Πώς η νέα βρετανική ETA για το Canterbury επηρεάζει τους ταξιδιώτες

Το Καντέρμπουρι είναι μια πόλη στην κομητεία Κεντ της νοτιοανατολικής Αγγλίας, διάσημη για τους ατμοσφαιρικούς μεσαιωνικούς δρόμους της και τον υπέροχο καθεδρικό της ναό. Ο καθεδρικός της ναός φιλοξενεί το ποιμενικό κέντρο της Αγγλίας από τον 7ο αιώνα. Το Καντέρμπουρι, που έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις πόλεις πολιτιστικής κληρονομιάς της Βρετανίας, έχει διατηρήσει τον μεσαιωνικό του χαρακτήρα παρά τον νεανικό πληθυσμό από τα πολυεθνικά πανεπιστήμια. Η πόλη είναι ένας πολιτιστικός και ψυχαγωγικός προορισμός με ιστορικά μνημεία και πολυάριθμες καφετέριες.

Προέλευση και ιστορία του Canterbury

Η περιοχή που καταλαμβάνει η πόλη του Καντέρμπουρι υπάρχει από τους προ-ρωμαϊκούς χρόνους. Μετά την εισβολή του Κλαύδιου, στη θέση αυτή χτίστηκε η ρωμαϊκή πόλη Durovernum Cantiacorum. Η ρωμαϊκή πόλη συνδεόταν με το Ντόβερ και το Λονδίνο μέσω της οδού Casingc. Οι Ρωμαίοι έχτισαν το τείχος της πόλης το 200 μ.Χ. και το ανακατασκεύασαν κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα. Μέρη του τείχους σώζονται μέχρι σήμερα, και από τις έξι μεσαιωνικές εισόδους, μόνο η Westgate σώζεται.

Τον 6ο αιώνα, το Canterbury ήταν η πρωτεύουσα του Βασιλείου του Kent, ο Aethelberht I, ο οποίος επηρέασε την αποστολή του Αγίου Αυγουστίνου, ίδρυσε τα αβαεία των Αγίων Πέτρου και Παύλου. Μετά το θάνατό του, το αβαείο μετονομάστηκε σε αβαείο του Αγίου Αυγουστίνου, ενώ η εκκλησία του Χριστού μετονομάστηκε σε καθεδρικό ναό του Καντέρμπουρι. Παρά τις ζημιές που προκάλεσαν οι επιδρομές των Δανών, η σημασία της πόλης αυξήθηκε.

Η δημοτική αυτοδιοίκηση του Καντέρμπουρι χρονολογείται από τον 14ο αιώνα, ενώ αναβαθμίστηκε σε κομητεία το 1461. Κατά τη Μεταρρύθμιση του 16ου αιώνα, οι περισσότεροι μοναστικοί οίκοι διαλύθηκαν και η πόλη μαράζωσε. Ευτυχώς, αναζωογονήθηκε από την εισροή Ουγενότων και Βαλλωνών προσφύγων.

Παρά την ανοικοδόμηση κατά τη διάρκεια του 17ου έως τον 19ο αιώνα, η πόλη υπέφερε από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο καθεδρικός ναός δεν έπαθε ζημιές, καθώς άναψαν φωτιές στους χώρους του για να δώσουν την ψευδαίσθηση ότι ο καθεδρικός ναός φλέγεται. Ενώ η εμπορική περιοχή, Longmarket, καταστράφηκε, έκτοτε έχει ανακαινιστεί.

Το σύγχρονο Canterbury είναι ένα περιφερειακό κέντρο υπηρεσιών και μια πόλη της αγοράς. Διαθέτει πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα και ιστορικά μνημεία που προσελκύουν εκατοντάδες χιλιάδες ταξιδιώτες ετησίως. Οι μεσαιωνικές δομές και η αρχιτεκτονική καθιστούν τις τοποθεσίες ελκυστικές για τους επισκέπτες.

