Η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Chelmsford: Celmford: Οδηγός για το νέο σύστημα επισκεπτών

Το Τσέλμσφορντ είναι μια πόλη στην κομητεία του Έσσεξ, με ιστορία που χρονολογείται από το 1199. Κατά τη διάρκεια της 800χρονης και πλέον ιστορίας της, υπήρξε περιφερειακός εμπορικός κόμβος, γεγονός που την καθιστά ελκυστική τοποθεσία για ημερήσιες εκδρομές. Η πόλη έχει επίσης αναπτύξει ισχυρή φήμη για την ποιότητα της βραδινής και νυχτερινής οικονομίας της. Χάρη στη νέα ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Chelmsford, οι ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο θα μπορούν να απολαμβάνουν τόσο τα ημερήσια όσο και τα νυχτερινά αξιοθέατα που έχει να προσφέρει η πόλη.

Σύντομη ιστορία του Chelmsford

Ο σύγχρονος οικισμός του Chelmsford στο Essex υπάρχει από το 1199, αλλά η ιστορία του οικισμού μπορεί να ανιχνευθεί μέχρι τη νεολιθική περίοδο. Η πόλη καταλήφθηκε από τους Ρωμαίους, οι οποίοι την ονόμασαν Caesaromagus. Αργότερα, έγινε γνωστή ως Celmeresfort πριν λάβει το σημερινό της όνομα. Γρήγορα καθιερώθηκε ως μια δημοφιλής εμπορική πόλη και έκτοτε παραμένει ένας σημαντικός περιφερειακός κόμβος εμπορικής και βιομηχανικής δραστηριότητας.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1500, ο βασιλιάς Ερρίκος Η΄ επέλεξε την περιοχή της πόλης Chelmsford για την ανάπτυξη του παλατιού Beaulieu και μέρος του παλατιού έχει επιβιώσει μέχρι σήμερα. Κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, το Chelmsford έπαιξε βασικό ρόλο στην παραγωγή εν καιρώ πολέμου, και το κύριο αρχηγείο της SAS βρισκόταν εκεί από το 1944 έως το 1945.

Το σημερινό Τσέλμσφορντ αναγνωρίζεται ως η πόλη της κομητείας του Έσσεξ και είναι μια δημοφιλής τοποθεσία για τους μετακινούμενους που εργάζονται στο Λονδίνο. Το Τσέλμσφορντ απέκτησε το καθεστώς της πόλης του Ηνωμένου Βασιλείου το 2012 στο πλαίσιο των εορτασμών για το Διαμαντένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Νυχτερινή ζωή στο Chelmsford

Η κεντρική θέση της πόλης στην κομητεία του Essex, η σχετική εγγύτητά της με το Λονδίνο και οι άριστες συνδέσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όλα μαζί κάνουν το Chelmsford έναν δημοφιλή προορισμό για τους επισκέπτες που ελπίζουν να απολαύσουν μια νυχτερινή έξοδο. Έχει να προσφέρει μια ποικιλία από μπαρ, κλαμπ και παμπ, η οποία είναι ιδανική για τους επισκέπτες που θέλουν να χαλαρώσουν.

Το Chelmsford αναγνωρίζεται επίσης για τη δέσμευσή του για την ασφάλεια των ανθρώπων που απολαμβάνουν τη νυχτερινή ζωή της πόλης. Στην πραγματικότητα, το Chelmsford έχει κερδίσει τη διαπίστευση Purple Flag, η οποία αναγνωρίζει ότι μια τοποθεσία προσφέρει ένα φιλόξενο περιβάλλον για όλους, ασφαλείς επιλογές για τη μετάβαση στο σπίτι και μια μεγάλη ποικιλία χώρων για να ζήσετε εμπειρίες.

Chelmsford Μέρη ενδιαφέροντος

Μουσείο της πόλης Chelmsford

https://g.page/chelmsfordmuseums?share

Το Μουσείο της πόλης Chelmsford προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία της περιοχής, με εκθέσεις και εκθέματα που καλύπτουν την εποχή του σιδήρου, τη ρωμαϊκή εποχή, την αγγλοσαξονική εποχή, την εποχή των Τυδώρ και τη βικτοριανή εποχή μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Αυτές οι μεταβαλλόμενες εκθέσεις περιλαμβάνουν αρχαιολογικές ανακαλύψεις, προβολές της τοπικής άγριας ζωής, έργα τέχνης τοπικών καλλιτεχνών και μια συλλογή σημαντικών αντικειμένων από την εκτεταμένη στρατιωτική ιστορία του Τσέλμσφορντ.

