Η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Winchester: Winchester: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι επισκέπτες

Το Γουίντσεστερ φιλοξενεί πολλά ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα, ενώ είναι επίσης σε κοντινή απόσταση από το Λονδίνο. Παλαιότερα αποτελούσε σημαντικό κέντρο για το εμπόριο μαλλιού και σήμερα η πόλη φιλοξενεί πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους, υπαίθριες εκδηλώσεις και παραδοσιακές αγορές. Ο καθεδρικός ναός του Γουίντσεστερ είναι ένα από τα πιο αξιοσημείωτα αξιοθέατα της πόλης και είναι γνωστός για τη γοτθική αρχιτεκτονική του.

Οι επισκέπτες του Winchester θα πρέπει σύντομα να αποκτήσουν βρετανικό ETA για να μπορούν να εισέλθουν στη χώρα. Το UK ETA for Winchester είναι ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής ταξιδιωτικής άδειας που πρέπει να λάβουν όλοι οι επισκέπτες από χώρες που δεν έχουν βίζα πριν ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το νέο σύστημα ETA του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύντομη ιστορία του Winchester

Η μακρά και πλούσια ιστορία του Γουίντσεστερ χρονολογείται πριν από τη ρωμαϊκή εισβολή στη Βρετανία. Η πόλη ξεκίνησε ως ένα κέλτικο οχυρό σε λόφο και αργότερα έγινε η πρώτη πρωτεύουσα της Αγγλίας. Το 871, ο Άλφρεντ ο Μέγας έγινε βασιλιάς του Ουέσσεξ και έκανε το Γουίντσεστερ πρωτεύουσά του. Η πόλη ήταν επίσης μέρος της μάχης του Χέιστινγκς το 1066, στην οποία ο Γουλιέλμος ο Κατακτητής νίκησε τον Χάρολντ Γκόντγουινσον και έγινε βασιλιάς της Αγγλίας.

Εβραίοι στο Winchester

Η πρώτη καταγραφή Εβραίων στο Γουίντσεστερ χρονολογείται τουλάχιστον από το 1148, και από τον 13ο αιώνα η εβραϊκή κοινότητα είχε εδραιωθεί καλά. Η σημερινή Jewry Street χρησίμευε ως εβραϊκή συνοικία και η κοινότητα είχε τη δική της συναγωγή. Ωστόσο, οι σχέσεις μεταξύ της εβραϊκής κοινότητας και του ευρύτερου πληθυσμού του Γουίντσεστερ δεν ήταν πάντα αρμονικές.

Οι ισχυρισμοί περί συκοφαντικής δυσφήμισης του αίματος οδήγησαν στον απαγχονισμό του Αβραάμ Πιντς, ενός ηγέτη της κοινότητας. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την εκδίωξη όλων των Εβραίων από την Αγγλία το 1290. Η απέλαση αποδεκάτισε την εβραϊκή κοινότητα του Γουίντσεστερ και θα περνούσαν αιώνες μέχρι να επιτραπεί ξανά στους Εβραίους να εγκατασταθούν μόνιμα στην Αγγλία.

Σύγχρονη περίοδος

Ο Σταυρός της πόλης ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια του 15ου αιώνα. Αποκαταστάθηκε το 1865 και είναι σήμερα μνημείο. Τέσσερα από τα έξι τείχη της πόλης κατεδαφίστηκαν τον 18ο και 19ο αιώνα, καθώς κατέρρευσαν. Στα αξιοσημείωτα χάλκινα γλυπτά του 19ου και του 20ού αιώνα περιλαμβάνονται το άγαλμα της βασίλισσας Βικτωρίας του Sir Alfred Gilbert και το άλογο και ο καβαλάρης της Dame Elisabeth Frink. Κατά τη σύγχρονη περίοδο αυξήθηκαν τα αξιόλογα μνημεία, κτίρια και γλυπτά στο Γουίντσεστερ.

Σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος

Καθεδρικός ναός του Γουίντσεστερ

https://goo.gl/maps/zhtfY4SjyFghyAXw5

Η κατασκευή του καθεδρικού ναού ξεκίνησε το 1079 και χρειάστηκαν 453 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Αρχικά χτίστηκε για να χρησιμεύσει ως έδρα του επισκόπου του Γουίντσεστερ και παραμένει ενεργή εκκλησία μέχρι σήμερα. Με ύψος 558 πόδια, ο καθεδρικός ναός του Γουίντσεστερ ήταν κάποτε ο μακρύτερος καθεδρικός ναός στην Ευρώπη. Ωστόσο, έκτοτε έχει ξεπεραστεί από αρκετές σύγχρονες εκκλησίες, συμπεριλαμβανομένου του Αγγλικανικού Καθεδρικού Ναού του Λίβερπουλ. Σε έκταση 53.480 τετραγωνικών ποδιών, ο Καθεδρικός Ναός του Γουίντσεστερ περιλαμβάνει διάφορες εκθέσεις και είναι ανοιχτός στο κοινό. Οι επισκέπτες πρέπει να πληρώνουν εισιτήριο εισόδου.

