Το Εδιμβούργο ανακηρύχθηκε η καλύτερη πόλη στον κόσμο για να μεγαλώσει κανείς οικογένεια

| 3 Ιουλίου, 2024
Το Εδιμβούργο ανακηρύχθηκε η καλύτερη πόλη στον κόσμο για να μεγαλώσει κανείς οικογένεια

Το Εδιμβούργο, η ιστορική πρωτεύουσα της Σκωτίας, ανακηρύχθηκε πρόσφατα η καλύτερη πόλη στον κόσμο για να μεγαλώσει κανείς οικογένεια.

Αυτό προκύπτει από μελέτη που ανατέθηκε από την πλατφόρμα εκμάθησης γλωσσών iTalki.

Η έρευνα εξέτασε πολλούς παράγοντες που κάνουν τη ζωή καλή για τις οικογένειες, όπως η εκπαίδευση, η υγειονομική περίθαλψη και τα φιλικά προς την οικογένεια μέρη.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα άριστα σχολεία, τα πάρκα και οι ανέσεις του Εδιμβούργου το καθιστούν την καλύτερη πόλη για να μεγαλώσει κανείς οικογένεια.

Η πόλη μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται ότι είναι η τρίτη πόλη με το λιγότερο άγχος και κατατάσσεται στην 15η θέση των πιο ευτυχισμένων πόλεων παγκοσμίως.

Γιατί το Έντινμπουργκ χαρακτηρίστηκε ως η καλύτερη πόλη για να μεγαλώσει κανείς οικογένεια

Η μελέτη του iTalki εξέτασε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο, εξετάζοντας παράγοντες όπως η ποιότητα των σχολείων, η υγειονομική περίθαλψη, η ασφάλεια και οι συνολικές συνθήκες διαβίωσης.

Μεταξύ των κορυφαίων πόλεων που χαρακτηρίστηκαν ως οι καλύτερες για οικογένειες είναι το Άμστερνταμ στις Κάτω Χώρες, η Σεβίλλη στην Ισπανία, το Ελσίνκι στη Φινλανδία και η Κοπεγχάγη στη Δανία.

Ωστόσο, το Εδιμβούργο της Σκωτίας βρέθηκε στην κορυφή της λίστας λόγω των εξαιρετικών σχολείων και πανεπιστημίων του.

Η πόλη διαθέτει το διάσημο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και τα δημόσια σχολεία της έχουν πολύ καλές επιδόσεις στις εθνικές εξετάσεις.

Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της πόλης είναι επίσης πολύ καλό. Η Εθνική Υπηρεσία Υγείας παρέχει πλήρη ιατρική περίθαλψη στους κατοίκους.

Αυτό διασφαλίζει ότι οι κάτοικοι του Εδιμβούργου λαμβάνουν τις υπηρεσίες υγείας που χρειάζονται.

Για παράδειγμα, προσφέρει περισσότερες άδειες μητρότητας με αποδοχές, 39 εβδομάδες, πολύ περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη τοποθεσία.

Η μελέτη σημείωσε επίσης 32,8 πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς στο Εδιμβούργο ανά 10.000 άτομα.

Αυτό μεταφράζεται σε εντυπωσιακές 1.833 δραστηριότητες συνολικά για να διασκεδάσουν όλοι.

Το Εδιμβούργο διαθέτει επίσης πολλούς χώρους πρασίνου και υπαίθριες δραστηριότητες, βοηθώντας τις οικογένειες να παραμείνουν υγιείς και δραστήριες.

Η πόλη διαθέτει πολλά πάρκα, όπως το Holyrood Park και ο Βασιλικός Βοτανικός Κήπος, όπου μπορούν να απολαύσουν οι οικογένειες.

Αυτοί οι παράγοντες μαζί συνθέτουν ένα εξαιρετικό μέρος για να μεγαλώσουν τα παιδιά.

Το Εδιμβούργο κατατάσσεται στην τρίτη λιγότερο αγχωτική και 15η πιο ευτυχισμένη πόλη παγκοσμίως

Το καλύτερο μέρος για να μεγαλώσει κανείς μια οικογένεια πρέπει να είναι πολύ χαλαρωτικό, καθώς το Εδιμβούργο κατατάσσεται επίσης στην τρίτη πόλη με το λιγότερο άγχος παγκοσμίως.

Μια μελέτη του William Russell αναφέρει ότι ο χαλαρός ρυθμός ζωής της πρωτεύουσας της Σκωτίας, ο πλούσιος πολιτισμός και τα όμορφα τοπία την καθιστούν ένα μέρος με χαμηλό άγχος για να ζει κανείς.

Εξετάστηκαν πολλοί παράγοντες, όπως τα επίπεδα ρύπανσης, η ασφάλεια των ΛΟΑΤΚΙ+, η καθαριότητα και το κόστος ζωής.

Η Βιέννη στην Αυστρία και το Μόναχο στη Γερμανία κατατάσσονται υψηλότερα από το Εδιμβούργο ως οι πόλεις με το λιγότερο άγχος.

