Visit Belfast, Ηνωμένο Βασίλειο: δραστηριότητες UK ETA for Belfast πληροφορίες

Ως πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, η πόλη του Μπέλφαστ έχει μια ιστορική ιστορία. Σήμερα, το Μπέλφαστ είναι μια σύγχρονη περιοχή με μια δυναμική σκηνή φαγητού, τέχνης και ψυχαγωγίας. Είναι επίσης ένας ταξιδιωτικός προορισμός που προσφέρει πολλά και ενδιαφέροντα αξιοθέατα με κάτι για κάθε τύπο ταξιδιώτη. Έχοντας αυτά τα σημεία κατά νου, οι ακόλουθες πληροφορίες έχουν σχεδιαστεί για να ενημερώσουν τους ταξιδιώτες σχετικά με το γιατί το Μπέλφαστ είναι ένας εξαιρετικός προορισμός και τι πρέπει να γνωρίζουν σχετικά με την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Μπέλφαστ.

Η προέλευση και η πρώιμη ιστορία του Μπέλφαστ

Οι ενδείξεις κατοίκησης στην περιοχή του Μπέλφαστ ανάγονται στη νεολιθική περίοδο. Η παλαιότερη σωζόμενη ανθρώπινη κατασκευή στην περιοχή είναι ένα henge ηλικίας 5.000 ετών, γνωστό ως Giant’s Ring, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Μπέλφαστ[1].

Η μεσαιωνική ιστορία της περιοχής του Μπέλφαστ γίνεται πιο κατανοητή το 1177, όταν ο Νορμανδός στρατιώτης John de Courcy απέκτησε την κυριότητα εδαφών που περιλάμβαναν το χωριό που εξελίχθηκε στη σημερινή πόλη του Μπέλφαστ. Η περιοχή θα αυξανόταν σημαντικά σε πληθυσμό και σημασία τα επόμενα 500 χρόνια. Ο 18ος και ο 19ος αιώνας ήταν μια εποχή κατά την οποία το Μπέλφαστ επεκτάθηκε περαιτέρω, καθώς έγινε μια ακμάζουσα βιομηχανική πόλη[2].

Πρόσφατη ιστορία του Μπέλφαστ

Τα τελευταία 50 και πλέον χρόνια, το Μπέλφαστ έχει γίνει μια σύγχρονη και ακμάζουσα πόλη. Η περιοχή απολαμβάνει μια θέση ως ένας από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς στο νησί της Ιρλανδίας. Ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο έρχονται στο Μπέλφαστ για να εξερευνήσουν την ιστορία, την κουζίνα, τη διασκέδαση, τη νυχτερινή ζωή και τον πολιτισμό της περιοχής[8].

Φαγητό στο Μπέλφαστ

Τα παραδοσιακά φαγητά που είναι δημοφιλή στην περιοχή του Μπέλφαστ περιλαμβάνουν το Ulster Fry και το Boxty. Οι ταξιδιώτες στο Μπέλφαστ έχουν επιλογές για φαγητό που κυμαίνονται από την παραδοσιακή ιρλανδική κουζίνα μέχρι διεθνείς επιλογές. Υπάρχουν πολλά εστιατόρια, παμπ και σημεία για takeaway που βρίσκονται σε βολική τοποθεσία γύρω από την πόλη και σερβίρουν τα πάντα, από τηγανητό κοτόπουλο και μπιφτέκια μέχρι κεμπάπ και πίτσα[8].

Μουσική και ψυχαγωγία στο Μπέλφαστ

Το Μπέλφαστ διαθέτει μια ακμάζουσα μουσική και ψυχαγωγική σκηνή. Τις περισσότερες βραδιές ακούγεται ζωντανή μουσική από τις παμπ της πόλης. Υπάρχουν επίσης μεγαλύτεροι μουσικοί χώροι, όπως το Belfast Empire Music Hall, το Limelight και το Voodoo. Η περιοχή φιλοξενεί επίσης αρκετούς κινηματογράφους, όπως το ODEON[8].

Η καλλιτεχνική σκηνή του Μπέλφαστ

Οι ταξιδιώτες που θαυμάζουν σπουδαία έργα τέχνης θα βρουν διάφορες επιλογές για να εξερευνήσουν στο Μπέλφαστ. Η πόλη φιλοξενεί δημοφιλείς γκαλερί και μουσεία, όπως το MAC, το Ulster Museum και η Golden Thread Gallery[8].

