Η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το St Davids: Davids: Ο πλήρης οδηγός της πόλης σας

Με πληθυσμό μόλις 1.600 κατοίκων, το St Davids είναι η μικρότερη πόλη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό το γοητευτικό ουαλικό στολίδι είναι περισσότερο γνωστό για τον καθεδρικό του ναό, όπου αναπαύεται ο προστάτης άγιος της Ουαλίας. Αρχαία μνημεία και μεσαιωνικά θρησκευτικά κτίρια κάνουν το St Davids έναν συναρπαστικό προορισμό. Μάθετε τι να δείτε εκεί και ανακαλύψτε πώς η νέα βρετανική ETA για το St Davids θα επηρεάσει το ταξίδι σας σε αυτόν τον πλήρη οδηγό.

Άγιος Δαβίδ: Η ζωή και ο μύθος

Γεννημένος γύρω στο 500 μ.Χ., ο Άγιος Δαβίδ έγινε μια από τις σημαντικότερες μορφές του ουαλικού χριστιανισμού. Γνωστός ως ιεροκήρυκας και δάσκαλος, ο Δαβίδ ίδρυσε εδώ έναν εκκλησιαστικό οικισμό, γνωστό στα ουαλικά ως Tyddewi (Σπίτι του Δαβίδ). Λέγεται ότι έκανε θαύματα κατά τη διάρκεια της ζωής του. Το πιο διάσημο από αυτά τον είδε να δημιουργεί έναν λόφο ως πλατφόρμα για να στέκεται πάνω σε αυτόν κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του. Καθώς ο λόφος αναδύθηκε από το έδαφος, ένα λευκό περιστέρι εγκαταστάθηκε στον ώμο του Ντέιβιντ. Αυτό το περιστέρι έγινε το έμβλημά του και συχνά απεικονίζεται συνοδευόμενο από αυτό.

Ο Δαβίδ ήταν αφοσιωμένος στον μοναστικό τρόπο ζωής. Υπό την ηγεσία του, οι μοναχοί τραβούσαν οι ίδιοι τα άροτρα, ενώ εργάζονταν στο χωράφι, αντί να βασίζονται στα ζώα. Μπορούσαν να πίνουν μόνο νερό και να τρώνε μόνο απλή τροφή. Συνδέθηκε ιδιαίτερα με το πράσο, το οποίο αργότερα έγινε το εθνικό σύμβολο της Ουαλίας. Ο Δαβίδ πέθανε στο μοναστήρι που είχε ιδρύσει. Ο θρύλος λέει ότι άγγελοι γέμισαν το μοναστήρι μετά το θάνατό του, τραγουδώντας τον για να αναπαυθεί.

Ένα κέντρο προσκυνήματος

Ο Δαβίδ θάφτηκε στον χώρο που είχε δημιουργήσει, ο οποίος έγινε δημοφιλής προορισμός για προσκυνήματα. Ο Πάπας Καλίξτος Β’ ενθάρρυνε αυτό το γεγονός, δηλώνοντας ότι δύο προσκυνήματα στο St Davids ισοδυναμούσαν με ένα προσκύνημα στη Ρώμη. Ακόμη και ορισμένοι μονάρχες έκαναν το ταξίδι στο St Davids: Ο Γουλιέλμος ο Κατακτητής ήρθε εδώ για να υποβάλει τα σέβη του το 1077, όπως και ο Ερρίκος Β’ το 1171 και ο Εδουάρδος Α’ το 1284. Με μια ακμάζουσα εκκλησιαστική κοινότητα και έναν επίσκοπο στην κατοικία του, το St Davids άκμασε. Υπό τους Νορμανδούς, ο καθεδρικός ναός επεκτάθηκε. Σήμερα, ορισμένα από τα πρώτα υπάρχοντα τμήματα χρονολογούνται από αυτή την εποχή.

Η παρακμή του St Davids

Η Προτεσταντική Μεταρρύθμιση του Ερρίκου Η’ και η επακόλουθη διάλυση των μοναστηριών οδήγησαν σε άμεση πτώση της τύχης του Σεντ Ντέιβιντς. Το 1536, ο επίσκοπος William Barlow πούλησε τον μόλυβδο από την οροφή του επισκοπικού παλατιού, ένα σαφές σημάδι της έλλειψης ενδιαφέροντος που είχε ο κλήρος για τον τόπο ταφής και προσκυνήματος του αγίου. Αργότερα ο Barlow μετέφερε την κατοικία του στο Abergwili, εγκαταλείποντας το St Davids. Για αιώνες, έμεινε παραμελημένη, συρρικνώθηκε τελικά και μοιάζει με ένα μικρό και φτωχό κτίριο, με μόνο τον καθεδρικό ναό να παραμένει ως υπόδειξη της παλιάς δόξας του Σεντ Ντέιβιντς.

Μόλις τον εικοστό αιώνα η πόλη αποκαταστάθηκε. Σήμερα, έχει αναβιώσει ως τουριστικός προορισμός, με 210 διατηρητέα κτίρια για να θαυμάσετε και πολλές περιπατητικές διαδρομές γύρω από την πόλη. Ορισμένοι σύγχρονοι προσκυνητές έχουν επιστρέψει στην πόλη σε μια προσπάθεια να αναβιώσουν την αρχαία διαδρομή προσκυνήματος.

Πράγματα που πρέπει να δείτε στο St Davids

Καθεδρικός ναός St Davids

https://goo.gl/maps/GHsLmu3QSSLwwQL1A

Ο καθεδρικός ναός του St Davids είναι ένας από τους σημαντικότερους θρησκευτικούς χώρους στην Ουαλία, χάρη στη μακρά ιστορία του και την ιδιότητά του ως τόπος ταφής του προστάτη αγίου της χώρας. Ορισμένα από τα παλαιότερα τμήματα του σημερινού κτιρίου χρονολογούνται από τη νορμανδική εποχή, αλλά ανακαινίστηκε επίσης σε μεγάλο βαθμό από τον George Gilbert Scott τον 19ο αιώνα. Τουλάχιστον τρεις λειτουργίες πραγματοποιούνται κάθε μέρα.

Παλάτι του Επισκόπου

https://goo.gl/maps/fqRunZiydMVqJKSs9

Κάποτε ήταν ένα εντυπωσιακό μεσαιωνικό παλάτι, σήμερα το Παλάτι του Επισκόπου είναι ερειπωμένο. Ωστόσο, συνεχίζει να προσελκύει επισκέπτες και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Πολλοί τοίχοι στέκονται ακόμα και ένα από τα πιο εντυπωσιακά κομμάτια είναι το παράθυρο με τον τροχό που μπορεί να δει κανείς ψηλά στα ερείπια της Μεγάλης Αίθουσας. Σήμερα, το παλάτι χρησιμοποιείται μερικές φορές ως υπαίθριο θέατρο.

Παρεκκλήσι St Non’s

https://goo.gl/maps/h32wni3gVpLQAY7R8

Λίγο έξω από την πόλη, το παρεκκλήσι του St Non έχει θέα στη θάλασσα και βρίσκεται κοντά στο δημοφιλή περίπατο του Pembrokeshire Coast Path. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα χριστιανικά κτίρια στην Ουαλία και οι πρώτοι προσκυνητές το επισκέπτονταν στο πλαίσιο του προσκυνήματός τους στο Σεντ Ντέιβιντς. Το πηγάδι που αποτελεί μέρος του χώρου λέγεται ότι είναι ιερό και ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ χρησιμοποίησε νερό από αυτό κατά την επίσκεψή του στη Βρετανία το 2010.

Η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το St Davids

Οι επισκέπτες του St Davids, από το 2024 και μετά, θα πρέπει να γνωρίζουν το νέο σύστημα ETA του Ηνωμένου Βασιλείου. Το πρόγραμμα αυτό θα αντικαταστήσει το σύστημα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης που ισχύει σήμερα και βασίζεται σε προγράμματα που ισχύουν σήμερα σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς. Αποτελεί μέρος των σχεδίων της κυβέρνησης για την ψηφιοποίηση των συνόρων του Ηνωμένου Βασιλείου, παρέχοντας μεγαλύτερη εποπτεία των εισόδων και των αναχωρήσεων.

Το πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου επιτρέπει επί του παρόντος στους πολίτες 90 χωρών να εισέρχονται στη χώρα χωρίς να χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση. Αυτοί οι ταξιδιώτες θα επηρεαστούν από το νέο σύστημα. Και πάλι δεν θα χρειάζονται βίζα. Ωστόσο, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για ETA προτού μπορέσουν να εισέλθουν στη χώρα.

Με ένα ETA, οι ταξιδιώτες θα μπορούν να παραμείνουν έως και έξι μήνες στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ταξιδεύουν για αναψυχή, για επαγγελματικούς λόγους ή για να επισκεφθούν φίλους ή συγγενείς. Δεν μπορούν να εργαστούν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη χώρα, αλλά μπορούν να εγγραφούν σε προγράμματα σπουδών. Οι ταξιδιώτες που χρειάζονται επί του παρόντος θεώρηση, δηλαδή όσοι σκοπεύουν να παραμείνουν για περισσότερο από έξι μήνες στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και οι επισκέπτες που σκοπεύουν να εργαστούν στη χώρα, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση και στο πλαίσιο του νέου συστήματος.

Υποβολή αίτησης για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου

Είναι σημαντικό οι επισκέπτες να υποβάλουν αίτηση για την ETA τους πριν ξεκινήσουν το προγραμματισμένο ταξίδι τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εγκεκριμένη ETA μπορεί να αποτελεί όρο μεταφοράς, οπότε οι αερομεταφορείς μπορούν να αρνηθούν την επιβίβαση σε επιβάτες που δεν διαθέτουν. Έχοντας αυτό κατά νου, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση αρκετά νωρίτερα από το ταξίδι τους. Θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υποβολής αίτησης ηλεκτρονικά. Δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις σε χαρτί, καθώς πρόκειται για ένα πλήρως ψηφιακό σύστημα.

Έχει δημοσιευθεί κατάλογος απαιτήσεων. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να εξοικειωθούν με αυτές τις απαιτήσεις πριν ξεκινήσουν την αίτησή τους. Θα πρέπει να είναι κάτοχοι έγκυρου βιομετρικού διαβατηρίου και θα πρέπει επίσης να παρέχουν προσωπικές πληροφορίες, όπως στοιχεία επικοινωνίας, ημερομηνία γέννησης, κατάσταση απασχόλησης κ.λπ.

Οι αιτούντες θα πρέπει επίσης να αποκαλύψουν πληροφορίες σχετικά με το παρελθόν τους. Εάν έχουν ποινικό μητρώο, θα πρέπει να το γνωστοποιήσουν στο έντυπο της αίτησής τους. Θα πρέπει επίσης να αναφέρουν αν υπήρξαν ποτέ μέλη απαγορευμένης ομάδας ή αν διέπραξαν ποτέ μεταναστευτικά αδικήματα. Επιπλέον, οι αιτούντες θα πρέπει να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με το προγραμματισμένο ταξίδι τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Θα πρέπει να δώσουν τη διεύθυνση στην οποία θα διαμείνουν κατά την παραμονή τους στη χώρα και μπορεί επίσης να τους ζητηθεί ένα σύντομο πρόγραμμα του ταξιδιού τους.

Η αίτηση ETA έχει επίσης ένα μη επιστρεπτέο τέλος. Το ποσό αυτό πρέπει να καταβληθεί πλήρως πριν από τη διεκπεραίωση της αίτησης. Η έγκριση ή η απόρριψη των αιτήσεων μπορεί να διαρκέσει έως και 72 ώρες, οπότε οι αιτούντες θα πρέπει να το έχουν κατά νου και να διαθέτουν αρκετό χρόνο πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους.

Ταξιδεύοντας με την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το St Davids

Εντός του Ηνωμένου Βασιλείου, δεν υπάρχει κανένας συνοριακός έλεγχος μεταξύ των τεσσάρων χωρών που το απαρτίζουν. Αυτό σημαίνει ότι ένας επισκέπτης με ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο για το St Davids δεν χρειάζεται να παραμείνει στην Ουαλία. Μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα μεταξύ Ουαλίας, Αγγλίας, Σκωτίας και Βόρειας Ιρλανδίας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Ωστόσο, η ΕΤΑ δεν επεκτείνεται σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της ανεξάρτητης Δημοκρατίας της Ιρλανδίας. Οι επισκέπτες που επιθυμούν να μεταβούν στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας ή σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι είναι εξοικειωμένοι με τις απαιτήσεις εισόδου για τις χώρες αυτές.

Το ταξίδι σας στο St Davids με το UK ETA

Η βρετανική ETA για το St Davids επιτρέπει στους περίεργους ταξιδιώτες να ανακαλύψουν τη μικρότερη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου. Ακολουθήστε την αρχαία διαδρομή προσκυνήματος, ανακαλύψτε τον τάφο του Αγίου Δαυίδ και θαυμάστε την αρχιτεκτονική αυτού του ιστορικού οικισμού. Ακολουθήστε το Pembrokeshire Coast Path για να εξερευνήσετε μερικές από τις όμορφες φυσικές περιοχές της Ουαλίας. Φορέστε τα παπούτσια σας για περπάτημα, υποβάλετε αίτηση για την ETA σας στο Ηνωμένο Βασίλειο για το St Davids και ετοιμαστείτε για περιπετειώδεις διακοπές.