Αξιοσημείωτα μέρη για να επισκεφθείτε στο Canterbury

Καθεδρικός Ναός του Καντέρμπουρυ

https://goo.gl/maps/vLnriZ2BuKBjUmxt5

Ο Καθεδρικός Ναός του Καντέρμπουρι είναι το παλαιότερο και σημαντικότερο χριστιανικό οικοδόμημα της Αγγλίας, που αντανακλά διάφορα αρχιτεκτονικά στυλ από διαφορετικούς αιώνες. Η δημοτικότητά του οφείλεται στη δολοφονία του Αρχιεπισκόπου Τόμας Μπέκετ. Οι ταξιδιώτες μπορούν να σταθούν στο ακριβές σημείο του εγκλήματος στο Βορειοδυτικό Διάζωμα. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να περάσουν από τη χορωδία, με μια οθόνη που χρονολογείται από το 1411. Η μεγαλοπρεπής πέτρα είναι διακοσμημένη με στεφανωμένες μορφές των έξι μοναρχών και αγγέλους που κρατούν ασπίδες. Η κρύπτη έχει διακοσμητικά διακοσμητικά στοιχεία και οι ταξιδιώτες μπορούν να πάρουν αναμνηστικά στην οδό Burgate.

Αξίζει να εξερευνήσετε την περιοχή γύρω από τον καθεδρικό ναό, γνωστή και ως περίβολος του καθεδρικού ναού. Το αποκορύφωμα αυτών των περιβόλων είναι η στεγασμένη νορμανδική σκάλα και το King’s School Hall, που ιδρύθηκε το 600 μ.Χ. Οι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να επισκεφθούν την Πύλη Christ Church και τον Νορμανδικό Πύργο Νερού, έναν θεραπευτικό κήπο που χρησιμοποιείται για την καλλιέργεια βοτάνων.

Αβαείο του Αγίου Αυγουστίνου

https://goo.gl/maps/SrXkNqmj7Hew8VS98

Το αβαείο του Αγίου Αυγουστίνου βρίσκεται έξω από τα τείχη της πόλης και φιλοξενεί τα ερείπια του αβαείου που ίδρυσε ο Άγιος Αυγουστίνος το 597. Οι ταξιδιώτες επισκέπτονται το αβαείο του Αγίου Αυγουστίνου για να δουν σπάνια ρωμαϊκά αντικείμενα. Στο χώρο κατασκευάζεται ένα μουσείο με ενημερωτικές οθόνες, αντικείμενα, εκθέματα και αναπαραστάσεις εικονικής πραγματικότητας που σχετίζονται με την ιστορία του Canterbury. Οι εγκαταστάσεις διαθέτουν επίσης χώρο για πικνίκ και κήπους με θέα προς τον καθεδρικό ναό.

Το Σπίτι της Τέχνης και της Γνώσης Beaney

https://goo.gl/maps/uj4WR6XJEve9mKR37

Οι ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται για πολιτιστικές αναζητήσεις θα πρέπει να κάνουν μια στάση στο The Beaney House of Art and Knowledge, που συχνά αναφέρεται ως The Beaney. Η εγκατάσταση διαθέτει μουσείο, πινακοθήκη και βιβλιοθήκη με συλλογή χαρακτικών, ζωγραφικών έργων, αγγλοσαξονικών κοσμημάτων και ευρωπαϊκών κεραμικών.

Μετά την ανακαίνισή του το 2012, έχει γίνει πολιτιστικός κόμβος, με το θέατρο Marlowe να βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Το κτίριο αποτελεί σημαντικό αξιοθέατο, σχεδιασμένο σε ελκυστικό στιλ Tudor-revival του 19ου αιώνα. Στα αξιοσημείωτα εκθέματα του Beaney περιλαμβάνονται έργα τέχνης Ευρωπαίων παλαιών δασκάλων όπως ο Van Dyck. Το αξιοθέατο είναι ιδανικό για ενήλικες και παιδιά, με εκπαιδευτικά προγράμματα και παιδικά εργαστήρια.