Η Μεγάλη Αίθουσα

https://goo.gl/maps/RepxX5nSkvutfNm7A

Χτισμένη τον 13ο αιώνα, η Μεγάλη Αίθουσα είναι ένα καλοδιατηρημένο παράδειγμα μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής. Η αίθουσα είναι ένας μεγάλος, ανοιχτός χώρος με εντυπωσιακή δίρριχτη οροφή. Στο βάθος της αίθουσας υπάρχει ένα αντίγραφο του διάσημου στρογγυλού τραπεζιού που λέγεται ότι κάποτε ανήκε στον βασιλιά Αρθούρο. Η Μεγάλη Αίθουσα είναι ανοιχτή για το κοινό με ένα μικρό αντίτιμο εισόδου. Διατίθενται επίσης ξεναγήσεις.

National Trust – Μύλος της πόλης Winchester

https://goo.gl/maps/n7tuskZRQdvhrq1C7

Το Winchester City Mill είναι ένας ανακαινισμένος νερόμυλος του 18ου αιώνα που βρίσκεται στον ποταμό Itchen. Εκτός από λειτουργικός μύλος, ο χώρος διαθέτει επίσης οθόνες και ιστορικά εκθέματα που αφηγούνται την ιστορία του μύλου και τη σημασία του για την τοπική περιοχή. Ο μύλος είναι ανοιχτός για τους επισκέπτες και διοργανώνονται τακτικά οικογενειακές εκδηλώσεις. Επιπλέον, οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν αλεύρι ολικής αλέσεως από τον μύλο.

Μουσείο της πόλης Winchester

https://g.page/WinchesterCityMuseum?share

Το Μουσείο της πόλης Winchester είναι ένα ιδανικό μέρος για να μάθετε την ιστορία αυτής της πόλης. Σε μικρή απόσταση με τα πόδια από τον καθεδρικό ναό του Γουίντσεστερ, το μουσείο διαθέτει τρεις αίθουσες γεμάτες με αντικείμενα και εκθέματα που περιγράφουν λεπτομερώς το παρελθόν της πόλης. Από ρωμαϊκά νομίσματα και σαξονικά κοσμήματα μέχρι μεσαιωνικά κεραμικά και βικτοριανά παιχνίδια, υπάρχει κάτι που θα ενδιαφέρει τους επισκέπτες. Αν ο χειρισμός αληθινών αντικειμένων δεν είναι αρκετός, οι επισκέπτες μπορούν επίσης να δοκιμάσουν ρωμαϊκές και σαξονικές ενδυμασίες ή να λύσουν το μονοπάτι εντοπισμού του μουσείου. Το μουσείο διαθέτει επίσης ένα κατάστημα που πωλεί διάφορα δώρα και αναμνηστικά.

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Winchester

Το Γουίντσεστερ μπορεί να είναι αρκετά κρύο και βροχερό κατά τους χειμερινούς μήνες (Δεκέμβριο έως Μάρτιο). Ωστόσο, αυτή είναι επίσης η εποχή που οι τιμές των ξενοδοχείων είναι στα χαμηλότερα επίπεδα, οπότε μπορεί να είναι μια πολύ καλή στιγμή για να την επισκεφτούν όσοι έχουν χαμηλό προϋπολογισμό. Το καλοκαίρι (Ιούνιος έως Σεπτέμβριος) είναι η πιο πολυσύχναστη τουριστική περίοδος στο Γουίντσεστερ και οι τιμές των ξενοδοχείων είναι υψηλότερες κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών. Ωστόσο, ο καιρός είναι γενικά πιο ευχάριστος κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής του έτους, καθιστώντας την καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την πόλη για όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν τα αξιοθέατα της πόλης.

Νέα βρετανική ETA για το Winchester

Το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να θέσει σε λειτουργία ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικής ταξιδιωτικής άδειας (ETA) το 2023. Το σύστημα ETA του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι παρόμοιο με τα υφιστάμενα συστήματα eTA στον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα επηρεάσει όλους τους ταξιδιώτες που επί του παρόντος δεν χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό περιλαμβάνει πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και άλλων χωρών, όπως η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και η Ιαπωνία. Το σύστημα ETA του Ηνωμένου Βασιλείου θα ισχύει για τους ξένους υπηκόους οι οποίοι επί του παρόντος δεν χρειάζονται θεώρηση για να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από αυτές τις 90 χώρες.

