Η δεύτερη ψηφοφορία του προγράμματος κινητικότητας νέων του Ηνωμένου Βασιλείου για την Ταϊβάν ανοίγει τον Ιούλιο

| 12 Ιουλίου, 2024
Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά του Freepik

Οι νέοι στην Ταϊβάν έχουν μια συναρπαστική ευκαιρία να ζήσουν αυτόν τον Ιούλιο.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου (ΗΒ) ανακοίνωσε την έναρξη της δεύτερης ψηφοφορίας για το Πρόγραμμα Κινητικότητας Νέων (YMS) του 2024 για τους νέους της Ταϊβάν.

Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση των πολιτιστικών δεσμών και στην παροχή πολύτιμων εμπειριών στους συμμετέχοντες.

Τους επιτρέπει να εξερευνήσουν διαφορετικούς πολιτισμούς, να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία και να αναπτυχθούν προσωπικά και επαγγελματικά.

Η ψηφοφορία για τους νέους της Ταϊβάν που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα YMS θα είναι ανοικτή μεταξύ 23 και 25 Ιουλίου 2024, ώρα Ταϊβάν.

Η ψηφοφορία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των ευρύτερων προσπαθειών του Ηνωμένου Βασιλείου να αυξήσει τη συμμετοχή στο πρόγραμμα και να το καταστήσει προσιτό σε περισσότερους νέους.

Η κυβέρνηση είχε επιλέξει 800 υποψηφίους από την πρώτη ψηφοφορία της Ταϊβανέζικης YMS τον Φεβρουάριο.

Αυτόν τον Ιούλιο, θα επιλέξει τυχαία 200 ακόμη νέους από την Ταϊβάν που είναι επιλέξιμοι για το πρόγραμμα YMS.

Τι είναι το πρόγραμμα κινητικότητας των νέων;

Το πρόγραμμα κινητικότητας των νέων είναι μια αμοιβαία ρύθμιση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ταϊβάν.

Αυτό σημαίνει ότι ενώ οι νέοι από την Ταϊβάν μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να έρθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι νέοι Βρετανοί μπορούν επίσης να πάνε στην Ταϊβάν στο πλαίσιο παρόμοιων προγραμμάτων.

Το πρόγραμμα YMS επιτρέπει σε νέους από την Ταϊβάν να ζήσουν, να εργαστούν και να βιώσουν τη ζωή στο Ηνωμένο Βασίλειο για έως και δύο χρόνια.

Είναι διαθέσιμο σε άτομα ηλικίας 18 έως 30 ετών και παρέχει μια μοναδική ευκαιρία τόσο για τους νέους της Ταϊβάν όσο και για τους Βρετανούς.

Το καθεστώς ισχύει επίσης για τους νέους της Ταϊβάν που ζουν στο εξωτερικό. Εάν επιλεγούν, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το πρόγραμμα YMS στον τόπο διαμονής τους.

Το καθεστώς, ωστόσο, δεν ισχύει για τους νέους από την Ταϊβάν που διαμένουν ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος της ευρύτερης προσπάθειας του Ηνωμένου Βασιλείου να ενισχύσει τις διεθνείς σχέσεις και να προωθήσει τις πολιτιστικές ανταλλαγές.

Ευθυγραμμίζεται επίσης με τον στόχο του Ηνωμένου Βασιλείου για τη δημιουργία μιας πιο ποικιλόμορφης και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνίας.

Πώς οι νέοι της Ταϊβάν μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το πρόγραμμα YMS

Η δεύτερη ψηφοφορία του προγράμματος κινητικότητας νέων του Ηνωμένου Βασιλείου για την Ταϊβάν ανοίγει τον Ιούλιο
Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά του Freepik

Η διαδικασία υποβολής αίτησης YMS για τους νέους της Ταϊβάν περιλαμβάνει την εγγραφή σε ψηφοδέλτιο εντός καθορισμένης προθεσμίας.

Οι επιτυχόντες υποψήφιοι θα επιλεγούν τυχαία από τα ψηφοδέλτια που θα υποβληθούν, ώστε να διασφαλιστεί μια δίκαιη και διαφανής διαδικασία επιλογής.

Για να εγγραφούν σε ψηφοδέλτιο, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να στείλουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση TaiwanYMS@homeoffice.gov.uk από τις 12:01 π.μ. της 23ης Ιουλίου 2024 έως τις 12:01 π.μ. της 25ης Ιουλίου 2024, ώρα Ταϊβάν.

Το όνομα του αιτούντος, η ημερομηνία γέννησης (σε μορφή ημερομηνίας/μήνα/έτους) και ο αριθμός διαβατηρίου πρέπει να αναγράφονται στην επικεφαλίδα ή στη γραμμή θέματος του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το σώμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πρέπει να περιλαμβάνει το όνομα, την ημερομηνία γέννησης, τον αριθμό διαβατηρίου και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του αιτούντος στα αγγλικά.

Ο λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα είναι ανοιχτός μόνο για 48 ώρες. Όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα παραληφθούν εντός της εν λόγω περιόδου θα λάβουν αυτοματοποιημένη απάντηση που θα επιβεβαιώνει την παραλαβή της συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο.

Μόλις κλείσει η ψηφοφορία, το UKVI θα επιλέξει τυχαία 200 αιτούντες για να καλύψει τις υπόλοιπες θέσεις που θα διατεθούν από την Ταϊβάν για το έτος YMS.

Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα ειδοποιηθούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στις 31 Ιουλίου. Στη συνέχεια μπορούν να προχωρήσουν στην υποβολή των απαιτήσεων της αίτησης θεώρησης.

Αυτό περιλαμβάνει την εκπλήρωση των κριτηρίων επιλεξιμότητας και την προσκόμιση των απαραίτητων εγγράφων.

Μαζί με την ηλικία και την εθνικότητα, οι αιτούντες YMS πρέπει επίσης να έχουν αποταμιεύσεις ύψους 2.530 λιρών.

Αυτό αποδεικνύει ότι μπορούν να συντηρήσουν τον εαυτό τους κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να καταβάλουν το τέλος αίτησης YMS ύψους 298 λιρών Αγγλίας και το πρόσθετο τέλος υγειονομικής περίθαλψης ύψους 776 λιρών Αγγλίας ετησίως.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου παρέχει λεπτομερείς οδηγίες και καθοδήγηση σχετικά με τη διαδικασία αίτησης θεώρησης.

Η πιστή τήρηση αυτών των κατευθυντήριων γραμμών είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή τυχόν λαθών που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την αίτηση.

Οφέλη του προγράμματος YMS

Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά του Freepik

Το πρόγραμμα κινητικότητας των νέων είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους νέους. Προσφέρει πολυάριθμα οφέλη:

Πολιτιστική ανταλλαγή

Η διαμονή στο Ηνωμένο Βασίλειο προσφέρει την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά τον βρετανικό πολιτισμό.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να εξερευνήσουν ιστορικά αξιοθέατα, να απολαύσουν διαφορετικές κουζίνες και να συνεργαστούν με τις τοπικές κοινότητες.

Αυτή η πολιτιστική ανταλλαγή εμπλουτίζει την κατανόηση του κόσμου και ενισχύει τις διεθνείς φιλίες.

Εργασιακή εμπειρία

Το πρόγραμμα επιτρέπει στους συμμετέχοντες να εργαστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποκτώντας πολύτιμη διεθνή εργασιακή εμπειρία.

Αυτή η εμπειρία μπορεί να βελτιώσει το βιογραφικό τους και να τους ανοίξει μελλοντικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας.

Η εργασία σε μια διαφορετική χώρα βοηθά επίσης στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και προσαρμοστικότητας.

Προσωπική ανάπτυξη

Η διαβίωση στο εξωτερικό ενθαρρύνει την προσωπική ανάπτυξη και την ανεξαρτησία.

Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να περιηγούνται σε νέα περιβάλλοντα, να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους και να αναπτύσσουν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων.

Αυτές οι εμπειρίες συμβάλλουν στη συνολική τους ανάπτυξη και αυτοπεποίθηση.

Επέκταση του προγράμματος YMS

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επέκτεινε το πρόγραμμα κινητικότητας των νέων ώστε να συμπεριλάβει περισσότερες χώρες και αύξησε τις ποσοστώσεις συμμετοχής.

Τα τελευταία χρόνια έχουν συναφθεί νέες συμφωνίες με χώρες όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Ανδόρα και η Ουρουγουάη.

Αυτές οι επεκτάσεις έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέψουν σε περισσότερους νέους να βιώσουν τη ζωή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Για παράδειγμα, οι αμοιβαίες συμφωνίες με την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα αύξησαν σημαντικά τον αριθμό των διαθέσιμων χρονοθυρίδων.

Η ποσόστωση για τους Ιάπωνες συμμετέχοντες αυξήθηκε από 1.500 σε 6.000.

Από την άλλη πλευρά, η νοτιοκορεατική ποσόστωση για τους νέους αυξήθηκε από 1.000 σε 5.000 ετησίως.

Η επέκταση του προγράμματος YMS αντανακλά την αυξανόμενη σημασία της διεθνούς κινητικότητας για τους νέους στον σημερινό παγκοσμιοποιημένο κόσμο.

Αντανακλά τη δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου να προωθήσει τις διεθνείς σχέσεις και να προσφέρει εμπειρίες που αλλάζουν τη ζωή σε περισσότερους νέους.