Σημαντικές λεπτομέρειες για την υποβολή αίτησης για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Preston

Η πόλη Πρέστον βρίσκεται στην κομητεία Λάνκασιρ του Ηνωμένου Βασιλείου και αποτελεί το διοικητικό κέντρο της περιοχής. Πρόκειται για μια πόλη που είναι γεμάτη ιστορία, με πολλά στοιχεία που μαρτυρούν τη δραστηριότητα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας πριν από σχεδόν 2.000 χρόνια. Στις μέρες μας, το Πρέστον αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους ταξιδιώτες που έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο για τουρισμό, επαγγελματικούς λόγους και σκοπούς διέλευσης. Δεδομένου αυτού του γεγονότος, οι ακόλουθες πληροφορίες έχουν συγκεντρωθεί για να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες περισσότερα σχετικά με την επερχόμενη ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Preston που θα τεθεί σε ισχύ τα επόμενα χρόνια.

Η πρώιμη ιστορία του Preston

Το Πρέστον γνώρισε την πρώιμη ανάπτυξή του κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής εποχής της Βρετανίας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αρκετοί ρωμαϊκοί δρόμοι διέσχιζαν το σημερινό κέντρο της περιοχής. Μέχρι το έτος 1086, το Πρέστον ήταν η σημαντικότερη πόλη της περιοχής και αναφέρθηκε στο Domesday Book που συντάχθηκε με εντολή του Γουλιέλμου του Κατακτητή.

Μεσαιωνικό Preston

Η πόλη του Πρέστον, όπως είναι γνωστή σήμερα, έχει τις ρίζες της ως χωριό κατά τη διάρκεια της μεσαιωνικής περιόδου. Το όνομά του προέρχεται από τον τίτλο Priest’s tun. Μέχρι τον 12ο αιώνα, το χωριό είχε εξελιχθεί σε πόλη. Η θέση του στον κεντρικό δρόμο της νότιας Αγγλίας το έκανε δημοφιλές σημείο για τους ταξιδιώτες που έκαναν στάση. Αυτό βοήθησε στην άνθηση της τοπικής οικονομίας. Το 1179, το Πρέστον έλαβε τον επίσημο χάρτη του. Πιστεύεται ότι ο πληθυσμός του μεσαιωνικού Πρέστον θα ήταν περίπου 1.500 κάτοικοι.

Preston κατά τη διάρκεια της εποχής Tudor

Το Πρέστον άκμασε ως πόλη κατά την εποχή των Τυδώρ στην Αγγλία, με την οικονομία του να επικεντρώνεται κυρίως στο εμπόριο υφασμάτων. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η περιοχή ήταν γνωστή για την παραγωγή μαλλιού και λινών. Ο πληθυσμός της πόλης έφτασε περίπου τους 3.000 κατοίκους στα τέλη του 17ου αιώνα.

Πρόσφατες εκδηλώσεις γύρω από το Preston

Με την πάροδο των αιώνων, το Πρέστον εξελίχθηκε στην πόλη που είναι σήμερα. Μέχρι το 1901, ο πληθυσμός της περιοχής έφτασε τους 120.000 κατοίκους. Τις τελευταίες δεκαετίες, το Πρέστον έχει γίνει το περιφερειακό εμπορικό κέντρο της βορειοδυτικής Αγγλίας.

Φαγητό στο Preston

Η περιοχή του Πρέστον προσφέρει πολλές επιλογές για φαγητό που κυμαίνονται από παραδοσιακές παμπ μέχρι σημεία με φαγητό σε πακέτο και γκουρμέ εστιατόρια. Αυτές οι διάφορες εγκαταστάσεις σερβίρουν τα πάντα, από βρετανικά φαγητά μέχρι διεθνή κουζίνα παγκοσμίως.

Ζωντανή διασκέδαση στο Preston

Στην περιοχή του Πρέστον διοργανώνονται τακτικά εκδηλώσεις ζωντανής ψυχαγωγίας. Το Guild Hall & Charter Theatre είναι γνωστό για τη φιλοξενία συναυλιών, αθλητικών εκδηλώσεων και χορών. Το στάδιο Deepdale είναι η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική εγκατάσταση της περιοχής.

Τυπικές καιρικές συνθήκες Preston

Με μέση ετήσια θερμοκρασία 9,6° C, το Πρέστον είναι γνωστό για τον ήπιο , εύκρατο καιρό του. Η περιοχή δέχεται κατά μέσο όρο 1.242 χιλιοστά βροχής κάθε χρόνο.

Αξιοσημείωτα ορόσημα & δημοφιλή αξιοθέατα του Preston

Μουσείο, Πινακοθήκη και Βιβλιοθήκη Harris

https://goo.gl/maps/HLt3cXr7jewEQZ4w8

Το Μουσείο, η Πινακοθήκη και η Βιβλιοθήκη Harris ιδρύθηκε το 1877 και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Πρέστον. Το μουσείο επικεντρώνεται στην τέχνη και την τοπική ιστορία.

Ο ατμοκίνητος σιδηρόδρομος και το μουσείο Ribble

https://goo.gl/maps/rZMyrsgokVmWYgZV6

Το Ribble Steam Railway & Museum είναι ένα δημοφιλές μουσείο στο Preston. Είναι γνωστό για τις βόλτες με το τρένο πολιτιστικής κληρονομιάς σε μια διαδρομή τριών μιλίων με επιστροφή.

Πύργος Hoghton

https://goo.gl/maps/MGd1N6SZ7ju3rvQc8

Το Hoghton Tower είναι ένα ιστορικό αρχοντικό που βρίσκεται κοντά στο Preston. Διατίθενται ξεναγήσεις που επιτρέπουν στους επισκέπτες να εξερευνήσουν το σπίτι και τους παρακείμενους κήπους.

Brockholes Nature Reserve

https://goo.gl/maps/DYjpAmRNAYFd7X3m8

Το Brockholes Nature Reserve βρίσκεται κοντά στο Preston και φιλοξενεί σπάνια είδη πουλιών. Είναι ένα δημοφιλές αξιοθέατο που διαθέτει ένα πλωτό χωριό επισκεπτών.

Το καταφύγιο κουκουβάγιας και αρπακτικών πουλιών του Turbary Woods

https://goo.gl/maps/kGxymjL325cnxLrp8

Το Turbary Woods Owl & Bird of Prey Sanctuary είναι ένα τοπικό αξιοθέατο του Preston που φιλοξενεί προστατευόμενα είδη πουλιών που περιλαμβάνουν γεράκια, αετούς, κουκουβάγιες, γύπες και γεράκια.

Κάστρο και Μουσείο Clitheroe

https://goo.gl/maps/WoomtadVuKAd9hubA

Το Clitheroe Castle and Museum βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από το Preston και είναι ένα μεσαιωνικό φρούριο που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα. Οι χώροι του φιλοξενούν τώρα ένα μουσείο όπου οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν για την ιστορία του κτιρίου.

Η εκκλησία του Αγίου Walburge

https://goo.gl/maps/3dVbG6wyGWqZqqQcA

Η εκκλησία του Αγίου Walburge είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αξιοθέατα στην περιοχή του Preston. Το καμπαναριό της είναι το ψηλότερο από κάθε άλλη ενοριακή εκκλησία στην Αγγλία.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Preston

Η ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια του Ηνωμένου Βασιλείου (ETA) είναι ένα σύστημα που σχεδιάζεται και εισάγεται από το Υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου ως προ-έλεγχος για τους διεθνείς ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα για σκοπούς τουρισμού, επαγγελματικών ταξιδιών και διαμετακόμισης από περιοχές του κόσμου που δεν απαιτούν θεώρηση. Στόχος είναι η πλήρης ανάπτυξη του συστήματος μέχρι το τέλος του 2024. Η διαδικασία ETA του Ηνωμένου Βασιλείου ολοκληρώνεται ηλεκτρονικά και οι υποβληθείσες αιτήσεις υποβάλλονται σε έλεγχο μέσω μιας σειράς βάσεων δεδομένων ασφαλείας. Αυτό γίνεται για να καθοριστεί η επιλεξιμότητα ETA ενός ατόμου για την είσοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο πρωταρχικός παράγοντας που θα ληφθεί υπόψη κατά τον προσδιορισμό του καθεστώτος ενός ταξιδιώτη είναι η προηγούμενη εγκληματική δραστηριότητα. Κάθε ταξιδιώτης που σχεδιάζει ταξίδι στην περιοχή Preston του Ηνωμένου Βασιλείου από το εξωτερικό θα πρέπει να γνωρίζει το σύστημα ETA και τη διαδικασία υποβολής αίτησης πριν από την κράτηση οποιασδήποτε πτήσης.

Λόγοι πίσω από το σύστημα ETA του Ηνωμένου Βασιλείου

Ο πρωταρχικός στόχος του Υπουργείου Εσωτερικών πίσω από την έναρξη λειτουργίας του UK ETA είναι η δημιουργία του πιο ασφαλούς, αποδοτικού και αποτελεσματικού συστήματος ελέγχου των συνόρων και της νόμιμης μετανάστευσης στον κόσμο. Πιστεύεται ότι έως και 30 εκατομμύρια ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο θα χρησιμοποιούν το νέο σύστημα ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για τουρισμό, επαγγελματικούς λόγους και διαμετακόμιση πριν φτάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η νέα στρατηγική αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα του σημερινού συστήματος. Η πλήρης εκτόξευσή του έχει προγραμματιστεί για το 2023 ή το 2024.

Απαιτούμενα έγγραφα για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Preston

Όσον αφορά τα έγγραφα, οι απαιτήσεις της ETA αναφέρουν ότι οι αιτούντες πρέπει να είναι κάτοχοι έγκυρου βιομετρικού διαβατηρίου και να παρέχουν λεπτομέρειες σχετικά με το ταξίδι τους. Πρέπει επίσης να δηλώσουν τη διεύθυνση κατοικίας τους και την ημερομηνία γέννησής τους. Απαιτείται έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για λόγους επικοινωνίας και οι αιτούντες πρέπει να διαθέτουν πιστωτική ή χρεωστική κάρτα για την πληρωμή των τελών ETA.

Η διαδικασία υποβολής αίτησης για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου

Επί του παρόντος, υπάρχουν 90 χώρες από τις οποίες οι ταξιδιώτες θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση ETA πριν επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ταξιδιώτες που είναι κάτοχοι βρετανικού διαβατηρίου δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Preston. Από το 2024, οι κάτοχοι ιρλανδικών διαβατηρίων δεν θα χρειάζεται να υποβάλλουν αίτηση μέσω του συστήματος ETA του Ηνωμένου Βασιλείου. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στις οποίες οι Βρετανοί υπήκοοι που ζουν στο εξωτερικό θα απαλλάσσονται επίσης από κάθε απαίτηση υποβολής αίτησης για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου από το 2024 και μετά.

Απαιτήσεις για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου

Οι απαιτήσεις για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Preston περιλαμβάνουν την προέλευση από χώρα που δεν έχει υποχρέωση θεώρησης για την είσοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο για ταξίδια και την κατοχή έγκυρου ηλεκτρονικού διαβατηρίου. Όλοι οι ταξιδιώτες που προγραμματίζουν ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο για τουρισμό, διέλευση ή επαγγελματικούς λόγους και λαμβάνουν έγκριση ETA του Ηνωμένου Βασιλείου μπορούν να παραμείνουν στη χώρα έως και έξι μήνες. Δεν θα πρέπει να έχουν προηγούμενες παραβιάσεις της νομοθεσίας περί μετανάστευσης ή ποινικό μητρώο που θα μπορούσαν να τους κάνουν να θεωρηθούν απειλή για την ασφάλεια των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου. Για να λάβουν έγκριση ETA, οι ταξιδιώτες πρέπει να συμπληρώσουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά και να καταβάλουν το τέλος. Από εκεί και πέρα, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να περιμένει την έγκριση ETA πριν επιβιβαστεί σε οποιαδήποτε πτήση με προορισμό περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ταξιδιωτικοί σκοποί που καλύπτονται από την ETA

Οι συγκεκριμένοι ταξιδιωτικοί σκοποί που καλύπτονται από την ΕΤΑ του Ηνωμένου Βασιλείου περιλαμβάνουν τον τουρισμό και τις επιχειρήσεις, καθώς και τη διαμετακόμιση. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις λεπτομέρειες του προγράμματος εισόδου, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να διαβάσουν τις επίσημες συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις της ETA το συντομότερο δυνατό. Οι απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις βρίσκονται σε αυτόν τον χρήσιμο οδηγό. Οι ταξιδιώτες πρέπει να επωφεληθούν από την ανάγνωση αυτών των πληροφοριών νωρίς στη διαδικασία σχεδιασμού ενός ταξιδιού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό εξασφαλίζει επαρκή χρόνο για την υποβολή της αίτησης και την αναμονή της έγκρισης πριν από την επιβίβαση σε οποιαδήποτε πτήση με προορισμό προορισμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως το Preston.