Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης που βρίσκονται ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούν να μείνουν με τις οικογένειές τους

| 10 Ιανουαρίου, 2024
Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης που βρίσκονται ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούν να μείνουν με τις οικογένειές τους

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου (ΗΒ) θα εφαρμόσει τους νέους μεταναστευτικούς κανονισμούς καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024.

Οι νέοι κανόνες, που ανακοινώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2023, αποτελούν την απάντηση της κυβέρνησης για τον περιορισμό της αυξανόμενης καθαρής μετανάστευσης στη χώρα.

Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του περασμένου έτους έδειξαν ότι η καθαρή μετανάστευση έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο ρεκόρ των 745.000 το 2022.

Οι αλλαγές στη μεταναστευτική πολιτική θα επηρεάσουν τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης και τα άτομα που υποβάλλουν αίτηση για οικογενειακή βίζα και βίζα ειδικευμένου εργάτη.

Η βρετανική κυβέρνηση αναμένει ότι οι νέοι κανόνες θα μειώσουν τον αριθμό των ανθρώπων που μεταναστεύουν στη χώρα κατά περίπου 300.000 ετησίως.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επερχόμενες αλλαγές στις πολιτικές μετανάστευσης

Η βρετανική κυβέρνηση έδωσε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τις επερχόμενες αλλαγές εν μέσω επικρίσεων.

Αυτό γίνεται για να υπάρξει σαφήνεια για τους εργοδότες και τους μετανάστες που βρίσκονται σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο και ενδέχεται να επηρεαστούν από τις αλλαγές.

Ακολουθούν οι λεπτομέρειες για κάθε αλλαγή πολιτικής, καθώς και το πότε θα τεθεί σε ισχύ.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης που βρίσκονται ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να παραμείνουν μαζί με τα εξαρτώμενα μέλη τους.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης δεν θα μπορούν πλέον να φέρνουν μαζί τους στο Ηνωμένο Βασίλειο τα εξαρτώμενα μέλη τους.

Κατά το έτος που λήγει τον Σεπτέμβριο του 2023, εκδόθηκαν 101.000 θεωρήσεις για εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης. Επιπλέον, εκτιμάται ότι 120.000 βίζες χορηγήθηκαν στα εξαρτώμενα μέλη τους.

Το Υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζει ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης που βρίσκονται ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούν να παραμείνουν μαζί με τα εξαρτώμενα μέλη τους.

Αυτό θα ισχύει επίσης για όσους παρατείνουν, αλλάζουν εργοδότη και επιδιώκουν διακανονισμό.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης που βρίσκονται ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν από την αλλαγή του κανόνα και δεν έχουν φέρει εξαρτώμενα μέλη, θα μπορούν να τα φέρουν κατά τη διάρκεια της χορηγίας τους.

Οι πάροχοι φροντίδας που χρηματοδοτούν μη ρυθμιζόμενες δραστηριότητες μπορούν να συνεχίσουν, αλλά δεν θα τους επιτραπεί να προσλάβουν νέους εργαζόμενους.

Οι πάροχοι υπηρεσιών φροντίδας στην Αγγλία που επιθυμούν να χορηγούν αλλοδαπούς εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και της φροντίδας πρέπει να ρυθμίζονται από την Επιτροπή Ποιότητας Φροντίδας (CQC).

Παρόλα αυτά, το Υπουργείο Εσωτερικών θα επιτρέψει στους παρόχους υπηρεσιών φροντίδας να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν εργαζόμενους σε αποκλειστικά μη ρυθμιζόμενες δραστηριότητες πριν από την τροποποίηση της πολιτικής. Μπορεί επίσης να χορηγηθεί παράταση της θεώρησης των εργαζομένων αυτών.

Ωστόσο, οι πάροχοι φροντίδας δεν θα μπορούν πλέον να προσλαμβάνουν νέους εργαζόμενους για τέτοιες μη ρυθμιζόμενες δραστηριότητες.

Η πρόσθετη επιβάρυνση για την υγεία των μεταναστών (IHS) δεν θα αυξηθεί πριν από τις 31 Ιανουαρίου.

Οι μετανάστες θα πρέπει να πληρώνουν περισσότερα για να έχουν πρόσβαση στο κρατικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), ώστε να διασφαλιστεί ότι οι δημόσιες υπηρεσίες δεν γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Η προσαύξηση για τους ενήλικες θα αυξηθεί από 624 σε 1.035 λίρες ετησίως. Τα παιδιά, οι φοιτητές, τα εξαρτώμενα μέλη τους και οι αιτούντες για το πρόγραμμα κινητικότητας των νέων θα αυξηθούν από 470 σε 776 λίρες ετησίως.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε αρχικά την αύξηση των πληρωμών IHS τον Ιούλιο του 2023, η οποία επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ στις 16 Ιανουαρίου 2024. Αυτό αναμένεται να καθυστερήσει.

