- Πώς η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Cambridge μπορεί να επηρεάσει τους ταξιδιώτες

Το Κέιμπριτζ, η επαρχιακή πόλη του Καμπριτζάιρ, είναι μια πανεπιστημιακή πόλη διάσημη για τα ακαδημαϊκά της ιδρύματα. Η πόλη απέχει περίπου 90 χιλιόμετρα από το Λονδίνο και βρίσκεται κοντά στον ποταμό Cam. Με τα ιστορικά κτίρια και την αρχαία αρχιτεκτονική του, το Κέιμπριτζ είναι ένα αγαπημένο μέρος για τους ταξιδιώτες που ελπίζουν να μάθουν την ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου. Η πόλη περιβάλλεται από παλιά κτίρια, μουσεία και εκκλησίες που χτίστηκαν σε διάφορες ιστορικές περιόδους. Εκτός από τις ιστορικές δομές και τα ακαδημαϊκά ιδρύματα, το Κέιμπριτζ προσφέρει βοτανικούς κήπους που φιλοξενούν ποικίλα είδη φυτών. Παρά τον μεσαιωνικό χαρακτήρα και την αρχαία αρχιτεκτονική του, το Κέιμπριτζ είναι μια σύγχρονη πόλη που φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις και κινηματογραφικά φεστιβάλ παγκόσμιας κλάσης.

Η ιστορία του Cambridge

Κατά τη διάρκεια της Εποχής του Χαλκού και του Σιδήρου, οι οικισμοί κάλυπταν τη γη στην οποία βρίσκεται σήμερα το Κέιμπριτζ, μέχρι που οι Ρωμαίοι έχτισαν οχυρό στο Castle Hill τον 1ο αιώνα. Καθώς η ρωμαϊκή αυτοκρατορία παρακμάζει τον 5ο αιώνα, το φρούριο εγκαταλείφθηκε. Η πόλη του Κέιμπριτζ ιδρύθηκε το 875, όταν οι Βίκινγκς κατέλαβαν την Ανατολική Αγγλία, δημιουργώντας μια οχυρωμένη πόλη που ονομαζόταν Burgh. Οι Σάξονες κατέλαβαν την οχυρωμένη πόλη τον 10ο αιώνα. Το 1068, ο Γουλιέλμος Νορμανδίας έχτισε το Castle Hill, ανακατασκευάζοντας το Κέιμπριτζ σε μια πόλη μεσαίου μεγέθους. Το πρώτο πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, ιδρύθηκε το 1209 από φοιτητές που απέφυγαν την εχθρότητα των κατοίκων της Οξφόρδης. Μέχρι τον 13ο αιώνα, το μεσαιωνικό Κέιμπριτζ είχε μια εβδομαδιαία αγορά και ένα πανηγύρι.

Το Κέιμπριτζ έπαιξε επίσης ρόλο στον Αγγλικό Εμφύλιο Πόλεμο, καθώς ήταν η έδρα της Eastern Counties Association, η οποία διαχειριζόταν τον περιφερειακό Ανατολικό Αγγλικανικό Στρατό. Τον 19ο αιώνα, το Κέιμπριτζ επεκτάθηκε ραγδαία λόγω της αυξημένης γεωργικής παραγωγής και του εμπορίου στις αγορές της πόλης. Το Κέιμπριτζ ήταν επίσης σημαντικό κέντρο άμυνας στην Ανατολική Ακτή κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ιστορικά σημαντικές τοποθεσίες στο Cambridge

Το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ είναι ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια που έχουν επιβιώσει και το δεύτερο παλαιότερο στον αγγλόφωνο κόσμο. Το σύγχρονο Κέιμπριτζ θεωρείται μια αυθεντική πανεπιστημιακή πόλη της Αγγλίας, με τα κτήρια των κολεγίων και των πανεπιστημίων να αποτελούν εξαιρετικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά.

