- Πώς η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Wolverhampton μπορεί να επηρεάσει τους ταξιδιώτες

Το Γουλβερχάμπτον είναι μητροπολιτικός δήμος και πόλη που βρίσκεται στα West Midlands. Βρίσκεται βορειοδυτικά του Μπέρμιγχαμ και αποτελεί προορισμό για τους επισκέπτες που αγαπούν την τέχνη, το θέατρο και την ιστορία. Ο πλούσιος πολιτισμός της και τα τεράστια μουσεία της την καθιστούν διάσημο ιστορικό προορισμό. Το Γουλβερχάμπτον παρέχει επίσης μια ατμόσφαιρα για αθλητισμό. Οι ταξιδιώτες μπορούν να ζήσουν τον ενθουσιασμό των ιπποδρομιών στο Wolverhampton Racecourse ή να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικούς αγώνες. Οι επισκέπτες που σχεδιάζουν ένα ταξίδι στην πόλη θα πρέπει να κατανοήσουν τη νέα βρετανική ETA για το Γουλβερχάμπτον.

Ιστορία του Γουλβερχάμπτον

Η ιστορία του Γουλβερχάμπτον ξεκίνησε το 985 με μια Σαξονή κυρία που ανταμείφθηκε με γη στο Χέαντον. Ο Wulfruna ίδρυσε μια λειτουργική εκκλησία με μοναστήρι και ο οικισμός γύρω από το μοναστήρι επεκτάθηκε. Το όνομα άλλαξε από Wulfruna’s Heanton πριν γίνει Wolverhampton. Πριν από το 1258, το Γουλβερχάμπτον ήταν απλώς ένας οικισμός, αλλά του παραχωρήθηκε το δικαίωμα να διοργανώνει εμποροπανηγύρεις και αγορές. Έγινε μια μικρή αγορά με καταστήματα και πανηγύρια, προσελκύοντας ταξιδιώτες από μακριά κατά τον Μεσαίωνα. Η κύρια βιομηχανία της μικρής πόλης ήταν η ύφανση μαλλιού. Στο πέρασμα των αιώνων, η πόλη παρέμεινε αναλλοίωτη μέχρι το 1590, όταν μια πυρκαγιά κατέστρεψε πολλά κτίρια.

Η Βιομηχανική Επανάσταση

Το Γουλβερχάμπτον γνώρισε σημαντική μεταμόρφωση τον 18ο αιώνα. Δεδομένου ότι η πόλη βρισκόταν κατά μήκος του κύριου δρόμου από το Λονδίνο προς το Holyhead και την Ιρλανδία, πολλές άμαξες περνούσαν από εκεί, καθιστώντας την πιο πολυσύχναστη. Η βιομηχανική επανάσταση μεταμόρφωσε τη μικρή πόλη σε σημαντική πόλη. Από τις αρχές του 17ου αιώνα, το Γουλβερχάμπτον ήταν δημοφιλές για την κατασκευή ατσάλινων αγκράφων, λαβών σπαθιών και ατσάλινων κοσμημάτων. Η βιομηχανία επεκτάθηκε σημαντικά τον 18ο αιώνα. Το άνοιγμα του πρώτου καναλιού στο Γουλβερχάμπτον το 1772 βελτίωσε τη βιομηχανική επανάσταση απλοποιώντας τη διακίνηση πρώτων υλών και αγαθών.

Το 1859 κατασκευάστηκε ο πρώτος σιδηρόδρομος στο Γουλβερχάμπτον και άνοιξε ένα εργοστάσιο κατασκευής και επισκευής μηχανών. Τα περισσότερα ιστορικά κτίρια και δημοφιλή αξιοθέατα χτίστηκαν τον 19ο αιώνα.

Κορυφαία αξιοθέατα σε Wolverhampton

Wightwick Manor

https://goo.gl/maps/MSC6qFGWg8PuDNGH7

Το Wightwick Manor είναι ένα καλλιτεχνικό και ιστορικό μέρος που κατασκευάστηκε το 1887. Η έπαυλη απέτισε φόρο τιμής στα βικτοριανά αρχιτεκτονικά σχέδια και ιδρύθηκε για τον Samuel Theodore Mander. Διαθέτει περίτεχνα εξωτερικά στοιχεία με ξύλινα παράθυρα και υπέρθυρα. Ορισμένα έργα τέχνης και χειροτεχνίας που εκπροσωπούνται στο εσωτερικό παρουσιάζουν τους πρώτους καλλιτέχνες και σχεδιαστές του Γουλβερχάμπτον, όπως ο Γουίλιαμ ντε Μόρις. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να βρουν πίνακες των προραφαηλιτών, όπως ο Dante Gabriel Rossetti και ο Edward Burne-Jones. Στο σπίτι παρουσιάζονται vintage αντικείμενα, όπως έργα και χειροτεχνίες καλλιτεχνών του 16ου και 17ου αιώνα. Το αρχοντικό περιβάλλεται από 17 στρέμματα κήπου, δασικές εκτάσεις, βεράντες και πισίνες νερού από τη μεσαιωνική εποχή.

