Πώς η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Westminster μπορεί να επηρεάσει τους ταξιδιώτες

Οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται το Λονδίνο θα πρέπει να περάσουν λίγο χρόνο στο Westminster. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται κοντά στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, αυτή η γειτονιά του Λονδίνου δεν είναι απλώς μια κυβερνητική περιοχή. Είναι γεμάτη με ορόσημα, βασικά αξιοθέατα και αξιοθέατα για να τα διαγράψουν οι επισκέπτες από τις λίστες αξιοθέατών τους. Το Westminster Borough βρίσκεται στο κεντρικό Λονδίνο, στις όχθες του ποταμού Τάμεση. Η νέα βρετανική ETA για το Westminster επιτρέπει στους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο να επισκεφθούν την πόλη και τα πολλά αξιοθέατά της, όπως το μεσαιωνικό αβαείο του Westminster, το Κοινοβούλιο και το μνημείο της πλατείας Trafalgar.

Η προέλευση και η ιστορία του Westminster

Η ιστορία του Ουέστμινστερ ξεκίνησε πριν από χίλια χρόνια με μια ομάδα Αγγλοσαξόνων που ζούσαν στην Downing Street. Η ομάδα έχτισε μια μικρή εκκλησία δυτικά του Λούντενγουικ, δίνοντας στην πόλη το όνομά της, Γουέστμινστερ. Η μικρή πόλη χτίστηκε στο Thorney Island, ένα αρχαίο ορόσημο κοντά στους ποταμούς Τάμεση και Tyburn, στα ανάντη του μεσαιωνικού Λονδίνου. Ο Εδουάρδος ο Ομολογητής έχτισε επίσης ένα βασιλικό παλάτι στην ύπαιθρο, ακριβώς έξω από τα τείχη του Λονδίνου. Το Αβαείο του Ουέστμινστερ έγινε τότε μια σημαντική εκκλησία για τη στέψη του Άγγλου μονάρχη. Ωστόσο, το Αββαείο του Ουέστμινστερ ξαναχτίστηκε το 1245 από τον Ερρίκο Γ’. Σήμερα, είναι ο τόπος ανάπαυσης των Άγγλων μοναρχών.

Το Westminster διαχωρίστηκε από το Λονδίνο κατά τον Μεσαίωνα, με μεγάλα χωράφια να χωρίζουν τις δύο πόλεις. Ήταν μια απέραντη ύπαιθρος που συνδεόταν με το Λονδίνο μέσω της οδού Strand Road, η οποία διέτρεχε τις όχθες του ποταμού Τάμεση. Τον 17ο αιώνα, η περιοχή απέκτησε μεγάλη φήμη όταν οι δρόμοι διαμορφώθηκαν και οι βάλτοι αποξηράνθηκαν ή μετατράπηκαν σε πάρκα. Ορόσημα άρχισαν να δημιουργούνται τον 18ο αιώνα, με το παλάτι του Μπάκιγχαμ να χτίζεται το 1703. Ωστόσο, δεν κατοικήθηκε μέχρι τη βασιλεία της βασίλισσας Βικτωρίας το 1837. Το 1732, ο πρώτος Βρετανός πρωθυπουργός έλαβε ως επίσημη κατοικία του την οδό Downing Street 10, προκαλώντας μια τάση που εξακολουθεί να ακολουθείται. Τα κτίρια του Horse Guards Parade χτίστηκαν το 1755, δημιουργώντας άλλο ένα αξιοσημείωτο ορόσημο στην περιοχή.

Σήμερα, το Westminster είναι μέρος του Λονδίνου και έχει γίνει συνώνυμο της πολιτικής. Η Βουλή των Αντιπροσώπων την έχει καταστήσει το σπίτι των πολιτικών. Σημαντικά ορόσημα, όπως το Horse Guard’s Parade και το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, την καθιστούν επίσης μια σημαντική πόλη που φυλάει την ιστορία του Άγγλου μονάρχη.

Σημεία ενδιαφέροντος στο Westminster

Αββαείο Westminster

https://goo.gl/maps/JjvRtQ3YDXy7ehALA

Με την ιστορική του σημασία, το Αββαείο του Ουέστμινστερ είναι ένα δημοφιλές αξιοθέατο για τους ταξιδιώτες που επισκέπτονται το Λονδίνο. Το Αββαείο του Westminster προσφέρει μια εικόνα της ιστορίας του Άγγλου μονάρχη. Στο εσωτερικό του Αβαείου, οι επισκέπτες μπορούν να δουν την καρέκλα στέψης που παρήγγειλε ο βασιλιάς Εδουάρδος Α’ το 1296. Από το 1308, αποτελεί την επίσημη καρέκλα στέψης των Βρετανών μοναρχών. Στο East Cloister, οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν την οκταγωνική αίθουσα που ονομάζεται Chapter House, η οποία χρονολογείται από τη δεκαετία του 1250. Οι μοναχοί συνήθιζαν να συγκεντρώνονται στο δωμάτιο για να σχεδιάζουν τις εργασιακές τους δραστηριότητες. Πρόκειται για μια πλούσια διακοσμημένη αίθουσα με βιτρό, τοιχογραφίες και γλυπτά. Το δωμάτιο διαθέτει την παλαιότερη πόρτα στη Βρετανία, από το 1050. Το Poet’s Corner βρίσκεται στο South Transept του Westminster Abbey. Έχει τάφους και αφιερώματα σε μεγάλους συντελεστές της αγγλικής λογοτεχνίας. Έξω από το Αβαείο βρίσκεται η Πλατεία Κοινοβουλίου, με αγάλματα μεγάλων ευγενών προσωπικοτήτων, όπως ο Ουίνστον Τσόρτσιλ και ο Αβραάμ Λίνκολν.

