Οι ξένοι υπήκοοι που επισκέπτονται την Κίνα επωφελούνται τώρα από πιο χαλαρούς κανόνες θεωρήσεων

| 16 Ιανουαρίου, 2024
Οι ξένοι υπήκοοι που επισκέπτονται την Κίνα επωφελούνται τώρα από πιο χαλαρούς κανόνες θεωρήσεων

Η Κίνα συνεχίζει να αγκαλιάζει το μεγαλύτερο άνοιγμα προς τον κόσμο και έτσι απλοποιεί τα ταξιδιωτικά μέτρα για τους επισκέπτες της.

Επιδιώκοντας να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον τουρισμό στη χώρα, η κινεζική κυβέρνηση εφάρμοσε νέα μέτρα για τον εξορθολογισμό της εισόδου των επισκεπτών με βίζα κατά την άφιξη που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς, εκπαιδευτικούς ή τουριστικούς λόγους.

Με ισχύ από τις 11 Ιανουαρίου 2024, τα μέτρα αυτά επιτρέπουν σε συγκεκριμένες ομάδες ταξιδιωτών να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση επανεισόδου ή θεώρηση λιμένα κατά την άφιξη στη χώρα.

“Τα μέτρα έχουν σχεδιαστεί για να καταστήσουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, την εκπαίδευση και τις περιηγήσεις στην Κίνα πιο προσιτές για τους ξένους υπηκόους”, δήλωσε η Εθνική Υπηρεσία Μετανάστευσης της Κίνας (NIA) μέσω δελτίου τύπου.

Πρόσθεσε ότι οι νέες πολιτικές “θα εξαλείψουν περαιτέρω τα εμπόδια που σχετίζονται με την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας, τις σπουδές και τα ταξίδια στην Κίνα και θα εξυπηρετήσουν καλύτερα το άνοιγμα υψηλού επιπέδου και την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας της Κίνας”.

Ενημερωμένα απλουστευμένα μέτρα για τους Κινέζους επισκέπτες

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Κίνας εισήγαγε νέα μέτρα για να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες από το εξωτερικό και να διευκολύνει την επίσκεψη στη χώρα. Ακολουθούν οι νέοι κανόνες που τέθηκαν σε ισχύ στις 11 Ιανουαρίου 2024.

Τέρμα οι συνοριακοί έλεγχοι για τους ταξιδιώτες διέλευσης χωρίς θεώρηση

Οι ξένοι υπήκοοι που επισκέπτονται την Κίνα και δικαιούνται 24ωρη διέλευση χωρίς θεώρηση στους μεγάλους αερολιμένες δεν χρειάζεται πλέον να υποβάλλονται σε διαδικασίες επιθεώρησης.

Η πολιτική αυτή ισχύει για τα άτομα που είναι κάτοχοι διεθνών εισιτηρίων διασύνδεσης και μεταβαίνουν σε τρίτες χώρες και περιοχές εντός 24 ωρών μέσω εννέα διεθνών αερολιμένων στην Κίνα.

Αυτά τα διεθνή αεροδρόμια περιλαμβάνουν το Διεθνές Αεροδρόμιο της Πρωτεύουσας του Πεκίνου, το Διεθνές Αεροδρόμιο Daxing του Πεκίνου, το Διεθνές Αεροδρόμιο Pudong της Σαγκάης, το Διεθνές Αεροδρόμιο Hangzhou Xiaoshan, το Διεθνές Αεροδρόμιο Xiamen Gaoqi, το Διεθνές Αεροδρόμιο Guangzhou Baiyun, το Διεθνές Αεροδρόμιο Shenzhen Bao’an, το Διεθνές Αεροδρόμιο Chengdu Tianfu και το Διεθνές Αεροδρόμιο Xi’an Xianyang.

Οι ξένοι υπήκοοι που επισκέπτονται την Κίνα από 54 χώρες είναι επί του παρόντος επιλέξιμοι για τις πολιτικές απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης διέλευσης διάρκειας 72/144 ωρών. Ενώ η αναστολή των συνοριακών ελέγχων ισχύει μόνο για εννέα αεροδρόμια, η διέλευση χωρίς θεώρηση ισχύει σε 31 λιμάνια σε 23 πόλεις 18 επαρχιών της Κίνας.

Υποβάλετε αίτηση για παράταση της βίζας και βίζα πολλαπλών εισόδων κατά την παραμονή σας στην Κίνα.

Οι αλλοδαποί που βρίσκονται ήδη στην Κίνα μπορούν πλέον να υποβάλουν αίτηση για παράταση, ανανέωση και επανέκδοση θεώρησης στο πλησιέστερο γραφείο δημόσιας ασφάλειας.