Η ημερομηνία εφαρμογής της αύξησης των πληρωμών του IHS έχει οριστεί για τις 31 Ιανουαρίου το νωρίτερο.

Ο Κατάλογος Επαγγελματικών Ελλείψεων (SOL) είναι τώρα ο Κατάλογος Μισθολογικών Αμοιβών Μεταναστών (ISL).

Η βρετανική κυβέρνηση θα μεταρρυθμίσει τον Κατάλογο Ελαχίστων Επαγγελμάτων (SOL) και θα καταργήσει την έκπτωση 20% στους μισθούς για τα επαγγέλματα που παρουσιάζουν έλλειψη. Το SOL θα μετονομαστεί σε Μισθολόγιο Μετανάστευσης (ISL).

Μέχρι τον Ιανουάριο του 2024, η Συμβουλευτική Επιτροπή Μετανάστευσης (MAC) θα επανεξετάσει ποιες τρέχουσες θέσεις εργασίας SOL θα πρέπει να παραμείνουν στον κατάλογο σύμφωνα με τα νέα όρια μισθών.

Το ισχύον SOL θα παραμείνει σε ισχύ έως ότου εφαρμοστούν τα νέα μισθολογικά όρια στα τέλη της άνοιξης.

Η επανεξέταση της διαδρομής των θεωρήσεων για πτυχιούχους θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη του 2024.

Όπως και ο κατάλογος των επαγγελμάτων με ελλείψεις, η MAC θα εξετάσει επίσης τη διαδρομή των πτυχιούχων. Οι εργασίες αυτές αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι το τέλος του έτους.

Η οδός θεώρησης για πτυχιούχους του Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να λειτουργεί σύμφωνα με τα συμφέροντα και τις προτεραιότητες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Θα πρέπει επίσης να διατηρήσει την ακεραιότητα και την ποιότητα του συστήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Υψηλότερο κατώτατο όριο μισθού για τους ειδικευμένους εργαζόμενους και τους αιτούντες οικογενειακή βίζα

Το Υπουργείο Εσωτερικών είχε τονίσει ότι η νέα υψηλότερη απαίτηση ελάχιστου εισοδήματος (MIR) δεν θα εφαρμοζόταν αναδρομικά.

Το κατώτατο όριο μισθού για τους ειδικευμένους εργαζόμενους πρόκειται να αυξηθεί από 18.600 σε 38.700 λίρες την άνοιξη του 2024.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης και οι ρόλοι σε εθνικές μισθολογικές κλίμακες, όπως οι εκπαιδευτικοί, εξαιρούνται από αυτή την αλλαγή του κανόνα.

Από την άλλη πλευρά, το όριο εισοδήματος για τις οικογενειακές θεωρήσεις θα αυξηθεί σταδιακά. Το τελικό ποσό των 38.700 λιρών θα τεθεί σε ισχύ στα τέλη του 2025.

Οι ειδικευμένοι εργαζόμενοι που βρίσκονται ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο και όσοι υπέβαλαν αίτηση πριν από την αλλαγή του κανόνα δεν χρειάζεται να πληρούν το νέο όριο μισθού όταν αλλάζουν θέση εργασίας, παρατείνουν την εργασία τους ή εγκαθίστανται.

Ωστόσο, η μισθολογική εξέλιξη των διακινούμενων εργαζομένων αναμένεται να ευθυγραμμιστεί με αυτή των μόνιμων εργαζομένων.

Όταν υποβάλλουν αίτηση για αλλαγές ή παρατάσεις, θα υπόκεινται στα πιο πρόσφατα στοιχεία αμοιβών στο 25ο εκατοστημόριο.

Το νέο όριο μισθού για τις οικογενειακές θεωρήσεις θα επηρεάσει επίσης μόνο τους αιτούντες που υποβάλλουν αίτηση για πρώτη φορά.

Τα άτομα που έχουν ήδη λάβει οικογενειακή βίζα, ανανεώνουν ή υποβάλλουν αίτηση για μόνιμη διαμονή θα ακολουθήσουν την ισχύουσα ΜΔΠ.

Ωστόσο, τα άτομα που αλλάζουν διαδρομή πρέπει να ακολουθήσουν το νέο εισοδηματικό όριο μισθού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *