Η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Worcester: Βασικές πληροφορίες για το σύστημα

Το Worcester είναι μια πόλη με καθεδρικό ναό στο Ηνωμένο Βασίλειο που έχει μια ιστορία που ξεκινά από την αρχαιότητα. Σήμερα, είναι μια σύγχρονη πόλη με πολλά αξιοθέατα και ανέσεις που την καθιστούν δημοφιλή προορισμό για τους ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο. Πέρα από τον νορμανδικό/γοτθικό καθεδρικό ναό του, το Worcester είναι γνωστό για τα γήπεδα κρίκετ, το κορυφαίο πανεπιστήμιο και τη δημοφιλή σάλτσα Worcestershire, η οποία απολαμβάνεται σε όλο τον κόσμο. Έχοντας αυτά τα σημεία κατά νου, οι ακόλουθες πληροφορίες συγκεντρώθηκαν για να ενημερώσουν τους ταξιδιώτες σχετικά με το πώς μπορούν να επισκεφθούν την πόλη και τα πολλά αξιοθέατά της στο πλαίσιο της νέας βρετανικής ETA για το Worcester.

Η πρώιμη ιστορία της πόλης του Worcester

Η πρώιμη ιστορία της περιοχής του Worcester χρονολογείται από τη νεολιθική εποχή. Λόγω της θέσης του στον ποταμό Severn, σύντομα έγινε εμπορική οδός. Γύρω στο 400 π.Χ., οι Βρετανοί οχύρωσαν τη διάβαση του ποταμού.

Ρωμαϊκή Worcester

Η ίδρυση του Worcester μπορεί να χρονολογηθεί στο 50 μ.Χ., όταν ανέλαβε εξέχοντα ρόλο κατά μήκος του ρωμαϊκού δρόμου που πήγαινε από το Wroxeter στο Gloucester. Κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής εποχής, το Worcester εξελίχθηκε σε μια ακμάζουσα πόλη που φιλοξενούσε πολλούς αρτοποιούς, σιδηρουργούς, αγγειοπλάστες και ξυλουργούς, καθώς και αγρότες. Μέχρι τον δεύτερο αιώνα, η περιοχή είχε μια ακμάζουσα βιομηχανία σιδήρου.

Μεσαιωνικό Worcester

Τον τέταρτο αιώνα μ.Χ., η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία βρισκόταν σε σημαντική παρακμή. Αυτό οδήγησε στην πλήρη εγκατάλειψη της Βρετανίας το έτος 407. Μετά από αυτό, φαίνεται ότι το Worcester εγκαταλείφθηκε για ένα διάστημα. Μέχρι τον έβδομο αιώνα, η παλιά ρωμαϊκή πόλη γέννησε έναν νέο σαξονικό οικισμό δίπλα στη διάβαση του ποταμού Severn.

Το 690 μ.Χ., το Γουόρσεστερ έγινε έδρα επισκόπου και έδρα καθεδρικού ναού. Η πόλη έγινε burgh στα τέλη της δεκαετίας του 800. Εκτιμάται ότι ο πληθυσμός του Worcester ήταν περίπου 2.000 κάτοικοι κατά τη στιγμή της σύνταξης του Domesday Book από τον Γουλιέλμο τον Κατακτητή το 1086. Οι Νορμανδοί θα χτίσουν επίσης ένα κάστρο στην περιοχή, το οποίο ξεκίνησε ως ξύλινη κατασκευή πριν ανακατασκευαστεί από πέτρα τη δεκαετία του 1100. Τη δεκαετία του 1200 άρχισε η κατασκευή πέτρινων τειχών γύρω από την πόλη.

Worcester μετά τον Μεσαίωνα

Το Worcester συνέχισε να αναπτύσσεται με την πάροδο των αιώνων, αν και η πρόοδος αυτή επιβραδύνθηκε από τον Μαύρο Θάνατο, ο οποίος έφτασε στην περιοχή το 1348. Μέχρι το 1646, τα αρχεία δείχνουν ότι ο πληθυσμός της πόλης ήταν περίπου 7.000 κάτοικοι, καθιστώντας την μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Αγγλίας.

Πρόσφατη ιστορία του Worcester

Μέχρι το 1901, ο πληθυσμός του Worcester είχε αυξηθεί σε περίπου 46.000 κατοίκους. Ο αριθμός αυτός θα έφτανε τις 73.000 μέχρι το 1971. Η πόλη έγινε γνωστή για σημαντικές βιομηχανίες, όπως η ελαφρά μηχανική, η εκτύπωση και η γνωστή σάλτσα Worcestershire. Με το εμπορικό κέντρο Cathedral Square να ανοίγει το 2017, το Πανεπιστήμιο του Worcester να αποκτά πλήρες πανεπιστημιακό καθεστώς και τον πληθυσμό της πόλης να φτάνει σήμερα σε περισσότερους από 101.000 κατοίκους, η περιοχή συνέχισε να ακμάζει από τη δεκαετία του 2000 έως σήμερα.