Τυπικές καιρικές συνθήκες στο Μπέλφαστ

Το Μπέλφαστ τείνει να βιώνει ζεστά καλοκαίρια και κρύους χειμώνες. Η περιοχή έχει ηπιότερες θερμοκρασίες από τα περισσότερα άλλα μέρη με παρόμοια γεωγραφικά πλάτη λόγω της θερμότητας του ρεύματος του Κόλπου. Το Μπέλφαστ βιώνει λιγότερες βροχοπτώσεις από τη Βόρεια Αγγλία αλλά περισσότερες από το Δουβλίνο[1].

Τα αξιοσημείωτα ορόσημα και τα δημοφιλή αξιοθέατα του Μπέλφαστ

Τιτανικός Μπέλφαστ

https://goo.gl/maps/CxTi8LPqK2qFs1xMA

Ο Τιτανικός του Μπέλφαστ είναι ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης. Άνοιξε το 2012 και αποτελεί μνημείο της μακράς και ιστορικής ναυτικής κληρονομιάς για την οποία είναι γνωστή η περιοχή. Βρίσκεται στο σημείο όπου ναυπηγήθηκε το RMS Titanic και περιλαμβάνει μια εκτεταμένη σειρά από γκαλερί που αφηγούνται την ιστορία των ναυπηγείων[9].

Μουσείο Ulster

https://goo.gl/maps/q2hVaYCDWtP46SBu5

Το Ulster Museum, που βρίσκεται στους Βοτανικούς Κήπους του Μπέλφαστ, διαθέτει μια συλλογή καλών και εφαρμοσμένων τεχνών και αρχαιολογικών ευρημάτων σε 8.000 τετραγωνικά μέτρα. Είναι ένα από τα πιο επισκέψιμα σημεία από τους ταξιδιώτες που πηγαίνουν σε αυτό το μέρος της Ιρλανδίας.[10]

Δημαρχείο του Μπέλφαστ

https://goo.gl/maps/sT3XteBzLPCpg3Cj9

Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1898, και το Δημαρχείο του Μπέλφαστ είναι το κέντρο διακυβέρνησης της περιοχής και ένα σημαντικό σημείο εστίασης στην πόλη. Ως ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κτίρια της πόλης, είναι επίσης ένα δημοφιλές μέρος για τους ταξιδιώτες που το επισκέπτονται.[11]

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Μπέλφαστ

Το βρετανικό ETA για το Μπέλφαστ είναι ένα σύστημα που έχει σχεδιαστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο σκοπεύει να έχει θέσει σε πλήρη εφαρμογή το σύστημα μέχρι το τέλος του 2024. Η βρετανική ETA θα χρησιμεύσει ως προ-έλεγχος για τους διεθνείς ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα. Η ηλεκτρονική αίτηση ETA θα περάσει από μια σειρά βάσεων δεδομένων ασφαλείας για να καθοριστεί αν ο ταξιδιώτης μπορεί να εισέλθει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εγκληματική δραστηριότητα του παρελθόντος θα αποτελεί πρωταρχικό παράγοντα για τον τρόπο επεξεργασίας των αιτήσεων. Οι ταξιδιώτες που σκοπεύουν να επισκεφθούν την περιοχή του Μπέλφαστ από το εξωτερικό πρέπει να γνωρίζουν αυτό το σύστημα εισόδου και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Λόγοι για το σύστημα

Η ΕΤΑ του Ηνωμένου Βασιλείου για το Μπέλφαστ αποτελεί μέρος μιας νέας στρατηγικής για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του ελέγχου των συνόρων του Ηνωμένου Βασιλείου και της νόμιμης μετανάστευσης. Στόχος είναι να δημιουργηθεί το πιο ασφαλές και αποτελεσματικό σύστημα ελέγχου των συνόρων στον κόσμο. Το πρόγραμμα έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2023 ή το 2024. Περίπου 30 εκατομμύρια ταξιδιώτες παγκοσμίως αναμένεται να χρησιμοποιήσουν το νέο βρετανικό σύστημα ETA για τουριστικούς και επαγγελματικούς λόγους πριν από την άφιξή τους στη χώρα.