Horse Guards Parade

https://goo.gl/maps/Lqx245QyDGghE8FD6

Το Horse Guard Parade στο St James’s Park είναι ένα τελετουργικό πεδίο παρέλασης για διάφορες βασιλικές εκδηλώσεις. Πρόκειται για ένα κτίριο με πύργο ρολογιού πάνω από μια αψίδα, με τη σωματοφυλακή του Βασιλιά έφιππη πάνω σε άψογα περιποιημένα άλογα. Οι θώρακες λάμπουν στον ήλιο. Το Horse Guards είναι η είσοδος στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και το πάρκο St James’s, που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα. Ο βασιλιάς Κάρολος Β’ το σχεδίασε το 1660. Οι επισκέπτες μπορούν να επισκέπτονται την παρέλαση των Αλογοφυλάκων καθημερινά γύρω στις 11:00 π.μ. για να παρακολουθήσουν την αλλαγή της Ζωοφύλαξης.

Βουλή των Αντιπροσώπων

https://goo.gl/maps/7MLH6K7coR8tbPWo8

Η Βουλή των Αντιπροσώπων λειτουργεί ως η καρδιά της βρετανικής εξουσίας. Βρίσκεται στο Παλάτι του Ουέστμινστερ στις όχθες του ποταμού Τάμεση. Αξίζει να εξερευνήσετε τη βικτοριανή νεογοτθική αρχιτεκτονική, με πάνω από 1.000 δωμάτια που στεγάζουν τη Βουλή των Λόρδων και τη Βουλή των Κοινοτήτων. Οι επισκέπτες μπορούν να ξεναγηθούν στο κτίριο ή να παρακολουθήσουν μια συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων ή στη Βουλή των Λόρδων.

Δωμάτια πολέμου Churchill

https://goo.gl/maps/RyQH1w6GSdYWBKwVA

Τα War Rooms του Τσόρτσιλ βρίσκονται κρυμμένα κάτω από ένα συγκρότημα κτιρίων στο Whitehall. Οι λάτρεις της ιστορίας μπορούν να μάθουν την ιστορία του Λονδίνου κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τα War Rooms του Τσόρτσιλ βρίσκονται στο Imperial War Museum, αλλά χρησιμοποιήθηκαν μεταξύ 1939 και 1945. Κατά τη διάρκεια του πολέμου χρησίμευσαν ως καταφύγιο για τον Τσόρτσιλ και ως χώρος πληροφοριών για την παροχή περιλήψεων για τον βασιλιά Γεώργιο ΣΤ’. Το μουσείο αφιερώνει έναν ολόκληρο χώρο στον Ουίνστον Τσόρτσιλ και στον ρόλο που διαδραμάτισε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το μουσείο είναι μια διαδραστική γκαλερί.

Η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Westminster

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πρόκειται να θέσει σε εφαρμογή την ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια (ETA) το 2024 για τους ταξιδιώτες που σχεδιάζουν να επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό το ταξιδιωτικό πρόγραμμα θα καταγράφει τον αριθμό των επισκεπτών που εισέρχονται ή εξέρχονται από τη χώρα. Η νέα ΕΤΑ του Ηνωμένου Βασιλείου για το Westminster αποσκοπεί στην αυστηροποίηση των μέτρων συνοριακού ελέγχου. Η Ηλεκτρονική Ταξιδιωτική Άδεια θα λειτουργεί ως άδεια για άτομα από χώρες χωρίς βίζα που σκοπεύουν να επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο για σύντομο χρονικό διάστημα. Το ψηφιακό σύστημα λειτουργεί παρόμοια με το σύστημα ETSA των ΗΠΑ και θα αποτρέψει τους ανθρώπους από το να κάνουν κατάχρηση της φιλοξενίας της χώρας.

Με ορισμένες εξαιρέσεις, όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο θα χρειαστεί την ETA. Οι Βρετανοί και Ιρλανδοί πολίτες εξαιρούνται. Το σύστημα ETA απευθύνεται σε άτομα που δεν χρειάζονται βίζα για να διέλθουν ή να επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο για σύντομη διαμονή. Οι επισκέπτες δεν θα πρέπει να έχουν μεταναστευτικό καθεστώς πριν ταξιδέψουν. Ο αυξημένος έλεγχος των συνόρων θα εμποδίσει τις απειλές να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παρέχει επίσης στους ταξιδιώτες και τους μεταφορείς τη βεβαιότητα ότι μπορούν να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν από την αναχώρησή τους.