Η ποικιλία επιλογών φαγητού στο Worcester

Οι ταξιδιώτες στην περιοχή Worcester του Ηνωμένου Βασιλείου θα διαπιστώσουν ότι υπάρχει ποικιλία επιλογών φαγητού. Κυμαίνονται από σημεία που παίρνουν φαγητό σε πολλά διαφορετικά περιστασιακά μέρη και εξαιρετικές εγκαταστάσεις που σερβίρουν παραδοσιακά βρετανικά πιάτα και διεθνή κουζίνα από πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ζωντανή διασκέδαση στο Worcester

Στο Worcester διοργανώνονται τακτικά διάφορες εκδηλώσεις ζωντανής ψυχαγωγίας. Κυμαίνονται από αθλητικούς αγώνες και θεατρικές παραστάσεις μέχρι ροκ συναυλίες και κλασική μουσική. Στις παμπ και τα κλαμπ της περιοχής θα βρείτε συχνά ζωντανή μουσική, ενώ η περιοχή φιλοξενεί αρκετούς μεγαλύτερους χώρους, όπως το Swan Theatre, το Huntingdon Hall και το Sixways Stadium, το οποίο φιλοξενεί τακτικά αγώνες ποδοσφαίρου και ράγκμπι.

Τυπικές καιρικές συνθήκες του Worcester

Οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται το Worcester θα διαπιστώσουν ότι η περιοχή έχει θερμό και εύκρατο κλίμα, με σημαντική ποσότητα ετήσιων βροχοπτώσεων κάθε χρόνο. Η μέση θερμοκρασία της περιοχής είναι 10,2° C.

Τα αξιοσημείωτα ορόσημα/δημοφιλή αξιοθέατα γύρω από το Worcester

Καθεδρικός ναός του Worcester

https://goo.gl/maps/tLfSgLbQrrVt7t6Q7

Ο καθεδρικός ναός του Worcester είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αξιοθέατα της πόλης και δημοφιλής στάση για τους επισκέπτες της περιοχής. Η κατασκευή του άρχισε το 1084 και συνεχίστηκε μέχρι το 1504.

Πάρκο Worcester Woods Country Park

https://goo.gl/maps/5rQACj45AxndfHV99

Το Worcester Woods Country Park αποτελείται από ένα ζευγάρι φυσικών καταφυγίων και είναι μία από τις πιο δημοφιλείς περιοχές πρασίνου στην πόλη. Διαθέτει καφετέρια και φιλοξενεί μια ποικιλία διαφορετικών ειδών πουλιών.

Μουσείο του Royal Worcester

https://goo.gl/maps/YZskeNhZUfcgGkQr5

Το Μουσείο Royal Worcester, που βρίσκεται στην πρώην τοποθεσία του εργοστασίου πορσελάνης Royal Worcester, είναι ένα δημοφιλές αξιοθέατο της περιοχής που επικεντρώνεται στην ιστορία της κεραμικής στην πόλη.

Σημαντικές ταξιδιωτικές πληροφορίες σχετικά με το Ηνωμένο Βασίλειο ETA για Worcester

Σχεδιασμένο από το Υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, το UK ETA για το Worcester είναι ένα νέο σύστημα ελέγχου των συνόρων και νόμιμης μετανάστευσης. Ο στόχος είναι το σύστημα να έχει τεθεί πλήρως σε λειτουργία μέχρι το τέλος του 2024. Το νέο σύστημα θα λειτουργεί ως προ-έλεγχος για τους ταξιδιώτες που έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο από το εξωτερικό. Οι ταξιδιώτες υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου. Στη συνέχεια, οι αιτήσεις τους περνούν από μια σειρά βάσεων δεδομένων ασφαλείας. Ο στόχος είναι να καθοριστεί αν θα επιτραπεί ή όχι η είσοδος ενός ατόμου στη χώρα. Η έρευνα αυτή θα επικεντρωθεί κυρίως στην εγκληματική δραστηριότητα του παρελθόντος. Οι ταξιδιώτες που σκοπεύουν να επισκεφθούν την περιοχή του Worcester από το εξωτερικό πρέπει να γνωρίζουν τη διαδικασία υποβολής αίτησης για αυτό το σύστημα εισόδου.

