UK ETA for Sheffield απαιτήσεις για διεθνείς αφίξεις

Το Σέφιλντ είναι η μεγαλύτερη πόλη στο Νότιο Γιορκσάιρ. Η πόλη, που φιλοξενεί έναν ακμάζοντα φοιτητικό πληθυσμό και αναζωογονημένες πρώην βιομηχανικές συνοικίες, μπορεί να υπερηφανεύεται για τη μακρά ιστορία της από την Εποχή του Σιδήρου μέχρι τις διάφορες κατακτήσεις της Αγγλίας. Φιλοξενεί ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών εκδηλώσεων και μουσείων πολιτιστικής κληρονομιάς που αφηγούνται την ιστορία τόσο του Σέφιλντ όσο και του περιφερειακού Γιορκσάιρ. Για όσους επισκέπτονται το Σέφιλντ για περιήγηση στα αξιοθέατα, για επαγγελματικούς λόγους ή για άλλες σύντομες διαμονές, τίθενται σε εφαρμογή νέες απαιτήσεις ETA που επηρεάζουν τα διεθνή ταξίδια. Ανακαλύψτε τι έχει να προσφέρει το Σέφιλντ και πώς να προετοιμαστείτε για μια ETA για να επισκεφθείτε το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μια σύντομη ιστορία του Σέφιλντ

Από την πρώιμη ιστορία έως τη νορμανδική εισβολή

Η περιοχή γύρω από το Σέφιλντ έχει βαθιά ιστορία, με αρχαιολογικά στοιχεία που υποδηλώνουν κατοίκηση κατά τη Μεσολιθική Εποχή, την Εποχή του Χαλκού και του Σιδήρου. Στην περιοχή ανακαλύφθηκαν αρκετά οχυρά λόφων που χτίστηκαν από τη φυλή των Μπριγκάντες γύρω στο 500 π.Χ. Το Σέφιλντ δεν ήταν σημαντικό κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής Βρετανίας, καθώς μόνο ένας μικρός δρόμος περνούσε από τη σημερινή πόλη. Οι Αγγλοσάξονες ανέπτυξαν μεγάλο μέρος αυτού που σήμερα είναι γνωστό ως Sheffield.

Το Sheffield πήρε το όνομά του από τον παλαιοαγγλικό συνδυασμό του ποταμού Sheaf (Sheth) με το Field (Feld, που σημαίνει δασική εκκαθάριση). Το Σέφιλντ διαδραμάτισε ρόλο στην περίοδο των Βίκινγκς, πέφτοντας κάτω από τη Δανική κυριαρχία, προτού αποκρούσει περαιτέρω κατακτήσεις στη μάχη του Μπρουνάνμπουρχ το 937. Υπό τη Νορμανδική κυριαρχία, το Σέφιλντ άνθισε και πάλι και απέκτησε χριστιανικό κέντρο, με αποτέλεσμα την κατασκευή του Καθεδρικού Ναού του Σέφιλντ το 1200. Ο καθεδρικός ναός έγινε ορόσημο που σηματοδοτούσε το κέντρο του μεσαιωνικού Σέφιλντ. Η πόλη συνέχισε να αναπτύσσεται και αναφέρεται στις Ιστορίες του Canterbury Tales του Chaucer ως διάσημος κόμβος παραγωγής μαχαιροπήρουνων.

Το βιομηχανικό Sheffield μέχρι σήμερα

Η βιομηχανική επανάσταση από το 1760 οδήγησε στην ανάπτυξη του Σέφιλντ και στην αντικατάσταση πολλών μεσαιωνικών κτιρίων με γεωργιανή και βικτοριανή αρχιτεκτονική. Η θέση του Σέφιλντ κοντά στους ποταμούς Sheaf, Don και Loxley επέτρεψε την εύκολη μεταφορά πρώτων υλών παραγωγής σε όλη τη χώρα. Η μεταποιητική κληρονομιά του Σέφιλντ επικεντρώνεται γύρω από τον χάλυβα, με πολλές μεθόδους και προϊόντα που εφευρέθηκαν στην πόλη, από τις πλάκες του Σέφιλντ μέχρι τον ανοξείδωτο χάλυβα. Το Σέφιλντ απέκτησε το καθεστώς της πόλης το 1893 μετά από μια περίοδο ταχείας ανάπτυξης και την ευρεία εφαρμογή των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Το Σέφιλντ υπέφερε κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου από τους βομβαρδισμούς Blitz και δέχτηκε περαιτέρω πλήγμα στη μεταποίηση κατά τη διάρκεια της μεταβιομηχανικής ύφεσης της δεκαετίας του 1950. Αυτό επιδεινώθηκε από τη μεγάλη κρίση του χάλυβα από το 1973. Παρά τις αναποδιές αυτές, το Σέφιλντ εκσυγχρόνισε το κέντρο της πόλης του και μετέτρεψε μια πρώην χαλυβουργία σε ένα εμπορικό κέντρο εκτός πόλης, το Meadowhall. Σήμερα, το Σέφιλντ φιλοξενεί διάφορα φεστιβάλ και εκδηλώσεις και υπήρξε η γενέτειρα πολλών δημοφιλών βρετανικών συγκροτημάτων, δίνοντας στην πόλη εθνική φήμη για τις συναυλίες της.

Αξιοθέατα του Sheffield

Το Σέφιλντ διαθέτει ένα ευρύ φάσμα ιστορικών και σύγχρονων αξιοθέατων για επίσκεψη, με ιδιαίτερη έμφαση στη βιομηχανική του κληρονομιά.

Μουσείο του νησιού Kelham

https://goo.gl/maps/QgiaRH5mHkqGRZMq5

Το Μουσείο Kelham Island καλύπτει τη βιομηχανική κληρονομιά του Σέφιλντ με εκθέματα για την παραγωγή χάλυβα, την κατασκευή μαχαιριών και καθημερινές παρουσιάσεις μιας μηχανής River Don 12.000 HP σε λειτουργία. Βρίσκεται στο Kelham Island, ένα τεχνητό νησί και το παλαιότερο βιομηχανικό κέντρο της πόλης.

Γκαλερί Millennium

https://g.page/MillenniumGallery?share

Ως μέρος του οργανισμού Sheffield Museums, η Millennium Gallery περιλαμβάνει τέσσερις συλλογές τέχνης που είναι σημαντικές για την ιστορία του Sheffield. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η Συλλογή Ruskin με πίνακες ζωγραφικής που ο Ruskin θεώρησε ότι αποτυπώνουν τη Βρετανία και το Sheffield στη βιομηχανική εποχή.

Χειμερινός Κήπος

https://goo.gl/maps/TRRefPVVAUYdExMC7

Ο Χειμερινός Κήπος είναι ένα από τα μεγαλύτερα θερμοκήπια εύκρατης ζώνης στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο φιλοξενεί περίπου 2.500 φυτά μέσα σε μια πανύψηλη σύγχρονη γυάλινη κατασκευή.

Abbeydale Industrial Hamlet

https://goo.gl/maps/EdRcoQNEVZMFnoJt5

Πριν το Σέφιλντ γίνει ένας γίγαντας της χαλυβουργίας, η μεταλλουργία γινόταν σε μικρές κοινότητες όπως το Abbeydale. Το Abbeydale Industrial Hamlet προσφέρει ένα στιγμιότυπο της χαλυβουργίας του 18ου αιώνα, με παλιά σιδηρουργεία και μηχανήματα στις αρχικές τους θέσεις.