Μουσείο και πάρκο Bantock House

https://goo.gl/maps/h9GR1AZozdhchHLP9

Το μουσείο Bantock House Museum χρονολογείται από τη δεκαετία του 1730, αλλά τον 20ό αιώνα ανακαινίστηκε σημαντικά και καλύπτει 50 στρέμματα γης. Οι Bantocks, μια επιφανής οικογένεια επιχειρηματιών, έχτισαν το σπίτι. Ο τελευταίος κληρονόμος τους, ο Thomas Bantock, δώρισε το κτήμα στην πόλη. Ενώ το σπίτι αναβαθμίστηκε τον 20ό αιώνα, το εσωτερικό του διατηρήθηκε στο αρχικό του στυλ τέχνης και χειροτεχνίας με διάφορες εκθέσεις. Το μουσείο ιδρύθηκε το 1948 και οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στους χώρους του για να δουν τη συλλογή έργων τέχνης, όπως χαλύβδινα κοσμήματα, σμάλτα και ιαπωνικά είδη. Με πέντε γκαλερί στο μουσείο, οι ταξιδιώτες μπορούν να περιηγηθούν στον τρόπο ζωής των βασιλικών στη μεσαιωνική εποχή. Οι κήποι Rose, Dutch και Woodland έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργούν χώρους πρασίνου έξω από την εγκατάσταση.

Moseley Old Hall

https://goo.gl/maps/Rj6VMkpufH3kTwsDA

Το Moseley Old Hall είναι ο τόπος ανάπαυσης του βασιλιά Καρόλου Β’ και έχει γίνει δημοφιλής προορισμός για τους ταξιδιώτες. Το σπίτι με τα κόκκινα τούβλα είναι ένας ιστορικός τόπος που αποκαλύπτει την ιστορία του βασιλιά Καρόλου Β’ και πώς διέφυγε από τους στρατιώτες του Κοινοβουλίου. Προσφέρει επίσης πληροφορίες για την Αγγλία του 17ου αιώνα μέσω εκθέσεων και γκαλερί. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τις εκθέσεις, από την επαγγελματική ζωή των στρατιωτικών μέχρι τους διερμηνείς τους. Εκτός από τα έργα τέχνης, οι ταξιδιώτες επισκέπτονται το Moseley Old Hall για να δουν οπωρώνες και φυτά του 17ου αιώνα.

Πάρκο Baggeridge Country Park

https://goo.gl/maps/WbfFX6NvtU7knWq1A

Το Baggeridge Country Park είναι το ιδανικό μέρος για να εξερευνήσουν οι επισκέπτες την ύπαιθρο στο Wolverhampton. Το πάρκο βρίσκεται τέσσερα μίλια νότια του κέντρου της πόλης και προσφέρει 150 στρέμματα βάλτου, δάσους, λιβαδιών και υδάτινων σωμάτων. Ως δημοφιλής κήπος στην πόλη, επιτρέπει στους ταξιδιώτες να κάνουν ένα διάλειμμα. Η περιοχή είναι μια αναδιαμορφωμένη μεταλλευτική γη με δασικές διαδρομές και χώρους πρασίνου για υπαίθριες δραστηριότητες. Ορισμένες από τις δραστηριότητες που είναι διαθέσιμες στο πάρκο περιλαμβάνουν ψάρεμα, πεζοπορία και ποδηλασία. Το πάρκο διαθέτει επίσης χώρο κατασκήνωσης και χώρους για πικνίκ.

Ζωντανό Μουσείο της Μαύρης Χώρας

https://goo.gl/maps/dmJhDP73Sj3k5NFB7

Το Black Country Living Museum εξερευνά τη ζωή στην πόλη της δεκαετίας του 1850, που δούλευε με σίδηρο. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν την ιστορία της βιομηχανικής ζώνης στη Βρετανία στο υπαίθριο μουσείο. Το κοίτασμα άνθρακα, οι ατμομηχανές, τα καταστήματα και το σιδηρουργείο αντιπροσωπεύουν τον τρόπο ζωής του 1800. Με πάνω από 40 ανακατασκευασμένα καταστήματα και διατηρημένη αρχιτεκτονική σε έκταση 26 στρεμμάτων. Οι επισκέπτες μπορούν να επιβιβαστούν στα οχήματα πολιτιστικής κληρονομιάς για να εξερευνήσουν το Black Country Living Museum και την κινηματογραφική αίθουσα ή να συμμετάσχουν στα παιχνίδια δρόμου του 20ου αιώνα.

Η νέα βρετανική ETA για το Wolverhampton

Το 2023, το Ηνωμένο Βασίλειο εισάγει ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια για αυστηρότερους συνοριακούς ελέγχους. Η νέα ETA του Ηνωμένου Βασιλείου θα μεταμορφώσει το σύστημα μετανάστευσης παρέχοντας καθολικές απαιτήσεις για την άδεια ταξιδιού. Με τη νέα ETA, οι επισκέπτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να ζητούν εκ των προτέρων άδεια. Οι Ιρλανδοί και οι Βρετανοί πολίτες είναι οι μόνοι ταξιδιώτες που εξαιρούνται από το νέο βρετανικό ταξιδιωτικό πρόγραμμα.