Αυτό ισχύει για τους ξένους υπηκόους που επισκέπτονται την Κίνα για βραχυπρόθεσμες δραστηριότητες, όπως επιχειρηματικές δραστηριότητες, επισκέψεις, επενδύσεις, ιδιωτικές υποθέσεις, τουρισμό ή επίσκεψη συγγενών, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν νόμιμους λόγους για την παράταση της διαμονής τους.

Επιπλέον, οι αλλοδαποί που βρίσκονται ήδη στην Κίνα και χρειάζονται θεώρηση πολλαπλών εισόδων για νόμιμους λόγους μπορούν πλέον να υποβάλουν αίτηση σε ένα γραφείο δημόσιας ασφάλειας που βρίσκεται πλησιέστερα στο κατάλυμά τους.

Θα χρειαστούν επιστολή πρόσκλησης από σχετικό αρμόδιο οργανισμό ή άτομο στην Κίνα, καθώς και άλλες απαιτήσεις.

Αυτά περιλαμβάνουν έγκυρο διαβατήριο, έντυπο αίτησης θεώρησης, φωτογραφία διαβατηρίου, απόδειξη νόμιμης διαμονής ή νομικού καθεστώτος, προηγούμενες κινεζικές θεωρήσεις, εάν υπάρχουν, απόδειξη πτήσης μετ’ επιστροφής και καταλύματα.

Λήψη θεώρησης λιμένα ή θεώρησης κατά την άφιξη

Τα άτομα που σχεδιάζουν να επισκεφθούν την Κίνα αλλά δεν μπορούν να αποκτήσουν βίζα εκ των προτέρων λόγω χρονικών περιορισμών μπορούν να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση λιμένα σε μια λιμενική αρχή θεώρησης.

Για να υποβάλουν αίτηση για τη θεώρηση λιμένα, οι αλλοδαποί πρέπει να διαθέτουν επιστολή πρόσκλησης και άλλα συνοδευτικά έγγραφα, όπως έγκυρο διαβατήριο και συμπληρωμένο έντυπο αίτησης θεώρησης.

Αυτά ισχύουν για όσους έρχονται στην Κίνα για μη διπλωματικές επίσημες επιχειρηματικές δραστηριότητες, επισκέψεις και ανταλλαγές, επενδύσεις και επιχειρηματικότητα, ιδιωτικές υποθέσεις ή επίσκεψη συγγενών.

Τέρμα οι εκτυπώσεις

Οι αλλοδαποί υπήκοοι που υποβάλλουν αίτηση για θεώρηση δεν χρειάζεται πλέον να προσκομίζουν φυσικά πιστοποιητικά, εφόσον οι πληροφορίες τους μπορούν να ελεγχθούν μέσω κοινών συστημάτων.

Αυτά ισχύουν για τις σχετικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των αρχείων καταχώρησης καταλυμάτων, των αδειών λειτουργίας επιχειρήσεων κ.λπ.

Μια δήλωση συγγένειας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί αντί για επίσημο πιστοποιητικό συγγένειας για τους αιτούντες θεώρηση που έρχονται στην Κίνα για οικογενειακές επισκέψεις ή επανένωση.

Περισσότερες ταξιδιωτικές πολιτικές που εξορθολογίζουν τα ταξίδια στην Κίνα

Από το 2023, η Κίνα εφαρμόζει νέες πολιτικές στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής για την τόνωση του τουρισμού και των επιχειρήσεων. Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές αποσκοπούν στην τόνωση της οικονομίας μετά την πανδημία του κορονοϊού (COVID-19).

Οι πολίτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, των Κάτω Χωρών, της Ισπανίας και της Μαλαισίας μπορούν πλέον να ταξιδεύουν στην Κίνα χωρίς θεώρηση για επισκέψεις έως 15 ημέρες από την 1η Δεκεμβρίου 2023 έως τις 30 Νοεμβρίου 2024.

Η κινεζική κυβέρνηση μείωσε επίσης τα τέλη θεώρησης για ταξιδιώτες από την Ταϊλάνδη, την Ιαπωνία, το Μεξικό, το Βιετνάμ και τις Φιλιππίνες.

Οι Αμερικανοί υπήκοοι επωφελούνται τώρα επίσης από τους εξορθολογισμένους κανόνες για την αίτηση θεώρησης, που τους απαλλάσσουν από την υποχρέωση να προσκομίζουν αρχείο με τα αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής, απόδειξη κράτησης ξενοδοχείου, δρομολόγιο ή επιστολή πρόσκλησης.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της NIA, οι αρχές ελέγχου των συνόρων της Κίνας σε όλες τις εισόδους και εξόδους της χώρας έχουν πλέον κατά μέσο όρο 1,726 εκατομμύρια επισκέπτες που διασχίζουν τα σύνορα καθημερινά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *