Πώς θα επηρεάσει τα ταξιδιωτικά σχέδια η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Μπρίστολ;

Το Μπρίστολ βρίσκεται στη νοτιοδυτική Αγγλία και είναι η 8η μεγαλύτερη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία αναφέρεται χαϊδευτικά ως Brizzle. Εκεί συναντιούνται η τέχνη και η ιστορία με τη βρετανική ύπαιθρο για να δημιουργήσουν ένα συναρπαστικό, βιώσιμο μέρος. Το Μπρίστολ, γνωστό για το λιμάνι του και την αρχιτεκτονική του, έχει συμβάλει στην καλλιτεχνική σκηνή και τις επιστήμες. Η κρεμαστή γέφυρα Clifton, η πλούσια ιστορία της και η Bristol Balloon Fiesta είναι μερικά από τα κορυφαία αξιοθέατα της περιοχής. Οι ταξιδιώτες που σκοπεύουν να επισκεφθούν το Μπρίστολ πρέπει να εξοικειωθούν με τις απαιτήσεις της ηλεκτρονικής ταξιδιωτικής άδειας (ETA). Ανακαλύψτε την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Μπρίστολ και μια σύντομη ιστορία της περιοχής.

Προέλευση και ιστορία του Μπρίστολ

Η πολυτάραχη ιστορία του Μπρίστολ χρονολογείται πολλούς αιώνες πριν. Η πόλη αναφέρεται στο Αγγλοσαξονικό Χρονικό του 1051, όπου η αρχική πόλη ήταν εμπορική περιοχή λιμανιού. Ήδη από τον 13ο αιώνα, η θέση της την κατέστησε τόπο εμπορίου και από μικρό λιμάνι εξελίχθηκε σε σημαντικό επιχειρηματικό κέντρο. Μεταξύ του 16ου και του 19ου αιώνα, το Μπρίστολ ήταν διάσημο για το εμπόριο ρυζιού, ζάχαρης και καπνού. Μετά την κατασκευή του πλωτού λιμανιού και των ατμόπλοιων τη δεκαετία του 1800, η περιοχή άρχισε να εμπορεύεται με την Αμερική.

Τοποθεσία του Bristol

Η τοποθεσία του Μπρίστολ αποτελεί πύλη προς τις νοτιοδυτικές περιοχές. Οι ταξιδιώτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Κάρντιφ, το Μπαθ και την όμορφη γύρω ύπαιθρο. Η τοποθεσία είναι κατάλληλη για ταξίδια στους λόφους Mendip Hills, το Glastonbury και την εξερεύνηση διεθνών μουσικών φεστιβάλ. Νότια του Μπρίστολ φιλοξενεί αξιοθέατα όπως η κοιλάδα Chew, οι σπηλιές Wookey Hole, το φαράγγι Cheddar και η μεσαιωνική πόλη Wells.

Στα βορειοανατολικά, το Cotswolds διαθέτει αγροτικά τοπία για να εξερευνήσουν οι ταξιδιώτες και τις πόλεις Cheltenham και Gloucester που αξίζει να επισκεφτείτε. Ένα από τα αρχαία δάση της Αγγλίας, το Forest of Dean, προσφέρει περιπετειώδη μέρη όπως το Go Ape. Οι καταρράκτες στο Brecon Beacons είναι ένα διεθνές καταφύγιο σκοτεινού ουρανού που αξίζει να επισκεφθείτε.

Ο καιρός στο Μπρίστολ είναι ζεστός και ηλιόλουστος σε σύγκριση με τις περισσότερες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου. Η παραλία προσφέρει τοπικές παραλίες όπως Weston-Super-Mare, Sand Bay και Brean Down.