Απαιτούμενα έγγραφα για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Μπέλφαστ

Η τεκμηρίωση για την ETA περιλαμβάνει έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και βιομετρικό διαβατήριο. Οι αιτούντες θα πρέπει επίσης να διαθέτουν χρεωστική ή πιστωτική κάρτα και θα πρέπει να παρέχουν προσωπικές πληροφορίες, όπως στοιχεία ταξιδιού, διεύθυνση κατοικίας και ημερομηνία γέννησης.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων

Η κατανόηση της επιλεξιμότητας ETA είναι το κλειδί για τους ταξιδιώτες που σκέφτονται να ταξιδέψουν στο Μπέλφαστ. Επί του παρόντος, υπάρχουν 90 χώρες από τις οποίες οι ταξιδιώτες χρειάζονται ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια πριν εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι κάτοχοι βρετανικών διαβατηρίων απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής αίτησης μέσω του συστήματος. Από το 2024 και μετά, οι Βρετανοί υπήκοοι που ζουν στο εξωτερικό θα απαλλάσσονται επίσης σε πολλές περιπτώσεις. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι οι κάτοχοι ιρλανδικών διαβατηρίων θα εξαιρούνται από την ETA από το 2024 και μετά.

Απαιτήσεις για την ETA

Οι απαιτήσεις που πρέπει να πληρούν οι ταξιδιώτες για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου περιλαμβάνουν την κατοχή έγκυρου ηλεκτρονικού διαβατηρίου από χώρα χωρίς υποχρέωση θεώρησης για την είσοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο για ταξιδιωτικούς σκοπούς. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να σχεδιάζουν να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για τουριστικούς, διαμετακομιστικούς ή επιχειρηματικούς σκοπούς και να σχεδιάζουν να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο έως έξι μήνες. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν προηγούμενες παραβιάσεις της νομοθεσίας περί μετανάστευσης και προηγούμενο ποινικό μητρώο που να θεωρείται ότι απειλεί την ασφάλεια των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι ταξιδιώτες προς το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτηση ETA, να πληρώσουν το τέλος και στη συνέχεια να περιμένουν την έγκριση ETA πριν επιβιβαστούν σε οποιαδήποτε πτήση με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο.

Καλυπτόμενοι ταξιδιωτικοί σκοποί

Οι ταξιδιωτικοί σκοποί που θα καλύπτονται από την ΕΤΑ του Ηνωμένου Βασιλείου περιλαμβάνουν τον τουρισμό και τα επαγγελματικά ταξίδια, καθώς και σκοπούς διέλευσης. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ιδιαιτερότητες του προγράμματος και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα Συχνές ερωτήσεις της ETA. Οι ταξιδιώτες που σκοπεύουν να επισκεφθούν το Μπέλφαστ θα πρέπει να επωφεληθούν από αυτές τις πληροφορίες νωρίς στη διαδικασία σχεδιασμού για το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι οι αιτήσεις θα έχουν χρόνο να εγκριθούν πριν από κάθε προγραμματισμένη αναχώρηση.

Πηγές:
[1] https://en.wikipedia.org/wiki/Belfast

[2] http://www.census.nationalarchives.ie/exhibition/belfast/main.html

[3] https://www.qub.ac.uk/about/Living-in-Northern-Ireland/Life-in-Belfast/The-history-of-the-city/

[4] https://uk-eta.com/eta-eligibility/

[5] https://uk-eta.com/uk-eta-requirements/

[6] https://uk-eta.com/uk-eta-faq/

[7] https://uk-eta.com/uk-eta-application/

[8] https://visitbelfast.com/

[9] https://www.titanicbelfast.com/

[10] https://www.nmni.com/Ulster-Museum/Home.aspx

[11] https://www.belfastcity.gov.uk/cityhall

[12] https://www.gov.uk/government/publications/nationality-and-borders-bill-electronic-travel-authorisation-factsheet/nationality-and-borders-bill-electronic-travel-authorisation-factsheet

[13] https://www.gov.uk/government/publications/new-plan-for-immigration-legal-migration-and-border-control-strategy/new-plan-for-immigration-legal-migration-and-border-control-accessible