Καθεδρικός ναός Chelmsford

https://goo.gl/maps/GsXakiKkTRSxBzaY7

Ο Καθεδρικός Ναός του Chelmsford χτίστηκε αρχικά γύρω στο 1200 και έκτοτε έχει υποστεί αρκετές ανακατασκευές. Το 1914 απέκτησε το καθεστώς του καθεδρικού ναού. Επίσημα γνωστός ως Καθεδρικός Ναός της Αγίας Μαρίας της Παρθένου, του Αγίου Πέτρου και του Αγίου Σεντ, είναι ένας από τους μικρότερους καθεδρικούς ναούς στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παρόλα αυτά, ως ένα από τα παλαιότερα κτίρια του Chelmsford, η τοποθεσία του θα προσελκύσει σίγουρα τους επισκέπτες που ενδιαφέρονται για τη γοτθική αρχιτεκτονική.

Θέατρο Chelmsford

https://g.page/chelmsfordtheatres?share

Το Chelmsford Theatre είναι ένας χώρος ψυχαγωγίας στην πόλη που φιλοξενεί πολλά από τα καλύτερα θεατρικά έργα, μιούζικαλ, παραστάσεις μπαλέτου, συναυλίες και πολλά άλλα. Ο χώρος περιλαμβάνει επίσης μια καφετέρια και πολλά μπαρ, που καλύπτουν τις ανάγκες των επισκεπτών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την έκθεση που παρακολουθούν.

Η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου για το Chelmsford

Από το 2024, το Ηνωμένο Βασίλειο θα εισαγάγει ένα σύστημα ηλεκτρονικής ταξιδιωτικής άδειας (ETA). Το νέο αυτό σύστημα θα απευθύνεται σε ταξιδιώτες που επισκέπτονται το Ηνωμένο Βασίλειο ή εισέρχονται για διαμετακόμιση και οι οποίοι δεν χρειάζονται σήμερα θεώρηση για να εισέλθουν στη χώρα και δεν έχουν μεταναστευτικό καθεστώς. Το νέο σύστημα ETA για το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ως πρότυπο παρόμοια συστήματα που χρησιμοποιούνται από άλλες χώρες, όπως το σύστημα ESTA στις Ηνωμένες Πολιτείες και το σύστημα eTA στον Καναδά.

Ένα από τα βασικά κίνητρα για την εισαγωγή του βρετανικού ETA είναι η επιθυμία της βρετανικής κυβέρνησης και των υπηρεσιών συνοριακού ελέγχου να έχουν περισσότερες πληροφορίες για τους ανθρώπους που εισέρχονται στη χώρα. Σκοπός του είναι να προσφέρει τη δυνατότητα αξιολόγησης των επιπέδων κινδύνου και εντοπισμού απειλών για την ασφάλεια, ενώ παράλληλα θα φέρει τους συνοριακούς ελέγχους στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή.

UK ETA για επιλεξιμότητα Chelmsford

Όσον αφορά την επιλεξιμότητα της ETA του Ηνωμένου Βασιλείου, το νέο σύστημα θα απαιτεί από τους πολίτες 90 χωρών να λαμβάνουν ETA πριν ταξιδέψουν στη χώρα. Αυτό περιλαμβάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία και όλες τις χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), δηλαδή όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία. Οι πολίτες και από τις 90 συμμετέχουσες χώρες μπορούσαν προηγουμένως να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για βραχυπρόθεσμη διαμονή χωρίς θεώρηση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ανάγκη απόκτησης βρετανικής ETA θα ισχύει για τους επισκέπτες που επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα για περίοδο μικρότερη των έξι μηνών. Πιο συγκεκριμένα, θα ισχύει για τουρίστες, επαγγελματίες ταξιδιώτες, όσους εισέρχονται για διαμετακόμιση και φοιτητές. Οι κάτοχοι βρετανικών και ιρλανδικών διαβατηρίων εξαιρούνται από τις νέες απαιτήσεις, όπως και τα Βρετανικά Προστατευόμενα Πρόσωπα (BPP), οι Βρετανοί Υπήκοοι Υπερπόντιων Χωρών και οι πολίτες όλων των Βρετανικών Υπερπόντιων Εδαφών (BOT).