Το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια και τα σύνορα πρόκειται να θέσει τις βάσεις για την επιβολή του συστήματος ETA. Εκτός από την ανάπτυξη κανόνων για τη διαχείριση του συστήματος ETA, το νομοσχέδιο θα προβλέπει τις απαιτήσεις για την υποβολή αίτησης ETA και θα ορίζει τους λόγους ακύρωσης.

Η βρετανική ETA για το Westminster Απαιτήσεις

Οι ταξιδιώτες από χώρες που δεν διαθέτουν βίζα θα χρειαστούν την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου πριν επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο. Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής της το 2024, 90 χώρες της ΕΕ και όσοι έχουν συμφωνίες θεώρησης με το Ηνωμένο Βασίλειο θα χρειάζονται την ETA για να εισέλθουν στη χώρα. Οι κάτοχοι βρετανικού διαβατηρίου και οι Βρετανοί υπήκοοι, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών υπερπόντιων εδαφών, των προστατευόμενων προσώπων και των υπερπόντιων εθνών, εξαιρούνται επίσης από την ΕΤΑ.

Για να μπορέσει ένας επισκέπτης να υποβάλει αίτηση για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου, χρειάζεται έγκυρο ηλεκτρονικό διαβατήριο από επιλέξιμη χώρα. Το διαβατήριο πρέπει να περιέχει τα βιομετρικά στοιχεία του ταξιδιώτη. Επισκέπτες από χώρες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις θα χρειαστούν βίζα. Οι ταξιδιώτες που υποβάλλουν αίτηση για ETA θα πρέπει επίσης να προτίθενται να επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο για σύντομη διαμονή έως έξι μήνες.

Η πρόθεση της επίσκεψης θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ETA. Οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται για αναψυχή ή για επαγγελματικούς λόγους μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ETA. Ωστόσο, αν δεν αποκτήσουν σχετική θεώρηση και άδεια εργασίας, οι επισκέπτες δεν μπορούν να εργαστούν ή να διευθύνουν επιχείρηση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να αποκτήσουν ταξιδιωτική άδεια για το Ηνωμένο Βασίλειο δεν πρέπει να έχουν ποινικό μητρώο στο παρελθόν, το οποίο να τους θεωρεί απειλή για τη χώρα. Οι επισκέπτες με ποινικό μητρώο που θα μπορούσε να απειλήσει την ασφάλεια των ανθρώπων δεν θα λαμβάνουν άδεια. Η ύπαρξη προηγούμενων παραβιάσεων του νόμου περί μετανάστευσης μπορεί επίσης να οδηγήσει σε άρνηση εισόδου.

Διαδικασία υποβολής αίτησης ETA for Westminster στο Ηνωμένο Βασίλειο

Όταν ισχύει η ETA, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για ETA του Ηνωμένου Βασιλείου πριν ταξιδέψουν στο Westminster, προκειμένου να αποφύγουν την άρνηση εισόδου στα σύνορα του Ηνωμένου Βασιλείου. Η αίτηση ETA του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να συμπληρωθεί ηλεκτρονικά, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθείτε πρεσβεία ή προξενείο. Οι επισκέπτες πρέπει να παρέχουν προσωπικές πληροφορίες, όπως ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης και υπηκοότητα. Οι εγγεγραμμένοι πρέπει επίσης να υποβάλουν λεπτομέρειες σχετικά με το ταξίδι, συμπεριλαμβανομένων των ημερομηνιών και του σκοπού του ταξιδιού. Οι επισκέπτες θα πρέπει να παρέχουν μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ένα έγκυρο διαβατήριο και μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα για την ηλεκτρονική πληρωμή του τέλους της αίτησης ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η αίτηση για μια ταξιδιωτική άδεια ETA διαρκεί δέκα έως δεκαπέντε λεπτά και η επεξεργασία της 72 ώρες. Οι ταξιδιώτες θα λάβουν ανατροφοδότηση σχετικά με την έγκριση ή την απόρριψη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εντός 72 ωρών. Καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση της άδειας μπορεί να προκύψουν λόγω της παροχής λανθασμένων πληροφοριών. Για περισσότερες λεπτομέρειες, οι ταξιδιώτες μπορούν να ανατρέξουν στη σελίδα Συχνές ερωτήσεις για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ταξιδεύοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο με τη νέα ETA

Οι επισκέπτες μπορούν να διασχίσουν τη χώρα με την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Westminster και να παραμείνουν για 180 ημέρες. Κατά τη διάρκεια της διαμονής του, ο ταξιδιώτης μπορεί να εξερευνήσει τα αξιοθέατα της πόλης, όπως το παλάτι του Ουέστμινστερ, το αβαείο του Ουέστμινστερ και τη Βουλή των Αντιπροσώπων.