Η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Doncaster: Ο οδηγός σας για το νέο σύστημα

Η πόλη Ντονκάστερ στο Γιορκσάιρ έχει ιστορία πάνω από 2.000 χρόνια, γεγονός που την καθιστά ελκυστικό προορισμό για όσους θέλουν να ξεφύγουν από την πεπατημένη. Γνωστό για τις ιπποδρομίες του και τον σημαντικό του ρόλο στην ανάπτυξη των σιδηροδρόμων και της αεροπορικής βιομηχανίας, το Ντονκάστερ αποτελεί εδώ και καιρό βασικό περιφερειακό κόμβο. Η νέα ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Ντονκάστερ επιτρέπει σε ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο να επισκεφθούν αυτή την πόλη.

Σύντομη ιστορία του Doncaster

Ακόμα και σήμερα, ρωμαϊκά ερείπια μπορούν να βρεθούν μέσα και γύρω από το Ντονκάστερ. Εύκολα παραβλέπονται από τον σύγχρονο επισκέπτη, αλλά αποτελούν δείκτη της μακράς ιστορίας της πόλης. Εγκαταστάθηκε ως βοηθητικό οχυρό πριν από 2.000 χρόνια, επιλεγμένο για τη στρατηγική του θέση μεταξύ των ρωμαϊκών αποικιών του Γιορκ και του Λίνκολν. Οι Ρωμαίοι ίδρυσαν το φρούριο του Danum στον ποταμό Don. Η άφιξή τους οδήγησε σταδιακά στην ανάπτυξη μιας πόλης γύρω από το φρούριο. Ακόμη και μετά την αποχώρηση των Ρωμαίων, η πόλη παρέμεινε. Συνέχισε να αυξάνεται σε μέγεθος και σημασία κατά τους επόμενους αιώνες.

Βιομηχανική Doncaster

Πολλά από τα κτίρια μέσα και γύρω από την πλατεία της αγοράς αυτής της πόλης χρονολογούνται από τον 18ο και 19ο αιώνα, συμπεριλαμβανομένων των πανδοχείων και των καταστημάτων προπονητών. Μια πυρκαγιά στο κτίριο Corn Exchange το 1994 οδήγησε στην ανακάλυψη ενός μεσαιωνικού νεκροταφείου κάτω από τα θεμέλια του κτιρίου, καθώς και ρωμαϊκών αντικειμένων.

Το 1909, το ιπποδρόμιο του Ντονκάστερ φιλοξένησε την πρώτη αεροπορική επίδειξη στο Ηνωμένο Βασίλειο, προσελκύοντας αεροπόρους από τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες για να συμμετάσχουν στα τοπικά ταλέντα. Αυτό σηματοδότησε την έναρξη της σημασίας του Ντονκάστερ για την αεροπορική βιομηχανία. Καθ’ όλη τη διάρκεια του 20ού αιώνα, το Ντονκάστερ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη στρατιωτική αεροπορία. Το αεροδρόμιο του, που βρίσκεται δίπλα στον ιππόδρομο, ολοκληρώθηκε το 1916. Ο χώρος αυτός παρέμεινε σε χρήση μέχρι τη δεκαετία του 1970.

Ιπποδρομίες στο Doncaster

Το Doncaster Gold Cup διεξήχθη για πρώτη φορά το 1766 και παραμένει μια από τις παλαιότερες ιπποδρομίες στον κόσμο. Το αγώνισμα διεξάγεται σε μεγάλη απόσταση 2 μιλίων, 1 διάρκειας και 197 γιάρδων. Δέκα χρόνια αργότερα, εισήχθη το St Leger Stakes. Σήμερα είναι η παλαιότερη κλασική ιπποδρομία στον κόσμο και συνεχίζει να διεξάγεται κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο. Το St Leger Stakes είναι ένα τετραήμερο γεγονός που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες στην πόλη. Ένας αυστηρός ενδυματολογικός κώδικας διασφαλίζει ότι η παραδοσιακή ατμόσφαιρα παραμένει η ατμόσφαιρα μιας κλασικής ιπποδρομίας.

Σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος

Αγορά Doncaster

https://goo.gl/maps/oFJAwqEjMTjcdoAj9

Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας, ένας από τους πιο σημαντικούς τοπικούς χώρους ήταν η αγορά του Ντονκάστερ. Η αγορά ναυλώθηκε το 1248, αν και η προέλευσή της είναι μάλλον πολύ παλαιότερη. Κατά τη διάρκεια των αιώνων, η αγορά ήταν γνωστή για το σημαντικό εμπόριο μαλλιού, βοοειδών, ψαριών και καλαμποκιού. Σήμερα, συνεχίζει να παίζει ουσιαστικό ρόλο στη ζωή της πόλης.

Hall Cross

https://goo.gl/maps/1yPeiBAiB3qFmzKY9

Τα ίχνη του ρωμαϊκού και μεσαιωνικού παρελθόντος του Ντονκάστερ είναι ορατά σε διάφορα σημεία της πόλης. Ένα από τα πιο διάσημα μνημεία είναι ο Σταυρός της Αίθουσας. Ανακατασκευάστηκε το 1793 και σηματοδοτεί ένα παλιό μεσαιωνικό μνημείο. Πρόκειται για έναν εντυπωσιακό πέτρινο πυλώνα με έναν σταυρό και έναν ανεμοδείκτη, ο οποίος δίνει το όνομά του στο παλαιότερο σχολείο του Ντονκάστερ, το οποίο χρονολογείται από το 1350.

Κέντρο Σιδηροδρομικής Κληρονομιάς

https://goo.gl/maps/tPVsZXkZ8p6KeXKz6

Σήμερα, το Κέντρο Σιδηροδρομικής Κληρονομιάς προσφέρει πληροφορίες για την ενδιαφέρουσα σιδηροδρομική ιστορία του Ντονκάστερ. Το 1853 ιδρύθηκε το σιδηροδρομικό εργοστάσιο του Ντονκάστερ. Τις επόμενες δεκαετίες, έγινε ένα από τα σημαντικότερα σιδηροδρομικά εργαστήρια του Ηνωμένου Βασιλείου. Πάνω από 2.000 μηχανές κατασκευάστηκαν εδώ, με πιο διάσημη την Flying Scotsman, το πρώτο τρένο που πέτυχε ταχύτητα 100 μιλίων/ώρα. Στη μεταπολεμική περίοδο, το σιδηροδρομικό εργαστήριο έκλεισε.

Doncaster Racecourse

https://goo.gl/maps/1hsD2HrQYFsvbfw9A

Ο διάσημος ιππόδρομος Doncaster είναι ένας από τους παλαιότερους και σημαντικότερους στη Βρετανία. Αγώνες διεξάγονται εδώ από τον 16ο αιώνα. Το 1600 έγιναν προσπάθειες να σταματήσουν οι ιπποδρομίες λόγω της αύξησης της εγκληματικότητας που προκαλούσαν. Ωστόσο, αυτά απέτυχαν και η πόλη αγκάλιασε το άθλημα.

Η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Doncaster

Από το 2024, οι επισκέπτες στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να περνούν από το νέο βρετανικό ταξιδιωτικό πρόγραμμα, το ETA (ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια). Το σύστημα αυτό έχει σχεδιαστεί για την ψηφιοποίηση των συνόρων της χώρας, επιτρέποντας στην κυβέρνηση μεγαλύτερο επίπεδο παρακολούθησης και ελέγχου των επισκεπτών που εισέρχονται και εξέρχονται. Θα είναι παρόμοιο με το αμερικανικό σύστημα ESTA ή το καναδικό eTA.

Η ETA θα επηρεάσει τους ταξιδιώτες που δεν χρειάζονται επί του παρόντος θεώρηση για να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό περιλαμβάνει επισκέπτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Αυστραλία και άλλες χώρες. Συνολικά, οι πολίτες 90 διαφορετικών χωρών θα χρειαστούν ETA για να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εκτός από τους τουρίστες, η ETA θα απαιτείται και για άλλους ταξιδιώτες. Οι φοιτητές που έρχονται για προσωρινές σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο ή όσοι ταξιδεύουν για επαγγελματικά ταξίδια, πρέπει επίσης να υποβάλουν αίτηση για ETA. Η ETA απαιτείται για τους επισκέπτες που έρχονται στη χώρα για περίοδο μικρότερη των έξι μηνών. Όσοι ταξιδεύουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή σκοπεύουν να εργαστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για ξεχωριστή βίζα.

Οι απαιτήσεις της ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Doncaster

Παρόλο που το σύστημα δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί πλήρως, δημοσιεύτηκε ένας κατάλογος με τις απαιτήσεις της ETA του Ηνωμένου Βασιλείου. Για να υποβάλουν αίτηση για ETA, οι ταξιδιώτες θα χρειαστούν έγκυρο βιομετρικό διαβατήριο. Θα πρέπει επίσης να δώσουν πληροφορίες σχετικά με τον σκοπό της επίσκεψής τους και τα σχέδιά τους κατά την παραμονή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και να παράσχουν προσωπικά στοιχεία. Οι επισκέπτες αναμένεται να αποκαλύπτουν τυχόν ποινικό ή μεταναστευτικό ιστορικό, καθώς και να ενημερώνουν τους υπαλλήλους για τις ιδιότητές τους σε απαγορευμένες οργανώσεις.

Οι επισκέπτες θα πρέπει να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τη διαμονή τους. Αυτό περιλαμβάνει μια έγκυρη διεύθυνση όσο βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία μπορεί να είναι ένα ξενοδοχείο, το σπίτι ενός φίλου ή άλλο κατάλυμα. Εάν ένας ταξιδιώτης σκοπεύει να μετακινηθεί σε όλη τη χώρα, μπορεί να χρειαστεί να παράσχει πλήρη στοιχεία για το δρομολόγιό του, καθώς και τις διάφορες διευθύνσεις στις οποίες θα διαμένει.

Η διαδικασία υποβολής αίτησης ETA για το Doncaster στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η αίτηση για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Doncaster θα υποβληθεί ηλεκτρονικά, χωρίς να υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές υποβολής. Οι ταξιδιώτες πρέπει να υποβάλουν αίτηση πριν από το ταξίδι τους. Αν και η συμπλήρωση του εντύπου αναμένεται να διαρκέσει μόνο δέκα λεπτά, η επεξεργασία του μπορεί να διαρκέσει έως και 72 ώρες. Οι επισκέπτες δεν θα μπορούν να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι να εγκριθεί το έντυπο ETA, επομένως είναι απαραίτητο να το έχετε έτοιμο πριν ταξιδέψετε.

Το έντυπο ETA απαιτείται για όλους τους επισκέπτες που εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, είτε ταξιδεύουν αεροπορικώς, είτε δια θαλάσσης, είτε δια ξηράς. Το έντυπο συνοδεύεται από ένα τέλος, το οποίο πρέπει να καταβληθεί εξ ολοκλήρου πριν από την έναρξη της διαδικασίας έγκρισης ETA.

Ταξιδεύοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο με ETA

Με έγκυρη βρετανική ETA για το Ντονκάστερ, οι ταξιδιώτες θα μπορούν να επισκεφθούν και τις τέσσερις συνιστώσες χώρες του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να μετακινούνται μεταξύ Αγγλίας, Σκωτίας, Ουαλίας και Βόρειας Ιρλανδίας χωρίς να χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση ή να αποκτήσουν διαφορετικό έντυπο. Οι επισκέπτες που επιθυμούν να παρατείνουν τη διαμονή τους δεν θα μπορέσουν να μετατρέψουν την ETA τους σε θεώρηση μακράς διάρκειας όσο βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα πρέπει πιθανότατα να εγκαταλείψουν τη χώρα για να ξεκινήσουν τη διαδικασία αίτησης θεώρησης.

Η ETA θα παραμείνει σε ισχύ για έξι μήνες από την ημερομηνία έκδοσής της. Μόλις λήξει η ETA τους, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να επαναλάβουν τη διαδικασία υποβολής αίτησης εάν επιθυμούν να επισκεφθούν ξανά το Ηνωμένο Βασίλειο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο βάσει του νέου συστήματος ETA, ακολουθούν ορισμένες συχνές ερωτήσεις.

Ένα ταξίδι στο Doncaster με ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο

Από τις ταπεινές του απαρχές ως ρωμαϊκό φρούριο σε μια ακμάζουσα σύγχρονη πόλη, το Ντονκάστερ έχει πολλά να προσφέρει στον περίεργο ταξιδιώτη. Οι λάτρεις των ιπποδρομιών συρρέουν σε αυτή την πόλη, καθώς και όσοι ενδιαφέρονται για την ιστορία. Φροντίστε να υποβάλετε αίτηση για τη νέα ETA πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας. Αφήνοντας αρκετό χρόνο για τη διεκπεραίωση θα αποφύγετε το άγχος ή την ταλαιπωρία στο ταξίδι σας στο Doncaster.