Η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Swansea: Swansea: Ο οδηγός σας για το νέο πρόγραμμα

Η πόλη Swansea βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Ουαλίας, στην ακτή της Μάγχης του Μπρίστολ. Είναι μια ζωντανή, πολυπολιτισμική πόλη με πλούσια ιστορία και ποικιλία αξιοθέατων. Οι επισκέπτες του Swansea μπορούν να απολαύσουν την εξερεύνηση των μεσαιωνικών κτιρίων του, να περπατήσουν κατά μήκος των αμμωδών παραλιών του, να ψωνίσουν στις πολυσύχναστες αγορές του ή να κάνουν πεζοπορία.

Οι επισκέπτες του Swansea θα μπορούν σύντομα να επωφεληθούν από το νέο σύστημα ηλεκτρονικής ταξιδιωτικής άδειας (ETA) του Ηνωμένου Βασιλείου. Το σύστημα ETA αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2023 και θα απλοποιήσει τη διαδικασία αίτησης θεώρησης για επισκέπτες από ορισμένες χώρες. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο υποβολής αίτησης για ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο για το Swansea και τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, διαβάστε παρακάτω.

Η προέλευση του Swansea

Οι ρίζες του Swansea ανάγονται στον 12ο αιώνα, όταν οι Νορμανδοί κατέκτησαν την περιοχή. Οι Νορμανδοί έχτισαν ένα ξύλινο κάστρο στο Swansea και σύντομα δημιουργήθηκε μια πόλη γύρω από το κάστρο. Η φρουρά του κάστρου Swansea ήταν υπεύθυνη για την προστασία της πόλης της αγοράς από επιθέσεις, με αποτέλεσμα η πόλη να ευημερεί. Μεταξύ του 1158-84, το Swansea απέκτησε το καθεστώς του χάρτη, το οποίο του παρείχε ορισμένα νομικά δικαιώματα και προνόμια.

Ένας άλλος χάρτης παραχωρήθηκε στο Swansea το 1215 από τον βασιλιά Ιωάννη. Ο χάρτης αυτός επέτρεπε στην πόλη να εκλέγει τους δικούς της αξιωματούχους και να διοργανώνει εβδομαδιαία αγορά. Ως αποτέλεσμα αυτών των χαρτών, η Σουόνσι έγινε σημαντικό οικονομικό και πολιτικό κέντρο της μεσαιωνικής Ουαλίας.

Ο Μεσαίωνας στο Swansea

Ο Μεσαίωνας ήταν μια ταραχώδης εποχή για τους κατοίκους του Swansea. Στις αρχές του 14ου αιώνα, χτίστηκαν πέτρινα τείχη γύρω από την πόλη σε μια προσπάθεια να αποτραπούν οι επιθέσεις από επιδρομείς Ουαλούς. Ωστόσο, οι επιθέσεις αυτές δεν ήταν ασυνήθιστες και η τελευταία καταγεγραμμένη επίθεση έλαβε χώρα το 1402.

Μετά από αυτό, το Swansea άρχισε να ανακάμπτει και σύντομα έγινε ένα σημαντικό κέντρο για τις βιομηχανίες δέρματος και μαλλιού. Ωστόσο, η πόλη υπέστη σοβαρό πλήγμα κατά τη διάρκεια του Μαύρου Θανάτου του 1348-49, όταν υπολογίζεται ότι χάθηκε ο μισός πληθυσμός. Παρά την οπισθοδρόμηση αυτή, το Σουόνσι κατάφερε να ανακάμψει και να αναδειχθεί σε μια ακμάζουσα πόλη στους αιώνες που ακολούθησαν.

Το Swansea στον 20ό αιώνα

Ο 20ός αιώνας ήταν μια εποχή μεγάλων αλλαγών για το Σουόνσι. Το 1901, ο πληθυσμός της πόλης ξεπερνούσε τις 134.000 κατοίκους και τα πρώτα σπίτια του δημοτικού συμβουλίου χτίστηκαν το 1906. Το Guildhall ξαναχτίστηκε το 1934. Κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, το Swansea δέχτηκε σφοδρούς βομβαρδισμούς. Σήμερα, το Swansea είναι ένα πολυσύχναστο λιμάνι και ένα κέντρο βιομηχανίας και εμπορίου.

Σημεία ενδιαφέροντος στην Swansea

Προβλήτα Mumbles

https://goo.gl/maps/1HnLNLAoE6WCH2Yd6

Το Mumbles Pier στην Ουαλία είναι μια βικτοριανή κατασκευή που άνοιξε το 1898. Οι επισκέπτες απολαμβάνουν να περπατούν κατά μήκος της προβλήτας, να θαυμάζουν τη γραφική θέα και να αισθάνονται το αεράκι. Η προβλήτα διαθέτει επίσης καφετέρια και παιδική χαρά, καθιστώντας την ένα εξαιρετικό μέρος για μια οικογενειακή διασκεδαστική ημέρα. Χάρη στα ισχυρά θεμέλιά του και τα έργα κράτησης, ο προβλήτας έχει αντέξει τις καταιγίδες και τους ισχυρούς ανέμους όλα αυτά τα χρόνια. Σήμερα, εξακολουθεί να παραμένει ένας δημοφιλής προορισμός για ντόπιους και τουρίστες.