Οι ταξιδιώτες από χώρες που επηρεάζονται από την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για ETA αρκετά νωρίτερα πριν ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής αιτήσεων αναμένεται να είναι γρήγορη και εύκολη και να διαρκεί μόνο λίγα λεπτά. Η εισαγωγή της ΕΤΑ του Ηνωμένου Βασιλείου αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής ασφάλειας της κυβέρνησης και αποσκοπεί στην προστασία των Βρετανών πολιτών από τρομοκρατικές απειλές και άλλες μορφές εγκληματικότητας.

Η ΕΤΑ του Ηνωμένου Βασιλείου θα διευκολύνει τις αρχές να παρακολουθούν τους αλλοδαπούς που εισέρχονται στη χώρα και θα τους επιτρέπει να αρνούνται την είσοδο σε όσους αποτελούν απειλή για τη δημόσια ασφάλεια. Η καθιέρωση της ΕΤΑ του Ηνωμένου Βασιλείου είναι επίσης πιθανό να έχει αντίκτυπο στον τουρισμό, καθώς θα διευκολύνει τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο να επισκέπτονται το Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαδικασία υποβολής αίτησης ETA for Winchester στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η διαδικασία υποβολής αίτησης ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ολοκληρωθεί εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά. Η συμπλήρωση του εντύπου αναμένεται να διαρκέσει για τους αιτούντες περίπου 10 λεπτά. Μόλις υποβληθεί, η αίτηση θα εξεταστεί και, εάν εγκριθεί, η ETA θα εκδοθεί εντός 72 ωρών. Εάν υπάρχουν προβλήματα με την αίτηση, ο αιτών θα επικοινωνήσει με τον αιτούντα και θα του ζητηθεί να κάνει αλλαγές πριν την επανυποβολή. Προς το παρόν, δεν έχουν εγκριθεί άλλα κανάλια εφαρμογής.

Απαιτήσεις αίτησης ETA του Ηνωμένου Βασιλείου

Κατά την υποβολή αίτησης για ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο για το Winchester, πρέπει να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις. Οι αιτούντες θα πρέπει να παρέχουν προσωπικά στοιχεία, όπως το ονοματεπώνυμό τους, την ημερομηνία γέννησης και τα στοιχεία του διαβατηρίου τους. Θα πρέπει επίσης να παράσχουν λεπτομέρειες σχετικά με το ταξίδι τους και τους λόγους της επίσκεψής τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι αιτούντες δεν πρέπει να έχουν ποινικό μητρώο και να μην έχουν παραβιάσει στο παρελθόν τις διατάξεις περί μετανάστευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όσοι σκοπεύουν να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για περισσότερες από 180 ημέρες θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση αντί για ETA. Πληρώντας όλες αυτές τις απαιτήσεις, οι αιτούντες μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες έγκρισης της αίτησής τους για ETA.

Μπορώ να υποβάλω αίτηση για βίζα μετά την είσοδό μου στο Ηνωμένο Βασίλειο με ETA;

Όχι, οι επισκέπτες δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση για βίζα αφού εισέλθουν στη χώρα με ETA. Εάν κάποιος επισκέπτης επιθυμεί να υποβάλει αίτηση για βίζα, πρέπει πρώτα να εξέλθει από τη χώρα και στη συνέχεια να υποβάλει αίτηση για κατάλληλη βίζα. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι οι επισκέπτες δεν μπορούν να ανταλλάξουν το ETA τους με βίζα. Έτσι, αν ένας επισκέπτης αποφασίσει ότι χρειάζεται βίζα μετά, θα πρέπει να περάσει από τη διαδικασία υποβολής αίτησης για βίζα από την αρχή. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τη σελίδα με τις συχνές ερωτήσεις για να μάθουν περισσότερα σχετικά με τα νέα κριτήρια επιλεξιμότητας και τις απαιτήσεις της ETA του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επίσκεψη στο Winchester με ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι επισκέπτες με ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να εξερευνήσουν την πόλη με την ησυχία τους. Η 6μηνη ισχύς της ETA σημαίνει ότι υπάρχει επαρκής χρόνος για να επισκεφθείτε όλα τα αξιοθέατα της πόλης, όπως τον Καθεδρικό Ναό, το Great Hall και τον Winchester City Mill. Επιπλέον, το Γουίντσεστερ φιλοξενεί πολλά μουσεία και γκαλερί, καθιστώντας το ένα ενδιαφέρον μέρος για να μάθετε για την ιστορία και τον πολιτισμό της Αγγλίας. Είτε πρόκειται να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική, είτε να εκτιμήσετε την τέχνη είτε να περπατήσετε σε αυτή την ιστορική πόλη, μια βρετανική ETA για Winchester δίνει στους επισκέπτες όλη την ελευθερία να το κάνουν.