Το Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνει την απαίτηση εισοδήματος για τους διεθνείς φοιτητές από τον Ιανουάριο του 2025

| 19 Σεπτεμβρίου, 2024
Το Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνει την απαίτηση εισοδήματος για τους διεθνείς φοιτητές από τον Ιανουάριο του 2025
Χορηγία εικόνας από Andrea1597 μέσω Pixabay

Από τον Ιανουάριο του 2025, οι διεθνείς φοιτητές που επιθυμούν να σπουδάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο (UK) θα πρέπει να πληρούν υψηλότερες εισοδηματικές προϋποθέσεις.

Το Υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου συμπεριέλαβε την αλλαγή στην πιο πρόσφατη επικαιροποίηση των κανόνων μετανάστευσης στις 10 Σεπτεμβρίου 2024.

Στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι οι διεθνείς φοιτητές μπορούν να συντηρηθούν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς να βασίζονται σε δημόσια κονδύλια.

Πρόκειται για την πρώτη σημαντική αύξηση των οικονομικών απαιτήσεων για τους διεθνείς φοιτητές από το 2020.

Αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την αυστηροποίηση των μεταναστευτικών κανόνων και την πάταξη των αθέμιτων προσλήψεων.

Νέα εισοδηματική απαίτηση για τους διεθνείς φοιτητές

Οι νέοι κανόνες απαιτούν από τους διεθνείς φοιτητές να αποδεικνύουν ότι διαθέτουν αρκετά χρήματα για να καλύψουν τα έξοδα διαβίωσής τους κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το απαιτούμενο ποσό εξαρτάται από τον τόπο διαμονής του φοιτητή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η νέα εισοδηματική απαίτηση για τους φοιτητές που ζουν στο Λονδίνο θα είναι 1.483 λίρες το μήνα για διάστημα έως και εννέα μηνών.

Το ποσό αυτό ανέρχεται σε 13.347 λίρες για ένα ολόκληρο ακαδημαϊκό έτος.

Για τους φοιτητές εκτός Λονδίνου, το νέο απαιτούμενο εισόδημα θα ανέρχεται σε 1.136 λίρες το μήνα.

Το ποσό αυτό ανέρχεται σε 10.224 λίρες για την ίδια περίοδο των εννέα μηνών.

Οι νέες απαιτήσεις αντιπροσωπεύουν σημαντική αύξηση, περίπου 11% από τις προηγούμενες.

Πριν, η εισοδηματική απαίτηση ήταν 1.334 λίρες το μήνα για τους φοιτητές στο Λονδίνο και 1.023 λίρες το μήνα για όσους σπουδάζουν εκτός της πρωτεύουσας.

Οι υψηλότερες εισοδηματικές απαιτήσεις θα ισχύουν για τους φοιτητές που έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 2 Ιανουαρίου 2025 και μετά.

Οι ξένοι φοιτητές μπορούν να ικανοποιήσουν την απαίτηση μειωμένου εισοδήματος εάν έχουν ήδη καταβάλει προκαταβολή για διαμονή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όσοι έχουν παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο με άλλη βίζα για τουλάχιστον 12 μήνες δεν χρειάζεται να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία για τα κεφάλαια συντήρησης.

Απαιτούμενο εισόδημα που να ανταποκρίνεται στο αυξανόμενο κόστος διαβίωσης

Το Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνει την απαίτηση εισοδήματος για τους διεθνείς φοιτητές από τον Ιανουάριο του 2025
Χορηγία εικόνας από Falco μέσω Pixabay

Το Υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι οι νέες εισοδηματικές απαιτήσεις ευθυγραμμίζονται με τα δάνεια συντήρησης που είναι διαθέσιμα στους φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.

Αυτά τα νέα κατώτατα όρια λαμβάνουν επίσης υπόψη το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω του πληθωρισμού.

Η αύξηση εξασφαλίζει ότι οι φοιτητές από το εξωτερικό μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις της διαβίωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο,

Οι οικονομικές απαιτήσεις για τους διεθνείς φοιτητές έχουν παραμείνει οι ίδιες από το 2020 εν μέσω της αύξησης του κόστους ζωής λόγω του πληθωρισμού.

Το ενοίκιο, το φαγητό και άλλα έξοδα έχουν γίνει πιο ακριβά, καθιστώντας δυσκολότερο για τους φοιτητές να τα βγάλουν πέρα με τις παλιές τιμές.

Με την αύξηση των οικονομικών απαιτήσεων, η κυβέρνηση ελπίζει να αποτρέψει τους φοιτητές από το να αντιμετωπίσουν οικονομικά προβλήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ευθυγράμμιση των κανόνων με εκείνους που ισχύουν για τους φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου διασφαλίζει επίσης ότι όλοι αντιμετωπίζονται δίκαια.

Οι διεθνείς φοιτητές φέρνουν ποικιλομορφία στην τάξη και συνεισφέρουν οικονομικά, πληρώνοντας τα δίδακτρα και τα έξοδα διαβίωσης.

Ωστόσο, η κυβέρνηση θέλει να διασφαλίσει ότι οι φοιτητές που έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι οικονομικά ανεξάρτητοι και δεν βασίζονται σε δημόσια κονδύλια για υποστήριξη.

Αυστηροποίηση των κανόνων θεωρήσεων για τη διαχείριση της μετανάστευσης

Η απαίτηση για υψηλότερο εισόδημα αποτελεί μέρος της προσπάθειας της βρετανικής κυβέρνησης να διαχειριστεί τη μετανάστευση.

Παράλληλα με την αύξηση των οικονομικών απαιτήσεων, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αυστηροποιεί τους κανονισμούς για τους διεθνείς φοιτητές.

Οι νέοι κανονισμοί περιλαμβάνουν αυστηρότερες πρακτικές πρόσληψης και περιορισμούς στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Τα γραφεία προσλήψεων μπορούν να χάσουν την άδειά τους εάν οι διεθνείς φοιτητές που προσλαμβάνουν αποτύχουν στους ελέγχους θεώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου για να εγγραφούν ή να ολοκληρώσουν τα μαθήματά τους.

Οι κανόνες που περιορίζουν την εξ αποστάσεως μάθηση θα διασφαλίσουν επίσης ότι οι περισσότεροι διεθνείς φοιτητές θα παρακολουθούν κυρίως μαθήματα δια ζώσης.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχεδιάζει επίσης να αναθεωρήσει τις αξιολογήσεις της αγγλικής γλώσσας για να διασφαλίσει ότι όλοι οι μαθητές μπορούν να κατανοήσουν τις εργασίες τους.

Οι αλλαγές αυτές αποτρέπουν την κατάχρηση του συστήματος φοιτητικών θεωρήσεων και τις ανήθικες πρακτικές πρόσληψης.

Προηγούμενες αλλαγές πολιτικής για τους διεθνείς φοιτητές

Το Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνει την απαίτηση εισοδήματος για τους διεθνείς φοιτητές από τον Ιανουάριο του 2025
Χορηγία εικόνας από Tuan Hung Nguyen μέσω Pixabay

Η αυστηροποίηση των κανόνων για τους διεθνείς φοιτητές και τους φορείς πρόσληψης αποτελεί μέρος μιας σειράς προσαρμογών που έχει κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο στο σύστημα θεωρήσεων για φοιτητές.

Το 2021, η βρετανική κυβέρνηση εισήγαγε τη βίζα για πτυχιούχους.

Αυτό επιτρέπει στους διεθνείς φοιτητές να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για δύο χρόνια (ή τρία χρόνια για τους διδακτορικούς φοιτητές).

Σχεδιάστηκε για να καταστήσει το Ηνωμένο Βασίλειο πιο ελκυστικό για τα διεθνή ταλέντα και να δώσει χρόνο στους φοιτητές να βρουν εργασία μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες ότι το πρόγραμμα Graduate Visa δεν προσελκύει υψηλόμισθους που ενισχύουν την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το 2023, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε να περιορίσει τον αριθμό των εξαρτώμενων μελών που μπορούν να φέρουν μαζί τους οι διεθνείς φοιτητές.

Από τον Ιανουάριο του 2024, μόνο οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και οι εγγεγραμμένοι σε επιδοτούμενα από την κυβέρνηση μαθήματα μπορούν να φέρνουν οικογένειες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτό έχει προκαλέσει ανησυχίες σχετικά με το πώς μπορεί να επηρεάσει την πρόσληψη διεθνών φοιτητών από τα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επίσης, απαγορεύεται στους διεθνείς φοιτητές να μεταβούν σε θεώρηση εργασίας μέχρι να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Μετά από αυτές τις αλλαγές, υπήρξε μείωση των αιτήσεων για κύρια και εξαρτώμενη φοιτητική βίζα, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία για τις αιτήσεις θεώρησης.

Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2024, υποβλήθηκαν 278.700 αιτήσεις για διεθνή φοιτητική βίζα, μειωμένες κατά 17% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ο αριθμός των εξαρτώμενων μελών της φοιτητικής βίζας έχει μειωθεί κατά 83% σε σχέση με πέρυσι, καθώς φέτος υποβλήθηκαν μόνο 15.500 αιτήσεις εξαρτώμενων μελών.

Ο πλήρης αντίκτυπος αυτών των πολιτικών για τις φοιτητικές θεωρήσεις θα γίνει πιο εμφανής το φθινόπωρο, πριν από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους.

Μένει να δούμε αν η υψηλότερη εισοδηματική απαίτηση θα επηρεάσει τον αριθμό των διεθνών φοιτητών που θα έρθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο το επόμενο έτος.