Εθνικό Μουσείο Προκυμαίας

https://goo.gl/maps/5ns7XTja7dNi5eAx9

Το National Waterfront Museum απέχει 10 λεπτά με τα πόδια από την Glynn Vivian Art Gallery. Το μουσείο είναι γεμάτο με εκθέματα και επιδείξεις υψηλής τεχνολογίας. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν 15 θεματικές γκαλερί που καλύπτουν τη βιομηχανική, θαλάσσια και τεχνολογική ιστορία του Swansea. Εκτός από τις σιδηροδρομικές μηχανές και τις παλιές ατμοκίνητες μηχανές, υπάρχουν επίσης εκθέματα που σχετίζονται με τη θάλασσα.

Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να περπατήσουν στις αποβάθρες του Swansea και να σταματήσουν στη μαρίνα του Swansea για να θαυμάσουν τα ιστορικά ιστιοπλοϊκά σκάφη που είναι αγκυροβολημένα εκεί. Με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, το National Waterfront Museum είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να μάθετε για την πλούσια ιστορία του Swansea.

Κήποι Clyne

https://goo.gl/maps/vCPBgCpmgnsToRav8

Οι κήποι Clyne Gardens είναι ένας πολυαγαπημένος χώρος πρασίνου στην καρδιά του Swansea. Οι κήποι, που άνοιξαν αρχικά για το κοινό το 1860, καλύπτουν 50 στρέμματα και φιλοξενούν πάνω από 2.000 είδη φυτών. Ένα από τα σημαντικότερα σημεία είναι οι γραφικές επιδείξεις αζαλέας και ροδόδενδρων. Άλλα αξιοθέατα περιλαμβάνουν τον ιαπωνικό κήπο, μια τεχνητή λίμνη, καθώς και το παρεκκλήσι Clyne, όπου οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν στο ήσυχο περιβάλλον. Οι κήποι είναι επίσης δημοφιλείς για πικνίκ, με ένα κιόσκι να προσφέρει προστασία από τον ήλιο τις ζεστές ημέρες.

Κόλπος Three Cliffs

https://goo.gl/maps/WZHvoxQNVZojZmPA9

Σε απόσταση περίπου 20 λεπτών οδικώς από το Swansea, ο κόλπος Three Cliffs Bay φιλοξενεί μια γραφική αμμώδη παραλία που πλαισιώνεται από τρεις ασβεστολιθικούς βράχους. Η ακτογραμμή είναι διάστικτη με αμμόλοφους και αλμυρόβαλτους, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν μια μικρή σπηλιά που έχει σκαλίσει η θάλασσα. Κατά την άμπωτη, το νερό υποχωρεί αρκετά ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να περπατήσουν σε κάθε έναν από τους τρεις βράχους. Ο κόλπος Three Cliffs Bay είναι επίσης ένα εξαιρετικό σημείο για κάμπινγκ, καθώς οι επισκέπτες μπορούν να σταθμεύσουν τα τροχόσπιτά τους σε κοντινή απόσταση.

UK ETA για Swansea

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να εισαγάγει το σύστημα ETA για να βοηθήσει στον έλεγχο των συνόρων και την ασφάλεια. Το σύστημα αυτό αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το 2023/2024 και θα επηρεάσει τους ξένους επισκέπτες από χώρες που δεν έχουν βίζα, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων χωρών όπως η Ιαπωνία, η Σιγκαπούρη, ο Καναδάς και η Νέα Ζηλανδία. Οι πολίτες των χωρών που δεν έχουν βίζα δεν χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αλλά μόλις εφαρμοστεί το σύστημα, όλοι οι επισκέπτες πρέπει να έχουν ETA για να εισέλθουν στα σύνορα του Ηνωμένου Βασιλείου, είτε από ξηράς, είτε από θαλάσσης, είτε από αέρος.

Το ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Swansea θα συμβάλει στη βελτίωση της ασφάλειας και του ελέγχου των συνόρων, επιτρέποντας στο Ηνωμένο Βασίλειο να παρακολουθεί ποιος φεύγει και ποιος εισέρχεται στη χώρα. Θα διευκολύνει το Ηνωμένο Βασίλειο να αρνηθεί την είσοδο σε άτομα που αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια. Το σύστημα ETA θα συμβάλει στην επιτάχυνση των συνοριακών ελέγχων και στη μείωση των ουρών στα αεροδρόμια, καθώς και σε άλλες πύλες εισόδου.

Αίτηση ETA για το Ηνωμένο Βασίλειο

Η αίτηση ETA του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να συμπληρωθεί ηλεκτρονικά και οι αιτούντες θα πρέπει να συμπληρώσουν επιτυχώς το έντυπο για να λάβουν έγκριση. Η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 10 λεπτά και η έγκριση μπορεί να διαρκέσει έως και 72 ώρες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ελλιπείς αιτήσεις θα αποστέλλονται πίσω, προκειμένου ο αιτών να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές ή διορθώσεις.

Οι εγκεκριμένοι αιτούντες θα λάβουν ειδοποίηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα τους ενημερώνει ότι τους έχει χορηγηθεί ETA. Το έγγραφο αυτό επιτρέπει στον κάτοχό του να εισέλθει στο Ηνωμένο Βασίλειο για διαμετακόμιση, επαγγελματικούς λόγους ή τουρισμό για περίοδο 6 μηνών. Οι ταξιδιώτες που σκοπεύουν να παραμείνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες που δεν επιτρέπονται στο πλαίσιο της ETA πρέπει να υποβάλουν αίτηση για κατάλληλη θεώρηση πριν από την είσοδό τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Απαιτήσεις αίτησης ETA του Ηνωμένου Βασιλείου

Υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι αιτούντες προκειμένου να είναι επιλέξιμοι για ETA. Πρώτον, οι αιτούντες πρέπει να διασφαλίσουν ότι προέρχονται από επιλέξιμη χώρα. Δεύτερον, θα πρέπει να δώσουν προσωπικά στοιχεία, όπως το όνομα, την ημερομηνία γέννησης, τη διεύθυνση κατοικίας και τα στοιχεία επικοινωνίας τους. Τρίτον, οι αιτούντες θα χρειαστούν έγκυρο βιομετρικό διαβατήριο για να υποβάλουν αίτηση για ETA.

Οι αιτούντες θα πρέπει επίσης να προσκομίσουν χρεωστική ή πιστωτική κάρτα για την πληρωμή του τέλους αίτησης. Τέλος, θα πρέπει να αποδείξουν ότι δεν έχουν υποπέσει σε προηγούμενες παραβιάσεις της νομοθεσίας περί μετανάστευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο ή σε ποινικές καταδίκες που θεωρούνται απειλή για την ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι αιτούντες που πληρούν αυτές τις απαιτήσεις θα μπορέσουν να υποβάλουν αίτηση για ETA με επιτυχία.

Επιλεξιμότητα για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Swansea

Η επιλεξιμότητα ETA του Ηνωμένου Βασιλείου ισχύει για πολίτες 92 χωρών. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις. Για παράδειγμα, οι κάτοχοι βρετανικού διαβατηρίου δεν υποχρεούνται να υποβάλουν αίτηση για ETA. Άλλες εξαιρούμενες κατηγορίες περιλαμβάνουν διάφορους τύπους Βρετανών υπηκόων, όπως πολίτες των Βρετανικών Υπερπόντιων Εδαφών, Βρετανοί Υπερπόντιοι υπήκοοι και Βρετανοί προστατευόμενοι.

Πώς θα λειτουργήσει η διαδικασία ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο;

Η διαδικασία ETA του Ηνωμένου Βασιλείου είναι σχετικά απλή. Μόλις εγκριθεί μια αίτηση, τα στοιχεία του διαβατηρίου του αιτούντος καταχωρούνται στο σύστημα και δημιουργείται ένα ETA. Δεν χρειάζεται να εκτυπώσετε κανένα έγγραφο ETA. Ο συνοριοφύλακας θα σαρώσει το διαβατήριο και το σύστημα θα εμφανίσει αυτόματα τις πληροφορίες ETA.

Στη συνέχεια, ο αιτών θα μπορεί να εισέλθει στο Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς καμία περαιτέρω ταλαιπωρία. Σημειώστε ότι η ETA δεν εγγυάται την είσοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι συνοριοφύλακες εξακολουθούν να έχουν τον τελικό λόγο για το αν θα επιτρέψουν ή όχι την είσοδο κάποιου στη χώρα. Οι επισκέπτες μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες διαβάζοντας τις Συχνές Ερωτήσεις για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου εδώ.

Επίσκεψη στο Swansea με ETA

Το 2023, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να εισαγάγει ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης ταξιδιωτικών αδειών. Αυτό θα επιτρέπει στους επισκέπτες από ορισμένες χώρες να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση για άδεια εισόδου πριν από την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι η αίτησή τους για ETA έχει εγκριθεί πριν φτάσουν σε οποιοδήποτε βρετανικό σύνορο, για να αποφύγουν την άρνηση εισόδου στη χώρα. Με μια ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο για το Swansea, οι επισκέπτες θα έχουν άφθονο χρόνο (180 ημέρες) για να επισκεφθούν όλα τα διαφορετικά μέρη της χώρας.