούς τουρισμού.

Στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι η ταξιδιωτική εμπειρία για τους υπηκόους των ΗΑΕ παραμένει ομαλή και ευχάριστη.