ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για πολίτες των Μαλδίβων: Ο πλήρης οδηγός σας

Το Υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου έχει προβεί σε δραστικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τον έλεγχο των συνόρων και τη μετανάστευση. Η προσπάθειά τους για τον εξορθολογισμό της διαδικασίας και την αύξηση της ορατότητας των συνόρων οδήγησε στην ανάπτυξη ενός νέου συστήματος ETA του Ηνωμένου Βασιλείου. Το σύστημα αυτό αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2023 και να είναι πλήρως λειτουργικό στο τέλος του 2024. Εν τω μεταξύ, είναι ζωτικής σημασίας για όσους σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο να κατανοήσουν πώς το σύστημα ETA θα επηρεάσει τα ταξίδια τους. Αυτός ο οδηγός θα καλύψει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για τους πολίτες των Μαλδίβων, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου υποβολής αίτησης, των εγγράφων που θα χρειαστείτε και των κριτηρίων επιλεξιμότητας.

Ποια είναι η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για τους πολίτες των Μαλδίβων;

Το ETA είναι μια ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια. Το ETA θα συνδέεται ηλεκτρονικά με το διαβατήριο του ταξιδιώτη- ως εκ τούτου, οι αιτούντες θα πρέπει να διαθέτουν βιομετρικό διαβατήριο. Τα βιομετρικά διαβατήρια είναι διαβατήρια που περιέχουν τα βιομετρικά στοιχεία του κατόχου – όπως το δακτυλικό αποτύπωμα ή η σάρωση της ίριδας – εκτός από τις παραδοσιακές πληροφορίες, όπως το όνομα και η ημερομηνία γέννησης.

Το ETA του Ηνωμένου Βασιλείου είναι παρόμοιο με τα συστήματα ηλεκτρονικών ταξιδιωτικών αδειών που χρησιμοποιούν άλλες χώρες, όπως ο Καναδάς (eTA), η Αυστραλία (ETA) και οι Ηνωμένες Πολιτείες (ESTA). Τα συστήματα αυτά έχουν σχεδιαστεί για να απλοποιήσουν τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για ταξίδια και να διευκολύνουν την είσοδο στη χώρα για τους επιλέξιμους ταξιδιώτες από τις Μαλδίβες.

Τα ETA του Ηνωμένου Βασιλείου θα ισχύουν για πολλαπλά ταξίδια στη χώρα σε διάστημα 6 μηνών. Οι ETA δεν μπορούν να ανανεωθούν εντός του Ηνωμένου Βασιλείου. Εάν ένας ταξιδιώτης από τις Μαλδίβες επιθυμεί να παραμείνει στη χώρα για διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών, θα πρέπει να υποβάλει αίτηση για άλλου τύπου βίζα πριν από το ταξίδι του.

Πώς να υποβάλετε αίτηση για ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο για πολίτες των Μαλδίβων

Η υποβολή αίτησης για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για τους πολίτες των Μαλδίβων θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του επίσημου ιστότοπου για τη θεώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Η διαδικασία υποβολής αίτησης είναι απλή και η ολοκλήρωσή της θα διαρκέσει λίγα λεπτά. Σημειώστε ότι όλοι οι δικαιούχοι ταξιδιώτες των Μαλδίβων πρέπει να υποβάλουν αίτηση για την ΕΤΑ ανεξαρτήτως ηλικίας. Ακολουθούν ορισμένα από τα στοιχεία που πρέπει να έχουν οι αιτούντες στη διάθεσή τους πριν από την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αίτησης:

Προσωπικές πληροφορίες

Οι αιτούντες θα πρέπει να παρέχουν ορισμένα προσωπικά στοιχεία, όπως το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης και το φύλο τους. Οι ειδικοί χαρακτήρες θα επιτρέπονται στο πεδίο όνομα και οι αιτούντες χωρίς επώνυμο θα μπορούν να αναγράφουν LNU (άγνωστο επώνυμο) στο πεδίο επώνυμο.