Λόγοι για το σύστημα ETA του Ηνωμένου Βασιλείου

Το Υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου εφαρμόζει το UK ETA για το Worcester στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής του για τη δημιουργία του πιο αποδοτικού, αποτελεσματικού και ασφαλούς συστήματος νόμιμης μετανάστευσης και ελέγχου των συνόρων στον κόσμο. Σύμφωνα με τις τρέχουσες εκτιμήσεις, 30 εκατομμύρια ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο θα υποβάλουν αίτηση για τη νέα βρετανική ETA για σκοπούς που περιλαμβάνουν τουρισμό, διαμετακόμιση και επιχειρήσεις. Επί του παρόντος, η έναρξη του προγράμματος προγραμματίζεται για το 2023 ή το 2024.

Απαιτούμενα έγγραφα για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Worcester

Υπάρχουν διάφοροι τύποι εγγράφων που περιλαμβάνονται στις απαιτήσεις ETA για τους ταξιδιώτες που σχεδιάζουν να επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο. Η τεκμηρίωση αυτή περιλαμβάνει βιομετρικό διαβατήριο. Οι ταξιδιώτες πρέπει επίσης να παρέχουν μια έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να διαθέτουν χρεωστική ή πιστωτική κάρτα για να μπορούν να πληρώσουν τα τέλη της αίτησής τους. Επιπλέον, οι αιτούντες ETA από το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να παρέχουν τα στοιχεία του ταξιδιού τους, την ημερομηνία γέννησης και τη διεύθυνση κατοικίας τους.

Η διαδικασία αίτησης ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για ταξιδιώτες στο Worcester

Με έναν τρέχοντα κατάλογο 90 χωρών στις οποίες οι ταξιδιώτες πρέπει να λάβουν έγκριση ETA του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι σημαντικό για τους πολίτες να κατανοήσουν τη διαδικασία υποβολής αίτησης εάν σκοπεύουν να επισκεφθούν το Worcester. Η συμπλήρωση της αίτησης ETA του Ηνωμένου Βασιλείου δεν απαιτείται για τους κατόχους βρετανικών διαβατηρίων. Από το 2024 και μετά, οι ταξιδιώτες που είναι κάτοχοι ιρλανδικού διαβατηρίου θα εξαιρούνται από την ΕΤΑ. Σε πολλές περιπτώσεις, οι Βρετανοί υπήκοοι που ζουν στο εξωτερικό θα απαλλάσσονται επίσης από το 2024 και μετά.

Απαιτήσεις για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου

Η επιλεξιμότητα του Ηνωμένου Βασιλείου ETA ορίζει ότι όλοι οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι κάτοχοι έγκυρου ηλεκτρονικού διαβατηρίου που έχει εκδοθεί από χώρα που δεν έχει υποχρέωση θεώρησης για την είσοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο για ταξιδιωτικούς σκοπούς. Όσοι επιθυμούν να έρθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για τουριστικούς, επιχειρηματικούς και διαμετακομιστικούς σκοπούς, θα μπορούν να παραμείνουν στη χώρα έως και έξι μήνες μετά την έγκριση της βρετανικής ETA για το Worcester. Για να λάβουν έγκριση, δεν θα πρέπει να έχουν προηγούμενες παραβιάσεις της νομοθεσίας περί μετανάστευσης. Επίσης, δεν πρέπει να έχουν ποινικό μητρώο που θα μπορούσε να τους κάνει να θεωρηθούν απειλή για την ασφάλεια των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου. Η αίτηση ETA του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά με την καταβολή όλων των τελών. Από εκεί και πέρα, οι ταξιδιώτες πρέπει να περιμένουν την έγκριση ETA πριν κατευθυνθούν στο Worcester ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ταξιδιωτικοί σκοποί που καλύπτονται από την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου

Είναι σημαντικό για τους ταξιδιώτες που σχεδιάζουν να έρθουν στην περιοχή του Worcester για επαγγελματικούς λόγους, τουρισμό ή διαμετακόμιση να επωφεληθούν από τις πληροφορίες που είναι διαθέσιμες σχετικά με την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου. Το καλύτερο μέρος που μπορείτε να επισκεφθείτε για αυτές τις πληροφορίες είναι οι επίσημες Συχνές Ερωτήσεις της ETA. Συνιστάται στους ταξιδιώτες να διαβάσουν αυτές τις πληροφορίες και να εξοικειωθούν με το πρόγραμμα όσο το δυνατόν νωρίτερα κατά τη διαδικασία σχεδιασμού του ταξιδιού τους. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι οι αιτήσεις τους θα έχουν αρκετό χρόνο για να διεκπεραιωθούν και να εγκριθούν πριν επιβιβαστούν σε οποιαδήποτε πτήση προς το Ηνωμένο Βασίλειο.