Μουσείο και σημείο θέασης Westgate Towers

https://goo.gl/maps/QR6BdK58497jnGtK9

Το Westgate Towers βρίσκεται δυτικά των ορίων της παλιάς πόλης και στεγάζεται στο μεσαιωνικό πύργο. Οι πύργοι χτίστηκαν το 1380 στην οδό Old London Road ως μία από τις επτά κατασκευές που κατασκευάστηκαν για να υπερασπιστούν βασικά σημεία πρόσβασης στην πόλη. Το κτίριο στεγάζει ένα μουσείο που εκθέτει την ιστορία του Canterbury με το ιστορικό παρελθόν του. Οι ταξιδιώτες μπορούν να επισκεφτούν τους χώρους που χρησιμοποιούνταν για να κρεμάσουν τα πτώματα των καταδίκων ή να εισπράξουν διόδια από τους προσκυνητές. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να δουν τα αυθεντικά κελιά των κακοποιών, που χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα. Το κτίριο χρησίμευσε ως αστυνομικό τμήμα, φυλακή και στρατιωτική εγκατάσταση επικοινωνιών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το σημείο θέασης βρίσκεται σε ύψος 60 ποδιών και προσφέρει πανοραμική θέα της ιστορικής πόλης.

Η νέα ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Canterbury

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχεδιάζει να θέσει σε κυκλοφορία άδειες ταξιδιού στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη βελτίωση των συνοριακών ελέγχων. Η ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια (ETA) θα είναι παρόμοια με το σύστημα ψηφιακών θεωρήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών. Η ΕΤΑ του Ηνωμένου Βασιλείου θα καθορίσει εάν ένα άτομο επιτρέπεται να εισέλθει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εάν εφαρμοστεί, το βρετανικό ETA θα είναι το πρώτο ψηφιακό σύστημα παρακολούθησης του αριθμού των ατόμων που εισέρχονται ή εξέρχονται από τη Βρετανία. Το νέο σύστημα ETA θα ισχύει για ταξιδιώτες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνήθως δεν χρειάζονται βίζα για να επισκεφθούν τη χώρα. Το σύστημα άδειας μετακίνησης αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία από το 2023.

Ποια είναι η νέα βρετανική ETA για το Canterbury;

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα εισαγάγει ένα σύστημα ETA στις αρχές του 2023, το οποίο θα είναι πλήρως λειτουργικό έως το 2025. Το σύστημα ETA του Ηνωμένου Βασιλείου λειτουργεί με τον έλεγχο των επισκεπτών πριν από την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μόλις το σύστημα τεθεί σε εφαρμογή, οι διεθνείς ταξιδιώτες θα χρειάζονται άδεια εισόδου ή διέλευσης σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι επισκέπτες θα παρέχουν βασικές προσωπικές πληροφορίες για τη συμπλήρωση του εντύπου αίτησης ETA.

Ακόμα και οι υπήκοοι χωρίς βίζα θα χρειαστούν ETA για να διασχίσουν το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό σημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες και οι επισκέπτες από τις ΗΠΑ ή τον Καναδά θα εξακολουθήσουν να διατηρούν το καθεστώς απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης, αλλά θα απαιτείται ETA για τη διέλευση των συνόρων. Ωστόσο, η εγκεκριμένη ETA δεν αποτελεί θεώρηση και οι ταξιδιώτες από χώρες που δεν απαλλάσσονται από την υποχρέωση θεώρησης χρειάζονται παραδοσιακή θεώρηση για να επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, η έγκριση ETA θα χορηγεί στους ταξιδιώτες που δεν χρειάζονται βίζα, ταξιδιωτική άδεια μίας και μόνο εισόδου, η οποία θα ισχύει για έξι μήνες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν οποιοδήποτε μέρος της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Canterbury. Ωστόσο, οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται το Ηνωμένο Βασίλειο για επιχειρηματικές ή εργασιακές δραστηριότητες εξακολουθούν να χρειάζονται άδεια εργασίας παράλληλα με την έγκριση ETA.