Πληροφορίες διαβατηρίου

Αυτό περιλαμβάνει τη χώρα ιθαγένειας του αιτούντος, τον αριθμό διαβατηρίου, την ημερομηνία έκδοσης του διαβατηρίου και την ημερομηνία λήξης του διαβατηρίου. Οι κάτοικοι των Μαλδίβων με πολλαπλές υπηκοότητες θα πρέπει επίσης να γνωστοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες και να παράσχουν τους αριθμούς εθνικών ταυτοτήτων και διαβατηρίων των άλλων υπηκοοτήτων τους.

Στοιχεία επικοινωνίας

Αυτό περιλαμβάνει διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμό τηλεφώνου και ταχυδρομική διεύθυνση. Είναι κρίσιμο οι πληροφορίες αυτές να είναι ακριβείς και ενημερωμένες, καθώς θα χρησιμοποιηθούν για την επικοινωνία με τους αιτούντες σχετικά με την κατάσταση της αίτησής τους και τυχόν ενημερώσεις του προγράμματος ETA. Αν και όλοι οι επιλέξιμοι ταξιδιώτες πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για το ETA ανεξαρτήτως ηλικίας, σε περιπτώσεις που ταξιδεύει ανήλικος, τα στοιχεία επικοινωνίας που παρέχονται μπορούν να είναι αυτά του νόμιμου κηδεμόνα ή του γονέα.

Πληροφορίες εργασίας

Οι κάτοικοι των Μαλδίβων θα πρέπει να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα εργασιακή τους κατάσταση. Αυτό περιλαμβάνει τον τίτλο εργασίας τους και τα στοιχεία επικοινωνίας του εργοδότη. Η αίτηση ETA του Ηνωμένου Βασιλείου ζητά αυτές τις πληροφορίες προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο αιτών είναι γνήσιος τουρίστας ή επισκέπτης και αν είναι απίθανο να παρατείνει την υποδοχή του.

Ερωτήσεις επιλεξιμότητας

Οι αιτούντες θα πρέπει να απαντήσουν σε ορισμένες ερωτήσεις προκειμένου να προσδιοριστεί η επιλεξιμότητά τους. Ορισμένες από αυτές τις ερωτήσεις αφορούν το ποινικό ιστορικό του αιτούντος, καθώς η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ενδιαφέρεται να διασφαλίσει ότι μόνο όσοι έχουν καθαρό ποινικό μητρώο επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα.

Άλλες ερωτήσεις αφορούν την υγεία του αιτούντος, καθώς η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει να επιτρέψει την είσοδο σε οποιονδήποτε μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Υπάρχουν ερωτήσεις σχετικά με το προηγούμενο μεταναστευτικό ιστορικό του αιτούντος και το ιστορικό χρήσης ή κατοχής ναρκωτικών.

Πληροφορίες πληρωμής

Το τελευταίο βήμα της διαδικασίας είναι η ασφαλής πληρωμή με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα. Οι αιτούντες θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι βρίσκονται στη σωστή κυβερνητική πύλη πριν προβούν σε οποιαδήποτε πληρωμή. Μόλις ολοκληρωθεί η επεξεργασία της πληρωμής, η αίτηση θα επανεξεταστεί εντός λίγων ημερών και θα εγκριθεί ή θα απορριφθεί.

Εάν εγκριθεί, ο αιτών θα λάβει επιβεβαίωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και η ETA του θα ισχύει για ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο για έξι μήνες – αρχής γενομένης από την ημερομηνία έκδοσης. Σε περίπτωση απόρριψης, ο αιτών θα λάβει επίσης ειδοποίηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με εξήγηση των λόγων για τους οποίους δεν εγκρίθηκε η αίτησή του. Οι ταξιδιώτες μπορούν να προσπαθήσουν να υποβάλουν αίτηση για βίζα εάν η αίτηση ETA απορριφθεί.