Ηνωμένο Βασίλειο ETA για Chelmsford Απαιτήσεις

Η ΕΤΑ του Ηνωμένου Βασιλείου δεν τίθεται σε ισχύ πριν από το 2024, αλλά πολλές από τις απαιτήσεις της ΕΤΑ του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ήδη γνωστές. Προκειμένου να είναι επιλέξιμοι για την είσοδο στη χώρα μέσω της βρετανικής ETA, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Πρέπει να είναι κάτοχος έγκυρου βιομετρικού διαβατηρίου που έχει εκδοθεί από μία από τις 90 επιλέξιμες χώρες.
  • Πρέπει να σκοπεύει να ταξιδέψει για τουριστικούς, επαγγελματικούς, εκπαιδευτικούς ή διαμετακομιστικούς σκοπούς
  • Πρέπει να προτίθεται να παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο για διάστημα όχι μεγαλύτερο των έξι μηνών.
  • Πρέπει να είναι πρόθυμοι να συμπληρώσουν την αίτηση ETA του Ηνωμένου Βασιλείου και να καταβάλουν το τέλος της αίτησης.
  • Δεν πρέπει να έχει παραβιάσει στο παρελθόν τις διατάξεις περί μετανάστευσης, είτε στο Ηνωμένο Βασίλειο είτε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.
  • Δεν πρέπει να αποτελεί απειλή για την ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου ή των πολιτών του.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει επίσης να έχουν εγκρίνει την αίτησή τους πριν επιβιβαστούν στο μέσο μεταφοράς που έχουν επιλέξει για το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το αν ο ταξιδιώτης επισκέπτεται το νησί αεροπορικώς, χερσαία ή θαλάσσια.

Διαδικασία αίτησης ETA για το Chelmsford στο Ηνωμένο Βασίλειο

Στο πλαίσιο του νέου συστήματος ETA του Ηνωμένου Βασιλείου, ολόκληρη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα διεξάγεται ηλεκτρονικά και δεν αναμένεται να υπάρξει εναλλακτική λύση, καθώς το σύστημα αποσκοπεί στην ψηφιοποίηση των συνοριακών ελέγχων. Η υποβολή αίτησης για ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο για το Chelmsford είναι πιθανό να διαρκέσει περίπου 10 λεπτά, αν και ο χρόνος επεξεργασίας μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις ολόκληρες ημέρες. Οι αιτούντες θα πρέπει να εγκριθούν πριν ταξιδέψουν, οπότε οι αιτήσεις θα πρέπει να είναι χρονικά προσαρμοσμένες στην περίοδο επεξεργασίας των αιτήσεων.

Στο πλαίσιο του συστήματος, θα αποτελεί επίσης ποινικό αδίκημα η απόπειρα απόκτησης ΕΤΑ μέσω εξαπάτησης ή ανειλικρίνειας.

Ταξιδεύοντας εντός του Ηνωμένου Βασιλείου με το ETA

Οι επισκέπτες που έχουν λάβει έγκριση για ETA στο Ηνωμένο Βασίλειο για το Chelmsford θα μπορούν να ταξιδέψουν οπουδήποτε εντός του Ηνωμένου Βασιλείου, πράγμα που σημαίνει ότι είναι δυνατόν να ταξιδέψουν οπουδήποτε αλλού στην Αγγλία, τη Σκωτία, την Ουαλία ή τη Βόρεια Ιρλανδία. Ωστόσο, θα είναι απαραίτητο να παρέχετε πληροφορίες σχετικά με τα ταξιδιωτικά σας σχέδια κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αίτησης ETA. Οι επισκέπτες θα πρέπει να δώσουν τις διευθύνσεις των ξενοδοχείων ή οποιουδήποτε καταλύματος που θα χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ETA του Ηνωμένου Βασιλείου θα ισχύει για περίοδο έξι μηνών και δεν είναι δυνατόν να μετατραπεί η ETA σε θεώρηση μακράς διάρκειας. Εάν οι ταξιδιώτες επιθυμούν να αποκτήσουν βίζα για μεγαλύτερη διαμονή στη χώρα, θα πρέπει γενικά να εγκαταλείψουν τη χώρα και να υποβάλουν αίτηση από το εξωτερικό. Όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να μάθουν περισσότερα διαβάζοντας τις Συχνές Ερωτήσεις για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επίσκεψη στο Chelmsford με το UK ETA

Το Chelmsford βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία στο κέντρο της κομητείας του Essex και σε κοντινή απόσταση από το Λονδίνο. Η πόλη έχει πλούσια ιστορία και λειτουργεί ως σημαντικός εμπορικός κόμβος, ενώ έχει γίνει επίσης γνωστή για την ποιότητα της νυχτερινής της ζωής. Οι επισκέπτες του Chelmsford που προέρχονται από χώρες εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για την ETA του Ηνωμένου Βασιλείου πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους και είναι σημαντικό να αφήσετε αρκετό χρόνο για την επεξεργασία της αίτησης αυτής. Μόλις εγκριθεί η αίτησή τους, οι ταξιδιώτες θα έχουν την ελευθερία να εξερευνήσουν το Chelmsford και το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο.