Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέχει την 3η θέση στις χώρες στις οποίες οι άνθρωποι θέλουν να μεταναστεύσουν-2023 Global Migration Trends

| 2 Ιανουαρίου, 2024
Το Ηνωμένο Βασίλειο κατατάσσεται στην 3η θέση στις χώρες στις οποίες οι άνθρωποι θέλουν να μεταναστεύσουν-2023 Παγκόσμιες τάσεις μετανάστευσης

Η Μεγάλη Βρετανία παραμένει ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για τους μετανάστες που αναζητούν καλύτερες ευκαιρίες στη ζωή τους.

Σύμφωνα με την Ετήσια έκθεση Global Immigration Trends 2023 της Ace Luxury Immigration Solution, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η τρίτη καλύτερη χώρα για άτομα που αναζητούν μετανάστευση.

Η Ace Luxury Immigration Solutions, κορυφαία εταιρεία στον τομέα της μετανάστευσης και της ιθαγένειας μέσω επενδύσεων, διεξήγαγε μια ολοκληρωμένη έρευνα με πάνω από 25.000 ερωτηθέντες σε όλο τον κόσμο.

Η έρευνα αποσκοπεί στο να αποκτήσει εικόνα του εξελισσόμενου τοπίου της παγκόσμιας μετανάστευσης, καθώς και της ποικιλομορφίας των ατόμων και των μεταναστευτικών τους εμπειριών.

Οι ερωτηθέντες περιλάμβαναν υφιστάμενους και πρώην πελάτες στη Μέση Ανατολή, τη Νότια Ασία και τον Καναδά, καθώς και ενδιαφερόμενους φορείς του κλάδου.

Η έκθεση αποκάλυψε τους πιο αγαπημένους προορισμούς, την προέλευση των μεταναστών και το πού μεταναστεύουν οι πλούσιοι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες (ΗΠΑ) βρέθηκαν στην κορυφή της έρευνας, με τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο (ΗΒ) στη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα.

Οι ΗΠΑ παραμένουν η πρώτη επιλογή για τους υποψήφιους μετανάστες που αναζητούν νέο διαβατήριο, είτε για επαγγελματικούς, εκπαιδευτικούς ή οικογενειακούς λόγους.

Αυτό συμβαίνει παρά τις απολύσεις, τον περιορισμό των θεωρήσεων και άλλα μεταναστευτικά εμπόδια που δυσχεραίνουν την κατάσταση για τους αλλοδαπούς εργαζόμενους. Οι εργοδότες έπρεπε επίσης να καταβάλουν υψηλότερα τέλη.

Ο Καναδάς κατατάσσεται δεύτερος στην παγκόσμια έκθεση για τη μετανάστευση, με υψηλή βαθμολογία για τη μετανάστευση επιχειρήσεων λόγω του προγράμματος Startup Visa.

Το πρόγραμμα προσφέρει ταχεία πρόσβαση σε μόνιμη κατοικία για επιχειρηματίες με καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η τρίτη πιο προτιμώμενη χώρα για μετανάστευση, παρά το υψηλότερο κόστος ζωής.

Όπως ο Καναδάς, έτσι και το Ηνωμένο Βασίλειο προσελκύει επαγγελματίες από διάφορους τομείς, όπως η χρηματοδότηση, η υγειονομική περίθαλψη, η εκπαίδευση και η τεχνολογία.

Η έκθεση ανέδειξε την Ινδία ως ηγέτιδα χώρα στην τάση της μετανάστευσης το 2023.

Το Μεξικό, η Ρωσία, η Κίνα, η Συρία, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και η Ουκρανία συμβάλλουν επίσης σημαντικά στη μετανάστευση.

Όπου μεταναστεύουν οι πλούσιοι

Η Ετήσια έκθεση “Παγκόσμιες τάσεις μετανάστευσης 2023” αποκάλυψε επίσης τις χώρες στις οποίες μεταναστεύουν οι πλούσιοι ή τα άτομα με μεγάλη περιουσία.

Προτίμησαν τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ελβετία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Σιγκαπούρη ως τις κορυφαίες χώρες για επενδύσεις και δημιουργία δεύτερης κατοικίας.

Ωστόσο, η Ace Luxury υπογράμμισε τις ευκαιρίες για τους ιδιώτες υψηλού πλούτου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά, που αντιπροσωπεύουν τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, αντίστοιχα.

“Το τεράστιο δυναμικό της επιχειρηματικής μετανάστευσης μεταξύ των ΗΑΕ, του Ηνωμένου Βασιλείου και του Καναδά αντικατοπτρίζει την παγκοσμιοποιημένη φύση της σημερινής οικονομίας. Η ευκαιρία μαμούθ ανοίγει μοναδικά πλεονεκτήματα για επιχειρηματίες, επενδυτές και επαγγελματίες που αναζητούν μετανάστευση στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και τις περιοχές της Μέσης Ανατολής”, δήλωσε ο Shahrukh Zohaib, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτικός εταίρος της Ace Luxury Immigration Solutions,

Τα ΗΑΕ, και ιδιαίτερα το Ντουμπάι, είναι ένας παγκόσμιος επιχειρηματικός κόμβος με υποδομές παγκόσμιας κλάσης, αφορολόγητο περιβάλλον, καθώς και μακροχρόνιες βίζες παραμονής και προγράμματα ιθαγένειας.

Από την άλλη πλευρά, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι γνωστό για την καινοτομία, την έρευνα και την ανάπτυξη. Η χώρα προσελκύει ταλέντα παγκοσμίως με την επιχειρηματική κουλτούρα, τα πανεπιστήμια παγκόσμιας κλάσης και την πλούσια ιστορία της.

Τα καθεστώτα επιχειρηματικής βίζας και επενδυτικής βίζας ανοίγουν περαιτέρω πόρτες για τη μετανάστευση επιχειρήσεων, ιδίως στους τομείς της χρηματοδότησης, της υγειονομικής περίθαλψης, της εκπαίδευσης και της τεχνολογίας.

Εκτός από τη βίζα Startup του Καναδά, το ποικιλόμορφο εργατικό δυναμικό του, οι φιλόξενες μεταναστευτικές πολιτικές και η ποιότητα ζωής συμβάλλουν στην ελκυστικότητά του ως προορισμού για οικογένειες που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον.

Πρόβλεψη παγκόσμιας μετανάστευσης 2024

Το 2024, πολλές χώρες εφαρμόζουν ή σχεδιάζουν να εισαγάγουν αυστηρότερες μεταναστευτικές πολιτικές.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο του 2023 διάφορες σημαντικές αλλαγές στις μεταναστευτικές πολιτικές για να περιορίσει την καθαρή μετανάστευση και να μειώσει την πίεση στις δημόσιες υπηρεσίες του.

Η βρετανική κυβέρνηση θα διπλασιάσει σχεδόν το όριο εισοδήματος για τους ειδικευμένους εργαζόμενους και θα τους απαγορεύσει να φέρνουν στη χώρα εξαρτώμενα μέλη.

Οι αιτούντες οικογενειακή βίζα θα υπόκεινται επίσης σε υψηλότερη απαίτηση ελάχιστου εισοδήματος, η οποία θα τεθεί σε ισχύ σταδιακά.

Η θεώρηση για πτυχιούχους βρίσκεται υπό αναθεώρηση και ο κατάλογος των επαγγελμάτων που παρουσιάζουν έλλειψη θα επανεκτιμηθεί, ώστε να διασφαλιστεί ότι και οι δύο οδοί θεώρησης εξυπηρετούν τη χώρα.

Η Αυστραλία ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα ότι θα θέσει υπό έλεγχο τα υψηλά επίπεδα ρεκόρ μετανάστευσης, εστιάζοντας στη διατήρηση και προσέλκυση μεταναστών υψηλής ειδίκευσης.

Η χώρα Down Under αύξησε επίσης τον κατώτατο μισθό για τους χορηγούμενους ξένους ειδικευμένους εργάτες σε 70.000 δολάρια τον περασμένο Ιούλιο του 2023.

Οι διεθνείς φοιτητές στην Αυστραλία θα πρέπει επίσης να πληρούν πιο απαιτητικές απαιτήσεις για την αγγλική γλώσσα. Οι αιτούντες για δεύτερη φορά φοιτητική βίζα θα υποβληθούν σε αυστηρή εξέταση.

Από το 2024, ο Καναδάς σχεδόν διπλασίασε την οικονομική απαίτηση για το κόστος διαβίωσης για τις αιτήσεις θεώρησης για σπουδές, η οποία είναι πλέον ίση με το 75% του ορίου χαμηλού εισοδήματος του Καναδά.

Το ποσό θα αναπροσαρμόζεται ετησίως με βάση το ελάχιστο βασικό εισόδημα του Καναδά, ώστε να αποτρέπεται η υπερβολική δαπάνη των ατόμων για βασικές ανάγκες.

Το πρόγραμμα Express Entry του Καναδά εισήγαγε επίσης έξι νέες κατηγορίες για κληρώσεις επιλογής. Η κλήρωση επικεντρώνεται περισσότερο σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά των υποψηφίων και στην εργασιακή εμπειρία παρά σε μια υψηλή συνολική βαθμολογία του συστήματος κατάταξης.

Η προσωρινή θεώρηση εργασίας στις ΗΠΑ θα υποστεί επίσης σημαντικές αλλαγές το 2024, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και ένα δικαιότερο σύστημα.

Η διαδικασία επιλογής θα επικεντρωθεί σε μοναδικούς δικαιούχους, ώστε να προσφερθούν δικαιότερες ευκαιρίες σε μια ποικιλία υποψηφίων.