Πληροφορίες για επισκέπτες στο Ηνωμένο Βασίλειο ETA για το Lancaster

Το Λάνκαστερ είναι μια πόλη που βρίσκεται στον ποταμό Lune στη βόρεια Αγγλία. Η ιστορία της χρονολογείται από τους ρωμαϊκούς χρόνους και η πόλη έχει βρεθεί στο επίκεντρο σημαντικών γεγονότων της αγγλικής ιστορίας, από εμφύλιους πολέμους μέχρι διάσημες δίκες μαγισσών.

Το Λάνκαστερ υπήρξε σημαντικό βιομηχανικό κέντρο από τον Μεσαίωνα και ακμάζον λιμάνι τον 18ο αιώνα. Σήμερα, το Λάνκαστερ εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό εμπορικό κέντρο, ιδίως στον τομέα της κτηνοτροφίας.

Το Λάνκαστερ προσφέρει στους επισκέπτες μια σειρά από ιστορικά αξιοθέατα για εξερεύνηση, καθώς και σύγχρονες γκαλερί τέχνης, μπουτίκ για ψώνια και φαγητό. Όσοι επισκέπτες σχεδιάζουν να εξερευνήσουν την πόλη θα πρέπει να γνωρίζουν την επερχόμενη βρετανική ETA για το Λάνκαστερ. Ακολουθούν ορισμένες πληροφορίες σχετικά με την πόλη Λάνκαστερ και τις απαιτήσεις ETA για την είσοδο στη χώρα.

Ιστορία του Lancaster

Πρώιμη ιστορία

Το Λάνκαστερ έχει τις απαρχές του σε ένα ρωμαϊκό φρούριο που ιδρύθηκε στη θέση του Κάστρου του Λάνκαστερ τον πρώτο αιώνα μ.Χ. Το φρούριο επεκτάθηκε κατά τους επόμενους αιώνες της ρωμαϊκής κατοχής, και ενώ λίγα είναι γνωστά για την ιστορία του Λάνκαστερ μεταξύ της εγκατάλειψής του από τους Ρωμαίους και των Μεσαιωνικών χρόνων, πιστεύεται ότι το Λάνκαστερ συνέχισε να κατοικείται από τους Αγγλοσάξονες καθ’ όλη τη διάρκεια των αιώνων.

Μετά τη νορμανδική κατάκτηση της Αγγλίας, το Λάνκαστερ περιήλθε στην κατοχή του Ροζέ ντε Πουατού, ο οποίος είτε ίδρυσε το κάστρο του Λάνκαστερ είτε επέκτεινε μια υπάρχουσα εκδοχή του κάστρου στα ερείπια του παλαιότερου ρωμαϊκού οχυρού. Μέχρι το 1193, η πόλη είχε περάσει και πάλι σε βασιλικά χέρια και έλαβε τον πρώτο της χάρτη υπό τον βασιλιά Ριχάρδο Α’ εκείνο το έτος.

Μεσαίωνας

Το Λάνκαστερ έγινε το επίκεντρο πολλών επεισοδίων κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα. Το 1322, το κάστρο δέχθηκε επίθεση από τον Σκωτσέζο βασιλιά Ρόμπερτ Μπρους. Αν και η πόλη καταστράφηκε και το κάστρο υπέστη σοβαρές ζημιές, η εισβολή αποκρούστηκε και η πόλη ξαναχτίστηκε σύντομα. Ο Ιωάννης του Γκοντ ανακαίνισε και ενίσχυσε το κάστρο, προσθέτοντας επιπλέον οχυρώσεις στις επάλξεις του. Η πόλη καταστράφηκε για άλλη μια φορά από σκωτσέζικους στρατούς το 1389 και ξαναχτίστηκε για άλλη μια φορά.

Κατά τη διάρκεια του 15ου αιώνα, ο βασιλικός οίκος του Λάνκαστερ διαφωνούσε με τον οίκο του Γιορκ για τις αντίπαλες διεκδικήσεις του θρόνου. Αυτό οδήγησε σε μια σειρά από δυναστικούς εμφύλιους πολέμους, γνωστούς ως Πόλεμοι των Ρόδων, που πήραν το όνομά τους από τα φυτικά εμβλήματα κάθε βασιλικού οίκου. Κατά τη διάρκεια του Αγγλικού Εμφυλίου Πολέμου, η πόλη και το κάστρο κατακτήθηκαν από στρατιώτες του Κοινοβουλίου το 1643 και άντεξαν αρκετές επιθέσεις από τις δυνάμεις των Βασιλικών.

Παρά τις αναποδιές αυτές, το Λάνκαστερ παρέμεινε μια σημαντική εμπορική πόλη ανά τους αιώνες, με έξι εμπορικές εταιρείες να έχουν ενσωματωθεί στην πόλη μέχρι το 1688. Έγινε σημαντικό εμπορικό λιμάνι τον 18ο αιώνα, αναπτύσσοντας περαιτέρω την προκυμαία του Αγίου Γεωργίου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Το Λάνκαστερ ανακηρύχθηκε επίσημη πόλη το 1937.

Τι να δείτε στο Lancaster

Κάστρο Lancaster

https://goo.gl/maps/guBeZ61VxWVDAG4c6

Ένα από τα πιο σημαντικά ιστορικά κτίρια στο Λάνκαστερ, το κάστρο αποτέλεσε το κέντρο της πολιτιστικής και πολιτικής σημασίας της περιοχής κατά τη διάρκεια των αιώνων. Είναι ο τόπος δοκιμών μαγισσών, εμφύλιων πολέμων και θρησκευτικών αναταραχών, ενώ το κάστρο λειτούργησε και ως βασιλικό φρούριο και ως φυλακή κατά τη διάρκεια της ζωής του. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν το Κάστρο του Λάνκαστερ με ξεναγήσεις και να μάθουν για την ιστορική του σημασία.

Πάρκο Williamson

https://goo.gl/maps/mwXW7kCP5TQiv4s36

Αυτό το πάρκο διαθέτει πάνω από 54 στρέμματα δασικών εκτάσεων και κήπων και περιλαμβάνει καφετέριες, ζωολογικό κήπο, σπίτι πεταλούδων και θέα στη γύρω ύπαιθρο. Το κεντρικό σημείο του Williamson Park είναι το Ashton Memorial, ένα θολωτό κτίριο ύψους 150 ποδιών που χτίστηκε σε νεομπαρόκ στυλ το 1909 και εξακολουθεί να δεσπόζει στον ορίζοντα του Lancaster μέχρι σήμερα.

Μουσείο της πόλης Lancaster

https://goo.gl/maps/Z4o8cBqndZPFJyso7

Ακριβώς έξω από την πλατεία Αγοράς, το Μουσείο της πόλης του Λάνκαστερ βρίσκεται μέσα στο παλιό κτίριο του δημαρχείου που κατασκευάστηκε τον 18ο αιώνα. Το μουσείο διαθέτει αντικείμενα από διάφορες περιόδους της ιστορίας του Λάνκαστερ, από το πρώιμο ρωμαϊκό φρούριο που βρισκόταν κάποτε εκεί μέχρι σήμερα. Το μουσείο στεγάζει επίσης το Μουσείο του Βασιλικού Συντάγματος του Λάνκαστερ, το οποίο περιέχει εκθέματα από την ιστορία του συντάγματος της πόλης που χρονολογείται από το 1680.

Καιρός Lancaster

Το Lancaster έχει εύκρατο ωκεάνιο κλίμα με ήπια καλοκαίρια και κρύους, υγρούς χειμώνες. Ο ψυχρότερος μήνας είναι ο Ιανουάριος, με μέση ελάχιστη θερμοκρασία 4° C. Εν τω μεταξύ, ο θερμότερος μήνας είναι ο Ιούλιος, με μέση μέγιστη θερμοκρασία 18° C. Βροχές μπορεί να σημειωθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά οι καλύτεροι μήνες για καλό καιρό είναι από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο.

Πώς να φτάσετε στο Lancaster

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να φτάσετε στο Lancaster. Αν έρχεστε με τρένο, το Lancaster βρίσκεται στη γραμμή West Coast Mainline μεταξύ Λονδίνου και Σκωτίας, με τοπικές γραμμές από το Lancaster προς άλλους περιφερειακούς σταθμούς. Υπάρχουν επίσης απευθείας δρομολόγια τρένων από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μάντσεστερ και το Αεροδρόμιο John Lennon του Λίβερπουλ, αν έρχεστε αεροπορικώς. Τόσο η Stagecoach όσο και η National Express παρέχουν υπηρεσίες λεωφορείων προς το σταθμό λεωφορείων του Lancaster στο κέντρο της πόλης, ενώ το Megabus εξυπηρετεί την πανεπιστημιούπολη. Τέλος, οι επισκέπτες μπορούν να εισέλθουν στο Lancaster οδικώς μέσω της νότιας εξόδου του κόμβου 33 του M6 ή του κόμβου 34 αν έρχονται από το βορρά. Μια υπηρεσία Park and Ride δίπλα στον κόμβο 34 μεταφέρει τους επισκέπτες απευθείας στο κέντρο της πόλης.

Παρουσίαση της νέας βρετανικής ETA για το Lancaster

Προκειμένου να βελτιωθεί το σύστημα εισόδου στα σύνορα για τους ξένους επισκέπτες και τους πράκτορες συνοριακής ασφάλειας, η κυβέρνηση της χώρας πρότεινε μια νέα διαδικασία που ονομάζεται Ηλεκτρονική Ταξιδιωτική Άδεια του Ηνωμένου Βασιλείου (ETA). Η κυβέρνηση ελπίζει ότι αυτό το νέο σύστημα θα απαλλάξει τους ξένους επισκέπτες που εισέρχονται στη χώρα από την ταλαιπωρία, ενώ θα δώσει στους συνοριοφύλακες όλα όσα χρειάζονται για να διεκπεραιώσουν αποτελεσματικά τα άτομα. Ακολουθούν ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Λάνκαστερ που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι ξένοι επισκέπτες.

Ποιος πρέπει να υποβάλει αίτηση για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Lancaster;

Η επιλεξιμότητα ETA σε αυτό το στάδιο ισχύει για τους πολίτες 90 χωρών που δεν απαιτούν θεώρηση για την είσοδο στη χώρα. Εξαιρούνται όλοι οι κάτοχοι βρετανικών διαβατηρίων, στους οποίους περιλαμβάνονται επίσης όλοι οι Βρετανοί υπήκοοι, οι κάτοχοι υπερπόντιων εδαφών και τα προστατευόμενα πρόσωπα. Η εξαίρεση ισχύει επίσης για τους κατόχους ιρλανδικού διαβατηρίου σε αυτό το στάδιο. Το σύστημα ETA αναμένεται να εφαρμοστεί έως το 2024.

Ποιες είναι οι απαιτήσεις για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου;

Προκειμένου να πληρούν τις απαιτήσεις ETA για την είσοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όλοι οι κάτοχοι ξένων διαβατηρίων πρέπει να διαθέτουν έγκυρο ηλεκτρονικό διαβατήριο που δεν έχει λήξει και έχει εκδοθεί από χώρα που δεν απαιτεί θεώρηση για την είσοδο. Όλοι οι επισκέπτες πρέπει να εισέρχονται στη χώρα μόνο για τουριστικούς, επαγγελματικούς ή διαμετακομιστικούς σκοπούς. Ο αιτών δεν πρέπει να έχει προηγούμενες παραβιάσεις της νομοθεσίας περί μετανάστευσης ή ποινικό ιστορικό που θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για την ασφάλεια, και οι ταξιδιώτες πρέπει να παραμείνουν στη χώρα μόνο για έξι μήνες ή λιγότερο. Τέλος, όλοι οι επισκέπτες πρέπει να έχουν συμπληρώσει την αίτηση ETA, να έχουν καταβάλει το σχετικό τέλος και να έχουν λάβει επιβεβαίωση της έγκρισης πριν ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Γιατί εφαρμόζεται η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου;

Το σύστημα ETA του Ηνωμένου Βασιλείου αποσκοπεί στη βελτίωση της ασφάλειας με την παρακολούθηση κάθε μεμονωμένου επισκέπτη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να καταγράφει τις λεπτομέρειες σχετικά με την είσοδο κάθε επισκέπτη στη χώρα, τις δραστηριότητές του κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Ηνωμένο Βασίλειο και την έξοδό του. Επιπλέον, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ελπίζει ότι το σύστημα ETA θα είναι σε θέση να ελέγχει αποτελεσματικά εκ των προτέρων τους επισκέπτες που ενδέχεται να αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια πριν εισέλθουν στη χώρα. Το σύστημα αυτό αναμένεται να ωφελήσει τους επισκέπτες, καθώς μειώνει σημαντικά τον χρόνο παραμονής στα σύνορα. Ταυτόχρονα, παρέχει επίσης στους υπαλλήλους του συνοριακού ελέγχου τις πληροφορίες και τα εργαλεία που χρειάζονται για την αποτελεσματική διεκπεραίωση κάθε ταξιδιώτη.

Πώς να υποβάλετε αίτηση για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου

Η αίτηση ETA απαιτεί λεπτομέρειες για κάθε άτομο που εισέρχεται στη χώρα. Αυτά περιλαμβάνουν προσωπικές πληροφορίες, όπως όνομα, ημερομηνία γέννησης και φύλο, καθώς και διάφορα στοιχεία επικοινωνίας, όπως διεύθυνση κατοικίας, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και αριθμό τηλεφώνου. Ο αιτών θα πρέπει επίσης να καταχωρίσει τα στοιχεία του διαβατηρίου του και τυχόν τρέχοντα στοιχεία εργασίας, όπως όνομα, διεύθυνση, αριθμό και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του εργοδότη του. Τέλος, θα πρέπει να εισαγάγουν κάθε σχετική λεπτομέρεια, όπως τυχόν ποινικό ιστορικό, ιστορικό μετανάστευσης, τρέχοντα προβλήματα υγείας κ.ο.κ. Μόλις ολοκληρωθεί, ο αιτών θα πρέπει να εισάγει τα στοιχεία της κάρτας του για να πληρώσει το σχετικό τέλος επεξεργασίας.

Τι πρέπει να κάνετε όταν χορηγηθεί η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου

Η επεξεργασία της αίτησης ETA διαρκεί μερικές ημέρες, οπότε οι αιτούντες θα πρέπει να διαθέτουν αρκετό χρόνο πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους. Μετά την επεξεργασία, ο αιτών θα ενημερωθεί εάν η αίτησή του είναι επιτυχής. Όλοι οι αερομεταφορείς θα έχουν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες και θα επιτρέπουν την επιβίβαση των ταξιδιωτών μόνο εάν έχουν έγκυρο ETA. Κάθε ETA ισχύει έως έξι μήνες από την έκδοσή της ή έως τη λήξη του διαβατηρίου του ταξιδιώτη. Μετά από αυτό, θα πρέπει να υποβληθεί αίτηση για νέα ETA πριν από την επανείσοδό τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στη σελίδα Συχνές ερωτήσεις για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επίσκεψη στο Lancaster

Το Λάνκαστερ είναι μια πόλη με σημαντική θέση στην ιστορία της Βρετανίας, γεγονός που την καθιστά δημοφιλή προορισμό για τους επισκέπτες του Ηνωμένου Βασιλείου. Όσοι σκοπεύουν να επισκεφθούν την πόλη πρέπει να γνωρίζουν το νέο σύστημα ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Λάνκαστερ, ώστε να είναι πλήρως προετοιμασμένοι να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.