Παρουσίαση της νέας βρετανικής ETA για το Sheffield

Το Ηνωμένο Βασίλειο εισάγει ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικής πιστοποίησης ταξιδιωτικής ταυτότητας (ETA ) το 2024, το οποίο θα αλλάξει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο οι διεθνείς επισκέπτες επισκέπτονται τη χώρα. Το σύστημα, που περιγράφεται στο νόμο περί ιθαγένειας και συνόρων του 2022, σχεδιάστηκε για τον εκσυγχρονισμό της εισόδου στα σύνορα σε ψηφιακό επίπεδο και για την καλύτερη διαλογή και καταμέτρηση όσων φθάνουν στη χώρα.

Η νέα ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Σέφιλντ επηρεάζει περισσότερο από όλους τους υπηκόους που δεν έχουν βίζα. Ενώ οι προηγούμενοι κανόνες σήμαιναν ότι μόνο οι επισκέπτες που χρειάζονταν βίζα έπρεπε να ζητήσουν άδεια πριν από την προσγείωση, τώρα όλοι οι επισκέπτες πρέπει να υποβάλουν αίτηση για ETA. Αυτό θα επηρεάσει πολίτες από 91 διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία.

Το γενικό σύστημα έχει αναπτυχθεί ώστε να αντικατοπτρίζει άλλα συστήματα όπως το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Άδειας (ESTA) των ΗΠΑ και το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ταξιδιωτικών Πληροφοριών και Αδειών (ETIAS) της ΕΕ.

Γιατί ανακοινώνεται το σύστημα ETA;

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε το σύστημα ETA ως μέρος ενός ευρύτερου μεταναστευτικού σχεδίου. Έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί ενημερωμένα αρχεία σχετικά με τον αριθμό των εισόδων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με τους προηγούμενους κανόνες, όσοι έφταναν στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν χρειάζονταν βίζα δεν ελέγχονταν ή δεν καταμετρούνταν με ακρίβεια. Με ένα ETA, όλοι οι επισκέπτες θα ελέγχονται για να διαπιστωθεί αν είναι επιλέξιμοι και για πόσο καιρό θα παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η ETA θα επισημάνει επίσης ποινικά μητρώα και άλλες παραβιάσεις της νομοθεσίας περί μετανάστευσης πριν από την άφιξη.

Ενώ αυτό ωφελεί τον έλεγχο των συνόρων του Ηνωμένου Βασιλείου, θα βελτιώσει επίσης την είσοδο των επισκεπτών. Η διαδικασία υποβολής της αίτησης θα γίνεται γρήγορα ηλεκτρονικά, ώστε να διαβεβαιώνονται οι επισκέπτες κάθε είδους ότι έχουν άδεια προσγείωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όλα αυτά θα γίνονται επίσης ψηφιακά, ώστε να μειωθεί ο χρόνος παραμονής στα σύνορα.

Απαιτήσεις αίτησης ETA for Sheffield του Ηνωμένου Βασιλείου

Εκτός αν εξαιρούνται, όλοι οι επισκέπτες πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν από την άφιξή τους στη χώρα. Η αίτηση ETA ζητάει βασικές πληροφορίες σχετικά με τον αιτούντα, όπως το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης, τη χώρα γέννησης και τα στοιχεία επικοινωνίας. Ο αιτών πρέπει επίσης να προσκομίσει έγκυρο βιομετρικό διαβατήριο και κάρτα πληρωμής στο πλαίσιο της διαδικασίας. Οι επισκέπτες αναμένεται να αποκαλύπτουν τυχόν ποινικά ή μεταναστευτικά ζητήματα μέσω ενός γενικού εντύπου συγκατάθεσης. Σε αντίθεση με την κανονική θεώρηση, ο αιτών δεν χρειάζεται να επισκεφθεί αυτοπροσώπως ένα προξενείο ή μια πρεσβεία- όλα γίνονται ηλεκτρονικά.

Πόσο διαρκεί η διαδικασία υποβολής αίτησης ETA;

Η διαδικασία ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πιθανό να διαρκέσει λιγότερο από 10 λεπτά για να ολοκληρωθεί. Ωστόσο, υπάρχει σύντομος χρόνος επεξεργασίας μεταξύ 48 και 72 ωρών πριν από την παραλαβή του ETA. Οι αιτούντες θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση με αρκετό χρόνο πριν από την αναχώρησή τους. Οι χρόνοι διεκπεραίωσης έχουν διατηρηθεί κατάλληλα μεγάλοι ώστε να μην εμποδίζουν τις ταξιδιωτικές ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής.

Η μη συμπλήρωση του ETA μπορεί να οδηγήσει σε άρνηση εισόδου του αιτούντος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να προβαίνουν σε προ-έλεγχο των επιβατών τους πριν από την επιβίβαση, ώστε να διασφαλίζουν ότι έχουν έγκυρη ETA. Κατά την άφιξη στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι επιβάτες μπορούν να προχωρήσουν μέσω των eGates με την επιβεβαίωση της ETA τους.

Για πόσο χρονικό διάστημα ισχύει συνήθως μια ETA;

Οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, αλλά το ETA είναι πιθανό να ταιριάζει με το ισχύον σύστημα ηλεκτρονικής απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης (EVW) του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό σημαίνει ότι μια ETA αναμένεται να ισχύει για 180 ημέρες. Όσοι σκοπεύουν να μείνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για βίζα.

Πότε θα κυκλοφορήσει η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Sheffield;

Το σύστημα ETA του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται ακόμη σε δοκιμαστική φάση, με κλιμακωτή ανάπτυξη από τον Ιανουάριο του 2023. Η πλήρης εφαρμογή για όλες τις αφίξεις χωρίς βίζα αναμένεται στις αρχές του 2024.

Ποιος πρέπει να υποβάλει αίτηση για ETA και ποιος απαλλάσσεται;

Οι περισσότεροι υπήκοοι χωρίς βίζα θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για ETA πριν από το ταξίδι. Βρείτε έναν κατάλογο όλων των επιλέξιμων υπηκόων χωρίς βίζα εδώ.

Οι πολίτες χωρών που απαιτούν θεώρηση για να επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο δεν αναμένεται να υποβάλουν αίτηση για ETA. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μια παρόμοια ETA περιλαμβάνεται στην τυπική διαδικασία θεώρησης. Άλλοι επισκέπτες που δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση για ETA περιλαμβάνουν ειδικές περιπτώσεις, όπως οι κάτοχοι διαβατηρίου της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, καθώς και οι κάτοχοι άδειας διαμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Απαιτείται ETA για να ταξιδέψετε στο Sheffield;

Ναι. Οι αλλοδαποί υπήκοοι χωρίς βίζα που φθάνουν στο Σέφιλντ για επαγγελματικούς λόγους ή για αναψυχή θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για ETA όταν το σύστημα τεθεί πλήρως σε λειτουργία το 2024. Δείτε εκτενείς λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το σύστημα και για τι πρέπει να προετοιμαστείτε με αυτές τις Συχνές Ερωτήσεις ETA.

Επίσκεψη στο Sheffield με ETA

Το Σέφιλντ είναι μια πρώην βιομηχανική πόλη με πλούσια πολιτιστικά και πολιτιστικά αξιοθέατα. Βρίσκεται στην ανατολική άκρη του Εθνικού Πάρκου Peak District και είναι επίσης σε καλή θέση για αγροτικές περιπέτειες ανάμεσα σε κορυφές, βάλτους και εξοχικά κτήματα, συμπεριλαμβανομένου του δημοφιλούς Chatsworth House. Διαθέτει επίσης μια ακμάζουσα μουσική, μπαρ και γαστρονομική κουλτούρα, προσφέροντας έντονη νυχτερινή ζωή λόγω του φοιτητικού πληθυσμού της. Η προετοιμασία είναι απαραίτητη για τους διεθνείς επισκέπτες που επιθυμούν να εξερευνήσουν το παρελθόν της χαλυβουργίας του Σέφιλντ, καθώς απαιτείται ΕΤΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο για το Σέφιλντ έως το 2024.