Πώς να υποβάλετε αίτηση για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου

Η υποβολή αίτησης για ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο για το Καντέρμπουρι είναι απλή και μπορεί να ολοκληρωθεί ηλεκτρονικά με τη συμπλήρωση του εντύπου αίτησης. Η διαδικασία διαρκεί λίγα λεπτά και ο ταξιδιώτης χρειάζεται μόνο μια έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βιομετρικό διαβατήριο και βασικά προσωπικά στοιχεία. Οι ταξιδιώτες χρειάζονται επίσης μια έγκυρη πιστωτική ή χρεωστική κάρτα για την πληρωμή του τέλους αίτησης. Κατά τη διάρκεια της αίτησης, οι επισκέπτες πρέπει να απαντήσουν σε μερικές ερωτήσεις ασφαλείας πριν στείλουν την αίτηση για επανεξέταση.

Οι υπάλληλοι των συνόρων επεξεργάζονται τις αιτήσεις εντός 48 έως 72 ωρών και οι ταξιδιώτες δεν χρειάζεται να επισκεφθούν την πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου. Μετά την ανάπτυξη του συστήματος ETA, οι επισκέπτες πρέπει να παρέχουν πληροφορίες ETA στον αερομεταφορέα τους για επιβεβαίωση πριν από το ταξίδι. Οι μεταφορείς πρέπει να επιβεβαιώνουν αν οι επισκέπτες έχουν την κατάλληλη ταξιδιωτική άδεια πριν τους μεταφέρουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Canterbury;

Η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου δεν είναι βίζα- ισχύει μόνο για ταξιδιώτες που δεν έχουν βίζα και επισκέπτονται το Ηνωμένο Βασίλειο. Δεδομένου ότι πρόκειται για ταξιδιωτική άδεια, οι επισκέπτες πρέπει να την αιτηθούν πριν ταξιδέψουν. Αυτό θα επιταχύνει τη διαδικασία στα σύνορα. Το σύστημα εξουσιοδότησης αποσκοπεί στη μείωση των ουρών στα σύνορα, δεδομένου ότι οι ταξιδιώτες ανεβάζουν τις πληροφορίες τους πριν φτάσουν στα σύνορα. Οι ταξιδιώτες υποβάλλονται σε προκαταρκτικό έλεγχο, ο οποίος τους επιτρέπει να ταυτοποιούνται στα σύνορα χωρίς να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό διαβατήριο ή να μιλούν με αξιωματικό των συνοριακών δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές, το ψηφιακό σύστημα ελαχιστοποιεί τους κινδύνους ασφαλείας και επιτρέπει στις αρχές μετανάστευσης να συλλέγουν επαρκείς πληροφορίες για τους ταξιδιώτες που επισκέπτονται το Ηνωμένο Βασίλειο. Η κυβέρνηση μπορεί να εμποδίσει την είσοδο ατόμων που αποτελούν απειλή.

Οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας εξαιρούνται από την ΕΤΑ λόγω των όρων του κοινού ταξιδιωτικού χώρου που μοιράζεται το Ηνωμένο Βασίλειο με την Ιρλανδία. Ανατρέξτε στις Συχνές ερωτήσεις για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για περισσότερες λεπτομέρειες.

Συμπέρασμα

Οι λάτρεις της ιστορίας θα απολαύσουν μια επίσκεψη στο Canterbury. Οι ταξιδιώτες μπορούν να επισκεφθούν τα μεσαιωνικά δρομάκια και να γνωρίσουν την πλούσια ιστορία της περιοχής. Ο υπέροχος καθεδρικός ναός, που στέκεται σε έναν πύργο ύψους 72 μέτρων και περιβάλλεται από έναν περίβολο με χώρους πρασίνου, δέχεται τους σύγχρονους προσκυνητές. Οι περιποιημένοι κήποι στις πλευρές του γαλήνιου ποταμού Stour αποτελούν επίσης μια χαλαρωτική τοποθεσία για τους ταξιδιώτες στο Canterbury.