Επιλεξιμότητα και απαιτήσεις ETA του Ηνωμένου Βασιλείου

Επί του παρόντος, ορισμένες ομάδες ταξιδιωτών δεν χρειάζονται θεώρηση για σύντομες διαμονές. Οι ταξιδιώτες από χώρες χωρίς βίζα μπορούν να διασχίσουν τα σύνορα της χώρας. Ως εκ τούτου, οι συνοριακές αρχές έχουν ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με το μεταναστευτικό καθεστώς των επισκεπτών και το κατά πόσον αποτελούν κίνδυνο πριν από την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η ETA καλύπτει τα κενά του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια και τα σύνορα, παρέχοντας εκ των προτέρων άδεια στους ταξιδιώτες πριν επισκεφθούν τη χώρα.

Η νέα βρετανική ETA για το Wolverhampton θα επηρεάσει τους ταξιδιώτες από χώρες χωρίς βίζα. Αυτό περιλαμβάνει επισκέπτες που ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Αυστραλία και τον Καναδά. Σχεδόν 90 χώρες πληρούν τις προϋποθέσεις για να λάβουν άδεια ETA για να επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο.

Εκτός από τους τουρίστες, η βρετανική ETA θα είναι υποχρεωτική και για άλλους τύπους ταξιδιωτών. Για παράδειγμα, οι σπουδαστές που επισκέπτονται την Ελλάδα για να σπουδάσουν προσωρινά χρειάζονται ETA για τη διάρκεια των σύντομων σπουδών τους. Οι επιχειρηματίες αναμένεται επίσης να έχουν ETA πριν ταξιδέψουν για επαγγελματικές συναντήσεις. Δεδομένου ότι η ETA ισχύει μόνο για έξι μήνες, οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται το νησί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χρειάζονται ξεχωριστή βίζα. Οι επιχειρηματίες που θέλουν να ασκήσουν επιχειρηματική δραστηριότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο και να εργαστούν χρειάζονται επίσης ξεχωριστή θεώρηση για να επισκεφθούν τη χώρα.

Διαδικασία υποβολής αίτησης ETA για το Wolverhampton στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το νέο σύστημα ETA του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχει τεθεί σε λειτουργία, αλλά η κυβέρνηση έχει παράσχει έναν οδηγό σχετικά με τις απαιτήσεις και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων ETA. Οι επισκέπτες χρειάζονται έγκυρο βιομετρικό διαβατήριο από επιλέξιμη χώρα για να δικαιούνται ETA. Οι επισκέπτες πρέπει επίσης να παρέχουν προσωπικά στοιχεία, στοιχεία επικοινωνίας και τον σκοπό της επίσκεψής τους. Εάν ένας ταξιδιώτης έχει ιστορικό μεταναστευτικών προβλημάτων ή ποινικό μητρώο, θα πρέπει να παρέχει όλες τις σχετικές πληροφορίες. Εκτός από τον σκοπό της επίσκεψης, οι ταξιδιώτες πρέπει να γνωστοποιήσουν τη διεύθυνσή τους κατά την παραμονή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία μπορεί να είναι ένα ξενοδοχείο ή το σπίτι ενός συγγενή.

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης ETA πραγματοποιείται ηλεκτρονικά και δεν διαρκεί περισσότερο από 15 λεπτά. Αφού συμπληρώσουν το έντυπο αίτησης, οι ταξιδιώτες πρέπει να καταβάλουν το τέλος ETA και να περιμένουν την έγκριση. Η επεξεργασία διαρκεί 72 ώρες, αλλά μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις λόγω εσφαλμένων πληροφοριών, που οδηγούν σε μεγαλύτερο χρόνο επεξεργασίας.

Όλοι οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται το Γουλβερχάμπτον από χώρες εκτός Ιρλανδίας ή Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να προσκομίσουν στις συνοριακές αρχές το διαβατήριό τους, στο οποίο να φαίνεται η ισχύς του ETA. Οι μεταφορείς ενδέχεται να υποχρεούνται να βεβαιώνονται ότι οι ταξιδιώτες έχουν τη σχετική ETA πριν τους επιτρέψουν να ταξιδέψουν, ώστε να αποφεύγονται προβλήματα στα σημεία των συνόρων. Οι ταξιδιώτες που έχουν ερωτήσεις σχετικά με το σύστημα ETA θα πρέπει να ελέγξουν τις συχνές ερωτήσεις για περισσότερες πληροφορίες.

Ταξιδεύοντας προς το Wolverhampton με ETA

Με έγκυρη βρετανική ETA για το Γουλβερχάμπτον, οι ταξιδιώτες μπορούν να επισκεφθούν οποιαδήποτε περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένης της Ουαλίας, της Αγγλίας και της Σκωτίας. Εναλλακτικά, οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τα ιστορικά αξιοθέατα του Γουλβερχάμπτον, όπως το Black Country Living Museum και το Wightwick Manor. Οι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να εξερευνήσουν τις καλλιτεχνικές σκηνές και να παρακολουθήσουν μουσικά θέατρα και κινηματογράφους σε αυτή την ακμάζουσα πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου.