Η εμπορική αποστολή του VisitBritain στην Αυστραλία επιδιώκει να ενισχύσει τον τουρισμό του Ηνωμένου Βασιλείου

| 10 Σεπτεμβρίου, 2024
Η εμπορική αποστολή του VisitBritain στην Αυστραλία επιδιώκει να ενισχύσει τον τουρισμό του Ηνωμένου Βασιλείου
Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά της Anna Mustermann μέσω Pixabay

Ο εθνικός οργανισμός τουρισμού του Ηνωμένου Βασιλείου (ΗΒ) συγκρότησε την πρώτη εμπορική αποστολή του στην Αυστραλία από το 2016 για την ενίσχυση του βρετανικού τουρισμού.

Η εμπορική αποστολή αποτελεί μέρος της στρατηγικής του VisitBritain για την προώθηση του Ηνωμένου Βασιλείου ως κορυφαίου προορισμού διακοπών για τους Αυστραλούς ταξιδιώτες.

Η εκδήλωση θα φέρει σε επαφή Βρετανούς προμηθευτές τουριστικών υπηρεσιών και Αυστραλούς αγοραστές ταξιδιωτικών προϊόντων από τις 9 έως τις 13 Σεπτεμβρίου στο Σίδνεϊ, τη Μελβούρνη και το Μπρίσμπεϊν.

Η εμπορική αποστολή θα περιλαμβάνει κατ’ ιδίαν συναντήσεις και συζητήσεις μεταξύ βρετανικών τουριστικών επιχειρήσεων και αυστραλιανών ταξιδιωτικών εταιρειών.

Οι συναντήσεις αυτές θα παρουσιάσουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες, δημιουργώντας ευκαιρίες για τους Αυστραλούς να εξερευνήσουν περισσότερο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στους συμμετέχοντες Βρετανούς προμηθευτές περιλαμβάνονται ξενοδοχεία, αξιοθέατα, εταιρείες διαχείρισης προορισμών, λιανοπωλητές και ταξιδιωτικοί πράκτορες σε εθνικό επίπεδο.

Οι σύνεδροι θα δικτυωθούν επίσης με κορυφαίους ταξιδιωτικούς πράκτορες της Αυστραλίας για την προώθηση του βρετανικού τουρισμού και τη δημιουργία κρατήσεων.

Καθώς η ταξιδιωτική βιομηχανία ανακάμπτει από την πανδημία, η VisitBritain βλέπει την Αυστραλία ως βασική αγορά για την τόνωση του τουρισμού.

Εστίαση στον τουρισμό με οθόνη

Οι Αυστραλοί επισκέπτες έχουν δείξει αυξημένο ενδιαφέρον για την εξερεύνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, καθιστώντας αυτή την εμπορική αποστολή μια ζωτική ευκαιρία για την ενίσχυση των δεσμών.

Ο πρόεδρος του VisitBritain Nick de Bois CBE τόνισε ότι αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για την επανασύνδεση με την αυστραλιανή ταξιδιωτική βιομηχανία.

“Ο ενθουσιασμός των Βρετανών προμηθευτών τουριστικών υπηρεσιών να συνεργαστούν με την Αυστραλία είναι ξεκάθαρος”, δήλωσε σε δελτίο τύπου.

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία της αποστολής είναι η προώθηση της επερχόμενης εκστρατείας του VisitBritain “Starring GREAT Britain”, η οποία θα ξεκινήσει στις αρχές του 2025.

Αυτή η εκστρατεία θα επικεντρωθεί στον “τουρισμό οθόνης”, όπου οι επισκέπτες εξερευνούν τοποθεσίες που εμφανίζονται σε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές.

Η έρευνα του VisitBritain δείχνει ότι από τους Αυστραλούς που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο, το 86% θέλει να δει τοποθεσίες από κινηματογραφικές και τηλεοπτικές σειρές.

Η εκστρατεία έχει επίσης ως στόχο να ενθαρρύνει τους Αυστραλούς ταξιδιώτες να επισκεφθούν διάφορες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και όχι μόνο δημοφιλή σημεία όπως το Λονδίνο.

Ενθαρρύνοντας τους Αυστραλούς ταξιδιώτες να μείνουν περισσότερο και να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα, το VisitBritain στοχεύει στη στήριξη των τοπικών οικονομιών σε ολόκληρη τη Βρετανία.

Αξιοποιώντας τη μακρόχρονη ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αυστραλίας

Η εμπορική αποστολή του VisitBritain στην Αυστραλία επιδιώκει να ενισχύσει τον τουρισμό του Ηνωμένου Βασιλείου
Χορηγία εικόνας από jcstudio μέσω Freepik

Η εμπορική αποστολή του VisitBritain στην Αυστραλία στοχεύει επίσης στην ενίσχυση των πολιτιστικών και ιστορικών δεσμών μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αυστραλίας.

Αυτοί οι μακροχρόνιοι δεσμοί καθιστούν την Αυστραλία έναν φυσικό τουριστικό εταίρο για το Ηνωμένο Βασίλειο.

“Η φιλία μεταξύ των χωρών μας είναι βαθιά”, δήλωσε ο de Bois, υπογραμμίζοντας τη σημασία αυτής της εταιρικής σχέσης.

Η αποστολή αυτή αποτελεί σημαντική ευκαιρία τόσο για τις βρετανικές όσο και για τις αυστραλιανές τουριστικές επιχειρήσεις.

Δεν πρόκειται μόνο για την επιστροφή στην κανονικότητα μετά την πανδημία, αλλά και για τη διασφάλιση ότι η Βρετανία θα παραμείνει κορυφαία επιλογή για τους Αυστραλούς ταξιδιώτες.

Και οι δύο πλευρές είναι πρόθυμες να μεγιστοποιήσουν αυτή την ευκαιρία για την ενίσχυση του τουρισμού.

Ο De Bois σημείωσε ότι η πολυπληθής βρετανική αντιπροσωπεία δείχνει το ζωτικό ενδιαφέρον των βρετανικών προμηθευτών τουρισμού για επιχειρηματικές δραστηριότητες με την Αυστραλία.

Θέλουν “να ακούσουν από πρώτο χέρι από τους αγοραστές τα κίνητρα και τις τάσεις που οδηγούν τα εξερχόμενα ταξίδια”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του VisitBritain.

Ρεκόρ επισκεπτών από την Αυστραλία για τον τουρισμό του Ηνωμένου Βασιλείου

Αυτή η εμπορική αποστολή πραγματοποιείται καθώς ο αυστραλιανός τουρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο φτάνει σε νέα ύψη.

Το 2023, το Ηνωμένο Βασίλειο υποδέχθηκε 1,2 εκατομμύρια Αυστραλούς επισκέπτες, δηλαδή αύξηση 10% από το 2019.

Οι επισκέπτες αυτοί δαπάνησαν το ποσό ρεκόρ των 1,6 δισεκατομμυρίων λιρών, καθιστώντας την Αυστραλία την τέταρτη πιο πολύτιμη αγορά επισκεπτών για το Ηνωμένο Βασίλειο, από την πέμπτη θέση που κατείχε το 2019.

Αυτό ξεπέρασε τα επίπεδα του 2019 κατά 36% και αυξήθηκε κατά 43% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, το 2022.

Η αύξηση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί, με τους Αυστραλούς τουρίστες να συνεισφέρουν ενδεχομένως 1,7 δισεκατομμύρια λίρες στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου το 2024.

Αυτό παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόβλεψη της VisitBritain για μια ισχυρή χρονιά για τον εισερχόμενο τουρισμό.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να υποδεχθεί 39,5 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες, δηλαδή αύξηση πέντε τοις εκατό από το 2023.

Οι δαπάνες των διεθνών επισκεπτών αναμένεται επίσης να αυξηθούν, φθάνοντας τα 34,1 δισεκατομμύρια λίρες, αυξημένες κατά επτά τοις εκατό από το 2023.

Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν η μεγαλύτερη εισερχόμενη αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, η ανάκαμψη βασικών αγορών όπως η Αυστραλία σηματοδοτεί θετικές προοπτικές.

Αισιόδοξο το μέλλον του τουρισμού και των ταξιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η εμπορική αποστολή του VisitBritain στην Αυστραλία επιδιώκει να ενισχύσει τον τουρισμό του Ηνωμένου Βασιλείου
Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά του David Henderson μέσω του Unsplash

Η στρατηγική προσπάθεια του VisitBritain έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τον τουρισμό του Ηνωμένου Βασιλείου και θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο για πρωτοβουλίες σε άλλες αγορές.

Η αποστολή αντανακλά την αισιοδοξία για το μέλλον του βρετανικού τουρισμού και την ελκυστικότητά του στους διεθνείς επισκέπτες.

Η εισαγωγή της ηλεκτρονικής ταξιδιωτικής άδειας του Ηνωμένου Βασιλείου (ETA) για τους Αυστραλούς επισκέπτες αναμένεται να απλοποιήσει τα ταξίδια και να βελτιώσει την ασφάλεια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τόσο η ETA όσο και οι προσπάθειες του VisitBritain αποσκοπούν στην ενθάρρυνση περισσότερων αυθόρμητων ταξιδιών και στην ενίσχυση του τουρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Καθώς ο ταξιδιωτικός κόσμος εξελίσσεται, αυτά θα είναι ζωτικής σημασίας για να εξασφαλιστεί ότι ο τουρισμός μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστραλίας και άλλων χωρών θα συνεχίσει να ευδοκιμεί.