Η σκηνή φαγητού του Μπρίστολ

Η ποικιλόμορφη κουλτούρα του Μπρίστολ προωθεί μια ακμάζουσα σκηνή φαγητού για διάφορους γευστικούς κάλυκες. Από το δημιουργικό φαγητό του δρόμου μέχρι την εκλεκτή γαστρονομική σκηνή, το Μπρίστολ φιλοξενεί νόστιμες κουζίνες. Το Μπρίστολ διαθέτει ανεξάρτητα εστιατόρια και μια βραβευμένη σειρά από μπαρ και καφετέριες. Οι πλούσιοι πολιτισμοί αντικατοπτρίζονται στις κουζίνες στις διάφορες συνοικίες της πόλης, όπως η Μέση Ανατολή, η Καραϊβική, η Ασία και τα κλασικά βρετανικά φαγητά. Οι περισσότερες μπύρες και ο μηλίτης παράγονται τοπικά.

Ορόσημα για να εξερευνήσετε στο Μπρίστολ

Λιμάνι και αποβάθρες του Μπρίστολ

https://goo.gl/maps/X3jAAnQUPcZftu9h6

Το παλιό λιμάνι του Μπρίστολ πήρε πρόσφατα νέα πνοή με την αποκατάσταση των παλαιών αποβάθρων στον ποταμό Avon. Παλαιότερα ήταν γνωστό ως πλωτό λιμάνι, το οποίο κατασκευάστηκε το 1809 για να διατηρείται σταθερή η στάθμη του νερού. Το λιμάνι του Μπρίστολ καλύπτει 70 στρέμματα και φιλοξενεί τις αποβάθρες της πόλης του Μπρίστολ με πολλές γκαλερί, μουσεία και σημεία διασκέδασης.

Μερικά από τα κορυφαία αξιοθέατα της περιοχής περιλαμβάνουν το Ενυδρείο του Μπρίστολ, το κέντρο παραστάσεων, το Arnolfini και το επιστημονικό κέντρο We The Curious. Το λιμάνι είναι ένα δημοφιλές αξιοθέατο, καθώς η έλλειψη παλίρροιας επιτρέπει στους ενήλικες να το εξερευνήσουν με καγιάκ, κωπηλατικές σανίδες και κωπηλατικούς συλλόγους.

Το SS Great Britain του Brunel

https://goo.gl/maps/tB6NNrjxqjLNT8ir8

Το πρώτο επιβατηγό πλοίο με σιδερένιο κύτος στον κόσμο, το SS Great Britain, κατασκευής 1843, βρίσκεται στη στεγνή αποβάθρα του Great Western Dock του Μπρίστολ. Είναι δημοφιλής στους επισκέπτες που θέλουν να περπατήσουν στα πάνω και κάτω καταστρώματα του πλοίου. Στο χώρο υπάρχουν εκθέματα με το έργο του δημιουργού. Στον χώρο αυτό στεγάζεται επίσης η βιβλιοθήκη David MacGregor Library and Brunel Institute, η οποία φιλοξενεί βιβλία, σχέδια, έγγραφα και αντικείμενα που σχετίζονται με τον εφευρέτη και μηχανικό του πλοίου.

Αναστολή Clifton

https://goo.gl/maps/iyzUDcXJ5KYXi6C5A

Η κρεμαστή γέφυρα Clifton Suspension Bridge διασχίζει 260 πόδια στο φαράγγι Avon και είναι ένα από τα διάσημα έργα του I.K. Brunel στη δυτική πλευρά που ονομάζεται Clifton Down. Η δομή έχει μήκος 702 πόδια μεταξύ των πυλώνων της. Οι επισκέπτες περιηγούνται στον τόπο για να μάθουν την ιστορία του και να εξερευνήσουν την περιοχή. Η γέφυρα ολοκληρώθηκε το 1864 και οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν κατά μήκος της γέφυρας και να δουν την πόλη στο βάθος. Άλλα κοντινά αξιοθέατα περιλαμβάνουν την Camera Obscura και το Giant’s Cave.