Το Εδιμβούργο κατέλαβε υψηλή θέση σε όλους τους τομείς. Κατατάσσεται υψηλότερα από τα περισσότερα για την ασφάλεια των LGBTQ+.

Η ποιότητα των χώρων πρασίνου είναι επίσης ιδιαίτερα αξιόλογη, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση για τον παράγοντα και βαθμολογία 82,26.

Το σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών του Εδιμβούργου λειτουργεί καλά και δεν υπάρχει μεγάλη κίνηση, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση του καθημερινού άγχους.

Η πόλη είναι γνωστή για την ποικιλομορφία και τη φιλόξενη στάση της. Οι ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο μπορούν γρήγορα να αισθανθούν σαν στο σπίτι τους.

Προσφέρει επίσης πολλές πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως φεστιβάλ, μουσεία και θέατρα.

Αυτά τα τοπικά αξιοθέατα δίνουν τόσο σε μεμονωμένα άτομα όσο και σε οικογένειες πολλές ευκαιρίες να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν μαζί.

Επιπλέον, πολλά δίκτυα υποστήριξης και κοινοτικές ομάδες προσφέρουν βοήθεια και κοινωνικές δραστηριότητες για όλους.

Το Εδιμβούργο κατατάχθηκε πρόσφατα στην 15η θέση των πιο ευτυχισμένων πόλεων στον κόσμο από το Ινστιτούτο για την Ποιότητα Ζωής (IQL ).

Άλλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου που μπήκαν στον κατάλογο των πιο ευτυχισμένων πόλεων είναι το Μπρίστολ, το οποίο κατέλαβε την έβδομη θέση, και το Λονδίνο, το οποίο κατέλαβε την 33η θέση.

Πώς μπορούν οι ομογενείς να ζήσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η ανατροφή μιας οικογένειας στο εξωτερικό μπορεί να είναι μια απίστευτη περιπέτεια, αλλά η επιλογή της σωστής τοποθεσίας είναι ζωτικής σημασίας.

Οι άνθρωποι που θέλουν να ζήσουν στο Εδιμβούργο ή οπουδήποτε αλλού στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν διάφορες επιλογές βίζας ανάλογα με την κατάστασή τους.

Η βίζα καινοτομίας του Ηνωμένου Βασιλείου απευθύνεται σε επιχειρηματίες που θέλουν να ξεκινήσουν μια επιχείρηση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι αιτούντες πρέπει να έχουν μια καινοτόμο, βιώσιμη και επεκτάσιμη επιχειρηματική ιδέα που υποστηρίζεται από μια εγκεκριμένη ομάδα.

Μια άλλη επιλογή είναι η Global Talent Visa, η οποία ισχύει για ηγέτες ή δυνητικούς ηγέτες στον ακαδημαϊκό ή ερευνητικό τομέα, τις τέχνες και τον πολιτισμό και την ψηφιακή τεχνολογία.

Άτομα με προσφορά εργασίας από εργοδότη του Ηνωμένου Βασιλείου μπορούν να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση ειδικευμένου εργαζομένου.

Άλλοι που σκοπεύουν να σπουδάσουν και να ζήσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να υποβάλουν αίτηση για φοιτητική βίζα.

Ωστόσο, μόνο οι κάτοχοι φοιτητικής βίζας που είναι εγγεγραμμένοι σε μεταπτυχιακά και επιδοτούμενα από την κυβέρνηση μαθήματα μπορούν να φέρουν τις οικογένειές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όσοι έχουν ήδη οικογένεια που διαμένει στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να υποβάλουν αίτηση για οικογενειακή βίζα. Αυτό περιλαμβάνει βίζες για συζύγους, συντρόφους, παιδιά και εξαρτώμενους συγγενείς.

Η διαδικασία αίτησης θεώρησης για το Ηνωμένο Βασίλειο απαιτεί από τους αιτούντες να συμπληρώσουν μια ηλεκτρονική αίτηση, να καταβάλουν το τέλος θεώρησης και να υποβάλουν βιομετρικά στοιχεία σε γραφείο θεώρησης ή προξενείο.

Οι χρόνοι επεξεργασίας μπορεί να διαρκέσουν από μερικές εβδομάδες έως αρκετούς μήνες, οπότε είναι καλή ιδέα να υποβάλλετε την αίτηση εκ των προτέρων.

Το γεγονός ότι το Εδιμβούργο ανακηρύχθηκε η καλύτερη πόλη για τη δημιουργία οικογένειας δείχνει πόσο καλές είναι οι συνθήκες διαβίωσης και το φιλόξενο περιβάλλον του.

Για τις οικογένειες και τα άτομα που σκέφτονται να μετακομίσουν, το Εδιμβούργο προσφέρει ένα λαμπρό μέλλον γεμάτο ευκαιρίες και υψηλή ποιότητα ζωής.