Απαιτήσεις ETA του Ηνωμένου Βασιλείου

Οι απαιτήσεις της ETA απαιτούν από τους αιτούντες να:

– έχουν ηλεκτρονικό διαβατήριο,
– να μην παραμένουν περισσότερο από έξι μήνες στο Ηνωμένο Βασίλειο,
– επίσκεψη για επαγγελματικούς, τουριστικούς ή διαμετακομιστικούς σκοπούς,
– δεν αποτελούν απειλή για την ασφάλεια των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το διαβατήριο του αιτούντος πρέπει επίσης να ισχύει για τουλάχιστον έξι μήνες από την προγραμματισμένη ημερομηνία αναχώρησης από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιπλέον, οι κάτοικοι των Μαλδίβων δεν πρέπει να έχουν ποινικές καταδίκες ή να σκοπεύουν να εργαστούν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους. Η εκπλήρωση όλων αυτών των απαιτήσεων δεν εγγυάται ότι θα εκδοθεί ETA- εναπόκειται τελικά στη διακριτική ευχέρεια των βρετανικών αρχών. Ωστόσο, η τήρηση των απαιτήσεων της ETA θα δώσει στους αιτούντες τις καλύτερες πιθανότητες να τους επιτραπεί η είσοδος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιλεξιμότητα ETA του Ηνωμένου Βασιλείου

Για να είναι επιλέξιμοι για ETA, οι ταξιδιώτες πρέπει να προέρχονται από μία από τις 92 χώρες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο ETA του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι Μαλδίβες είναι μια από αυτές τις χώρες. Ενώ όλοι οι πολίτες των Μαλδίβων χρειάζονται ETA για να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχουν ορισμένες ομάδες ταξιδιωτών που απαλλάσσονται από αυτή την απαίτηση. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι κάτοχοι βρετανικού διαβατηρίου και οι κάτοχοι ιρλανδικού διαβατηρίου. Οι Βρετανοί υπερπόντιοι πολίτες και τα προστατευόμενα πρόσωπα εξαιρούνται επίσης από την απαίτηση ETA.

Γιατί η ανάγκη για την ΕΤΑ του Ηνωμένου Βασιλείου;

Αυξημένα έσοδα

Η ΕΤΑ θα συμβάλει στην αύξηση των εσόδων από τον τουριστικό τομέα με τη χρέωση ενός μικρού τέλους για κάθε αίτηση. Επισκέπτες από χώρες με υψηλές δαπάνες, όπως η Γερμανία, η Ιρλανδία, η Ισπανία και οι Κάτω Χώρες, θα μπορούν να επισκέπτονται το Ηνωμένο Βασίλειο και να συμβάλλουν στην οικονομία του. Οι τρέχουσες στατιστικές δείχνουν ότι ο τομέας του τουρισμού παρήγαγε 131,5 δισεκατομμύρια λίρες για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου το 2021. Εκτιμάται ότι η ταξιδιωτική βιομηχανία δημιουργεί δύο εκατομμύρια θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον, το τέλος αίτησης θα συμβάλει στην αντιστάθμιση ορισμένων δαπανών που σχετίζονται με την επεξεργασία των αιτήσεων ηλεκτρονικής βίζας.

Ενισχυμένη ορατότητα συνόρων

Το ΗΒ ETA θα συμβάλει στην ενίσχυση της ορατότητας των συνόρων, διευκολύνοντας τις αρχές να παρακολουθούν τις εισόδους και τις εξόδους των ταξιδιωτών. Το σύστημα θα βελτιώσει επίσης την ασφάλεια, επιτρέποντας στις αρχές να εντοπίζουν εκ των προτέρων πιθανές απειλές. Επί του παρόντος, οι πολίτες των Μαλδίβων δεν χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά σύντομα θα πρέπει να αποκτήσουν ETA. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για τους πολίτες των Μαλδίβων, οι ταξιδιώτες μπορούν να ανατρέξουν στη σελίδα Συχνές ερωτήσεις.