Καθεδρικός ναός του Μπρίστολ

https://goo.gl/maps/nYw3BUgELbGT8frZA

Ο καθεδρικός ναός του Μπρίστολ χτίστηκε ως εκκλησία του αβαείου του Αγίου Αυγουστίνου και χρειάστηκαν 600 χρόνια για να χτιστεί. Το αξιοθέατο είναι δημοφιλές στους φανατικούς της ιστορίας λόγω της πλούσιας ιστορίας της εκκλησίας. Μεταξύ των αξιοσημείωτων χαρακτηριστικών περιλαμβάνεται ένα ορθογώνιο κεφαλόσπιτο με μοτίβα ψαροκλίμακας και νορμανδική διακόσμηση ζιγκ-ζαγκ. Το Great Gatehouse, που χτίστηκε το 1170, αξίζει επίσης μια επίσκεψη.

Η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Μπρίστολ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εγκαινιάζει μια ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια. Το σύστημα αφορά την καταγραφή του αριθμού των ατόμων που εξέρχονται ή εισέρχονται στη χώρα για την αυστηροποίηση των συνοριακών ελέγχων. Το νέο ψηφιακό σύστημα θα έχει ομοιότητες με το ψηφιακό σύστημα ESTA των Ηνωμένων Πολιτειών. Μόλις τεθεί σε εφαρμογή, το ψηφιακό σύστημα θα καθορίζει εάν ένα πρόσωπο επιτρέπεται να εισέλθει στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου ή όχι. Όλοι όσοι εισέρχονται στη χώρα για επαγγελματικούς λόγους, εκπαίδευση, τουρισμό ή ιατρική περίθαλψη χρειάζονται άδεια. Αυτό περιλαμβάνει τους υπηκόους που δεν διαθέτουν βίζα, οι οποίοι συνήθως επιτρέπεται να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για βραχυπρόθεσμη επίσκεψη χωρίς βίζα. Στις χώρες χωρίς βίζα περιλαμβάνονται η Νέα Ζηλανδία, ο Καναδάς, η Αυστραλία και οι ευρωπαϊκές χώρες.

Απαιτήσεις επιλεξιμότητας για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Μπρίστολ

Η καθιέρωση της βρετανικής ETA για το Μπρίστολ θα επιταχύνει και θα απλοποιήσει τη διαδικασία εισόδου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα είναι 100% ηλεκτρονική. Παρόλο που η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχει ακόμη δρομολογηθεί, οι επισκέπτες έχουν ήδη μια προεπισκόπηση των απαιτήσεων επιλεξιμότητας. Για παράδειγμα, η ETA επιτρέπει σε επισκέπτες από χώρες που δεν έχουν βίζα να επισκέπτονται τη Βρετανία για επαγγελματικούς λόγους ή για αναψυχή. Ο κατάλογος των επιλέξιμων χωρών δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, αλλά οι χώρες με συμφωνίες απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης για το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πιθανό να περιλαμβάνονται στον κατάλογο.

Επισκέπτες από χώρες χωρίς συμφωνία απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης πρέπει να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση, η οποία απαιτεί επίσκεψη στο τοπικό προξενείο και την πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου. Αν και η διαδικασία είναι πιο αργή από την ηλεκτρονική έκδοση ETA, εξακολουθεί να είναι η μόνη οδός για την είσοδο στη χώρα.

Έγγραφο και όροι για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου

Για την επιτυχή υποβολή αίτησης για ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Μπρίστολ, οι ταξιδιώτες χρειάζονται διάφορα έγγραφα. Τα έγγραφα θα βοηθήσουν στη συμπλήρωση του ηλεκτρονικού εντύπου και στην εγγραφή για την απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης. Οι ταξιδιώτες χρειάζονται έγκυρο βιομετρικό εθνικό διαβατήριο από επιλέξιμες χώρες, ταξιδιωτικά στοιχεία, πιστωτική κάρτα και ενεργή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η αίτηση για την απόκτηση του ETA διαρκεί μόνο λίγα λεπτά. Ωστόσο, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να ελέγξουν ξανά τις λεπτομέρειες για να αποφύγουν καθυστερήσεις ή απόρριψη. Οι πληροφορίες επεξεργάζονται εντός 72 ωρών και οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν οποιοδήποτε μέρος της χώρας μετά την έγκριση.

Πόσο καιρό ισχύει η ETA;

Μόλις εγκριθεί η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου, οι ταξιδιώτες μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν για να επισκεφθούν οποιαδήποτε πόλη στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένου του Μπρίστολ. Οι επισκέπτες επιτρέπεται γενικά να παραμείνουν έξι μήνες ή 180 ημέρες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να παραμείνουν περισσότερο από 180 ημέρες χρειάζονται βίζα. Η επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο για εργασία απαιτεί επίσης θεώρηση.

Ενώ η θεώρηση ισχύει από την ημερομηνία έκδοσης, δεν εγγυάται την είσοδο στη χώρα. Ορισμένες φορές, οι υπάλληλοι των συνόρων μπορούν να ανακαλέσουν την ισχύ της ΕΤΑ με την αιτιολογία ότι ο ταξιδιώτης δεν μπορεί να επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο.

Βοηθάει τους ταξιδιώτες η νέα βρετανική ETA για το Μπρίστολ;

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το ψηφιακό σύστημα ETA θα ξεκινήσει σύντομα, καθώς σχεδιάζει να ψηφιοποιήσει τα σύνορά της έως το 2025. Οι πολίτες της ΣΣΣ θα είναι επιλέξιμοι για την ΕΤΑ και θα αντικαταστήσει το EVW. Η ETA θα απλοποιήσει τη διαδικασία ταξιδιού για τους επισκέπτες που επισκέπτονται το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ταξιδιώτες μπορούν να επισκέπτονται τη χώρα για τουρισμό και για επαγγελματικούς λόγους για μερικούς μήνες. Άλλα οφέλη της ΕΤΑ περιλαμβάνουν τη χρήση της για ιατρική περίθαλψη και βραχυπρόθεσμες σπουδές. Η ETA είναι μια καθολική απαίτηση άδειας ταξιδιού για όλους όσους εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκτός από τους Ιρλανδούς και τους Βρετανούς πολίτες. Ο ρόλος του ψηφιακού συστήματος είναι να επιτρέπει στους επισκέπτες να ζητούν άδεια πριν από το ταξίδι. Επί του παρόντος, ορισμένες ομάδες ατόμων δεν χρειάζονται βίζα για να βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό σημαίνει ότι ο έλεγχος των συνόρων έχει λιγότερες πληροφορίες για τα άτομα και δεν μπορεί να εκτιμήσει αν αποτελούν κίνδυνο. Η εισαγωγή της ETA επιτρέπει στην κυβέρνηση να παρακολουθεί τους ανθρώπους που διέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο για σύντομη διαμονή, διασφαλίζοντας ότι δημιουργούν ένα καθεστώς μετανάστευσης πριν από το ταξίδι.

Πώς παράγεται η ETA;

Οι επισκέπτες με έγκυρη ETA δεν χρειάζεται να εκτυπώνουν και να έχουν μαζί τους αντίγραφο της ETA. Μετά την έγκριση του ETA, αυτό θα συνδέεται με τον αριθμό διαβατηρίου και οι ταξιδιώτες θα μπορούν να σαρώνουν το διαβατήριο για αυτόματη επαλήθευση.

Η πόλη Μπρίστολ βρίσκεται στην ενδοχώρα του ποταμού Έιβον και έχει μια λαμπρή ιστορία ως ένα από τα παλαιότερα και σημαντικότερα λιμάνια της Αγγλίας. Εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό εμπορικό κέντρο του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο παρέχει διάφορα αξιοθέατα για να εξερευνήσουν οι ταξιδιώτες, όπως η κρεμαστή γέφυρα, οι πύργοι Cabot και το Μουσείο Προϊστορίας Cheddar Man. Η κατανόηση των ταξιδιωτικών απαιτήσεων ETA του Ηνωμένου Βασιλείου θα βοηθήσει τους ταξιδιώτες να διασχίσουν εύκολα τη χώρα όταν το σύστημα είναι σε λειτουργία.