Παρεκκλήσι του King’s College

https://goo.gl/maps/FLNfZZTFx21zcyZR9

Το παρεκκλήσι του King’s College στο Κέιμπριτζ είναι μια άλλη ιστορικά σημαντική εγκατάσταση. Το παρεκκλήσι βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και οι ταξιδιώτες επισκέπτονται συχνά το μέρος για να δουν την αγγλική γοτθική αρχιτεκτονική και να μάθουν την ιστορία του. Το παρεκκλήσι του King’s College χτίστηκε από το 1446 έως το 1515 από μια σειρά βασιλιάδων της Αγγλίας. Το παρεκκλήσι αποτελεί σημαντικό ορόσημο και σύμβολο της πόλης του Cambridge.

Η Παναγία της Κοίμησης της Θεοτόκου

https://goo.gl/maps/f1F5AmWgi6WByUx86

Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να επισκεφθούν την εκκλησία της Παναγίας της Κοίμησης της Θεοτόκου και των Άγγλων Μαρτύρων στη συμβολή των οδών Lensfield Road και Hills Road στο νοτιοανατολικό Κέιμπριτζ. Είναι μία από τις μεγαλύτερες καθολικές εκκλησίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, σχεδιασμένη σε γοτθικό αναγεννησιακό στυλ και χτισμένη το 1885 και το 1890.

Great St Mary’s

https://goo.gl/maps/vLB2EVA1Qp9bUYGR7

Η Great St Mary’s, η εκκλησία του Πανεπιστημίου, είναι μια άλλη εκκλησία στο Κέιμπριτζ στο βόρειο άκρο του King’s Parade που προσελκύει τους ταξιδιώτες λόγω της αρχιτεκτονικής της.

Η στρογγυλή εκκλησία

https://goo.gl/maps/yE2DieByHr4Tv7vR6

Η Round Church είναι μια μεσαιωνική εκκλησία που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται στην Αγγλία. Το σχήμα του είναι εμπνευσμένο από τη ροτόντα και την εκκλησία του Παναγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ.

Σημαντικές τοποθεσίες για επίσκεψη στο Cambridge

Το Queen’s College και η Μαθηματική Γέφυρα

https://goo.gl/maps/zYUzwtt291KEuJ5F8

Το Κέιμπριτζ διαθέτει σημαντικό αριθμό διατηρητέων ιστορικών κτιρίων στην Αγγλία. Το αρχιτεκτονικό μεγαλείο περιστρέφεται γύρω από τα 31 κολέγια και πανεπιστήμια με πλούσια παράδοση. Ένα από τα κολέγια είναι το Queen’s College και η Μαθηματική Γέφυρα ιδρύθηκε το 1448. Το κολέγιο διαθέτει μεσαιωνικά κτίρια με αρχαία αρχιτεκτονική για να θαυμάσουν οι ταξιδιώτες τα αξιοθέατα. Το άλλο αξιοθέατο που μπορείτε να επισκεφθείτε στο κολέγιο περιλαμβάνει μια ξύλινη Μαθηματική Γέφυρα. Η ανοικοδόμησή του το 1902 οδήγησε στους κήπους του κολεγίου.

Βοτανικός Κήπος του Πανεπιστημίου του Cambridge

https://g.page/cubotanicgarden?share

Ο Βοτανικός Κήπος του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ ιδρύθηκε το 1831 και διέθετε μια συλλογή 8.000 φυτών. Οι επισκέπτες ξεναγούνται στον χώρο για να περπατήσουν στα θερμοκήπια και τα μονοπάτια. Ο βοτανικός κήπος καλύπτει πάνω από 40 στρέμματα και παρέχει ξεναγήσεις για τους ταξιδιώτες. Στην άκρη του κήπου, οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν το κατάστημα του Βοτανικού Κήπου και το καφέ του κήπου.

Μουσείο Fitzwilliam

https://goo.gl/maps/ENJ3MjSjBPQQZnKHA

Το Μουσείο Fitzwilliam διαθέτει εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και περιέχει μια συλλογή κινεζικών και αγγλικών αγγείων. Οι ταξιδιώτες μπορούν να εξερευνήσουν αρχαιότητες και εικονογραφημένα χειρόγραφα από τον αιγυπτιακό, ελληνικό και ρωμαϊκό πολιτισμό. Η γκαλερί διαθέτει επίσης μια συλλογή έργων τέχνης των Gainsborough, Hogarth και Turner, καθώς και των Ολλανδών δασκάλων του μπαρόκ και των ιμπρεσιονιστών. Το μουσείο βρίσκεται στην οδό Trumpington Street.

Μουσείο Αρχαιολογίας και Ανθρωπολογίας

https://goo.gl/maps/DBe8P3EzwUKiEDmy8

Το Μουσείο Αρχαιολογίας και Ανθρωπολογίας αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ το 1884 και περιείχε μια συλλογή αντικειμένων και προϊστορικών υλικών. Οι συλλογές που παρουσιάζονται προέρχονται από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των κλασικών και εικαστικών τεχνών από την Αφρική και την Ανατολή. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν τη Συλλογή Ειρηνικού από την εξερεύνηση του Κουκ και άλλα ερευνητικά προγράμματα από αξιόλογους Βρετανούς ανθρωπολόγους.

Η νέα ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Cambridge

Για την αυστηροποίηση των συνοριακών ελέγχων, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα θέσει σε λειτουργία ένα σύστημα ηλεκτρονικής ταξιδιωτικής άδειας (ETA) για την καταγραφή του αριθμού των ατόμων που εισέρχονται ή εξέρχονται από τη χώρα. Το νέο ψηφιακό σύστημα θα καθορίζει εάν ένα άτομο επιτρέπεται να εισέλθει στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου. Το σύστημα ETA θα επιτρέψει στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να καταμετρά τους ταξιδιώτες και να ελέγχει την είσοδο ατόμων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας ETA για την είσοδο στις χώρες. Επίσης, διευκολύνει τις αρχές να εντοπίζουν πιθανές απειλές στα σύνορα. Το ψηφιακό σύστημα θα αναπτυχθεί σταδιακά και θα είναι πλήρως ψηφιακό έως το 2025.

Το νέο σύστημα ETA θα απαιτείται από κάθε ταξιδιώτη που εισέρχεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκτός από τους Βρετανούς και τους Ιρλανδούς πολίτες. Οι επισκέπτες που σκοπεύουν να επισκεφθούν το Κέιμπριτζ πρέπει να λάβουν ETA πριν από την επίσκεψή τους για να αποφύγουν καθυστερήσεις στα σύνορα.

Πώς το νέο σύστημα ETA του Ηνωμένου Βασιλείου βοηθά τους ταξιδιώτες

Η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Cambridge αποτελεί μέρος του συστήματος άδειας ταξιδιού που θα χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των ταξιδιωτών που δεν έχουν λάβει θεώρηση κατά την είσοδο και την έξοδό τους από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η απόκτηση ETA δεν είναι το ίδιο με την απόκτηση βίζας, καθώς λειτουργεί όπως η ESTA από τις ΗΠΑ. Απλώς χορηγεί ψηφιακή ταξιδιωτική άδεια σε επισκέπτες που εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς βίζα. Ως εκ τούτου, επιτρέπει μόνο ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο για βραχυπρόθεσμες επισκέψεις. Οι ταξιδιώτες από χώρες που δεν απαλλάσσονται από τη βίζα εξακολουθούν να χρειάζονται βίζα για να επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο.

Δεδομένου ότι επιτρέπει ταξίδια σε όλη τη χώρα, είναι ιδανικό για ταξιδιώτες που επισκέπτονται το Ηνωμένο Βασίλειο για σύντομο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα, οι επισκέπτες που παρακολουθούν βραχυπρόθεσμες σπουδές ή ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους ή για αναψυχή μπορούν να βασιστούν στην ΕΤΑ για να διασχίσουν τα σύνορα.

Ποιος πρέπει να υποβάλει αίτηση για το ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Cambridge

Το Ηνωμένο Βασίλειο επιτρέπει στους πολίτες διαφόρων χωρών να εισέρχονται και να εξέρχονται από τη χώρα χρησιμοποιώντας τα διαβατήριά τους λόγω των συμφωνιών θεωρήσεων με τις χώρες αυτές. Το μειονέκτημα της ρύθμισης αυτής είναι η έλλειψη προηγούμενης καταγραφής των ταξιδιωτών που εισέρχονται στη χώρα, δεδομένου ότι δεν απαιτείται προηγούμενη θεώρηση. Η εισαγωγή της βρετανικής ETA για το Cambridge επιτρέπει στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να παρακολουθεί τις δραστηριότητες στα σύνορα.

Οι μη Βρετανοί και οι μη Ιρλανδοί πολίτες που είναι υπήκοοι κρατών χωρίς βίζα θα χρειαστούν τη βρετανική ETA για να διέλθουν ή να επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι πολίτες από χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου χρειάζονται επίσης ETA για να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, το νέο ETA του Ηνωμένου Βασιλείου δεν ισχύει για τους ταξιδιώτες που έχουν λάβει θεώρηση για να ταξιδέψουν στη χώρα, τους υπηκόους με θεώρηση, καθώς είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο σύστημα.

Οι εξαιρέσεις για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου ισχύουν για ταξιδιώτες με βρετανικά ή ιρλανδικά διαβατήρια, καθώς και για άτομα που κατέχουν άδειες μετανάστευσης εντός του Ηνωμένου Βασιλείου. Για παράδειγμα, οι κάτοχοι φοιτητικής βίζας, βίζας ειδικευμένου εργαζομένου, βίζας παγκόσμιας επιχειρηματικής κινητικότητας και καθεστώτος εγκατάστασης στην ΕΕ δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση για ETA.

Πώς να υποβάλετε αίτηση για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Cambridge

Το σύστημα ETA είναι ένα ηλεκτρονικό έγγραφο που λειτουργεί όπως η βίζα. Η διαδικασία υποβολής αίτησης διαρκεί λίγα λεπτά και οι ταξιδιώτες μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία ηλεκτρονικά και να περιμένουν το email έγκρισης. Για να υποβάλει αίτηση για ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Cambridge, ο ταξιδιώτης χρειάζεται έγκυρο βιομετρικό διαβατήριο, συμπεριλαμβανομένου σαρωμένου αντιγράφου της σελίδας πληροφοριών. Μια ενεργή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απαιτείται για την αποστολή του ETA μετά την έγκριση, ενώ μια χρεωστική/πιστωτική κάρτα απαιτείται για την πληρωμή των τελών ETA. Μετά την υποβολή της αίτησης ETA, η επεξεργασία διαρκεί μεταξύ 48 και 72 ωρών και οι επισκέπτες μπορούν να λάβουν ηλεκτρονικό μήνυμα έγκρισης ή απόρριψης εντός του χρονικού αυτού πλαισίου.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το UK ETA

Η ETA συνδέεται με τον αριθμό διαβατηρίου, οπότε λειτουργεί σαν βίζα. Όταν ο επισκέπτης φτάσει στα σύνορα, το διαβατήριο σαρώνεται και οι πληροφορίες ETA είναι διαθέσιμες στις αρχές. Μόλις εγκριθεί η ETA, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας. Οι ταξιδιώτες που σκοπεύουν να μείνουν περισσότερο από 180 ημέρες χρειάζονται βίζα. Ελέγξτε τις Συχνές Ερωτήσεις για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Κέιμπριτζ είναι πλούσιο σε ιστορία, πολιτισμό και αξιοθέατα. Τα μεσαιωνικά κτίρια και η αρχαία αρχιτεκτονική προσελκύουν πολλούς επισκέπτες. Το μουσείο και η καλλιτεχνική σκηνή διατηρούν την ιστορία της πόλης και είναι κατάλληλα για όσους ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν και να μάθουν για την ιστορία της Αγγλίας. Οι χώροι πρασίνου και οι σύγχρονες καλλιτεχνικές σκηνές αποτελούν εξαιρετικές υπαίθριες δραστηριότητες για τους ταξιδιώτες.